... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
boborjelotor napísal:seriozny jutuber porovnava performance notebookov a necha na tom stock image?
pablohablo napísal:Plny suhlas (aspon z mojich skusenosti). V nasej firme som chytil cierneho petra ja a musim testovat vsetky korporatne tooly na iOS a macOS - no poviem Vam kebyze nemame na kancli dvojite okna, ktore sa nedaju otvorit tak tie jablka by plachtili 4 patra. Mozno je to tym, ze enterprise riesenia (klasicke - rozumej Active Directory, O365, Azure a pod.) su vsetko stavane na MS produktoch a ten mysli na Apple support ako posledny. Cize pokial si daky nomad a hodis tam zobar appiek na ten macOS tak si ficis viacmenej ok ale akonahle mas nasadnut na korporatny vlak a byt compliant so vsetkymi tymi srackami co sa tlacia z IT, Security a Compliance tak no chance.Ked tam ale zacnes pripajat externe monitory, klavesnice, mysky, headsety, ethernet, zacnes riesit nejake komplikovanejsie korporatne prostredie tak sa ukaze ze tieto veci uz odladene nie su, a riesis problem ako ja teraz, ktory ked nevyriesi reinstall osx lebo na slovensku ocividne neni enterprise support tak pojde mac doprdele. predsa len windows je ovela beznejsie nasadeny v takomto prostredi a teda prevadzkou odladeny.
Killo napísal:no s tym by si naozaj problem nemal, tam je to pekne vsetko v settinggoch. a v notification pane vypnut alebo pridat ubrat widgety je velmi jednoduche tiez, dolu je tlacitko edit, na to ked kliknes, tak si ich vies prehadzovat, pridavat uberat.. podobny patent jak na ifone ked riesis aplikacie..(alebo aj widgety) cize jeden klik, resp. dva, ked este nemas listu otvorenu.Este aby som specifikoval, co som ja konkretne myslel tym, ze to je "vyladene", nech sa to tu neparafrazuje. Vopred pripominam, ze zatial okrem pozicaneho MCbooku Air nemam ziadne Epl zariadenie - ale teda od uzivatelov je pocut, ze to jednoducho funguje, bez nejakych doladovaciek. Napriklad - sledoval som teraz recenzie Dell XPS 13, 15 - noveho 2020, aj stareho 2019 modelu. Pri teste vydrze na baterku tej 2020tky, vyslo, ze to vydrzi len nejake 4hodiny. Tak recenzent patral co to je, zistil, ze tam je predinstalovane jeble McAfee, ktore vyzieralo performance az tak, ze to drasticky skratilo vydrz na baterku. Na toto som napriklad alergicky uz, na novom notebooku patrat po kokotinach zabloatovanych a vyhadzat to odtial doprdele, proste mi vadi ten pristup vyrobcu. Uz som spominal, ze 2019 XPSko malo nejaky jebly dynamic brightness mod, ktory sa defaultne nedal vypnut, tak to preblikovalo, stahovalo jas, zvysovalo kontrast ako sa tomu zachcelo. Postup ako to vypnut bol prebehnut cez 5 nejakych skrytych settingov. Mam (mozno naivny) pocit ze taketo chujoviny netreba na epli riesit az tak (aj ked na MacOS som chcel z tej pravej vysuvnej listy vyhodit 'stocks' widget a tiez sa to neda nijako jednoducho, riesenie je proste presunu to na koniec a nevsimat si to, no dobre teda).
Killo napísal:neurobil asiInac NAY mal zlavy na robovysavace, objednal som Roborock S6 MaxV, dobre som urobil?vsade to ospevuju. Naskladnia ich az za 3 tyzdne, co som pozeral vo viacerych eshopoch, bud cez koronu neboli dodavky na sklad, alebo to ludia vykupili
pablohablo napísal:hej, tie gpu su relativne bezna vec, ked sa tie pro masiny pouzivaju ako pro, ale zatial pri vsetkych modeloch to bolo proste na garancku aj ked ten pocitac bol roky po zaruke.ja som to tu pisal uz predtym, tak zopakujem moj 0xBEEF voci macbooku. Pokial to pouzivas ako samostatne zariadenie a natlacis tam zopar appiek z appstoru tak je vsetko popici, funguje, si spoko kym ti sa ti nepojebe hardver co neni uplne zriedka ale budiz, jako vymenu gpu a trackpadu priznal aj fuxxo i ked aj to si asi dava za vinu. Ked tam ale zacnes pripajat externe monitory, klavesnice, mysky, headsety, ethernet, zacnes riesit nejake komplikovanejsie korporatne prostredie tak sa ukaze ze tieto veci uz odladene nie su, a riesis problem ako ja teraz, ktory ked nevyriesi reinstall osx lebo na slovensku ocividne neni enterprise support tak pojde mac doprdele. predsa len windows je ovela beznejsie nasadeny v takomto prostredi a teda prevadzkou odladeny.