... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
blesk napísal:ty by si mal ist do parlamentu, kvoli tebe by som isiel aj volit!RTG: Nikto tu preboha nehovori ze SUV nemaju prednosti. Aky kombik porovnavas s 3008? Ano auta postavene do vysky vedia na kratsej platforme ponuknut viac miesta na nohy - to je logicke lebo cely posed je viac blizky sedeniu na stolicke. Alebo inak sedeniu v MPV alebo v autobuse.
Auta s pozdlzne ulozenym motorom este so snahou motor posunut minimalne polovicou za os ulozenia prednej napravy su na tom v potovnani s SUV uplne najhorsie lebo musis mat pomerne dlhy predok a motor s prevodovkou viac v kabine - to je typicke BMW a cuduj sa svete je to pri koncepcii pohonu so spalovacim motorom ten najlepsi kompromis pre jazdne vlastnosti a miesto pre posadku to ma asi najhorsi (motor v stede, - teda medzi napravami plus zadny nahon, je pre miesto pre posadku na tom este horsie, ale zas to ma ine prednosti:-)
Ono svojim sposobom to smeruje k “idealu” - teda plne autonomne auto vyrobene z kompozitu, tvaru kvapky s posedom SUV s mikro elektromotorcekmi v kazdom kolese pohanane el napajanim z vozovky (bez baterii) a samozrejme s aspon metrovou uhloprieckou infotainmentu...
Ano chceme viac komfortu, viac oriestoru, viac funkcii, viac infotainmentu, vacsiu nadradenost nad tymi co sedia dole. To je prirodzena vlastnost nas ludi. Vola sa to - “nikdy nemame dost, alebo nenazranost” a neber si to na seba (3008 je pekne auto len za ten motokarovy volant skusnutelny tak v 308gti a budiky ktorych aj ked das volant uplne dole, vidis stale len hornu polovicu - za to by som designerov od Peugeot fackal a kopal do riti a to ze zo tvrdosijne dali aj do 508 (vcitane toho tam uz vyslovene smiesne posobiaceho volantu) to uz povazujem za totalne ignoranstvo a mavpicizmus).
Zarrick napísal:ja som to videl tusim na instagrame kukni carthrottle, tam to mali pisane..blesk source? Fakt by som si to prečítal... hmmm
blesk napísal:presne takto som to myslel, preto som pisal ze vsetky modely, nie iba sedany..Nejde lennonsedwny, ale Ford avizoval ze postupne ukonci predaj vsetkehonokrem SUV a pick up-ov.
Teda Fiesta, Focus, Mondeo, C-Max-vsetko ma skoncit.
RTG napísal:no hej, ale stale to je aerodynamicky horsie a ten kombik bude jazdit lepsie :-) akurat v tvojom pripade je fakt ze inu volbu asi nemas, ked potrebujes tri autosedacky, tam uz potom len nejaky transporter alebo nejaky smax ci co to maju.. neviem ci aj do takej F15 alebo G30 nalozis tri sedacky vedla seba.. kazdopadne je to velmi specificky pripad, a takych je velmi malo na to aby si vacsina ludi kupovala auta takeho typu.. :-/Ako majitel kombika, ktory viem porovnat s kamaratovym SUV: nie je pravda, ze SUV musi byt vzdy tazsie. Nie je pravda, ze je v nom menej miesta ako v porovnatelnom kombiku. Ako hej kufor mam dlhsi aj sirsi, ale keby som nepotreboval prevazat kocik, stacil by mi aj ten jeho. Ale vzadu ma viac miesta ako ja. A kedze cakam treti prirastok, kombik pojde tata a pojdem do P5008, lebo tretia autosedacka.