... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13
bmwtt.sk

auto111
Kraj: Trnavský

Re: Folie na prednych sklach

Utorok, 22. Mája 2012, 18:08

Neviem ci pozeras poslednu novelu zakona - novelizovalo sa to cca 2 roky dozadu - cize relativne nedavno.

Priamo v zakone je na 100% uvedene ze mozes dat priehladne bezpecnostne folie.

Over si to aj v nejakej solidnej firme kde robia autofolie.

Užívateľov profilový obrázok
Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Utorok, 22. Mája 2012, 18:56

Ak myslis zakon ministerstva dopravy z roku 2009, tak to je prave ten zakon, kde sa vyslovne pise, ze folie mozes davat len na okna, kde su pasazieri a nie vodic.

Le Gend

Utorok, 22. Mája 2012, 18:59

hessy napísal:
podla toho co tu ty popisujes by si mal ist k ocnemu a zobrat ti vodicsky preukaz lebo si slepy a nevidis a tym padom nemas co robit na ceste. Mam folie aj v predu a nemal som s tym ani jeden jediny problemik ci uz pri tom prechadzani z pruhu do pruhu zazracne vidim vsetky auta a kto si v noci nevsimne v spatnom zrkadle priblizujuce sa svetla tiez nema co robit na ceste lebo je slepy ako patrona. To ze v noci pozriem cez bocne okno a tiez si nieco nevsimnem musel by som byt slepy. Tieto argumenty stoja tak za hovno ako kazde druhe vyjdrenie ,,dopravneho experta"
Kazdy clovek, co nema v hlave zhasnute, musi uznat, ze cez tmave okna v noci rozoznas menej nez cez ciste okna. A ten tvoj argument, ze "si s foliami este nemal problem" je presne ten typ argumentov, co "stoja tak za hovno" ako kazde druhe vyjadrenie krcmoveho diskutera.

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Utorok, 22. Mája 2012, 19:28

Je logické že keď tam budú tmavšie fólie prejde oknom menej svetla. :roll: Tu však ide o to, či ten nepatrný úbytok svetla skutočne pôsobí tak nepriaznivo ako ho tu opisujete podaktorý. Ja si stále stojím za tým že tieto proti argumenty sú také prezlečené obavy z niečoho, čo nehrozí.
Agelias© by migo
///MARKETING

auto111
Kraj: Trnavský

Utorok, 22. Mája 2012, 19:51

Le Gend napísal:
Ak myslis zakon ministerstva dopravy z roku 2009, tak to je prave ten zakon, kde sa vyslovne pise, ze folie mozes davat len na okna, kde su pasazieri a nie vodic.

Uz som silno dufal ze nemusim davat citat zo zakona, no budis (sa mi to fakt nechcelo hladat) :smile: :

Podla vyhlasky 71/2010 v Clanku 1:

"e) bezpečnostné fólie na ochranu proti prerazeniu skla
možno použiť na zasklených plochách vozidiel kategórie
M1 a N okrem čelného skla.“

A plati to od 10. marca 2010 (cize cca 2 roky ako som pisal)

hessy

Utorok, 22. Mája 2012, 22:40

Legend nemal som stym ziaden problem ci uz v noci alebo cez den ak neratam policajtov. Ak niekto nevidi v noci auto aj cez folie tak nema co robit na ceste lebo je slepy a mal by vratit vodicsky preukaz. Beriem to, ze do istej malickej miery ti to svetlo stlmia ale nie do takej miery aby si si prichazdajuce auto nevsimol to sa proste neda pokial sa dostatocne venujem soferovaniu...

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 22. Mája 2012, 23:19

Vecí ktoré môžeš cez fólie po tme prehliadnuť môže byť celkom dosť, lebo na rozdiel od iných áut na ceste nemajú zažaté svetlá.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

hessy

Utorok, 22. Mája 2012, 23:28

ale ved ja nehovorim ze nie taky neosvsetleny chodec, bicyklista, zver a neviem co vsetko to iste sa ti moze stat aj ked na aute skla nemas v tom pripade je myslim jedno ci mas na bocnych oknach folie alebo nie. Pokial mas foliu aj na celnom skle co je stupidita tak verim v to ze tam je ze si ho vsimnes v lepsom pripade na poslednu chvilu... nepopieram to ze je tam urcite percento ktore znizuju priepustnom svetla ale tvrdenie ze si nevsimnes prichadzajuce auto mozno som to zle pochopil ale clovek ktory si nevsimne prichadzajuce auto ktore ma v noci rozsvietene svetla pripadne mas vedla seba auto, motorku, chodca, vevericku hocico a nevidis
ho ci ono alebo o nom nevies nemas co robit na ceste.

Imi

Sobota, 6. Apríla 2013, 21:45

Napadla ma jedna vec, keby som mal na prednych sklach tie origo sietky na okna? Ak by ma zastavila policia, tak by som to hned dal dole, kedze to drzi na tych cuckach.. O:)

LEXXX525
Kraj: Nitriansky

Sobota, 6. Apríla 2013, 23:10

Ked si vysimnes chodca alebo cyklistu az bocnym oknom tak je to uz trochu neskoro ci nie? :D
Podlamna je to hlupost skoro v kazdej krajine je to povolene,len unas je to zakazane...Ono nemuseli by povolit najtmavsi odtien folii dopredu ale aspon nieco lebo napr. Coupecko z foliami vyzera dost blbo ked ich ma len na bocnych trojuholnikoch a na dverach nic.

Le Gend ty si taky mudri v tejto problematike :lol: ak ja ako obcan nemozem mat folie lebo by som zevraj nahodov ohrozil premavku,tak preco vsetky auta Galantskej kriminalky mozu mat folie kde len chcu,a to aj na sukromnych autach?Maju podla teba prislusnici ktori jazdia na tych autach specialny kurz jazdy autom vnoci z foliami alebo take nieco??Hovoris ze zakon treba respektovat,no to nam policia co nam zato dava pokuty ide peknym prikladom :roll:

banned
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 01:32

Ja mam folie vyhradne len na prednych sklach. Ja vzadu nesedim, takze mozem jebat.
banned... ...connecting people :)

fox1k
Auto: BMW
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 06:23

skôr si myslím, že sa páni policajti boja, že pri kontrole na nich niečo vystiahneš.
ale to, že mi na zadných sedačkách može sedieť cigáň s gulometom, to už nikoho netrápi :smile:

Pežot

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 08:38

Ze som si toto tvrdenie nikdy nepotvrdil ...

Zevraj horsie vidno ... prave opacne ... lepsie vidim hlavne v meste, kedze mi to zjemnuje odlesky svetiel od cesty za dazda ;) ale ze by som niekoho prehliadol kvoli tmavym prednym sklam ... to teda nie

Luiks
Auto: S4
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 09:14

legend je dobre dosraty kkt ,uz mi lezu na nervy tie jeho prispevky ...ked si dosraty a nevidis dobre ,tak radsej sa ani nevyjadruj v tejto teme !!! lebo kazdemu uz lezu na nervy tie tvoje mudre citaty ....
Chces byt najlepsi? Tak musis toho najlepsieho porazit!

Le Gend

Nedeľa, 7. Apríla 2013, 14:26

Cely obsah predosleho prispevku sa da zhrnut do jedneho cisla, ktore povie, o kolko rokov bude jeho autor dospely.
Nevyvratitelnou pravdou je, ze cez folie vodic vidi slabsie nez bez nich. A kedze sa cela EU orientuje na prazdne gesta ohladom bezpecnosti na cestach, folie jej logicky budu pichat do oci. Nasa vlada sa zaviazala znizit pocty zraneni na cestach, tak spravi vsetko preto, aby jej EU nemohla poukazat na konkretne nedostatky v legislative.
Kolki z vas hrdo svietili, ked sa o dennom sveiteni este len diskutovalo a nebolo povinne ? A dnes obranujete folie ?
Asi zbytocne pisem, vecsina z vas este nemala vodicak, ked denne svietenie nebolo povinne...
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných