... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
majro
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

Re: arogantni chodci

Utorok, 27. Marca 2012, 16:41

johnyfly1 napísal:
pokial chodec stoji vedla prechodu na chodniku nemusite zastavovat...ale ak aspon jednou nohou skoci na prechod ste povinny zastavit (aspon by ste mali :mrgreen: )
mozno to bolo za komunistov a je to tak aj teraz :)

ked som robil autoskolu tak presne toto platilo, len sa mi zda, ze pred rokom asi sa to zmenilo, ze chodec ta nemoze obmedzit.. a inak vseobecne plati sa mi tiez tak zda, ze niesi povinny zastavit, pokial nieje skupinka aspon 4 ludi..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

auto111
Kraj: Trnavský

Utorok, 27. Marca 2012, 16:57

majro napísal:
....ze chodec ta nemoze obmedzit.. a inak vseobecne plati sa mi tiez tak zda, ze niesi povinny zastavit, pokial nieje skupinka aspon 4 ludi..

Neni velmi pravda.

Chodci sice maju chodit predovsetkym cez prechod v skupinkach, ale to je taka formulacia co velmi nepomaha ani chodcom a ani vodicom.

V skratke kulturna vyspelost (pripa. znalost zakonov) chodcov a vodicov je v SR DOST zla. Z toho pramenia problemy co vidiet denne na slove. cestach (denne suboje chodci vs. vodici).

majro

Utorok, 27. Marca 2012, 17:22

jasne ze sa to neda dodrziavat.. ale vravim, ze tak to bolo aspon mne podane v autoskole ked som ju robil.. moze to byt pravda, alebo nemusi.. :)
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 27. Marca 2012, 17:58

vies policajt ti povie ze si mal predvidat a si v prdeli...proste za vsetko moze vodic taka je doba....
len keby som predvidal a vedel co sa stane do predu tak do toho auta ani nesadnem #-o vivala slovakia :-({|=
E36 compact 316i           (||||)(||||)

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Utorok, 27. Marca 2012, 19:23

johnyfly1 napísal:
vies policajt ti povie ze si mal predvidat a si v prdeli.=

Johny, netreba sa zľaknúť subjektívnych hlodov od policajta. Veď predsa on je len človek a bez vyšetrenia prípadu, nevie čo sa stalo. Viem, že každá nehoda je stresujúca, no treba si nechať chladnú hlavu. Policajt človeka takýmito hlodmi deptá, aby mu podpísal to, čo mu predloží.

Pežot

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 10:14

Riadim sa pravidlom: ak je za mnou kolóna áut, zastanem pred prechodom, ak za mnou nejde nič, nestavím! ...

Ale už sa mi stalo, že som nedokázal zastaviť, na hladkom asfalte, ktorý bol pred prechodom a tak som vletel na prechod :roll: Odvtedy si dávam sakra pozor na danom mieste.

A áno, milujem tých, čo stlačia a prebehnú na červenú, alebo dôchodci, majú dosť času na prejdenie, vyčkávajú až auto nieje tesne pred prechodom a vtedy tam skočia ... =;

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 13:43

camai napísal:
Akurat ako som otvoril tuto temu ma napadlo ze v sobotu ako som siel do mesta mame semafor pre chodcov. Bola cervena chodci presli naskocila zelena a banda degesov sa rozhodla ze aj tak prejde. Vsetci stali a pozerali na nich ako sa usmievaju este a mne to nedalo tak som trosku prituroval uz spozorneli postil spojku gumi len tak zapiskali ale ani som sa nepohol a hnet na brzdu. Velmi ma pobavilo ako ciganky vedeli utekat s taskami :D Ale inak chodcov pustam ak vidim ze cakaju...

ja som to iste zrobil ked mi na letusnej skocila zelena a koktovia ponahlajuci sa do zia mi skocili do cesty, par tyzdnov tam este boli fleky od gum :lol:

ale najviac ma vytocila jedna tetka unas na dedine, ja si idem cca 30km/h ona si stoji v strede cesty, pekne sa pozera namna, jej ukazem ci nemoze ist nabok, a ona mne zacne nadavat ze ci sa dakde ponahlam, ze ci nevidim ze sa jej maly syn tuna bicykluje, no ne boha budem tam stat pol hodiny kym sa mu uraci dobicyklovat
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Nedeľa, 8. Apríla 2012, 15:44

Peter92 napísal:
na ruzinovskej v BA dochodci co roadcrossuju mimo prechod, najlepsie o barlach... ](*,) ](*,)

tych mam najradsej.. hlavne, ze tam maju prechody, ale radsej pojdem krizom a usetrim 30 metrov.. pripadne mladez, co si tam z toho robi zabavu, ako prebehuju pomedzi auta :roll:
2. oblubene miesto krizovatka Molecova/Karloveska v Karlovke.. maju uz davno cervenu, ale pojdu si veselo cez cestu, ani ich nenapadne, ze auta iduce z kopca tam maju zelenu dlho a cez zakrutu ich nevidia.. to iste ked sa ide rovno z karlovky do mesta, ta zelena je dlha a uz som asi 3x prudko brzdil, co mi vbehli na prechod, ani sa nepozreli, ze nieco moze ist
Subaru WRX STi

majro

Utorok, 10. Apríla 2012, 18:31

Peter92 napísal:
na ruzinovskej v BA dochodci co roadcrossuju mimo prechod, najlepsie o barlach... ](*,) ](*,)

dneska tiez neuspesny roadcross na prievozskej nejaka babka.. uplne asi 40 metrov od prechodu, boh vie co tam ta babka robila, ale snad sa poucila.. nastastie iba hlavu mala pooskieranu a vysmiata bola kus, tak nic vazne :roll:
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

michaltt
Autor témy
Kraj: Košický

Utorok, 17. Apríla 2012, 11:56

vcera trnava, dedusko 20metrov od priechodu crossroaduje cez cestu , vosiel mi pred auto a este so zdvihnutou rukou maval aby som zastavil ](*,)
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 17. Apríla 2012, 15:22

dnes mi teta presla popred auto asi 5metrov od prechodu ale aspon sa pekne a nahlas podakovala :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Utorok, 17. Apríla 2012, 17:06

Mne raz popred auto cez 4-prudovku daleko od prechodu "presprintoval" opilec. Videl som ho uz zdaleka, no bol som este mlady, tak som len ubral plyn, aby to stihol. Isiel som v pravom pruhu, on bol asi 30 metrov predo mnou. Vychadzal uz na chodnik pri ceste, no nezvladol to cez obrubnik, stratil rovnovahu a spravil dlhy krok vzad, rovno do mojej drahy. Dupnutie na brzdu uz velmi nepomohlo. Mal som vtedy japonske auto z 90-tych rokov (velmi nizky predok), takze som uz len videl jeho piruetu a letiacu topanku.
Opilci vsak preziju vsetko, tento len mumlal, ze je uplne v poriadku a posielal ma prec, aj ked sa mu chodilo dost tazko. Pribehla nejaka slecna, ze ona je svedok, ale ze ho treba poslat k lekarovi. Opilec si vypytal 50 korun na "lieky" a vec bola vyriesena. U mna si to odniesol nastastie len spetak.

michaltt
Autor témy

Utorok, 17. Apríla 2012, 17:15

Moj kolega to stastie nemal, isiel z prace mimo obec, 90tka tempomat, prazdna cesta a tak si dal smerovku ze obehne cyklistu, ktory siel po krajnici. Bohuzial v tom ako kamos vyhodil smerovku , opity cyklista stratil rovnovahu a vletelu mu priamo pred auto. Skoncilo sa to smrtou. Nastastie mal svedka, auto ktore slo vo vacsej dialke oproti. Na sude mu dosvecil, ze cyklista nahle zmenil smer a zrazke zabranit nemohol. Momentalne je bez vodicaku , sediet nesiel ale vycitky ho budu trapit do konca zivota. Zabit cloveka nie je sranda. Odvtedy si davam sakra pozor, vzdy radsej pribrzdim alebo obchadzam obrovskym oblukom ak je na to priestor. Treba byt obozretny. Milujem pretekarov, ktori obehuju chodcov alebo cyklistov tak, ze im spatakom oblizu lakte. Nikdy clovek nevie, ci sa dany clovek nepotkne alebo nezmeni smer. =;
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 228 neregistrovaných