... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
lopuch napísal:Niekolko stran dozadu sa tu riesi reklama na fore ci jeho spoplatnenie. Dovolte mi, nech vam objasnim troska o fin. narocnosti spravovat toke forum, kedze mnohi mate troska mylne predstavy. Davnejsie som sa admina pytal ohladom obchodnickych sekcii a ceny bannerov na fore. Priblizne to vychadza tak, ze admini maju prijem z bannerov nieco vyse 200 eur mesacne (zaokruhlujem nadol) a prijem z obchodnickych sekcii cca 250 eur mesacne. Spolu teda dajme to mu 450 eur. Forum hostuju na free platforme PHPBB u WebSupportu. Davnejsie stal hosting cca 6 eur mesacne, kedze vtedy postacoval aj zdielany hosting ale navstevnost stupa a tak uz treba vlastny server. V tomto pripade staci zatial aj virtual server, co spominali admini aj sami. Takze cena za virtual dajme tomu trepnem z brucha sumu 50 eur mesacne (uz aj to je prehnana suma, ale kedze mame tak radi okruhle cisla). Takze po odcitani hlavnej polozky nakladov - webhosting, to vychadza na zisk minimalne 400 eur mesacne. Zisk z etargetu som neratal ale aj tam bude urcite zaujimava a nezanedbatelna suma.
Sorry ze takto poodhalujem firemne uctovnictvo, ktore zdaleka nie je presne a zahrna len par uctovnych poloziek ale predsalen sa k nemu velmi priblizuje. Neda sa pozerat na tie prispevky ohladom reklamy tu na fore, spoplatnenia fora atd. Admini len skusaju vasu hranicu unosnosti reklamy. Ak ich zdrbete, ze vam to naozaj vadi, tak tu reklamu za prvym prispevkom zrusia. Chapem, ze za spravovanie fora si zasluzia admini odmenu a vobec vam ju nezazlievam. Aj mne toto forum pomohlo v mnohych veciach ale hrat sa na to, ze to robite zadarmo, dobrovolne a nedajboze este na to minate vlastne zdroje je trapne. VW-CLUB to vyriesil celkom rozumne, vid obrazok nizsie. Mne osobne vadi len jedina vec, a to tie etargetove reklamy, ktorymi o par drobnych zvysujete svoj zisk ale pritom mnohonasobne znizujete komfort pouzivania fora a pritom sa vyhovarate na to, ze z etargetu musite platit hosting.
heroe napísal:Inak teraz ma napadlo preco su tu registrovani clenovia ktori tu neboli 6 rokov? napr charlitocz-u47.html , dajte tie nicky prec ci to sa neda? napr vytvorit nejaky univerzalny nick a priradit mu prispevky ktore mali nejaku hodnotu? Ono ma toto forum 15000 clenov ale aktivnych je 5 a pol.....
heroe napísal:Pozor nekritizujem! Bola to iba otazka. Lebo ma napadlo ze som niekoho hladal podla nicku a nasiel som tam ten jeden priklad. Preto ta otazka. Ale ako potom riesite tie ich prispevky (ak teda maju nejaku hodnotu)?
TiTAN napísal:Neda mi nezareagovat na tento prispevok, toto forum nebezi na ziadnom zdielanom webhostingu za 6eur/mesiac, ani na ziadnom virtuale za 50eur/mesiac. Mame nas vlastny dedicated quad-core server, s 15 000 rpm HDD v raide, 2 redundantnymi zdrojami napajania pripojenymi k dvom nezavislym a zalohovanym vetvam napajania. Co za tyka konektivity tak ta je tiez zalohovana Orange + Telekom. Ten server nemam ja doma v obyvacke, ale je umiestneny v klimatizovanom datovom centre. S toho ze mame vlastny dedicated server vypliva to ze sa on niekto musi starat, to znamena nejake zalohy, skriptiky, odrazit nejaky DDOS, raz zacas skontrolovat slow logy pozriet ktore query su pomale, zoptimalizovat, s casu na cas nieco odide a treba to ist fyzicky vymenit, proste starat sa o ten server. Kto sa o nejaky niekedy staral tak to pozna :) Momentalne to robim ja a myslim si ze celkom dobre kedze nejak extra vypadky niesu a myslim si ze to aj potvrdia uzivatelia. Dalej je treba zaratat nejake investicie ako napr. teraz treba prikupit a vymenit HDD kedze sucasne uz su skoro plne + investicie do vykonejsieho HW kedze navstevnost stale rastie. Ja viem ze na prvy pohlad to vyzera vsetko velmi jednucho, ale ver mi prevadzkovat taketo vacsie forum az taka sranda nieje ako na prvy pohlad niekedy vyzera a zlata bana to nieje. Ak mas pocit ze je tak si kludne zaregistruj domenu, nahod si tam phpbb a mozes to robit bez reklam lepsie ako my, v podstate nikto ani nic ti v tom nebrani. K tomu si este zarataj obcasne emaily od ludi typu podavam na vas trestne oznamenie lebo XY napisal na mna XXX a okamzite to vymazte + podobne telefonaty :) Potom nejaky nahodny technicky problem o polnoci ked nieco nejde a mne len chodia smsky od ludi ze forum nejde :) Potom zistis ze az take super to nieje a je to skor o nadseni a radosti a o tom ze to cloveka musi bavit. Peniaze sa za tym hladat moc nedaju kebyze hej tak sa venujem len tomu a nemam este aj normalnu pracu :) a taktiez by som sa nevozil na 17 rocnom BMW (E36 325tds)
Nepovedal som ze forum dotujem ako pises ty, ale zo zaciatku to tak skutocne bolo, teraz uz vdaka reklame a obchodnym sekciam nie, taktiez sme dakedy zacinali so zdielanym hostingom za par korun, potom bol virtual kratko, ale to moc nefungovalo, kto tu je dlhsie tak vie ake boli predtym vypadky. Takisto vsetci moderatory a administratory tu na fore to robia zadarmo a preto ze ich to bavi, ich jedinou odmenou je dobry pocit ze nieco robia pre toto forum a ze to tu funguje aj vdaka nim za co som im nesmierne vdacny. Ziadneho s nich som do nicoho nenutil ozvali sa samy a sami chceli pomoct a prilozit ruku k dielu co si velmi vazim. Myslim si ze keby uvazovalo tak viac ludi tak by vznikali skvele veci ako je napr. toto forum :) nech si hovori kto chce co chce ja si za nim stojim a aj ked ma svoje chyby, myslim si ze uz par ludom pomohlo
Snazim sa veci robit v zivote na max a tak sa staviam aj k bmwklub-u, nic nieje dokonale, vsetko ma svoje muchy a aj bmwklub ma svoje rezervy ale snazime sa stale zlepsovat a o tom bude aj tento rok a uz sa dokopem k spusteniu noveho bazaru
Asi tu budu nejake gramaticke chyby za co sa vopred ospravedlnujem :)
Tomas
salat napísal:Titan - tak ale ruku na srdce, ako prevadzkovatelia velmi dobre viete spocitat kolko mesacne vdaka reklamam prinesie priemerny uzivatel. (ak ste statisticky frajeri, viete aj median) Vynasobis to bulharskou konstantou (niekde medzi 1,0 a 1,5) a povies ze tolko mesacne stoji forum bez reklamy.
das cislo uctu, zaplatime a budeme vsetci spokojni :) Nikoho tak neobmedzujes, nenutis ho platit za forum, je to cisto na dobrovolnosti a vlastnej volbe. Pre Vas z toho plynie vyhoda v tom, ze kto si to plati, plati kazdy mesiac rovnako a je jedno ci navstevuje web denne, alebo velmi sporadicky. Mas istotu nejakeho prijmu a nie je to zavisle od nalady uzivatela ci sem chodi, alebo nie a ci nahodou klikne na reklamu, alebo vobec.
Ja Vas do nicoho tlacit nechcem, ale je zjavne ze o takuto "sluzbu" by tu bol zaujem... tak preco to nevyuzit?
ice.blade napísal:sem tam neslo vobec
ice.blade napísal:vcera isiel serial transporter (kurier) sakra
inak data sa teraz migruju/rebuilduju? forum je stale dost spomalene, mi to pripada ako keby forum zas bezalo na zdielanej SQL websupportu
TiTAN napísal:Zvysene maximalne velkosti priloh u obrazkov na 5MB, archivy 10MB, dokumenty 10MB