... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

BMW593
Auto: E63
Kraj: Trnavský

Re: Novinky vo svete automobilizmu, testy automobilov!

Sobota, 28. Apríla 2018, 10:09

Máme v rodine asi 10 fordov od fiesty cez mondeá Galaxíky až po Transit... Tomu fordu podľa mňa už dlhšiu dobu pekne hrabe na hlavu... do Fiesty ST 3valec... RS-ový Focus s rozpadajúcim sa motorom po pár tisícoch, next gen mustangu som čítal že 4x4, s posledným mondeom čo prišli do Europy, tak to bol vlastne 3 roky stary fusion,to taktiež nepomôže predajom sedan vs SUV. Majú jeden dobrý 3-valec a všetci sú z toho paf,ale niekedy fakt nechápem ich krokom,podľa mňa ford celkom dosť upadá a to mám Ford rád.

Užívateľov profilový obrázok
Maco
Auto: visavytena pajta
Kraj: Bratislavský

Sobota, 28. Apríla 2018, 13:02

sedan nebrat, SUV je cesta.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Sobota, 28. Apríla 2018, 14:18

napriek tomu je Mustang najpredavanejsim sportovym autom na svete dalsii rok po sebe. Co mozem povdat - a pravom. GT s 8 valcom je ukazka toho ze aj vykonny atmosfericky 8 valec sa da dnes predavat a ustat emisne limity a to pri prijemnej cene (v US uplne brutalnej - 8valcove GT od 36tis USD) a je bozi a hlavne Shelby 350 a 350R je pre mna vacsia slintacka ako M3/M4

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Sobota, 28. Apríla 2018, 17:55

blesk napísal:
RTG: Nikto tu preboha nehovori ze SUV nemaju prednosti. Aky kombik porovnavas s 3008? Ano auta postavene do vysky vedia na kratsej platforme ponuknut viac miesta na nohy - to je logicke lebo cely posed je viac blizky sedeniu na stolicke. Alebo inak sedeniu v MPV alebo v autobuse.
Auta s pozdlzne ulozenym motorom este so snahou motor posunut minimalne polovicou za os ulozenia prednej napravy su na tom v potovnani s SUV uplne najhorsie lebo musis mat pomerne dlhy predok a motor s prevodovkou viac v kabine - to je typicke BMW a cuduj sa svete je to pri koncepcii pohonu so spalovacim motorom ten najlepsi kompromis pre jazdne vlastnosti a miesto pre posadku to ma asi najhorsi (motor v stede, - teda medzi napravami plus zadny nahon, je pre miesto pre posadku na tom este horsie, ale zas to ma ine prednosti:-)
Ono svojim sposobom to smeruje k “idealu” - teda plne autonomne auto vyrobene z kompozitu, tvaru kvapky s posedom SUV s mikro elektromotorcekmi v kazdom kolese pohanane el napajanim z vozovky (bez baterii) a samozrejme s aspon metrovou uhloprieckou infotainmentu...
Ano chceme viac komfortu, viac oriestoru, viac funkcii, viac infotainmentu, vacsiu nadradenost nad tymi co sedia dole. To je prirodzena vlastnost nas ludi. Vola sa to - “nikdy nemame dost, alebo nenazranost” a neber si to na seba (3008 je pekne auto len za ten motokarovy volant skusnutelny tak v 308gti a budiky ktorych aj ked das volant uplne dole, vidis stale len hornu polovicu - za to by som designerov od Peugeot fackal a kopal do riti a to ze zo tvrdosijne dali aj do 508 (vcitane toho tam uz vyslovene smiesne posobiaceho volantu) to uz povazujem za totalne ignoranstvo a mavpicizmus).
ty by si mal ist do parlamentu, kvoli tebe by som isiel aj volit! :-D :-D

Zarrick napísal:
blesk source? Fakt by som si to prečítal... hmmm
ja som to videl tusim na instagrame kukni carthrottle, tam to mali pisane..

blesk napísal:
Nejde lennonsedwny, ale Ford avizoval ze postupne ukonci predaj vsetkehonokrem SUV a pick up-ov.
Teda Fiesta, Focus, Mondeo, C-Max-vsetko ma skoncit.
presne takto som to myslel, preto som pisal ze vsetky modely, nie iba sedany..

RTG napísal:
Ako majitel kombika, ktory viem porovnat s kamaratovym SUV: nie je pravda, ze SUV musi byt vzdy tazsie. Nie je pravda, ze je v nom menej miesta ako v porovnatelnom kombiku. Ako hej kufor mam dlhsi aj sirsi, ale keby som nepotreboval prevazat kocik, stacil by mi aj ten jeho. Ale vzadu ma viac miesta ako ja. A kedze cakam treti prirastok, kombik pojde tata a pojdem do P5008, lebo tretia autosedacka.
no hej, ale stale to je aerodynamicky horsie a ten kombik bude jazdit lepsie :-) akurat v tvojom pripade je fakt ze inu volbu asi nemas, ked potrebujes tri autosedacky, tam uz potom len nejaky transporter alebo nejaky smax ci co to maju.. neviem ci aj do takej F15 alebo G30 nalozis tri sedacky vedla seba.. kazdopadne je to velmi specificky pripad, a takych je velmi malo na to aby si vacsina ludi kupovala auta takeho typu.. :-/
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Sobota, 28. Apríla 2018, 18:54

Je to len na pocitovej urovni, spotreba je sice kusok vyssia, ale vsetko je zavisle od vodica a od trasy. Iny majitel 3008 jazdi este za menej nez ja. SUV je "komfortnejsie". Ci chces, ci nechces, ludi viac zaujima komfort a dizajn ako jazdne vlastnosti. Niekto moze povedat, ze mozem radsej zobrat Touran ako 5008. Lebo je "praktickejsi" - vtip je v tom, ze len na papieri. Realita je ina.

Maco

Sobota, 28. Apríla 2018, 22:45

Ja sa vzdy smejem na tom ze kombik jazdi lepsie. Lebo vsetci teraz zoberu 530d a 530i do paprce alebo daco take (i30, octa alebo daky iny kombik) a s autom na daily idu jazdit babu alebo ring alebo co ja viem co vsetko. SUV je a aj vzdy bude najpraktickejsie a najuniverzalnejsie vozidlo na daily drive. Zas ked byvas v centre mesta a tvoje jedine cestovanie spociva v tom ze sa odvezes o tri ulice do kanclu, to choj bud pesi, elektro skutrom alebo ja neviem ale na to netreba G 4x4 na druhu.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 29. Apríla 2018, 09:12

A potom z času na čas sa vyskytne situácia že potrebuješ nahodiť strešný box a zistíš aká je to praktické SUV strašná pičovina kvôli svojej výške, lebo nahadzovať ho tak vysoko, dávať niečo do neho a von z neho...
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

RTG
Auto: BMW F900XR

Nedeľa, 29. Apríla 2018, 12:25

Rovnaky argument ako: potrebujem dizel, lebo jazdim do chorvatska. Raz rocne...

mexican

Nedeľa, 29. Apríla 2018, 14:48

Nejde o túto jednu konkrétnu vec. Skôr som chcel poukázať na to že sa nedá jednoznačne určiť že také alebo onaké auto je najpraktickejšie. Macovi príde praktickejšie SUV, mne zase kombi, niekomu inému pickup a ďalšiemu minivan.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
Obrázok

speedfred
Auto: KTM XBow

Nedeľa, 29. Apríla 2018, 15:39

mne MPV,tadiaľ vedie cesta!

mexican

Nedeľa, 29. Apríla 2018, 16:45

Treba to dať odhlasovať a výrobcovia áut potom budú vyrábať už iba ten jeden typ kasne ktorá je najpraktickejšia.
Obrázok

BRAiK POWER
Auto: Len sechschrchle
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 29. Apríla 2018, 16:52

Viacero rôznych druhov vozítok v autoparku nie je riešenie? Netreba toľko kompromisov na jednom aute a človek si užíva tie prestupy z auta do auta podľa potreby alebo pocitu bez obmedzenia.
-BRAiK POWER-

mexican

Nedeľa, 29. Apríla 2018, 17:00

Pre toho kto si to môže finančne dovoliť určite je.
Obrázok

Maco

Nedeľa, 29. Apríla 2018, 17:02

Vsetko sa da vyriesit, predpokladam ze instalacia truhly je aj tak robota pre dvoch ludi tak si to zdvihnu trosku vyssie. Popripade som videl aj take vynalezy ze majitelia wranglerov si nainstalovali do garazi kladku s hakom aby mohli dat dole hardtop a len ist prec. Takze je to len o moznosti premyslania, tak ako ked niekto nevie tetrisovat v kufri.
bmwcoding.sk

BMWHJTRKLB

BRAiK POWER
Auto: Len sechschrchle
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 29. Apríla 2018, 17:07

Maco dobra poznámka podľa mňa a mexican, myslel som to tak že aj dve lacnejšie autá miesto jedného drahšieho môže priniesť väčšiu efektivitu autoparku aj keď to je samozrejme ďalší kompromis mno.
-BRAiK POWER-

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 248 neregistrovaných