... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 37
reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
pelo
Auto: e39 520i saloon
Kraj: Bratislavský

Re: Skusenosti s BMW servismi

Piatok, 11. Marca 2011, 21:35

No hej, ale taky pristup k tomu mozu mat len vtedy, pokym im to zakaznici dovolia. Vravim, to, ze sa tu budeme stazovat prakticky nic nevyriesi, stale budu mat dost zakaznikov, co k nim budu chodit a budu sa spravat stale rovnako. Jedine riesenie je sa to pokusit zmenit a postup som myslim popisal dostatocne. A nevrav mi, ze by si nemal chut im trochu zavarit a "odvdacit" sa za ich profesionalny pristup. Tomu fakt neverim. A myslim si, ze v centrale BMW by sa tej hromadnej staznosti venovali a nezmietli ju len tak zo stola, hlavne, keby tych staznosti bolo viac...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

VT-535BH
Auto: E60 535d
Kraj: Prešovský

Sobota, 12. Marca 2011, 18:49

Včera som sa rozprával so známym, ktorý domov plánujú nové auto. Konkrétne nejaké menšie SUV a vážne uvažujú nad MB GLK. Okrem iných majú aj BMW 1er a preto som sa ho opýtal: "A čo tak novú X3?" On mi odpovedal, že nikdy viac kvôli skúsenostiam s prístupom v BMW servisoch na východnom Slovensku. Takže o jedného zákazníka menej. Na základe toho tiež súdim, že nástupca ich "jedničkovej rady" bude niečo non-bmw.

Viem, že tento prípad je len kvapkou v mori ale aby sa ľudia museli prikláňať k automobilkám na základe prístupu v servisoch (pozor, nehovorím o cenách ale o prístupe) a nie na základe samotného auta...tak potom už nie je o čom...a ak si už nevedia vážiť zákazníka ktorý si kúpi nové auto a pravidelne ho počas záruky servisuje v danom servise tak už tomu fakt nerozumiem.

Česť výnimkám...
Tomáš

BMW E60 535d, ///M Sport Package, AC Schnitzer Roof Spoiler, 19" Styling 172 M, Hartge Springs, H&R spacers

vanco
Auto: 530D E60

Skusenosti s BMW servismi

Sobota, 12. Marca 2011, 20:34

BMW BANSKA BYSTRICA!!!
Najvecsi ko...i na svete.Kupoval som auto v BB,dohovoril som si den do predu ze tam pridem nech mi ho cele prezru.Do telefonu mi hovori,nie je problem,skontrolujem motor,podovozok ci je vsetko v poriadku,ako radi prevodovka,ako tlaci turbo atd.Prisiel som tam,nechal tam auto,ze take dve hodiny to bude trvat povedali.Dosiel som za hodinu a pol a s autom sa nic nerobilo,dosiel som do vnutra ze co robia ked z autom nebolo nic robene.Dali to na zdvihak,spravili niaku diagnostiku a ze je vsetko v poriadku akurat dva zhavice su zle.Pytam sa ich ze sa mi zda ze to turbo piska,technik a mechanik mi hovori ze to je take turbo a piskat to ma.Mal som pred tym octaviu z obtokovym turbom a tam to trochu viac piskalo ale turbo bolo ok.Tak som si myslel ze aj tu to tak ma asi byt.Zaplatil so 90eur auto som kupil a dohodol som si na druhy den este jednu prehliadku v BA.Robim to tak stale.A teraz:Turbo je uz na skoro mrtve,motor zo spodu zateceny na kopletku,cez vsetky tesnenia co existuju.Nefunkcne natacianie jedneho xenonu,jedenemu vstrekovacu sa blizi koniec.Tak co mam na to povedat,ze ked by som stretol toho technika tak mu pi.u rozje..m!!!!! Volal som aj predchadzajucemu majitelovize co je vsetko s autom,no odpovedal mi ze to bolo v BMW a tam povedali ze je vsetko ok. Samozrejme som pedant na auta,tak uz je skoro vsetko porobene.

pelo

Nedeľa, 13. Marca 2011, 12:27

Pocuj, pokial obidva servisy boli "autorizovane" BMW, tak zober protokoly z oboch kontrol a posli ich s kratkym listom do Mnichova a ziadaj vysvetlenie, ze ako je mozne, ze posudok z 2 "ich" servisov sa tak diametralne lisi. Fakt s tym uz treba nieco robit, lebo kazia dobre meno inak kvalitnej znacky a napriek tomu, ze par ludi z fora tam prestane chodit, tak zakaznikov budu mat stale dost aj napriek ich "profesionalnemu" pristupu.

Nie je riesenie zacat chodit do servisov do zahranicia, pozadujme rovnaku kvalitu aj doma!

e39 525i sedan '03 -ex

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 13. Marca 2011, 12:50

presne, treba všade písať sťažnosti a nenechať to len tak, ako to robí väčšina slovákov

falconmt
Auto: BMW 320D E91
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 24. Marca 2011, 20:48

:-({|=
BAYERN PARTNER ZVOLEN 100% spokojnosť
http://www.bayernpartner.sk/servis.html
odporúčam
:P

vanco
Auto: 530D E60

Streda, 30. Marca 2011, 18:33

Som clovek co si od nikoho nikdy nenecha srat na hlavu.Hned by som im napisal list,zavolal len ta nemcina je problem!

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Piatok, 8. Apríla 2011, 21:41

Pani, toto musim napisat, ale kedze je moje nasratie este cerstve, sorry za vyrazy. :evil:

Vo stvrtok nastal nadherny den a ja som si isiel prebrat novucicku 320d E91 do BMW Lamac. Pristup predajcu super, ochotny a dobre informovany (A.A.), rovnako aj pani co ma na starosti BMW financie, ci chalani v predaji prislusenstva. Tu 100%na dovera a len dobre skusenosti.

Pri preberacej jazde sme isli z Lamaca smer DNV, k VW, Stupava, otocka a nazad. Miestni vedia, ze su to celkom slusne cesty bez vacsich dier. Preto vsetko bolo ok a ja som spokojne odrfcal. Ked som ale prechadzal mestom, auto dost skackalo a bolo fakt ze tvrde, nepohodlne. Cestu domov mi ale vdaka skakaniu na nerovnostiach pri Iuvente uvolnilo zadnu roletku, ze az vyletela hore a zastrela mi zadne okno. Na priecnych nerovnostiach mi zadok niekolko krat tak vyrazilo do vzduchu, ze som v spetaku videl bundu, co som mal v kufri! Za cely dnesny den, ked som behal po meste, mi asi 3 krat tak jeblo do zadnej napravy, ze ma z toho az zabolel chrbat. (a zuby, kedze som nimi skripal) Kedze tam je M podvozok a boli tam Runflaty, daval som tu ozaj nepohodu za vinu Runflatom a preklinal som sam seba, ze som to objednal. Preto som sa tesil na dnes, ked som vymenil 16" RFT za 17" NonRFT, do coho som vkladal cely den (a 100km) nadej, ze sa to zlepsi. OK, nebudem Vas napinat, zlepsilo sa to...ale nebolo to vinou RFT, ani prilis tvrdym M podvozkom.

Bol som u kamarata v servise a kedze som od fachu a zvedavy clovek, chcel som vidiet auto aj odspodu, pokukat ako su robene napravy a pod. Tak sme ho dali na zdvihak a vytiahli az hore. Auto bolo hore, stiahli sme kolesa a ... na zadnych tlmicoch mi nejaky kokot slendriansky zabudol prepravne silentbloky!!!!! Tie podrbane modre plastove valce so sa davaju na tlmic pri preprave kamionom, dva na kazdej strane, kazdy asi 5-6cm vysoky!!!!
Jeden z nich na kazdej strane preukazuje znamky extremneho zatazenia, je proste rozdrbany, ohnuty a krivy. Prdele, ked si predstavim ake pecky to hadzalo do karoserie a napravy len vdaka tomu ze nejaky majster v servise proste zabudol ze aj vzadu su na tlmicoch prepravne zatky, tak mam chut strielat.

Nastastie som jazdil len po meste. Nechcem si ani predstavit co by sa stalo, ak by som v cca 130km/h nabehol na dialnici na nejaku dieru a vyrazilo mi to zadok do vzduchu! Co by bolo, keby sa to stalo cloveku co nevie co ma a co nema normalne byt na zadnych tlmicoch, ci prosto ak by som sa neodhodlal na vymenu pneumatik den po prebrati vozidla??? Hlavne ze sa serkaju s lestenim a voskovanim karoserie! K*urva!

Nic to, teraz to predycham, vyspim sa na to, zajtra to vyfotim a v pondelok moze zopar ludi v BMW Lamac ocakavat vyplach zaludka mailom. A asi dam do kopie aj importera, nech vedia ako si nicia reputaciu hned v prvy den po ziskani noveho zakaznika.

PS- sorry za dlhy prispevok, ale musel som to zo seba dostat ;)

PS2 - Zaujimalo by ma, kolko "stastnych" majitelov beha po BA s prepravnymi zatkami na tlmicoch este aj dnes....
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 8. Apríla 2011, 22:31

@salat - kamo tak to je smola jak svin...ale aspon, ze si mal tolko stastia v nestastii, ze si na to prisiel...
pici toto je robota.nechat na aute plomby po dovoze..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

salat

Piatok, 8. Apríla 2011, 23:00

no smola ako smola.... na prvy pohlad sa nic nestalo, ale asi by to chcelo podrobnejsiu kontrolu... mozno by k tomu nieco mohla povedat geometria, ci kontrola tlmicov, lebo ozaj neviem teraz odhadnut, co to mohlo pripadne sposobit. (dufam ze nic vazne)
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

limon4
Auto: e92 330i

Nedeľa, 10. Apríla 2011, 09:37

myslim,ze to bude v pohode neboj...keby si tak jazdil mesiac asi by som sa obaval...
e92 330i
e90 330i EX
e46 330d EX

pelo

Nedeľa, 10. Apríla 2011, 20:02

Naspat do predajne, stazovat sa. Nech Ti to poriadne skontroluju, ci sa nieco nestalo (nemalo by sa, nebolo to dlho, len si si trosku vytriasol kosti). Nedat sa odbit a odist odtial aspon s nejakym darcekom ako ospravedlnenim, nejakou bundou BMW alebo niecim podobnym :-)

e39 525i sedan '03 -ex

salat

Pondelok, 11. Apríla 2011, 21:40

tak samozrejme ze som to reklamoval a teda mail spokojneho zakaznika to nebol. Ospravelnili sa a priznali ze to bola chyba ich servisu. (ved aj koho ineho, ze) Teraz riesim kedy budem mat cas dat to na geometriu skontrolovat. Podla reakcie ale usudzujem ze nie som prvy, vraj podla nich poskodenie naprav nehrozi, ale pre istotu to mozu kuknut.
Tak uvidim ako to dopadne ked tam skocim...

Kratko som sa bavil s kamosom co je pravnik, hovoril ze v nasom systeme je to naprd, pretoze mi vlastne ziadna skoda nezvnikla a tak ak by sa vzpierali, nemal by som ich za co zalovat. Ak by sa mi to ale stalo v USA ci UK, dal by som ich na sud a radsej by mi to auto dali zadarmo ako si kazit meno a potom aj tak prehrat velke prachy za ohrozenie co mi tym sposobili :mrgreen:

PS- ale za tu bundu ci tricko by som sa neurazil :)
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

voMacK
Auto: G31 540i

Utorok, 12. Apríla 2011, 12:15

a este si pod tou bundou "nenapadne" odniest nove kolesa :mrgreen: :mrgreen:
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Patqooo

Streda, 13. Apríla 2011, 00:16

voMacK napísal:
a este si pod tou bundou "nenapadne" odniest nove kolesa :mrgreen: :mrgreen:

sorry kámo za OT ale ten tvoj podpis je pecka :lol:
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 37

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 19 neregistrovaných