... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
Simpson napísal:
WTF???![]()
![]()
![]()
čo takto hasiaci?
Dogg88 napísal:Ale no tak zas ked nevies tak nepis
cirou nahodou som veduci v predajni Ford tak viem ze Focus 1,0 EcoBoost s vykonom 100k stoji 12 990,-€ momentalne aj vo verzii kombi![]()
mohol si si to nastudovat ked uz chces pisat: http://www.ford.sk/container/upload/cen ... _1303x.pdf
financovanie na tretiny bez navysenia ma akurat poplatok 333,-€ za spracovanie uveru
teda: 12 990 + 333 = 13 323,-€ a mas novucky vonavucky Focus s financovaním na tretiny a so zarukou 4r / 100 000km![]()
BTW najazdil som X kilometrov na Focuse 1,0 EcoBoost 125k a poviem ti ze co sa motora tyka je to fakt velmi svizne auto...3 valec je mimoriadne tichy (na volnobeh ho prakticky nepocut) a je aj poriadne svizny (vzhladom na konkuranciu v kategorii 125k)
si vezmi ze ten motor ma 170Nm - kto ti tolko ponukne v danej triede?
ďalšie pozitiva sú
- autá s motorom EcoBoost maju system Rekuperácie energie - z toho ako sa tocia kolesa si vyrabaju el. energiu a dobijaju baterku, pri tom zbizuju vykon alternatora a ten nezatazuje motor
- maju aktivnu prednu masku tak ako napr. BMW F10/11
- maju el. predhrev motora - zohriatie zo studeneho na 90 stupnov trva v lete cca 2-3 min. a v zime cca 5 min.
- po meste realne chodim za 5,8 - 6l / 100km a to mame viac menej surove auta (najazd do 2000km potom sa predaju)
podla mna za 12 990,-€ ti toto ponukne len malokto...
a to sme sa este nebavili o podvozku ktory je tiez super, v tejto triede v podstate na spici...
Nech sa paci kto ma chut si to skusit chodte do najblizsieho Fordu a presvedcte sa sami![]()
Tolko osveta od Fordu
blavak1 napísal:Stála rok lebo nikto s nou nechodil a cestou do servisu (vymeny olejov,filtrov...) začala horieť zo spodu pod kabínou (pod sedačkami) Najprv som myslel len že zdochla(starý benzín) skúšal naštartovať no nešlo, vystúpil a už bila posledná ešťe že bola prázdna flaša na hradzi a vedľa Dunaj. Keby bolo niečo s palivovým filtrom tak myslím žeby som to už neuhasil... Nepozeral som sa ešťe na to keďže nebol opäť čas. Neviem fakt že čo by tam mohlo začať horieť
Rottwa napísal:
Aj ked zomreli ale Hyundai podrzal
gabikh napísal:elektricky predohrev motora v zime na 90°C za 5 minut?no to by som chcel toto ja vidiet
ked kurva kozenu sedacku v zime zohrejes vyhrievanim sedaciek za podobny cas
a zohriat celu kovovu masu (aj ked iba 3 valec), olej atd za taky kratky sa mi to zda ako uplny bullshit.
j.matrix napísal:... Inak je to ale u modernych dieslov dolezita vec ...
ViktorDDD napísal:koľko vody môže byť v tom malom pičuse 1,0? odhadujem tak do 6l, z toho je niečo aj v chladiči čo zohrievať netreba, takže zohriať pár litrov vody za 5minút je taký problém? to zvláda aj rýchlovarná v kuchyni
gabikh napísal:treba so sebou nosit v aute maly hasiaci;) stoji to par eur a moze to zachranit tvoje alebo cudzie auto, pripadne zivot;)