Uz len z principu je jasne, ze akekolvek zatmavenie znizuje priepustnost svetla. Znizena priepustnost - znizena viditelnost. Ine je, ked sa bavime o specialnych farbach, ako napr. zlte/oranzove okuliare kedy aj napriek znizenej priepustnosti sa ovplyvnenim prepusteneho farebneho spektra zvysuje kontrast. Ale aj v tom pripade dochadza k znizeniu viditelnosti urcitej inej casti spektra a nie ze cez take okuliare vidim uplne vsetko a dokonca lepsie. A tu sa dokonca bavime o normalnych zatmavovacich foliach. Kazda ta folia ma od vyrobcu certifikat, nakolko je priepustna. Takze ak niekto tvrdi, ze cez tu foliu je vidno uplne rovnako, dokonca lepsie ako bez nej, tak popiera zakladnu optiku a celkovo zamer vyrobcu tej folie...zerte si kefy ake chcete, trebars aj hajzlove, je mi to jedno. Ale netrepte kokotiny len preto, ze to mate na aute.
Proste zatmavovacia folia vzdy bude znizovat viditelnost nech sa akokolvek snazite niekoho (alebo skor seba) presvedcit o opaku. Tiez sa niekedy snazim obhajovat veci, ktore mam, ale zas odtial potial

Ci by mohlo byt v zakone povolene urcite zatmavenie, alebo nie, to je uz ina otazka. Vsetky tie skla maju od vyroby urcite zatmavenie/zafarbenie, vsimnite si, ze ked trochu stiahnete okno, tak cez sklo to ma nadych tak do zelena. Takisto predne skla su jemne zafarbene. Mozno by mohli povolit zatmavenie povedzme do 10%. Ale viete ako to na SVK chodi, povolia 10% a vsetci budu davat minimalne 30% lebo 10% nestaci...