... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

germancars
Kraj: Bratislavský

Re: Cestní piráti... (Octávie a pod...)

Sobota, 27. Apríla 2013, 10:27

xH4wK napísal:
Nie, nie su 'rovnocenne' co sa tyka predbiehania.
V zakone je specifikovane len toto:

Takze, stale plati zakaz predchadzania z prava !

tak este jeden pokus: v meste su oba pruhy rovnocenne a ked za tebou trtko v lavom pruhu vyblikava a ma pravy pruh volny tak ho nemusis pustit!!!! ked su oba pruhy "zapchate" rovnakou rychlostou iducimi autami tak ten v lavom jazdnom pruhu ma povinnost sa uhnut do praveho aby umoznil prejazd rychlejsiemu vozidlu

Užívateľov profilový obrázok
xH4wK
Kraj: Košický

Sobota, 27. Apríla 2013, 12:03

uz chapem odkial ludia beru ten odpor k vocidom BMW.

germancars

Sobota, 27. Apríla 2013, 12:20

uz chapem ze su medzi nami ludia, ktori maju problem so zapalovanim tak isto ako auta :mrgreen:

xH4wK

Sobota, 27. Apríla 2013, 13:10

no zjavne to budes ty.. co uz :)
Je totiz normalne sa uhnut rychlejsiemu vozidlu a nebrzdit ho, pre par ludi zjavne to take normalne nie je, radi sa prezentuju ako tzv. dementi co si potrebuju nieco dokazat. Ak by ho chcel predbehnut z prava nemoze, ak by sa zaradil do praveho tak by v nom musel pokracovat co nemuselo byt mozne takze ho prakticky blokoval.
Ja by som si cloveka co mna donuti zastavit tym ze prerusi svoju jazdu uprostred vozovky pekne natocil a s videom zasiel na policiu. Pretoze to je jasne porusenie zakona.. len tak mimochodom.
Kam to tento klub speje.

germancars

Sobota, 27. Apríla 2013, 14:15

stale nechapem o com tocis ... dokazes porozumiet tomu ze v meste su oba pruhy rovnocenne a teda mozes ist rychlejsie aj v pravom pruhu????mesto nie je dialnica a mozes "obiehat" aj vpravo... ja ked idem nahodou v lavom a je volny pravy tak nemam dovod uhnut do praveho aj keby si blikal trubil rob si co chces.. ked idem v lavom a v pravom idu vozidla subezne so mnou a vidim ze sa niekto zozadu ruti tak samozrejme ze uhnem pretoze ho nechcem blokovat ale ked je pruh vedla mna volny tak si chod cez ten hadam nebudem kvoli tebe menit smer jazdy? a ze to niekto ako ty nechape lebo si neprecital vyhlasku to je uz tvoj problem .. a natacat mozes akurat svoju nevedomost a tvrdohlavost ;)

§ 10, zákon č. 8/2009 Z.z.:

(3) V obci na ceste s dvoma alebo s viacerým jazdnými pruhmi vyznačenými na vozovke v jednom smere jazdy smie vodič vozidla použiť na jazdu ktorýkoľvek jazdný pruh.

(5) Ak by vozidlá idúce v obci súčasne vo všetkých jazdných pruhoch bránili v jazde rýchlejšie idúcemu vozidlu, vodič, ktorý jazdí v ľavom jazdnom pruhu, je povinný ho čo najskôr uvoľniť. To neplatí, ak vodič používa ľavý jazdný pruh na obchádzanie, odbočovanie, otáčanie alebo predchádzanie.

(9) V obci sa nepovažuje za predchádzanie, keď vozidlá v jednom jazdnom pruhu idú rýchlejšie ako v inom jazdnom pruhu.

auto111
Kraj: Trnavský

Sobota, 27. Apríla 2013, 17:25

Ano zakon je napisany ako je (podla mna dost nestastne).

Podstata je taka ze vodic dusevne sposobily soferovat nebude naschval jazdit v meste v lavom pruhu.

germancars

Sobota, 27. Apríla 2013, 17:55

auto111 napísal:
Ano zakon je napisany ako je (podla mna dost nestastne).

Podstata je taka ze vodic dusevne sposobily soferovat nebude naschval jazdit v meste v lavom pruhu.

:lol: :lol: to si zabil..zakon je napisany jasne, a je to tam definovane jednoznacne...dusevne sposobily vodic sa neriadi domnienkami ked je nieco napisane a vysvetlene v zakone ako pre dementa

auto111

Sobota, 27. Apríla 2013, 18:03

Vies, normalny vodic uvolni jazdny pruh rychlejsie iducemu autu a nerozlisuje ci je to v obci alebo mimo.

To je podla mna logickejsie spravanie nez to co je napisane v zakone.

svekin
Auto: e46 330cd

Sobota, 27. Apríla 2013, 19:09

Pisal som ze som isiel vlavo preto, lebo pravy pruh bol bum bum, to znamena samajama, vytlky, diery alebo neviem este ako vysvetlit. Teda dovod som sa to mal, zakon som neporusil, u policajta aj instruktora autoskoly som si overil svoje konanie a az na to zastavenie a vystupenie bolo vsetko v poriadku. To vsak prislo potom ako mi frajerik zacal vypalovat oci dialkovymi. Aj na tych 60 som spomalil az po tom aby chudak nemusel prekrocit rychlost pri obiehani.
Ked si isiel svojou 100kou, nech si kludne rozbije auto on a nie ja.

Rudyjames, ty sa pekne kludni, ked tu ides poucovat, tak nie na zaklade svojich zakonov. Trochu som to tu rozprudil tym ze som nenapisal ze siroko daleko sme boli len my dvaja.

Lexxx mas pravdu samozrejme, je to trochu risk, zase nehovorim ze vdaka tej mikine mam 106kg a nie smalcu :) Ale ked vidim kkta co frajeruje uz len preto ze ma novsie auto, sedi o pol metra vyssie a ma velku hubu kym je zatvoreny v bezpeci a mysli si ze mu to dava pravo byt panom ciest podla seba tak mam chut mu to hlavu otrepat o volant.

:!: Bez adekvatneho trestu, priucky a znasania nasledkov sa nikto kto pacha zlo, neuvedomi, ked nema dovod, to neplati len na ceste. :!:
E46 330cd (flipper)
E36 316i (zabka)

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Sobota, 27. Apríla 2013, 19:34

Potom dostanes priucku ty, ked dodatocne zistis, ze ten, co sa ponahlal mal vzadu na sedacke zvijajuce sa dieta v zachvate :|

Ano, zbytocne a sproste moralizujem, ale vzdy si spomeniem na tu zenu a ako sme odvysielali v radiu jej pribeh, tak sa nam ozvali ti policajti, co jej zachranili dieta a ako im cez nas dakovala =D>
Tymto koncim, suhlasim s hawkom =;
Subaru WRX STi

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Sobota, 27. Apríla 2013, 21:02

Nechcem polemizovat, ale keby mal vzadu sediace decko, tak ho asi ten lavy pruh netrapi a letel by v pravom (bola volna cesta). Ak by nebol pravy volny a ani lavy, tak sam napisal, ze by mu uhol.

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Sobota, 27. Apríla 2013, 21:26

Keby, keby, keby.. Ty by si sa vedome ohrozoval (zvlast pri takych okolnostiach) obiehanim sprava a radsej neblikol arogantnemu vodicovi, nech uhne do pruhu, ktory je na jazdu? Ja nie.. Pretoze by som cakal, ze 1. sa prave vtedy spamata a nabura do mna, kedze nevie, na co ma spatne, 2. ma naschval bude blokovat a vytlacat na krajnicu..
Nemas co istv lavom pruhu na 4-prudovke, pokial je pravy pruh volny, hotovo.. To iste stredny pruh BA-TT, potom sa stava, ze v strednom ide auto 90, zlava ho niekto obieha 93 a ja aj ked chcem ist predpisovych 110 a nechcem minutu cakat, tak musim obiehat oboch pravym pruhom a tym nielen porusit pravidla, ale HLAVNE OHROZOVAT PREMAVKU

Tieto diskusie ale zmysel nemaju, vzdy si budu ludia mysliet, ze cesta je len ich a pre vlastne pohodlie nech sa ostatni aj poseru, ohladuplnost ziadna..
Subaru WRX STi

dodo555
Auto: e30 318i cabrio

Nedeľa, 28. Apríla 2013, 05:38

je mi jedno co je napisane v zakone ale viem jedno, ze ak by ma niekto musel obiehat z prava hanbil by som sa sam pred sebou, preto ak sa neponahlam, a je pravy pruh normalne zjazdny tak sa dam v pravo a nebudem tu 10 stran debatovat o tom kde sa ma jazdit a preco zostanem v lavom pruhu aj ked nemusim.
Mozno je to hlavne o vyspelosti a skusenosti vodica a nie o dokazovani co si vsetko mozem dovolit

germancars

Nedeľa, 28. Apríla 2013, 05:53

:lol: :lol: =D> bmwklub zase nesklamal..tu je akakolvek diskusia zbytocna.. :thumbup: jazdite si ako chcete ja si budem jazdit v lavom pruhu v obci (pokial je pravy pruh vedla mna volny a nikoho neblokujem) ked to uznam za vhodne a mozte mi akurat tak fukat do riti lebo nic neporusujem :bmwball: naucte sa ze v meste sa moze predbiehat aj sprava

auto111

Nedeľa, 28. Apríla 2013, 06:07

germancars: potom dufam ze neporusujes ZIADNY predpis cize napr. ani rychlost alebo predpisy pri parkovani.

Inak to je take slovenske spravanie typu "ja som na ceste a nikto iny ma nezaujima (ani ta kolona za mnou)".

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 234 neregistrovaných