... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
lulu991
Auto: BMW 330xd
Kraj: Prešovský

Re: Cestní piráti... (Octávie a pod...)

Streda, 24. Apríla 2013, 06:59

Nedavno sa mi stal skoro zaujimavy zazitok :) v BA pred odbockou z dialnice k avionu smerom von z mesta sa na mna cely cas lepil cierny civic...samozrejme chcel ist tiez k avionu. V zakrute kde su na chvilu dva pruhy (lavy je o kusok dalej ukonceny betonovou zatarasou) som rychlo predbehol auto predomnou (bolo to aj celkom na hrane, kedze zakruta je dost ostra a cesta spinava) a co cert nechcel civic sa rozhodol urobit to iste :D ...ked si ten magor vsimol ze za 20 metrov je kus poctiveho tvrdeho meter vysokeho betonu asi pridal a ja uz som sa v spataku len pozeral ako dostal krasny smyk na tej spinavej ceste a presiel asi 5 cm od betonu (niet nad taky pohlad :) )...chvilu som si myslel ze ho uz pojdem zbierat z tej cesty, no nejako to ukociroval :thumbup:

Dogg88
Auto: n/a
Kraj: Žilinský

Streda, 24. Apríla 2013, 09:10

podobny zazitok som mal cez vikend cestou do BA
kazdu dedinu som mal na riti nalepene dve blondyny v X5...akonahle dedina skoncila tak som ich nevidel lebo sa vliekli...
prisla Zilina, siel som 50km/h samozrejme po chvili sa zas objavila X5 so zenskym soferom a zas pilepena 20cm od mojho zadneho kufra
odbocil som smer BA, tam je 4 prudovka...pozeram ze vsetci idu pomaly, potom som si vsimol znacku praca na ceste a zuzenie do jedneho pruhu...tak som pokracoval 50km/h pravom pruhu v kolone aut
Zrazu sa blondyny rozhodli ze celu kolonu predbehnu cez lavy pruh...tak sa rozbehli a asi o 20m prudka brzda lebo naozaj tam koncil pruh (znacka neklamala) a stali tam poooooriadne dlho kym presla cela kolona a oni sa potom zaradili na koniec :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
smial som sa ako nikdy :lol:
Klub tvoria ľudia, nie autá...

svekin
Auto: e46 330cd
Kraj: Košický

Piatok, 26. Apríla 2013, 08:28

Ja mam skusenosti s Medakmi. Idem si v PO po dvojpruhovej vypadovke povolenych 80 v lavom pruhu, kedze pravy bol bumbum ale mesto tak vsetko OK. Nalepil sa chlapik (Mercedez Mkovy, MI znacka, cierny) a zacal mi robit disko stroboskopom ze sa mam uhnut [-X , pricom v pravo pruhu nikto. Spomalil som na 60, on vkuse dialkove. =D>
Nervy neskutocne, zastavil som, on za mnou stoji blika trubi. Vystupil som (v klubovej mikine v ktorej vyzeram este vacsi nez som) a cestou k jeho okienku chlapec podlaha a dobehol som ho az pri Kosiciach.
Nieco podobne aj v KE, ked som vystupil na krizovatke chlapec podlaha na cervenu, hlavne ze reci mal riadne spoza okienka.
E46 330cd (flipper)
E36 316i (zabka)

xH4wK

Piatok, 26. Apríla 2013, 17:39

nemas co ist v lavom pruhu a zdrzovat ostatnych, pretoze on ta za normalnych okolnosti podla pravidiel cestnej premavky nemoze predbehnut z prava !
Takze sa nabuduce pekne uhni.

germancars
Kraj: Bratislavský

Piatok, 26. Apríla 2013, 17:41

v meste su oba pruhy rovnocenne, ked ma moznost obehnut sprava tak moze.. jedina povinnost uhnut v meste z laveho do praveho je vtedy ked su oba zapchate a idu rovnakou rychlostou

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Piatok, 26. Apríla 2013, 17:58

svekin napísal:
Idem si v PO po dvojpruhovej vypadovke povolenych 80 v lavom pruhu... pricom v pravo pruhu nikto..

Prepac, ale toto je pre mna prejav ignorancie a toto su cestni pirati, co si myslia, ze cesta je len ich.. Preco si siel v lavom pruhu, ked pravy bol prazdny a spomaloval si tak rychlejsie auta, znemoznoval im predbehnut ta a brzdil plynulost cestnej premavky?! Musel si obiehat vzduch (ten v pravom pruhu bol tazsi?), alebo ti len ego nedovolilo nechat sa obehnut?
Trochu ohladuplnosti.. Chce ist rychlejsie? Ponahla sa? Nech si ide!! Ak neopravnene, potrestaju ho policajti alebo sa vybura..
NIKDY NEVIES, PRECO SA PONAHLA! :!: :!:
Minule sme mali v radiu zenu, co jej dcera dostala epilepticky zachvat a musela rychlo do nemocnice, no nikto jej neuhol, lebo narazila na takych, ako si ty.. Nakoniec pomohla az policajna eskorta a par minut rozhodlo, ze prezila.. A tebe podobnisa mozetebit do prs, ze ste ju nepustili ](*,)
Subaru WRX STi

ROKI49
Auto: G20 330i

Piatok, 26. Apríla 2013, 18:07

Bolo to v obci, kludne ho mohol obehnut v pravom pruhu. Ak isiel MPR tak ake zdrzovanie??
PRÍBEH: ex E39 525d, 2003, Individual Obrázok
ex F30 330d, 2013 Obrázok
G20 330i, 2022 Obrázok

LEXXX525
Kraj: Nitriansky

Piatok, 26. Apríla 2013, 18:09

svekin napísal:
Ja mam skusenosti s Medakmi. Idem si v PO po dvojpruhovej vypadovke povolenych 80 v lavom pruhu, kedze pravy bol bumbum ale mesto tak vsetko OK. Nalepil sa chlapik (Mercedez Mkovy, MI znacka, cierny) a zacal mi robit disko stroboskopom ze sa mam uhnut [-X , pricom v pravo pruhu nikto. Spomalil som na 60, on vkuse dialkove. =D>
Nervy neskutocne, zastavil som, on za mnou stoji blika trubi. Vystupil som (v klubovej mikine v ktorej vyzeram este vacsi nez som) a cestou k jeho okienku chlapec podlaha a dobehol som ho az pri Kosiciach.
Nieco podobne aj v KE, ked som vystupil na krizovatke chlapec podlaha na cervenu, hlavne ze reci mal riadne spoza okienka.

Ty musis byt strasny frajer tam v KE :thumbup: poznam tu na zapade par ludi ktorim keby toto spravis tak ta zozeru aj z tvojou klubovou mikinou a aj z tvojou E36kou
Takze moja rada len tak dalej pokyal na takeho cloveka nenatrafis,a potom sem prosimta z nemocnice napis ako sa citis :thumbup:

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Piatok, 26. Apríla 2013, 18:19

ROKI49 napísal:
Bolo to v obci, kludne ho mohol obehnut v pravom pruhu. Ak isiel MPR tak ake zdrzovanie??

Logicky, co je podla teba bezpecnejsie? Aby pomalsie auto uhlo doprava a umoznilo rychlejsiemu ohiehat ho zlava, alebo aby rychlejsie auto sa balo, co mu ten pomaly, co nechce uhnut, spravi? Cakal by, ze bude blokovat, ked sa uz nechce uhnut!
Navyse siel 60 a povolena bola 80, tak aka MPR?! Bezdovone brzdenie plynulosti premavky a pokutu! A to, ci si v obci alebo ni, neriesis.. Ponahlas sa a takito ludia su len rizikom..
Vsak trochu sebareflexie, ano, mame BMW, ano, niet nad nas, ale to neznamena, ze sa musime za kazdu cenu a vzdy spravat ako hovada.. Nech si je hovadom ten na Mercedese a moze ti byt ukradnuty, takych este bude..
Subaru WRX STi

xH4wK

Piatok, 26. Apríla 2013, 18:21

Chlapci, odporucam vam si zopakovat autoskolu, ak vravite ze PREDBIEHANIE/PREDCHADZANIE je z prava povolene ... ste na velkom omyle, nie je povolene.
V obci je jedine mozne ist rychlejsie v pravom jazdno pruhu, ale nie predchadzat to jest preradit sa z laveho do praveho, predbehnut a zaradit sa naspet.

jararak
Auto: skodofka 120l

Piatok, 26. Apríla 2013, 19:32

Skoda ze nemam drziak na kameru, dnes by toho bolo na roman okty a golfy ale aj nejake tie vany, brzdy musim zajtra kontrolovat ale auto je cele, darmo 150-0 je dost aj pre viac performance brzdy ako mam, a asi zacnem odrazat spetaky aj tak su ludom na icu

btw ak by som bol motorkar tak robim nasledovne http://navratdoreality.cz/?p=view&id=16761
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

TomNR
Auto: BMW 318ti
Kraj: Nitriansky

Sobota, 27. Apríla 2013, 07:46

xH4wK napísal:
Chlapci, odporucam vam si zopakovat autoskolu, ak vravite ze PREDBIEHANIE/PREDCHADZANIE je z prava povolene ... ste na velkom omyle, nie je povolene.
V obci je jedine mozne ist rychlejsie v pravom jazdno pruhu, ale nie predchadzat to jest preradit sa z laveho do praveho, predbehnut a zaradit sa naspet.

tie pruhy su v obci rovnocenne, jazda v nich je subezna, nejedna sa o predbiehanie
BMW 318ti M44B19 5/1997

Obrázok

germancars

Sobota, 27. Apríla 2013, 08:17

xH4wK napísal:

zopakuj si to ty kamko..presne takychto vyblikavacov v meste uspesne ignorujem, pretoze nie je dovod uhnut pokial je pravy jazdny pruh volny... a preco by som sa mal po predbehnuti zaradovat naspet??? predbehnem po pravej strane a idem po nej dalej.. OBA PRUHY SU V MESTE ROVNOCENNE

xH4wK

Sobota, 27. Apríla 2013, 09:10

Nie, nie su 'rovnocenne' co sa tyka predbiehania.
V zakone je specifikovane len toto:
V obci sa nepovažuje za predchádzanie, keď vozidlá v jednom jazdnom pruhu idú rýchlejšie ako v inom jazdnom pruhu.

Takze, stale plati zakaz predchadzania z prava !

kajo1

Sobota, 27. Apríla 2013, 09:23

Ten vzadu sa mohol do pravého iba preradiť a pokračovať potom v ňom a už by to nebolo predchádzanie.
Pretože ten, ktorý ide v ľavom pruhu môže z ľavého pruhu v obci odobočovať vľavo, je pochopiteľné, že ten preraďovací manéver neurobí tesne pred odbočkou.
To sú bežné situácie a netreba sa nad nimi vzrušovať a nejak príliš ich riešiť, ako to robil ten s tým Mercedesom.

Mne sa raz stalo v RK, že pako s ML s LE značkou šiel vpravo v pruhu vedľa mňa a dojazďovali sme na križovatku, ale on tam mal 3 autá a ja žiadne.
Tak sa rozhodol, že sa preradí predomňa, ale ja som bol už vedľa neho. Začal ma surovo vytláčať, ja som trúbil blikal a on nič, pokojne dokončil manéver, musel som silno brzdiť a uhýbať.
To bola čistá arogancia.
Za križovatkou videl, že ho chcem predbehnúť tak zrýchlil, ale ľahko som ho predbehol sprava, zbrzdil som ho, vystúpil a že čo to malo byť?
Chujko vnútri ostal zavretý, starší pán to bol, vedľa neho taká blonďatá kurvička možno 20 ročná.
Hovorím mu, teraz buď frajer, ale videl som, že má plné gate, tak som ho nechal, len som mu ešte pohrozil.

Jasné, keď je to nejaký miestny trtko a každý sa ho tam bojí, tak si zvykne robiť takéto veci ľuďom.
Ale každý raz narazí.
Ak máš otázku ohľadne klímy, napíš, ak budem vedieť, poradím.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 240 neregistrovaných