... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Killo
Auto: lexaurin
Kraj: Trnavský

Re: Android vs jabličko -fristajl betl

Štvrtok, 8. Augusta 2019, 00:52

daaaaamn, no nepotesil si ma. ale cakal som taketo zhrnutie, ti hovorim podobne klaustrofobicke pocity som mal z toho tiez. Presne jak hovoris, v settingoch som bol strateny.
dufam ze mladu od toho odhovorim, lebo presne vidim jak za mesiac dojde, ze hento jej nefunguje, hento blbne a tiez to jebne o stol jak ty.

ja zas samsungu neviem prist na chut vobec, keby aspon vsade nejebu tie krive displeje. Tak uz asi len ten Pixel. Len ked to vyraba HTC tiez to neni vyhra co sa kvality tyka.
Mohla by vystrelit motyka a mohol by prist Essential 2. Nejaka naplast na tieto fragmentovane LagDroidy
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

boborjelotor
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 8. Augusta 2019, 05:01

tak ale ked pozera po telefone v cenovej relacii mi9t tak tam krive displeje velmi nenajdes. ale zasa mam pocit, ze aj na mi9t je ten displej tak malilinko nahnuty, aby na tom praskali temperovane skla, podobne ako na iphone Xr.
nerozumiem v com treba samsungu prist na chut, s One UI je to akurat cele take gulate, ale je to prehladne, maju imho najlepsie gesta, hned po apple. Ale na androide jednoznacne najlepsie full screen gestures, pretoze nech drzis telefon v lavej alebo pravej ruke, palcom vacsinou dosiahnes na spodok displeja a dokazes swipovat vsetky tri funkcie pohodlne, kdezto ako na huawei tak aj xiaomi je to ultra nepohodlne swipovat zo stran, musel by som mat prsty ako Kobe. a hlavne aj ked su gesta sucast ich launchera, mozes pouzivat iny a gesta stale funguju a celkovo ich launcher zere priemerne tak do 13mb, tolko na xiaomi zere utilita na keyboard popup.

medzitym ako som tu vcera picoval na zatial slaby custom ROM vyber pribudol build na Paranoid android, co su celkom schopne aosp buildy, ale kernel furt hinten mrzky, ale reku idem to unlocknut a flashnut. no a na dobru noc bobor zistil, ze este aj unlock bootloadera je taky echt Gottwald, milej zlatej cinskej, musis do telefonu mrdnut SIMKu, spravit si MI account cez mobilne data aby si cinania "overili identitu", a potom ti dovolia cez fastboot unlocknut telefon, ale cakat budes tyzden. Takze tyzden sa mozem divat na tu nadheru na stole a pustat fotak hore dole, lebo na to jedine je to dobre momentalne, ukazat niekomu picovinku s fotakom.

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 8. Augusta 2019, 05:54

boborjelotor napísal:
ved si najdi nejaky Gcam port pre p30 a budes mat fujva komplett 60fps 4000.
Uz si mi to raz napisal aj som to skusil ale bez stabilizacie to mozem.... To ta z toho potom hlava boli po 2minutach pozerania z toho trasenia

boborjelotor

Štvrtok, 8. Augusta 2019, 06:39

akoze bez stabilizacie, ved ked je raz opticka tk sa sosovka hybe nezavisle od toho co na druhej strane papjy cita signal. zeby ten skvely chujavej klamal zakaznikov, ze ich OIS je vlastne EIS? lebo na to mozes zabudnut, ze budes mat stabilizovane 4k60 video na p30pro, kirin 980 to nezvlada, oni sa chlapci sustredili na antutu honenie, to ze priepustnost zbernice je 2 roky za konkurenciou ich zakaznikov netrapi. (elektronicky dopocitanu stabilizaciu by momentalne nezvladol asi ziaden telefon na 4k60, mozno iphone, ale neboli by blbi aby sa srali s EIS ked maju OIS). Problem kirinu je aj v tom, ze oni napr. nevedia spracovat 50fps real time a convert na 30, preto pri horizontalnom posune ked sa napr. otocis na mieste pri toceni videa obcas vidis sekanie, focus nestiha, framerate dropne a dovidopo.

Abyssko
Auto: E60 535d, e91 330xd
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 8. Augusta 2019, 07:22

Ked to vie nejaka apka preco to neimplementuju rovno do fotoaparatu? (ak si to písal vyssie nehnevaj sa do tychto veci moc nevidim, ale ked to vysvetlis tak to pochopim)

boborjelotor

Štvrtok, 8. Augusta 2019, 07:39

pri optickej stabilizacii sa hybe cela sosovka v telefone, pri elektronickej sa z roztraenych zaberov vyreze obdlznik, ktory je zjednodusene povedane na vsetkych zaberoch rovnaky, a potom sa obraz natiahne na dane rozlisenie ako kompenzacia za orez. Ale aj pri samotnej optickej stabilizacii sa pouziva elektronicka plus sa tam musi robit doostrovanie softverovo. Problem je jednoducho, ze na to nie je dostatok vykonu, pri 4k zbieras 4x tolko bodov ako pri FHD, ktore su nasobne vacsie, a pri 60fps je to uz proste mrte datovy tok, kde ma telefon problem to vobec nasminat aspon pri 8bitovej farebnej skale, zapnut na to stabilizaciu mozes, ale bud to vydrzi par sekund a potom dropne framerate na 10, alebo ten telefon uvaris, alebo to bude padat.
keby to bolo easy, mali by stabilizovane 4k60 vsetky telefony nad 300 eur.

ak chces kvalitnejsiu stabilizaciu tak si kup toto https://www.alza.sk/dji-osmo-mobile-cerny-d5213836.htm?o=1 alebo za 150 ecka verziu 2.

Killo

Sobota, 10. Augusta 2019, 00:44

Samsungy nechcem, ich strednu triedu mam zafixovanu ako velke hovno za vela penazi (ano viem ze uz konecne maju schopnu strednu triedu za schopne prachy). Ale bral by som jedine S10/+ ked uz, ale ja nedokazem zniest tie krive displeje. A prave ten "bublinkovy" vyzor menu mi robi reflux, proste je to dizajnovo hnusne a nepomozem si.

Boli sme osahat Sajomi s mladou v alze a naplnili sa predpovede - gradient na zadnej strane je ocividne veelmi prisny argument. Kazdemu dalsiemu telefonu zrazu daco chybalo k spokojnosti.. ach jaj

ten novy pixel vyzera dobre, snad to nedojebu niecim.
Bobor o tyzden ked rozchodis 9T, nechce sa ti vyskusat aj DC dimming funckionalitu? Vis, keby nemas co ine na robote :)
,,ale o tom my slovaci sme, nam sa robit nechce, tu vsetci chceme byt pravnici, doktori, politici, alebo minimalne lokalny majitelia zemegule. a na to potrebujeme minimalne najlepsie auto (ale za dobre peniaze) a tym napr BMW urcite je." (© Duffy)

boborjelotor

Sobota, 10. Augusta 2019, 09:17

vcera som tusim na svetandroida.cz,alebo odkial mi to nacitalo rss, cital, ze uz pride v septembri aj 9t pro s 855 za nejakych 430e, ak by mlada na tom chcele renderuvat 4k120 fps duck face selfie.
a aj si osahala system mlada?
inak telefon je dost hruby a mega smyklavy, ten gradient bude mat peknu pavucinku ked jej drbne z ruky po tyzdni :), alebo ho bude nosit v puzdre a gradient nebude vidno.

neviem ci do custom romiek davaju dc dimming, a popravde skusat tie ine verzie MIUI koli tomu sa mi nechce hlavne preto, ze ja to "nevidim", mam kolegu, co by urcite videl rozdiel medzi pwm a dc, ale on aj led lampu na stole vidi blikat a ja nie. takze by ti moje testy boli k nicomu. Ocakava sa, ze to dostane 9t oficialne do vsetkych 3 ci 4 verzii ROM coskoro, tak ako MI 9, MI 8.

u mna to vsak bude asi este dlho len tehla na stole, ak to vobec niekedy bude stabilne na daily pouzitie. asi to zostane ako test bench, ale aspon sa pevne rozhodol, ze zacnem do rodiny pridelovat uz len android one alebo iphone, uz mi to nestoji za toto vecne "sulozenie s romkami", ani ma to nebavi uz. dam teraz tatkovi mi a2 s prasknutym sklom nad fotakmi, a uvidim ci pride a3 pro alebo aspon a3 klesne na 200, potom to vymenim.

vcera som konecne vyskusal nove UI v Android Auto, apk z 1. augusta uz dovoluje aj na SK zapnut nove rozhranie, cisty klon car play, ale je to pohodlnejsie, oproti carplay ma ovladanie medii v taskbare.

a ak niekto chcel vyskusat true wirless sluchadla ale nechcel ufonske atenky od apple alebo podobne drahe samsungy ci ine kusy nad 100 ecka, tak silno odporucam tieto za 35 (mimo alzy som ich videl pod 30) https://www.alza.sk/qcy-t1c-cierna-d5505954.htm?o=1
Ja som ich kupoval len na prakticku skusku a bolo mi jedno ako hraju, slo mi o to par dni ich pouzivat a zistit, ci budem nadavat na to, ze ich treba trosku viac strazit a bat sa, ze mi pri chodzi budu vypadavat ale po tyzdni som nie len spokojny s tym samotnym konceptom true wireless, ale na moje velke prekvapenie aj so samotnymi sluchadlami. imho vysoka hodnota za peniaze.
Hraju podla mna lepsie ako akekolvek earbud dratove sluchadla za taku cenu, ked su v uchu dobre nasadene maju aj slusne hlbky, moznoze na moj vkus az prilis tlmia okolite zvuky (pasivne samozrejme), ale maju celkom kvalitne gumove izee, nemaju tie fancy funkcie ako apple a samsung, ze po vybrati z usi prestanu hrat, nie su asi odolne voci vode, cize na sport to nie je, ale nemal som ani raz problem s parovanim, ani nevypadava jedno zo sluchatok, po vybrati z puzdra sa automaticky zapnu, baterka drzi dost dlho, a puzdro tiez. Mne vadi jedna jedina vec, ze puzdro sa nabija cez microusb, lebo teraz ako som vymenil tatkovi stary tablet za novy uz som mal komplet usb-c vsetko, ale mam v tom zapichnutu redukciu. Sluchadla sa nabijaju automaticky po vlozeni do puzdra, pokial viem vsetky znacky to tak robia, ale to mne tiez nepride idealne, ja obcas mam sluchadla len 10-15minut, potom mam nejake stretnutia, potom zas hodinu za stolom, a bud ich budem nechavat polozene na stole a stratia sa do tyzdna, alebo ich budem davat do puzdra, a budu sa dokola nabijat po 3%. Inak puzdro vyriesene tiez dobre na to ze je to low cost, silne magnety, ale lahko sa vyberaju. Odporuca 5 z 5 bobrov.

Killo

Sobota, 10. Augusta 2019, 19:25

s tym na mna nechod, ze v septembri :D neviem ci tebe partnerka na toto pocuva, u nas vobec take ze "pockaj o mesiac bude lepsi model" nefunguje
hej ohmatala si system, asi za 3 sekundy a preklopila to zase na zadnu stranu :))
jj obal a sklo je u nej povinna vybava, na galaxy S7 som bol lemravy nalepit sklo a preto dopadol ako dopadol. ale ides na to moc logicky, proste vzadu je gradient, dalej logika nefunguje, emocie hraju priim :D

potom ze pozdravujem kolegu, mam podobne postihnutie, doma som musel led ziarovky menit za vlaknove kde sa dalo lebo som myslel ze si vysparam oci po par minutach... A ten DC dimming je celkom velka vec pre mna, hlavne je zaujimave ze cinania sa do toho po velkych staznostiach pustili (Xiaomi aj 1+), ale Samsung ako vyrobca na to totalne jebal (a mal pwm nastavene dost agresivne)... Aj tak jebat amoled, 1000nitovy IPS od LG je radost

o tych sluchadlach som uz pocul, tiez to niekto na inom fore odporucal. Ja mam paranoju ze mi to bude BT priamo cez usne kanaliky do modzgu vysielat (vraj na to bola studia, strasil ma paranoidny kolega), tak to nechcem. Ja sa chystam na Huawei AM61, bezdraty s kablm okolo krku, vraj tiez dobre hraju a vydrzia dobre...

boborjelotor

Sobota, 10. Augusta 2019, 19:43

uz je 9t pro aj v alze na sektember, ale za 460, cize v mp3.sk bude tak 420.

ked som zasa naivne browsil MI fora ci sa neda predsa nejak urychlit ten bootloader unlock tak som nasiel nejakeho cinskeho xiaomi developera na forach, ktory hovoril, ze dc bude v jednom z dalsich ota updatov, resp. cinska romka uz to asi ma v open beta.

ja by som siel do 9t pro asi len v pripade, ze by si sa rozhodol tam casom mladej flashnut custom rom, rovnaky chip ako Mi 9 a k20pro, vacsia podpora, a kernel development uz je o pol roka dalej. v opacnom pripade to nema zmysel, ta 730 je fakt kladivo.

starynovy
Kraj: Zahraničie

Sobota, 10. Augusta 2019, 20:01

Killo napísal:
potom ze pozdravujem kolegu, mam podobne postihnutie, doma som musel led ziarovky menit za vlaknove kde sa dalo lebo som myslel ze si vysparam oci po par minutach...
Netreba kupovat ten shit blikajuci 100Hz s farebnym podanim CRI<70 v obchodoch a je dobre.. :D

Killo

Sobota, 10. Augusta 2019, 22:10

Svokra uz dostala Mi 9T, tak ju to nechame otestovat a uvidime. Do flashov sa ja pustat nebudem, lebo zas tam neco nepojde tak to bude na moje triko :D vcul pozeram ze je na Alze Pixel 2 XL 128GB za 430, to je celkom dobry deal, dufam ze ju na to nahovorim

@starynovy ano, tuto radu uz som pocul aj od kolegu, ze sa daju drahsie ledky s lepsou regulaciou kupit. Teraz ked je cela obyvacka aj chodba spravena mi tato informacia ale uz moc nepomoze :D btw mal by si si zalozit nejaku kutilsku webstranku/relaciu, niekedy su tvoje rady na nezaplatenie (naposledy si pamatam co si spominal vyfukovanie pneu kvoli zahrdzavenym limcom na disku - obehal som asi 4 pneuservisy kde nevedeli prist na problem az kym som natrafil na borca, ktory mi povedal ze to bolo zahrdzavene, prebrusil to a odvtedy mam klud)

boborjelotor

Nedeľa, 11. Augusta 2019, 07:06

Killo napísal:
Svokra uz dostala Mi 9T, tak ju to nechame otestovat a uvidime. Do flashov sa ja pustat nebudem, lebo zas tam neco nepojde tak to bude na moje triko :D vcul pozeram ze je na Alze Pixel 2 XL 128GB za 430, to je celkom dobry deal, dufam ze ju na to nahovorim

@starynovy ano, tuto radu uz som pocul aj od kolegu, ze sa daju drahsie ledky s lepsou regulaciou kupit. Teraz ked je cela obyvacka aj chodba spravena mi tato informacia ale uz moc nepomoze :D btw mal by si si zalozit nejaku kutilsku webstranku/relaciu, niekedy su tvoje rady na nezaplatenie (naposledy si pamatam co si spominal vyfukovanie pneu kvoli zahrdzavenym limcom na disku - obehal som asi 4 pneuservisy kde nevedeli prist na problem az kym som natrafil na borca, ktory mi povedal ze to bolo zahrdzavene, prebrusil to a odvtedy mam klud)
v mp3.sk je 2XL za 380

Fuxxo
Auto: X3MC / E38 / E70
Kraj: Nitriansky

Nedeľa, 11. Augusta 2019, 08:37

killo to boli potom dost ubohe pneuservisy :-D to su dost zakladne veci by som povedal :-O
IG: @fuxxo_works_garage
YT: TheFuxxoWorksGarage

F97 X3M Competition LCi 2023 375kW
E38 735i 1999 175kW
E70 X5 30d 2010 173kW
ex: G20 M340i 2020 275kW
ex: E53 X5 30d 2002 135kW
ex: F32 420d Coupe 2016 140kW
ex: E63 650i Coupe 2006 270kW
ex: E34 520i Touring 1994 110kW
ex: E39 530d 2001 142kW
ex: E46 330da Touring 150kW

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 11. Augusta 2019, 10:56

A jak že tu ešte nepreberate note 10? Vlajka Samsungu a nejak ju máte na háku? :D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Bing [Bot] a 238 neregistrovaných