... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: Koniec vykuchanym DPF filtrom

Pondelok, 18. Marca 2013, 11:05

Hajecek napísal:
cele dpf filtre katalizatory a tie nove srandy co sa davaju do bavorakov su uplne voloviny ... ako to znizuje emisie ? ... tak ci tak sa to pri cisteni dostane vsetko do ovzdusia ked ne 100% z toho tak 90% urcite zvysnych 10% to prepusti pocas jazdy ... pri normalnom chode sa to ma v aute cistit samo a tak isto sa to ma aj samo dostat z konkretne katu von takze nevidim ziadnu vyhodu toho ... tak ci tak to bude v ovzdusi ten sajrajt sa nijako nestrati ... ked uz je EU taka mudra tak by skor mala zacat podporovat v automobilkach vyrobu elektromobilov alebo hocicoho co ma skoro nulove emisie ... a davat im vacsie dotacie jak ty ropny maganti ... inak tym nic nedosiahnu

](*,) ](*,)

kuchanie DPF a duplom KATov je kokotizmus. Ked niekto nema na zakladnu udrzbu nech si nekupuje auto.
Zdravie mna a mojho okolia mi je prednejsie, ako "zdravie" mojho auta.
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 18. Marca 2013, 11:13

Hajecek napísal:
ako to znizuje emisie ? ... tak ci tak sa to pri cisteni dostane vsetko do ovzdusia ked ne 100% z toho tak 90% urcite zvysnych 10% to prepusti pocas jazdy ... - ... inak tym nic nedosiahnu

Treba si uvedomit co to vlastne to DPF je. DPF nie je na znizenie emisii CO2 ale na zachytenie sadzi a uhlikovych castic ktore su karcinogenne. Vznikaju hlavne pri zlom spalovani (nekvalitnou naftou) alebo ked je motor studeny. DPF ich zachytava a udrziava vo filtri.
Rozmer tychto ciastociek je v nanometroch a to je ich hlavny problem. Takto male castice prenikaju do tela cez kozou, ako aj sliznicami a plucami. Su tak male, ze imunitny system na ne nedokaze reagovat a prenikaju do bunecnych struktur. Ak sa dostanu do jadra, mozu sposobit jeho poruchu a bunka sa zacne spravat agresivne... a to volame rakovina.
DPF tieto castice zadrzuje a co je najdolezitejsie, tym ze sa zhromazduju vo filtri tak sa vzajomne spajaju a zvacsuju! Velke castice nie su pre cloveka tak skodlive, lebo sa voci nim telo vie branit, nepreniknu do buniek alebo su az tak velke, ze nelietaju ovzdusim. Po druhe, DPF pri regenracii vypusti tieto zvacsene castice v oblasti kde nie je husta zastavba (na dialnici) alebo ostavaju v nom dokial ich nevyberes vycistenim. Lenze to ich splachnes vodou, alebo nejakym cinidlom a neprasich ich do vzduchu...

Takze asi tolko k tomu naco nam takato "blbost" je dobra...
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 18. Marca 2013, 11:16

to si tu vazne niektori ludia myslia, ze BMW pcha DPF do aut len tak z prdele, lebo sa nejaky pajdo rano zabudil a povedal si, zeby by bolo fajn zvysit konstrkukcne naklady auta len tak? Ze to nema ziadny realny vyznam?

Nehovorim, ze EU ma pekne kokotnu politiku o emisiach..to je druha vec...
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Hajecek
Auto: E36 325iA Cabrio

Pondelok, 18. Marca 2013, 11:26

chlapci ono pekne je vedet jak to funguje a vsetko ... ale jedna prednaska o tychto veciach by vam mozno zmenila nazor na to ... kvoli skole som sa takychto prednasiek zucastnoval a vela mudrych ludi to tam takto hovorilo ... nebudem vas tu vyvadzat z toho co hovorite ano je na tom cosi pravdy ale to neni vsetko ... nebudem sa tu hrat na nejakeho grinpisaka sam mam sakra rad stare ameriky a obdivujem ich ale nam to mozno z casti pomoze ale planetu to nici tak ci tak :wink
to VoMacK: nie nic take som nepovedal bmw a ani ost znacky to nemusia robit kvoli tomu aby zvisovalo naklady alebo ze sa rano zobudili s takym napadom oni plnia smernice ktore musia novymi vozidlami dodrzat a to ze to davaju do aut uz aj teraz je len dobre

bruno75

Pondelok, 18. Marca 2013, 11:31

Dobre, takze to zhrniem ako pre sprostych: DPF a BMW Diesel BluePerformance (volitelna vybava) su vlastne dva nezavisle sytemy a ci to BluePerformance mam alebo nemam, DPF mi to aj tak nezachrani (vymena / cistenie casom nutne). Ak mam to BluePerformance (za 1.200 penazi) auto bude vypustat menej NOx sajrajtu, ale DPF sa mi bude zasierat rovnako? Pochopil som to spravne?
Inak samozrejme uznavam opodstatnenie tychto systemov a aj nutnost ich pouzivat (inak by sme sa tu casom fakt zadusili), akurat ma se*ie, ze ti co znecistuju ovzdusie naviac (USA, Cina, treti svet....) su mimo akukovek regulaciu a tu v EU (kde dnes zostava uz v postate len lahsi priemysel a konecna montaz) nas buzeruju tak, ako by sme mali zachranovat cely svet...

Hajecek: asi mas pravdu, zial... asi tu len spomalujeme to, co musi neodvratne nastat (pokial niekto konecne nepusti volne do obehu technologie "cisteho" pohonu - oni existuju, len sa nikomu nechce spustit hromadnu vyrobu, preco asi ](*,)

Inak, o funkcnosti DPF sa nalepsie mozete presvedcit (pokial mate Webasto), ked zastavite v garazi a Webasto si este chvilu odfukuje - to je pekny smradek... zda sa mi, ze ani ked stojim 5 minut s nastartovany motorom v garazi nesmrdi to tak ako, ked 1 min. bezio Webasto, ktore svoje spaliny vypusta von bez akehokolvek filtrovania...
Naposledy upravil/-a bruno75 v Pondelok, 18. Marca 2013, 11:37, upravené celkom 1 krát.

Hajecek
Auto: E36 325iA Cabrio

Pondelok, 18. Marca 2013, 11:34

bruno75 napísal:
Inak samozrejme uznavam opodstatnenie tychto systemov a aj nutnost ich pouzivat (inak by sme sa tu casom fakt zadusili), akurat ma se*ie, ze ti co znecistuju ovzdusie naviac (USA, Cina, treti svet....) su mimo akukovek regulaciu a tu v EU (kde dnes zostava uz v postate len lahsi priemysel a konecna montaz) nas buzeruju tak, ako by sme mali zachranovat cely svet...

suhlasim :wink:

Pežot

Pondelok, 18. Marca 2013, 12:09

voMacK napísal:

](*,) ](*,)

kuchanie DPF a duplom KATov je kokotizmus. Ked niekto nema na zakladnu udrzbu nech si nekupuje auto.
Zdravie mna a mojho okolia mi je prednejsie, ako "zdravie" mojho auta.

Mal si kupit benzin :mrgreen:

bruno75

Pondelok, 18. Marca 2013, 12:16

Zase si nenahovarajme, ze benzinaky produkuju do ovzdusia rajsku vonu... Ked ma niekto na benzine podrbany alebo vydrbany kat, tak vypusta rovnake (ak nie horsie) svinstva ako chrochtadlo...

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 18. Marca 2013, 12:39

ja sa tiez nepovazujem za ekoteroristu, ani nejako "zeleno" zameraneho cloveka. CO2 ci NOx su mi u prdele, lebo spalovaci motor v nasich priblizovadlach je nic oproti skutocnym skodcom. Jedna lod fungujuca na tazku naftu (mazut) zasere a vypusti tolko plynov ze az. Nie je to len povera, ale fakt ze 16 najvacsich lodi sveta vyprodukuje tolko NOx ako vsetky auta sveta. Jedine nase stastie ze tieto lode svoj sajrajt produkuju daleko od nas, niekde na oceane.

Nano-castice na uhlikovej baze su ale ine kafe. To nie je boj o prezitie tucniaka patagonskeho, alebo roztapanie snehu na Kilimandzare, toto je jasnym ohrozenim nas samych. Proti tomu sa vymyslelo DPF a ked je teda niekde pouzite, ma tam aj ostat (a funkcne!).
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Pežot

Pondelok, 18. Marca 2013, 22:12

Ale zasa fámy ... ďaleko na oceáne ... DPF sa čistí na diaľniciach mimo zastavaných častí ...

Kde myslíte, že vznikajú dažďe a oblaky? A prúdenie vzduchu, tzv. vietor? ...

Samozrejme, že nad oceánom a zafúka to z tej diaľnice presne do miest ... takže je to celosvetové ... ale proste autá sú mlákou v obrovskom mori znečisťovateľov ... fabriky, spomínané lode, uhoľné elektrárne a teplárne ... a tak ...

A navyše eko teroristi s elektromobilom :D ... elektrika tak čistá nieje, že?

Obrázok

milan316
Auto: 525d E60
Kraj: Nitriansky

Utorok, 19. Marca 2013, 21:31

aj toto je zaujimave:

Voľne dostupné zdroje tvrdia, že stačí výbuch jednej väčšej sopky (napr. Mount St. Helens v r. 1980) aby vyprodukoval niekoľkonásobné množstvo skleníkových plynov, ako celé ľudstvo za celú svoju existenciu. Menšie sopky vybuchujú pomerne často a ich prínos k produkcii CO2 a popolčeka tiež nie je zanedbateľný. Výbuch sopky dokáže tiež globálne ovplyvňovať pokles teploty (výbuch sopky Pinatubo v roku 1991 spôsobil pokles ročnej priemernej teploty o 0,6°C na celej severnej pologuli).

eko.fresh
Auto: bmw
Kraj: Zahraničie

Utorok, 19. Marca 2013, 21:51

Diesel motor je tu s nami 120 rokov. DPF filtre sa davaju do aut max 8-9rokov a ludstvo existovalo aj bez nich :mrgreen:
A netreba zabudat, ze nic take ako globalne oteplovanie neexistuje, je to iba snaza o zavedenie svetovej dane, rychlejsi a efektivnejsie zotrocenie ludstva a udelenim moci novej svetovlade :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Viem ze DPF s CO2 asi nic nema ale nezabudajme ze CO2 je zakladom zivota na nasej planete, oxid uhlicity ktory vyrabame zachytavaju zelene rastliny a pri fotosynteze ho stiepia na C=uhlik a O=Kyslik a rastliny sazivia vylucne uhlikom a klyslik produkuju cez svoje listy ako odpad. Tolko na margo globalneho oteplovania. A a na DPF by som tiez nasiel nejaku konspiracnu teoriu :-&

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Utorok, 19. Marca 2013, 23:21

žeby som si za výfuk natlačil muškáty :-k :smile:

Borisss

Streda, 20. Marca 2013, 01:30

Ja by som ako manifest svojho postoja voci ekologii isiel s V8 partou spalit zopar sad gum a litrov benzinu na nejaky eko zraz.
EAT THAT, GREENPEACE!

Obrázok

banned

Streda, 20. Marca 2013, 03:12

eko.fresh napísal:
Diesel motor je tu s nami 120 rokov. DPF filtre sa davaju do aut max 8-9rokov a ludstvo existovalo aj bez nich :mrgreen:
A netreba zabudat, ze nic take ako globalne oteplovanie neexistuje, je to iba snaza o zavedenie svetovej dane, rychlejsi a efektivnejsie zotrocenie ludstva a udelenim moci novej svetovlade :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Viem ze DPF s CO2 asi nic nema ale nezabudajme ze CO2 je zakladom zivota na nasej planete, oxid uhlicity ktory vyrabame zachytavaju zelene rastliny a pri fotosynteze ho stiepia na C=uhlik a O=Kyslik a rastliny sazivia vylucne uhlikom a klyslik produkuju cez svoje listy ako odpad. Tolko na margo globalneho oteplovania. A a na DPF by som tiez nasiel nejaku konspiracnu teoriu :-&
Pred 120 rokmi malo diesel motor, alebo lepsie povedane auto asi tak 1 clovek na guli, dnes su ich miliony, ak nie miliardy, a v tom je ten rozdiel, pocet aut vyrabajucich emisie. Urcite sa rutime do sraciek, preto su tu euronormy na splodiny, bohuzial ,vzdy sa najde zebrak, ktory ten kat alebo dpf vyjebe, ono ked to je problemove a slovak ma hlboko do vacku tak jasne, ze to vydrbe, mozno keby neboli die dpf tak drahe. Kamarat zvlaka auta z rakuska, akonahle problem s DPF, hned auto ide z republiky... Tam sa s tym nejebu...
banned... ...connecting people :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 222 neregistrovaných