pistacik, takéto súkromne pikošky tu nevyzrádzaj

ale tu voľnú ruku vieš viacero spôsobmi využiť, ale o tom nabudúce

M3driver napísal:uz stara SMG v E46 nebola blbovzdorna, radil si ako chcel akurat packou... sice som to nikdy neskusal, ale kedze je to v podstate manual s navyse okruhom hydrauliky podradis kedykolvek kamkolvek. obmedzovac mozes drzat kolko chces atd... neviem ako je na tom DCT, ale predpokladam ze zle podradenie tiez nebude problem...
co sa tyka rychlosti radenia samozrejme manual prehrava na celej ciare (tak isto platilo uz v casoch SMG), ale ako casto potrebujes to ultrarychle preradenie? kedze to nebude cisto okruhovka kde nahana stotinky, uplne chapem preco manual. reci, ze potom nedostanes z toho auto 100% je blbost kedze sa jedna jedine o casy preradenia. vysledny cas bude horsi ale pocit lepsi (kedze ide do manualu zamerne)
Porovnávať 13 ročnú prevodovku v E46 s DCT v M4 naozaj nemôžeme ani omylom. SMG bola robotizovaná prevodovka. Naviac ked v novších autách ako M4 je na dátovej zbernici pripojená snáď aj krytka na kolese, tak mozes mi veriť ze ta prevodovka v M4 je veľmi inteligenta a v skratke môžme povedať že ta prevodovka si vie vyčítať informácie s uplne všetkého, dokonca v akom uhle mas natočený volant pri radení atd čo bežného užívateľa ani len nenapadne čo na pozadí je.. Tak taká vec ako nepodradit na taký stupeň len do prednastavenych otáčok aby nedošlo k nejakému poškodeniu je uplna banalita.. V obmedzovači ta ta prevodovka tak isto bude držať koľko chceš ako manuál. Dokonca máš auta kde si prevodovka ťahá dáta z GPS a na základe toho radi čo najefektívnejšie, teda ona vie že ked je o chvíľu zákruta nebude preraďovať, alebo stúpanie atd..
A ako som už spomínal nejedna sa tu len o čas preradenia, pri DCT mozes nonstop držať volant oboma rukami čo je obrovská výhoda, neviem ako ostatný ale ja som pri 335 zažil situácie kde mi strach nedovolil pustiť jednou rukou volant a pri tom som to potreboval. Tak isto 7 stupňov, pripadne launch control ktoré to auto odpáli od semaforu ako manuál nikdy :) tak že tvrdiť že pri manuále je to auto čiastočne obmedzene je podľa mna na mieste. To auto ma 431k tak že naozaj nemôžme tvrdiť že sa hrajeme na nejaké F1.
Bleska chapem, chce si to sám kvaltovat a mat auto v "svojich" rukách a preferuje viac to, mna by manuál v M3 ties neurazil, ale nemôžme ignorovať klady DTC :) Je celkom možné že ďalšia M3 už manuál nedostane, teda neprekvapilo by ma to :)