... všetko o BMW ...
donuzo napísal:Tak chlapci ja uz neverimna ziadne testy a pod. somariny,,,jasne kto chce predavat musi vzdy preferovat drahsie...a verim aj tomu ze cina nic moc...
Chodim jazdit slalomi,,posmykat sa, drahy na cas a pod...tak to viem porovnat aj v extremnom zatazeni,,,a napr. Yokohama PARADA spec-2 u mna uplne pohorela,pritom guma mala super vysledky v testoch..ale do strany nedrzi nic,,casy na 1km drahe 3s dolu voci priemernym gumam(na vodu uz vobec)...nankang som skusal tiez na suchu ako tak ,brzda slabota a na vode katastrofa...
Ale napr. z cin som kupil na palenie znacku WANLI 53eur tusim /kus 225/40 R18.. ked som ich skusil bol som prekvapeny drzia super dokonca aj na vode a to je co povedat o cine...yokohamu casovo na drahe predbehnu o 4s!!
Takze na testy uz davno neverim,,treba skusat tu danu gumu ,,aj od jedneho vyrobcu je jeden typ ok a druhy na nic... :)
donuzo napísal:Tak chlapci ja uz neverimna ziadne testy a pod. somariny,,,jasne kto chce predavat musi vzdy preferovat drahsie...a verim aj tomu ze cina nic moc...
Chodim jazdit slalomi,,posmykat sa, drahy na cas a pod...tak to viem porovnat aj v extremnom zatazeni,,,a napr. Yokohama PARADA spec-2 u mna uplne pohorela,pritom guma mala super vysledky v testoch..ale do strany nedrzi nic,,casy na 1km drahe 3s dolu voci priemernym gumam(na vodu uz vobec)...nankang som skusal tiez na suchu ako tak ,brzda slabota a na vode katastrofa...
Ale napr. z cin som kupil na palenie znacku WANLI 53eur tusim /kus 225/40 R18.. ked som ich skusil bol som prekvapeny drzia super dokonca aj na vode a to je co povedat o cine...yokohamu casovo na drahe predbehnu o 4s!!
Takze na testy uz davno neverim,,treba skusat tu danu gumu ,,aj od jedneho vyrobcu je jeden typ ok a druhy na nic... :)
M3driver napísal:
po vcerajsom jazdeni na ringu som bol rozhodnuty kupit dopredu tie yokohami, jazdil na nich Duplo a bol spokojny. akurat som zistil ze nerobia rozmer ktory potrebujem takze hladam dalej... zarazilo ma ze si mal zle skusenosti s nimi, preto ma napadlo ci to nebolo tym ze si ich pouzival iba na kratke trate, teda nezahriate?! su to v podstate semislicky, tzn. potrebuju asi poriadne zohriat...
Duplo napísal:
Tak po prve, bavime sa o pneumatikach tak tu prosim neplet WANLI.
Po druhe, nove Yokohamy Parada 215/40 R18 so mnou odjazdili plny den na Slovakiaringu a dovolim si povedat, ze lepsiu gumu, mimo Michelin Pilot Sport, som obutu nemal. Poobede poprchalo a trat bola mokra a mastna. Yokohamy drzali ako priklincovane.
Jedina nevyhoda su obmedzene rozmery, ktore Yokohama ponuka ako M3Driver spominal.
dodoIPD napísal:Ja berem tieto spodne , tie drahsie (su do 270km/h)
http://www.nejlevnejsipneu.cz/sk/pneuma ... &prumer=17
Ale to su 17tky ... a 245/40 , nie 225/40 .
Byt tebou berem Nankang ULTRA SPORT NS-II
dasto napísal:tak, moja skusenost... kupoval som pireli p7 v rozmere 205/55 r16 91W a vcera som ich bol skusit na babu, v tomto lejaku a vysledok? som nadseny, ked som letel do zakruty na vracakoch skoro na vrchu kde sa chodi 2pod plynom tak neuhlo ani raz, akurat dolu ked som siel, jemny naznak nedotacaveho smyku ale hned chytili a to som siel pekne zostra, rovnako ako som si trufol za sucha, predchadzajuce pneu boli michelin pilot v rovnakom rozmere, tie som kupoval jazdene s hrubkou dezenu asi 5mm a po zabehnuti som si na nich nemohol dovolit to co tu- vrelo odporucam....