... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Streda, 24. Júna 2020, 21:03

no ja som tak lenivy typ, ze keby bola lenivost na predaj, nechcelo by sa mi ju ani hodit na inzerat, ale vyhovarat sa, ze som lenivy aby som napisal sys.stdout.close este nie som, takze to musi byt uz fajny stav mysle.. na wc este chodis, ci sa cievkujes a raz za den len vylejes fantu z pissbagu? sak trochu reprezentuj tu povestnu IT party pri kvetovanom obruse ktora ten slovensky internet zakladala, nehovoriac o tom, v slusnych firmach ak niekto zabudne pustit nieco v screene a zaklapne notebook tak musi tyzden pit len z flasky s cumlikom. a nevyhovara sa, ze mogbuk napicu, siete napicu, vpnka napicu, displayport napicu.

pablohablo
Kraj: Zahraničie

Streda, 24. Júna 2020, 21:15

popoko
Naposledy upravil/-a pablohablo v Utorok, 14. Septembra 2021, 08:22, upravené celkom 4 krát.

Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Streda, 24. Júna 2020, 22:47

Este aby som specifikoval, co som ja konkretne myslel tym, ze to je "vyladene", nech sa to tu neparafrazuje. Vopred pripominam, ze zatial okrem pozicaneho MCbooku Air nemam ziadne Epl zariadenie - ale teda od uzivatelov je pocut, ze to jednoducho funguje, bez nejakych doladovaciek. Napriklad - sledoval som teraz recenzie Dell XPS 13, 15 - noveho 2020, aj stareho 2019 modelu. Pri teste vydrze na baterku tej 2020tky, vyslo, ze to vydrzi len nejake 4hodiny. Tak recenzent patral co to je, zistil, ze tam je predinstalovane jeble McAfee, ktore vyzieralo performance az tak, ze to drasticky skratilo vydrz na baterku. Na toto som napriklad alergicky uz, na novom notebooku patrat po kokotinach zabloatovanych a vyhadzat to odtial doprdele, proste mi vadi ten pristup vyrobcu. Uz som spominal, ze 2019 XPSko malo nejaky jebly dynamic brightness mod, ktory sa defaultne nedal vypnut, tak to preblikovalo, stahovalo jas, zvysovalo kontrast ako sa tomu zachcelo. Postup ako to vypnut bol prebehnut cez 5 nejakych skrytych settingov. Mam (mozno naivny) pocit ze taketo chujoviny netreba na epli riesit az tak (aj ked na MacOS som chcel z tej pravej vysuvnej listy vyhodit 'stocks' widget a tiez sa to neda nijako jednoducho, riesenie je proste presunu to na koniec a nevsimat si to, no dobre teda).

Inac NAY mal zlavy na robovysavace, objednal som Roborock S6 MaxV, dobre som urobil? :D vsade to ospevuju. Naskladnia ich az za 3 tyzdne, co som pozeral vo viacerych eshopoch, bud cez koronu neboli dodavky na sklad, alebo to ludia vykupili
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

boborjelotor

Streda, 24. Júna 2020, 23:12

seriozny jutuber porovnava performance notebookov a necha na tom stock image? tak potom su tie vysledky totalne nachuja, co tam este necha aj oem nvidia drivre z windows update, stare asi 100 verzii dozadu? nainstalovat cisty windows image trva 10 minut, 20 ak musis stahovat image a nechat media creation tool chrumat to a buildnut iso na usb. a nebudu tam ziadne utility na webkameru a backup a picoviny, harman kardon sound widgety a neviem co vsetko dnes do toho grcaju, ale odinstalovat z toho bloatware trva nasobne dlhsie ako prekotit to cistym imagom.

pablohablo

Štvrtok, 25. Júna 2020, 04:58

ja som to tu pisal uz predtym, tak zopakujem moj 0xBEEF voci macbooku. Pokial to pouzivas ako samostatne zariadenie a natlacis tam zopar appiek z appstoru tak je vsetko popici, funguje, si spoko kym ti sa ti nepojebe hardver co neni uplne zriedka ale budiz, jako vymenu gpu a trackpadu priznal aj fuxxo i ked aj to si asi dava za vinu. Ked tam ale zacnes pripajat externe monitory, klavesnice, mysky, headsety, ethernet, zacnes riesit nejake komplikovanejsie korporatne prostredie tak sa ukaze ze tieto veci uz odladene nie su, a riesis problem ako ja teraz, ktory ked nevyriesi reinstall osx lebo na slovensku ocividne neni enterprise support tak pojde mac doprdele. predsa len windows je ovela beznejsie nasadeny v takomto prostredi a teda prevadzkou odladeny.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 25. Júna 2020, 06:01

boborjelotor napísal:
seriozny jutuber porovnava performance notebookov a necha na tom stock image?

ten performance test ale ma zmysel, stale je kopa ludi co pchaju LPcka do lexusov a po kupe notasov sa s tym nebudu (nevedia) jebat ale hned out of box tam zacnu ripovat cdcka jarosa, pre tych moze byt zaujimave porovnanie performance s predistalovanymi kurvitkami
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

sxiza
Auto: nope
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 25. Júna 2020, 06:41

pablohablo napísal:
Ked tam ale zacnes pripajat externe monitory, klavesnice, mysky, headsety, ethernet, zacnes riesit nejake komplikovanejsie korporatne prostredie tak sa ukaze ze tieto veci uz odladene nie su, a riesis problem ako ja teraz, ktory ked nevyriesi reinstall osx lebo na slovensku ocividne neni enterprise support tak pojde mac doprdele. predsa len windows je ovela beznejsie nasadeny v takomto prostredi a teda prevadzkou odladeny.
Plny suhlas (aspon z mojich skusenosti). V nasej firme som chytil cierneho petra ja a musim testovat vsetky korporatne tooly na iOS a macOS - no poviem Vam kebyze nemame na kancli dvojite okna, ktore sa nedaju otvorit tak tie jablka by plachtili 4 patra. Mozno je to tym, ze enterprise riesenia (klasicke - rozumej Active Directory, O365, Azure a pod.) su vsetko stavane na MS produktoch a ten mysli na Apple support ako posledny. Cize pokial si daky nomad a hodis tam zobar appiek na ten macOS tak si ficis viacmenej ok ale akonahle mas nasadnut na korporatny vlak a byt compliant so vsetkymi tymi srackami co sa tlacia z IT, Security a Compliance tak no chance.

To iste Android vs iOS. Od zaciatku som mal len Android smartphony a raz sa mi podarilo rozbehat mrtvy telefon, ktory nevedeli opravit ani v servise ale ked sa raz nieco pojebe na iOS tak si ani neprdnes. Mozes si skusit zakupit daky pochybne SW co slubuju downgrade a podobne features ale nikdy to nedostanes do toho stavu ako mas (aspon v mojom pripade).
Na Androide je to uplne ina vec - nevyhovuje ti nova verzia, veselo sa vratis k tej starej a dokonca mas na vyber aj z niekolkych alternativnych distribucii.
Ex: BMW E53 3.0i
Ex: BMW F10 white [520D]
Ex: BMW E46 black [323ci]
EX: Audi A6 Avant 1.9TDI

pablohablo

Štvrtok, 25. Júna 2020, 07:16

presne tak. mamke som kupil luxusne nacuvatko Phonak asi za liter, sparuje sa to s telefonom cize moze normalne telefonovat, teda okrem toho to robi so zvukom zazraky a ma vypoctovy vykon asi ako prve pentia co je neskutocne na tak male zariadenie. K tomu gugl pixel lebo vanilla verzia a uplne easy migracia medzi verziami, proaktivne som vypol updejty, no pan brat mudry dosiel domov a telefon zupdatoval, zrazu bluetooth nedrzi parovanue sa po par hodinach rozsype, mamke sa neda dovolat lebo kym jej to nezvoni v uchu neni sanca, takze pekne downgrade na verziu ktoru mam odskusanu a znova vsetko fici. Ak (samozrejme velke ak, lebo apple nema taku exotiku bt kontrolerov) by sa toto stalo na apple tak moze ist do kosa aj nacuvatko aj telefen, jedine zeby Phonak (alebo naopak Apple) testoval s kazdym iphone kazdej verzie a priebezne sa snazil fixovat firmver o com pochybujem.

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 25. Júna 2020, 13:51

Killo napísal:
Este aby som specifikoval, co som ja konkretne myslel tym, ze to je "vyladene", nech sa to tu neparafrazuje. Vopred pripominam, ze zatial okrem pozicaneho MCbooku Air nemam ziadne Epl zariadenie - ale teda od uzivatelov je pocut, ze to jednoducho funguje, bez nejakych doladovaciek. Napriklad - sledoval som teraz recenzie Dell XPS 13, 15 - noveho 2020, aj stareho 2019 modelu. Pri teste vydrze na baterku tej 2020tky, vyslo, ze to vydrzi len nejake 4hodiny. Tak recenzent patral co to je, zistil, ze tam je predinstalovane jeble McAfee, ktore vyzieralo performance az tak, ze to drasticky skratilo vydrz na baterku. Na toto som napriklad alergicky uz, na novom notebooku patrat po kokotinach zabloatovanych a vyhadzat to odtial doprdele, proste mi vadi ten pristup vyrobcu. Uz som spominal, ze 2019 XPSko malo nejaky jebly dynamic brightness mod, ktory sa defaultne nedal vypnut, tak to preblikovalo, stahovalo jas, zvysovalo kontrast ako sa tomu zachcelo. Postup ako to vypnut bol prebehnut cez 5 nejakych skrytych settingov. Mam (mozno naivny) pocit ze taketo chujoviny netreba na epli riesit az tak (aj ked na MacOS som chcel z tej pravej vysuvnej listy vyhodit 'stocks' widget a tiez sa to neda nijako jednoducho, riesenie je proste presunu to na koniec a nevsimat si to, no dobre teda).
no s tym by si naozaj problem nemal, tam je to pekne vsetko v settinggoch. a v notification pane vypnut alebo pridat ubrat widgety je velmi jednoduche tiez, dolu je tlacitko edit, na to ked kliknes, tak si ich vies prehadzovat, pridavat uberat.. podobny patent jak na ifone ked riesis aplikacie..(alebo aj widgety) cize jeden klik, resp. dva, ked este nemas listu otvorenu.
Killo napísal:
Inac NAY mal zlavy na robovysavace, objednal som Roborock S6 MaxV, dobre som urobil? :D vsade to ospevuju. Naskladnia ich az za 3 tyzdne, co som pozeral vo viacerych eshopoch, bud cez koronu neboli dodavky na sklad, alebo to ludia vykupili
neurobil asi :-D ja mam S5 Max, ked som kupoval to bol top model cca rok dozadu, a je to popici masina, spojenie s aplikaciou top, vsetko paradne, to scanovanie jak si nasnima cely barak je super, tie virtual walls ktore nastavis v appke tiez popici, vsetko tip top. potom po 4-5 mesiacoch PRESTALA appka fungovat.. a jebe mi to nervy kvalitne teda, lebo vysavac v nej je, aj posiela notifikacie atd. ale ked si otvorim detail vysavaca a chcem vidiet mapku, spustit program, atd. tak to vyhodi error a nepusti ma dalej. uz som vymazal aplikaciu z telefonu, nanovo som vysavac pripojil vsetko, a stale rovnaky problem. a support neviem, aky? xiaomi? cinanom mam pisat? :-| neviem dopice.. ale inak je to super masina, ked ta appka funguje, dokonca aj ten mop je super, sice to spinu nejake kvapky a take veci nezobere, ale prach to vymopuje perfektne. idealne je ale mat cely byt v jednej rovine bez prahov.. lebo potom to musis prekladat, a je z toho taky nesvoj ked je v inej izbe :-D

pablohablo napísal:
ja som to tu pisal uz predtym, tak zopakujem moj 0xBEEF voci macbooku. Pokial to pouzivas ako samostatne zariadenie a natlacis tam zopar appiek z appstoru tak je vsetko popici, funguje, si spoko kym ti sa ti nepojebe hardver co neni uplne zriedka ale budiz, jako vymenu gpu a trackpadu priznal aj fuxxo i ked aj to si asi dava za vinu. Ked tam ale zacnes pripajat externe monitory, klavesnice, mysky, headsety, ethernet, zacnes riesit nejake komplikovanejsie korporatne prostredie tak sa ukaze ze tieto veci uz odladene nie su, a riesis problem ako ja teraz, ktory ked nevyriesi reinstall osx lebo na slovensku ocividne neni enterprise support tak pojde mac doprdele. predsa len windows je ovela beznejsie nasadeny v takomto prostredi a teda prevadzkou odladeny.
hej, tie gpu su relativne bezna vec, ked sa tie pro masiny pouzivaju ako pro, ale zatial pri vsetkych modeloch to bolo proste na garancku aj ked ten pocitac bol roky po zaruke.
a ano, kazdy normalne rozmyslajuci clovek co aspon trocha sleduje IT dianie vie, ze apple roky nefiguruje velmi v korporatnych sferach a ked aj ano, tak mu to velmi nejde, a nerozumiem jak si niekto moze kupit do takej roboty a prostredia mac a potom picovat ze ved toto je uplne cele napicu a travit s tym volny cas na internete. :-D to je jak ked si obchodak co spravi 400-500km denne kupi teslu a potom picuje ze sa to neda, lebo musi stale dobijat na polceste..
ide o beznych userov, mensie firmy, popripade aj vacsie firmy, ze mas out of the box riesenie a nemusis tu riesit kokotiny typu buildnut iso na usb a reinstalovat windoze nanovo ciste, ktore bobor, 90% ludi si nedokaze ani predstavit spravit, a potom to absolutne neriesi a necha to tak, a ani by nevedeli jak to vobec riesit maju. to je absolutne rovnaky problem jak pri famoznom androide. nikto z beznych userov to robit nechce/nevie/nema cas/nema vedomosti ze to robit treba.
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

boborjelotor

Štvrtok, 25. Júna 2020, 19:21

ja som netvrdil, ze si kazdy musi preinstalovat windozer, nerobi to ani 10% z tych 10%, ktori by to zvladli, ja som to hovoril na margo testovania notebookov. ano z pohladu end usera ked testujem out of the box tak to ma vyznam, ze kup si hinto, ale pre mna to nema vypovednu hodnotu, lebo ja tam nechcem ziadne throttlovacie ojeby, kedy jeden vyrobca nastavi tak, aby sa nezahrieval a nehucal za cenu vykonu, druhy naopak nech to levituje na stole a ohrieva parky za cenu +10fps v hre. Preto niektori vyrobcovia, aj v pojebanych gaming laptopoch, menovite Asus pri nejakych modeloch pred 2-3 rokmi ked som naposledy jeden kupil..a rychlo vratil... ani neumoznia v biose vypnut intel grafiku a za cenu znizovania hlucnosti a zahrievania ti proste nedovolia vyuzivat gpu 100% casu, takze hras hras..zrazu drop z 80fps na 20. Niekde to robia cez kadejake ich na pozadi beziace sluzby a kokotiny, niekde cez vlastne gpu drivre ktor enie su priamo od nvidie, proste x kokotin robi kazdy vyrobca, aj napr. tie antiviraky a potom kadjekae performance boosty. nestretol som sa este so ziadnym takymto notebookom/PC, ktore by s tym bloatwarom fungovalo lepsie ako cisty windows, a preto ma pre mna nejaky performance test vypovednu hodnotu, ked sa to robi vsetko ciste. toto napr. robia v Linus tech tips.

pablohablo

Štvrtok, 25. Júna 2020, 19:27

tak tak, ani nema vyznam odinstalovavat, rovno to prejebes cistou instalaciou aj s tou ich tabulkou particii, licencny kluc mas v biose, secko fit, next next finish, jako je edge tool na stiahnutie chrome tak je ta prvnotna instalacia winu od acer, asus, sem tam i lenovo tool na spravenie si instalacneho USB s najnovsim windows buildom.

Fuxxo

Piatok, 26. Júna 2020, 08:39

ahaa, tak tomu rozumim uz..
a vidis to, epl je zase v tomto inovacny, ten ti dovoli tlacit dedicated grafiku na 100% kludne hodiny, aj keby mala zhoret. doslova. :-D :-D

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

speedfred
Auto: KTM XBow
Kraj: Žilinský

Utorok, 30. Júna 2020, 08:43

Tak som kúpil to nové SE a hľa vydržal fungovať asi 2 hodiny a dotykový displej už nedotykuje. Myslel som že vymenia okamžite za iný tel ale nie, oni ho idú opravovať. Tak daj epl.

Fuxxo

Utorok, 30. Júna 2020, 09:50

pici tak to je dobry sajs :-|

E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW

boborjelotor

Utorok, 30. Júna 2020, 10:05

a kde to bolo kupovane?

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 220 neregistrovaných