Pani, toto musim napisat, ale kedze je moje nasratie este cerstve, sorry za vyrazy.
Vo stvrtok nastal nadherny den a ja som si isiel prebrat novucicku 320d E91 do BMW Lamac. Pristup predajcu super, ochotny a dobre informovany (A.A.), rovnako aj pani co ma na starosti BMW financie, ci chalani v predaji prislusenstva. Tu 100%na dovera a len dobre skusenosti.
Pri preberacej jazde sme isli z Lamaca smer DNV, k VW, Stupava, otocka a nazad. Miestni vedia, ze su to celkom slusne cesty bez vacsich dier. Preto vsetko bolo ok a ja som spokojne odrfcal. Ked som ale prechadzal mestom, auto dost skackalo a bolo fakt ze tvrde, nepohodlne. Cestu domov mi ale vdaka skakaniu na nerovnostiach pri Iuvente uvolnilo zadnu roletku, ze az vyletela hore a zastrela mi zadne okno. Na priecnych nerovnostiach mi zadok niekolko krat tak vyrazilo do vzduchu, ze som v spetaku videl bundu, co som mal v kufri! Za cely dnesny den, ked som behal po meste, mi asi 3 krat tak jeblo do zadnej napravy, ze ma z toho az zabolel chrbat. (a zuby, kedze som nimi skripal) Kedze tam je M podvozok a boli tam Runflaty, daval som tu ozaj nepohodu za vinu Runflatom a preklinal som sam seba, ze som to objednal. Preto som sa tesil na dnes, ked som vymenil 16" RFT za 17" NonRFT, do coho som vkladal cely den (a 100km) nadej, ze sa to zlepsi. OK, nebudem Vas napinat, zlepsilo sa to...ale nebolo to vinou RFT, ani prilis tvrdym M podvozkom.
Bol som u kamarata v servise a kedze som od fachu a zvedavy clovek, chcel som vidiet auto aj odspodu, pokukat ako su robene napravy a pod. Tak sme ho dali na zdvihak a vytiahli az hore. Auto bolo hore, stiahli sme kolesa a ... na zadnych tlmicoch mi nejaky kokot slendriansky zabudol prepravne silentbloky!!!!! Tie podrbane modre plastove valce so sa davaju na tlmic pri preprave kamionom, dva na kazdej strane, kazdy asi 5-6cm vysoky!!!!
Jeden z nich na kazdej strane preukazuje znamky extremneho zatazenia, je proste rozdrbany, ohnuty a krivy. Prdele, ked si predstavim ake pecky to hadzalo do karoserie a napravy len vdaka tomu ze nejaky majster v servise proste zabudol ze aj vzadu su na tlmicoch prepravne zatky, tak mam chut strielat.
Nastastie som jazdil len po meste. Nechcem si ani predstavit co by sa stalo, ak by som v cca 130km/h nabehol na dialnici na nejaku dieru a vyrazilo mi to zadok do vzduchu! Co by bolo, keby sa to stalo cloveku co nevie co ma a co nema normalne byt na zadnych tlmicoch, ci prosto ak by som sa neodhodlal na vymenu pneumatik den po prebrati vozidla??? Hlavne ze sa serkaju s lestenim a voskovanim karoserie! K*urva!
Nic to, teraz to predycham, vyspim sa na to, zajtra to vyfotim a v pondelok moze zopar ludi v BMW Lamac ocakavat vyplach zaludka mailom. A asi dam do kopie aj importera, nech vedia ako si nicia reputaciu hned v prvy den po ziskani noveho zakaznika.
PS- sorry za dlhy prispevok, ale musel som to zo seba dostat

PS2 - Zaujimalo by ma, kolko "stastnych" majitelov beha po BA s prepravnymi zatkami na tlmicoch este aj dnes....