... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
michaltt
Autor témy
Kraj: Košický

Re: arogantni chodci

Pondelok, 26. Marca 2012, 23:08

a ktory prechod ? ja som zo snv tiez :D
BC Racing,OZ Futura 19",AC Schnitzer TypeII 18",Powerflex FCAB,325mm fr. brakes,Electric fan+LF20 steering pump retrofit + many more
Lowered wagon - pribeh

majro
Auto: e36 328i limo LSD
Kraj: Bratislavský

Utorok, 27. Marca 2012, 01:40

myslim,, ze toto je tema pre mna ako stvorena.. ked tak uvedme to na spravnu mieru. prednost chodci nemaju pokial viem.. ono to tak bolo za komunizmu, ze ked vstupi chodec na cestu resp. na prechod tak sa ani nnemusi kuknut a ostatne auta musia proste zastat.. ale cas sa zmenili, a ludia co v v tej dobe zili su tvrdohlavy a stale si myslia, ze je to tak, ze chodci su vyssie ako auta.. bohuzial nie.. mna kvoli tejto situacii vyhodili na skuske z autoskoly.. bezchybna jazda (nemyslim to nafukane ale viem proste dobre jazdit..) a idem po rovinke, a tam prechod, a pri prechode na chodniku stoja nejake pice, ktore si tam kecaju, a samozrejme ked som videl, ze nemaju zaujem prechadzat cez cestu co ani nemali lebo tam len stali a hrkutali si, tak policajt ma za to zdrbal, ze co som ich nepustil.. darmo som sa hadal, ze proste oni neprechadzali cez cestu, resp. ze policajt videl, ze uz isli na prechod a ze nezastavil som.. ano je pravda, ze netreba pokusat policajta na skuske, ale ked som si tom este nasledne overoval u svojho instruktora, tak ma zjebal este on, ze co som sa nechal ojebat policajtom, ze ja som na vozovke nad "chodcami", teda ze nemaju prednost v ziadnom pripade.. nepamatam sa, ci vtedy neplatilo to, ze ked vstupi aspon jednou nohou na rpechod, ze mam zastat ale aj tak.. cele zle..

ja pokial sa neponahlam, co je vacsina casu tak pustam vsetkych nech maju radost, ze ich niekto pusti a plus bonus, ze ich pusti bmw :) ale pokial mam bujaru naladu, tak nepustam nic, resp zrazam vsetko

ako bolo aj vyssiem napisane, klasika, pustam ludi na prechode, ziadne auto okolo iba ja z dobreho srdca a aj tak nejdu a pohnu sa az ked zastanem a porad uz zaradim za 1..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

camai
Auto: BMW E36 328i, 325TDS

Utorok, 27. Marca 2012, 06:03

michaltt napísal:
a ktory prechod ? ja som zo snv tiez :D

Pri jednote :D

HAZARD
Auto: stare

Utorok, 27. Marca 2012, 06:06

k chodcom urcite mam co povedat.kto jazdi v ba cez karlovku to urcite pozna...na useku cca 1km je 7,ano sedem prechodov pre chodcov z coho tri su aj so svetelnou krizovatkou...chodcou pustam ak ide za mnou vela aut ak nie ze som tam ja a dlho nic tak jasne ze ich nepustim ked hned po mne mozu kludne aj pretancovat na druhu stranu cesty...celu cestu je koli tym spotenym prechodom este aj 40(ktoru som este nikdy nedodrzal) lebo to sa proste neda ist tak pomaly...ale co ma dokaze naozaj neskutocne nasrat je to ,ked si na jednom (nebodaj viacerych) svetelnych krizovatkach to nejaky zakomplexovany debil stlaci,potom nejdu autam,tak prebehne na cervenu a potom ja tam stojim ako kokot na cervenej ked siroko daleko ani nohy...vtedy by som mohol zacat pisat slovnk vulgarizmov,lebo sameho seba ma sem tam k´prekvapy,kolko ich poznam...

a k zakonu mam pocit,ze chodec nesmie vstupit na priechod pre chodcov,pokial nieje prenho dostatocne bezpecne prejist na druhu stranu tj. ked nieje auto v dostatocnej vzdialenosti na to,aby to stihol pretancovat...
alep ovedzme si pravdu vie nejaky stary dedko alebo nejaka zena(cest vynimkam) ci je to auto dost daelko na to,aby zastalo? nevie takze ak ho prejdem,automaticky budem na vine ja,takze nam nezostava nic ine ako ich pustit :wink:
mimo prechodu samozrejme nepustim pokial to nieje akutne.ked vidim,ze uteka na mhd alebo podobne tak ak sa da ho pustim...
a este mi neda nepovedat ze az prechadzanie cesty mimo prechodu,pokial v blizkej dobe je prechod by som chodcov pokutoval...nech sa naucia vyuzivat miesto nato urcene a nie o 10,15 alebo 20 metrov mimo...
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Utorok, 27. Marca 2012, 06:26

S chodcami ma myslim kazdy bohate skusenosti. Moj vrchol bol dvakrat: Raz za husteho snezenia dve susky pred auto bez pozretia, tak som si spravil hodiny a vynadal im, ze asi by im lepsie bolo podo mnou ako pod autom. Druhy krat dedko bez pozretia mimo prechodu do cesty, esteze mam ABS. Toho som sa spytal ci uz s mu nechce zit.

Inak musim aj pozitivne na nasich panov policajtov, uz 2x som videl vychovnu akciu zameranu na chodcov, kde ich pokutovali.
A zeleznicni u nas chodia k jednemu prechodu na nasej ulici a tam to beru zaradom (prechod cez kolajnice na cervenu a pod...)
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

mexican
Auto: modré géčko
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 27. Marca 2012, 07:01

Na chodníkoch v blízkosti prechodov (dajme tomu 5m pred a za) by mal platiť zákaz zastavenia chodcov aby sa tam nevykecávali a vodiči nemuseli zastavovať v domnení, že tí dementi chcú prejsť po prechode na druhú stranu.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

voMacK
Auto: G31 540i

Utorok, 27. Marca 2012, 07:37

na prechode pustam chodcov zasadne prakticky vzdy,....mimo prechod im zasadne nezastavujem, pokial je nejaky prechod v blizkosti....

a zkruvene ma rozculuju ludia, co sa spaciruju po ceste, ked maju na druhej strane chodnik....ja im tiez na chodnik autom nelezem, tak preco musia oni kurva sa motkat po ceste... ](*,)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mexican
Auto: modré géčko

Utorok, 27. Marca 2012, 07:45

JJ, presne tí hajzlíci čo sa motajú po ceste ma tiež serú. A to nielen že majú chodník na druhej strane ale oni koľkorazy idú po ceste tesne vedľa chodníka. Kúsok od môjho bydliska mám zopár takých cestičiek kde je to úplným pravidlom. A úplne nepochopiteľné je, že dosť často sú to práve mamičky čo sa na cestu nadrbú s kočíkom.

Ďalšia obľúbená kategória sú inlajnisti čo sa korčuľujú po cestách. Ale to myslím už nie je tak populárne ako pred takými 10 rokmi.
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

jararak
Auto: skodofka 120l

Utorok, 27. Marca 2012, 07:59

tak rok dozadu sa nejaka pizda este stazovala v TV (ci ojojo alebo makropolo) ze aky hruby na nu bol policajt, ked este aj na kamere to maju ako policajt najprv na nu pekne, ze pani pouzijte prechod ktory je o 5 metrov dalej, ako neupocuvla vyzvu policajta, tak zacal na nu rezkejsie, no a pani skoncila na zemy v putach lebo bola drza (ja by som jej aj vylepil asi a policajt sa musel asi tiez kurevsky premahat) a este s 50e pokutou

ps - bolo to v ramci nejakej akcie ako auta zastavuju chodcom, preto to tocili
Naposledy upravil/-a jararak v Utorok, 27. Marca 2012, 08:10, upravené celkom 1 krát.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

auto111
Kraj: Trnavský

Utorok, 27. Marca 2012, 08:03

JJ to bola kvalitna akosa hovori chutovka 8) .

Ale zrejme nic nezvycajne. Skoro to iste z pozicie chodca som videl cca 3 roky dozadu - na jednom viditelne uzavretom prechode (dalsi prechod mozno 10 m vedla). Ludia ale masovo bezproblemov chodili cez ten uzavrety prechod. Az tam museli hliadkovat policajti a usmernovat tych chodcov.

Ked ale policajt tych chodcov usmernoval a zastavoval niektori chodci nanho zazerali a otacali sa ze ako co on po nich chce !!

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Utorok, 27. Marca 2012, 09:29

mne sa osobne stalo, ze ma chcel policajt pokutovat za to, ze som presiel na cervenu ako chodec.. mi chcel dat 500sk pokutu, ale som mu vysvetlil, ze proste jak som stupil na prechod tak hned naskocila cervena a wuala..
ale fakt malokedy byvaju take akcie.. odvtedy som ziadnu nevidel ani nezazil a to je hadam aj 4 roky dozadu
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

TomasE36

Utorok, 27. Marca 2012, 10:57

chodci si neuvedomuju ze auto je zbran, ktora ked do nich drbne tak maju vystarane...
osobne ma tiez vytaca do nepricetnosti ked niekto prechadza cez cestu mimo prechod, alebo sa drbka po krajnici ked o 2metre je chodnik... ](*,)

Didymus
Auto: E63 630i

Utorok, 27. Marca 2012, 11:35

Ja pustam vacsinou vzdy, ale niekedy si vyberam podla pohlavia a vzhladu :D Hlavne pri Auparku v BA idem na brzdy aj so 70tky potom to tak efektne vyzera, ze som zabrzdil kvoli danej chodkyni :D :)))
EX - BMW E90 320d
Obrázok

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 27. Marca 2012, 11:53

pokial chodec stoji vedla prechodu na chodniku nemusite zastavovat...ale ak aspon jednou nohou skoci na prechod ste povinny zastavit (aspon by ste mali :mrgreen: )
mozno to bolo za komunistov a je to tak aj teraz :)
E36 compact 316i           (||||)(||||)

jozomrkva1

Utorok, 27. Marca 2012, 12:32

ja pokial sa neponahlam, co je vacsina casu tak pustam vsetkych nech maju radost, ze ich niekto pusti a plus bonus, ze ich pusti BMW :)

ako bolo aj vyssiem napisane, klasika, pustam ludi na prechode, ziadne auto okolo iba ja z dobreho srdca a aj tak nejdu a pohnu sa az ked zastanem a porad uz zaradim za 1..[/quote]

presne to robim aj ja tak, aby videli ze aj v bmw su slusny
ostatne situacie sa stavaju aj mne, ale nad tym sa uz len pousmejem. blbi lidi taky lidi

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 211 neregistrovaných