... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

rebel
Kraj: Zahraničie

Re: Cestný piráti... (Octávie a pod...)

Sobota, 17. Novembra 2012, 01:48

Takze nie len oktavky ale aj bicyklisti s favoritom, ok, zapisujem si :mrgreen:
Z toho pribehu som inak hovno pochopil, chcel si dolava, on ta predbiehal z lava, si ho potlacil ci nacuval si do neho, ci co si robil vlastne ty pirat ?
Krása sveta je vždy úmerná kráse Ducha, ktorý ho vníma

Užívateľov profilový obrázok
vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Sobota, 17. Novembra 2012, 02:07

bola kolóna pred priecestím ja som sa chcel otočiť - tj v ľavo smerovka a o 180 stupňov otočiť sa ale on ma chcel z ľava obehnúť a tak som mu ťukol šikmo do kolesa.
Obrázok

DarkBeast
Auto: E91 LCI Mpacket

Sobota, 17. Novembra 2012, 03:04

Ja dnes ráno idem na vypočúvanie vo veci čo sa mi stala. Nebola to Octávka,ani Prassat ani iný koncernový voz ale sprostý bicykel :) Dostal som sa do kolóny pred železničným priecestím tak som sa chcel otočiť vľavo a pánko sa rozhodol stojace vozidlá predbiehať zľava a keďže som bol posledný v rade tak začal so mnou ( nestál som blízko krajnice a vedľa je hneď chodník). takže dostal odomňa potlačenie ŠPZtkou(našťastie nie bok) vymenili sme si športové gestá a som sa ho spýtal či pozná predpisy a išiel som ďalej ale očividne si zapísal ŠPZ a nahlásil ma. Pán orgán mi v tel. oznámil že som mu ohol koleso na bicykli zn. Favorit takže som zvedavý ako orgány činné v tomto konaní rozhodnú o mojom treste/netreste.

to by si nemohol jazdit po takom amsterdame potom ... to by bol masaker :lol:

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 17. Novembra 2012, 07:10

Klasika, cyklisti nepotrebuju dodrziavat dopravne predpisy lebo ich totiz neovladaju :lol:

Dogg88
Auto: n/a

Sobota, 17. Novembra 2012, 09:33

lenze ako vinnik budes oznaceny ty pretoze si nemal odbocovat ked si bol predbiehany...
Je to kokotina ale je to tak

tu je to vysvetlene na este drastickejsom priklade ale v podstate podobnom ako je ten tvoj: http://auto.sme.sk/c/6544066/nebezpecny ... autom.html
Klub tvoria ľudia, nie autá...

vreco

Sobota, 17. Novembra 2012, 12:38

Dogg88 napísal:
lenze ako vinnik budes oznaceny ty pretoze si nemal odbocovat ked si bol predbiehany...
Je to kokotina ale je to tak

tu je to vysvetlene na este drastickejsom priklade ale v podstate podobnom ako je ten tvoj: http://auto.sme.sk/c/6544066/nebezpecny ... autom.html

A čo keď ti poviem,že sme to vyriešili tak,že vinník je cyklista lebo stojace autá v kolóne je povinný obiehať len z prava ak neodbočuje?
"Pomaly idúce alebo stojace vozidlo môže cyklista idúci rovnakým smerom predchádzať aj po pravej strane vozovky alebo krajnici, pritom je povinný dbať na zvýšenú opatrnosť; to neplatí, ak vodič takého vozidla dáva znamenie o zmene smeru jazdy doprava."
jediná vec kedy by som bol označený za vinníka by bola situácia " vodič odbočujúci vpravo je povinný dať prednosť v jazde cyklistovi idúcemu rovno". Keďže cyklista šiel rovno a neodbočoval nemôže byť na mňa použitý ani tento úsek zákona " pri odbočovaní doľava nesmie ohroziť cyklistu odbočujúceho vľavo"
Chcel odomňa uhradiť škodu v hodnote 20€ za koleso,nakoniec to dopadlo tak,že mu bude najskôr udelená pokuta v hodnote 60€ keďže ja som splnil všetky zákonné povinnosti pri otáčaní a venoval som sa vedeniu vozidla a ubezpečil som sa,že ma žiadne vozidlo neobieha je to,hold jeho smola,že pozamňa spravil kľučku a ja som ho ťukol.
DarkBeast napísal:

to by si nemohol jazdit po takom amsterdame potom ... to by bol masaker :lol:

tak hádam v Holandsku majú inú infraštruktúru a dodržovať zákony sa musia aj tam,tu je jasné porušenie zo strany cyklistu. Koniec prípadu :)
Obrázok

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Sobota, 17. Novembra 2012, 13:36

vreco napísal:
A čo keď ti poviem,že sme to vyriešili tak,že vinník je cyklista lebo stojace autá v kolóne je povinný obiehať len z prava ak neodbočuje?
"Pomaly idúce alebo stojace vozidlo môže cyklista idúci rovnakým smerom predchádzať aj po pravej strane vozovky alebo krajnici...

1. Bicykel ta moze obiehat sprava alebo zlava, ako sa mu zachce.
2. Ty pri odbocovani/otacani musis skontrolovat, ci nie si predchadzany.
3. Kedze si donho tukol svojim predkom (aspon som to tak pochopil), je jasne, ze on zacal to predbiehanie skor ako ty to otacanie.

Radsej to skus uhrat tak, ze k ziadnemu narazu nedoslo (ak nemas stopu na aute), alebo ze ten cyklista odisiel z toho miesta este pred tebou a udal ta az neskor, takze nie je iste, ci si mu naozaj ty nejako ublizil (t.j. ci vobec doslo k nehode/skodovej udalosti).

rebel

Sobota, 17. Novembra 2012, 14:14

Zaujimave je, ze ty tuknes cyklistu viac menej podla mna aj predpisovo tvojou vinnou a este si vypicoval cyklistovi a ides sa obhajovat na policiu.
Si priznaj, ze si nevidel cyklistu, chlapcovi daj 20 eur a vsetci budu spokojni. Bud rad, ze si ho nerozflakol na ceste

Le Gend

Sobota, 17. Novembra 2012, 14:45

Este doplnim, ze keby si sa s tym favoritkarom dohodol hned tam na mieste, mohol si mu kupit nove koleso z tvojej poistky a boli by ste obidvaja radi, ze ste radi.

rebel

Sobota, 17. Novembra 2012, 15:40

POZOR ! vreco je pirat :thumbup:

vreco

Sobota, 17. Novembra 2012, 17:54

Súdiac podľa tvojej reakcie je pre teba 20eur hovno,tak si ho zjedz.
Toto je už vyriešené,orgán rozhodol,ja sa môžem smiať. a zas sa to tu šíri mudrlantmi čo zjedli múdrosť a vykladajú si zákon podľa seba. Ja som odcitoval to čo odznelo v rozhodnutí,to je pre mňa smerodajné a nech sa aj rotrháte ja som na vine nebol =P~
Obrázok

rebel

Sobota, 17. Novembra 2012, 18:57

Piratov je na cestach vela ... koli 20 euram by aj cloveka skantrili na ceste :(

Le Gend

Sobota, 17. Novembra 2012, 19:42

vreco my kasleme na nejaku policiu. Podla nasich klubackych zakonov ta prijimame medzi piratov. :D

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Sobota, 17. Novembra 2012, 23:24

nooo, neviem ako sa tomu hovorilo po slovensky, ale anglicania maju na to vyraz: "privateer". To bol v minulosti pirat co sa dohodol s nejakym panovnikom a prepadaval len lode jeho protivnikov, no pod piratskou vlajkou :) A kral ho za to chranil.

Vreco to spravil sice podla zakona, no stale pod nasou piratskou BMW vlajkou :DDDD :thumbup: Ak je pravda ze tak rozhodol organ, tlieskam! Tych cestnych analfabetov na dvoch galuskach zduse nenavidim a nech sa idu hrat na stadion a nie medzi auta na cestu!
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Sobota, 17. Novembra 2012, 23:58

vreco napísal:
Súdiac podľa tvojej reakcie je pre teba 20eur hovno,tak si ho zjedz.
Toto je už vyriešené,orgán rozhodol,ja sa môžem smiať. a zas sa to tu šíri mudrlantmi čo zjedli múdrosť a vykladajú si zákon podľa seba. Ja som odcitoval to čo odznelo v rozhodnutí,to je pre mňa smerodajné a nech sa aj rotrháte ja som na vine nebol =P~

Asi tak kazdy jebnuty cyklista je pirat.....tento rok nase inteligentne predstavenstvo vrazilo kopu prachov do vystavby cyklotrasy ces sirsie centrum a ty kokoti furt aj tak chodia po ceste a neosvetleni , bez prilby a urcite aj najebani......

Nemozem s toho slova Organ ..smejem sa vzdy ked to pocujem ale najlepsie je Organ cinny v trestnom konani :mrgreen:
---------------
Aerodynamics are for people who can’t build engines. – Old Enzo
-----------------
Doska na cibulu

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 254 neregistrovaných