... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Hajecek napísal:cele dpf filtre katalizatory a tie nove srandy co sa davaju do bavorakov su uplne voloviny ... ako to znizuje emisie ? ... tak ci tak sa to pri cisteni dostane vsetko do ovzdusia ked ne 100% z toho tak 90% urcite zvysnych 10% to prepusti pocas jazdy ... pri normalnom chode sa to ma v aute cistit samo a tak isto sa to ma aj samo dostat z konkretne katu von takze nevidim ziadnu vyhodu toho ... tak ci tak to bude v ovzdusi ten sajrajt sa nijako nestrati ... ked uz je EU taka mudra tak by skor mala zacat podporovat v automobilkach vyrobu elektromobilov alebo hocicoho co ma skoro nulove emisie ... a davat im vacsie dotacie jak ty ropny maganti ... inak tym nic nedosiahnu
Hajecek napísal:ako to znizuje emisie ? ... tak ci tak sa to pri cisteni dostane vsetko do ovzdusia ked ne 100% z toho tak 90% urcite zvysnych 10% to prepusti pocas jazdy ... - ... inak tym nic nedosiahnu
bruno75 napísal:Inak samozrejme uznavam opodstatnenie tychto systemov a aj nutnost ich pouzivat (inak by sme sa tu casom fakt zadusili), akurat ma se*ie, ze ti co znecistuju ovzdusie naviac (USA, Cina, treti svet....) su mimo akukovek regulaciu a tu v EU (kde dnes zostava uz v postate len lahsi priemysel a konecna montaz) nas buzeruju tak, ako by sme mali zachranovat cely svet...
voMacK napísal:
![]()
kuchanie DPF a duplom KATov je kokotizmus. Ked niekto nema na zakladnu udrzbu nech si nekupuje auto.
Zdravie mna a mojho okolia mi je prednejsie, ako "zdravie" mojho auta.
eko.fresh napísal:Pred 120 rokmi malo diesel motor, alebo lepsie povedane auto asi tak 1 clovek na guli, dnes su ich miliony, ak nie miliardy, a v tom je ten rozdiel, pocet aut vyrabajucich emisie. Urcite sa rutime do sraciek, preto su tu euronormy na splodiny, bohuzial ,vzdy sa najde zebrak, ktory ten kat alebo dpf vyjebe, ono ked to je problemove a slovak ma hlboko do vacku tak jasne, ze to vydrbe, mozno keby neboli die dpf tak drahe. Kamarat zvlaka auta z rakuska, akonahle problem s DPF, hned auto ide z republiky... Tam sa s tym nejebu...Diesel motor je tu s nami 120 rokov. DPF filtre sa davaju do aut max 8-9rokov a ludstvo existovalo aj bez nich![]()
A netreba zabudat, ze nic take ako globalne oteplovanie neexistuje, je to iba snaza o zavedenie svetovej dane, rychlejsi a efektivnejsie zotrocenie ludstva a udelenim moci novej svetovlade![]()
![]()
Viem ze DPF s CO2 asi nic nema ale nezabudajme ze CO2 je zakladom zivota na nasej planete, oxid uhlicity ktory vyrabame zachytavaju zelene rastliny a pri fotosynteze ho stiepia na C=uhlik a O=Kyslik a rastliny sazivia vylucne uhlikom a klyslik produkuju cez svoje listy ako odpad. Tolko na margo globalneho oteplovania. A a na DPF by som tiez nasiel nejaku konspiracnu teoriu