... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

Re: Skusenosti s BMW servismi

Štvrtok, 21. Apríla 2011, 09:16

tak ja len aby som dokoncil co som zacal:
320d E91 so "zabudnutymi" prepravnymi silentblokmi na tlmicoch. Este pred navstevou servisu som bol prevazit kolesa, lebo gumy mali za sebou prvych 600-700km a zacali trosku vibrovat. (normalka) Ked bolo auto znova hore poprezeral som si cely podvozok este dokladnejsie a rovnake prepravne zamky som nasiel aj na prednej naprave ](*,) nastastie, neboli tak velke ako zadne a asi aj preto som ich pritomnost pri kludnej jazde nezistil, resp neprejavovala sa nejak zavazne. Odstranil som ich a cakal na pondelok, ked sme sa dohodli na prehliadke auta.

v skratke:
- pristup servisu "na hulvata". Oni nieco poseru a clovek na to, aby oni mohli napravit vlastnu chybu aby si bral volno z prace a ukrajoval z vlastneho volneho casu bez ochoty z ich strany najst vhodny termin. Prosto Vam oznamia kedy maju volno, objednaju Vas (cca tyzden od casu objednania!) a hotovo.
- Jeden clovek objednava, druhy nevie o nicom a ked pridete, vsetko musite vysvetlovat este raz (naco maju PC????)
- dohodli sme za na geometrii a kontrole ci niekde neostali prepravne prvky. O hodinu a pol volaju, ze je to hotove. Pytam sa co bolo na geometrii. "je to OK" bola odpoved. Tak som sa pytal co to znamena presnejsie, pretoze geometria v tolerancii je siroky pojem. Chcel som vediet ci nebolo daco na hranici. "je to OK".... :-s hovorim si ok, pridem tam a pozrem protokol.
- samozrejme vsetko ide ako z rychlika, "tu je protokol, podme prevziat." Tak spomalujem, zbezne prebehavam hodnoty, vidim ze nikde nie je znacka varovania mimo tolerancie, vidim ze s tym nic nerobili a kontrolujem ze su odchylky symetricke. (lebo ak mate vyosenu napravu, moze byt aj v tolerancii, ale jazdi to nahovno) Preberam umyte auto a este 20min kecam s predajcom.
- po tomto myslim ze prusere, ani slovo ospravedlnenia od servisu, ani nejaka snaha o napravu pokazeneho mena. Jedine v e-maile pri objednavke napisali ze je to ich chyba a ze ich to mrzi, hotovo. Jediny predajca sa stale ospravedlnoval, ale jeho chyba to nebola, on nemal za co.

A teraz ceresnicka. Samozrejme, ked bol vecer klud, doma som si presiel cely protokol podrobne.
- na zadnej naprave nezobrazili hodnoty po merani (co je podozrive)
- pozeram tolerancie, obe kolesa maju zbiehavost +0,03° , maju ale mat +0,09° (+/- 0,06°). Takze, od idealu daleko a uplne na kraji tolerancie. Keby som sa toho chlapika na to este v telefone nepytal!!! Dobre vedel ako to tam je a isto dobre vedel aj to, ze ak by pri merani pohybali autom, skocilo by to mimo limit. Lenze panom sa uz nic nechcelo napravat, bolo pol piatej, tak srali na to. Radsej nezobrazili hodnoty po merani a bolo. Keby to bolo rocne auto s 50tis km, OK, moze byt. Ale toto ma tyzden, ku*va, a z fabriky zarucene neodislo so zadnou zbiehavostou na dolnej hranici tolerancie!

Neviem, mozno si poviete ze som fajnovy, ale asi som mylne ocakaval iny pristup ked clovek vysoli tolke hrachy za nove auto. Viem, neprisiel som s X6 za 80 klackov, ale aj tak. Co by ich to stalo, spravit robotu poriadne? 15minut prace navyse? 15minut v cene 55/hod = 13,75EUR. Za podrbanych 13 eur mohli mat spokojneho zakaznika a istu pracu v buducnosti. Takto som sa len utvrdil v tom, ze na garancky pojdem radsej do Viedne, kedze tu robim a geometriu si z casu na cas pojde spravit ku kamaratovi, kedze ma v servise novucicku 3D lavicu.
Mal som skusenosti s fuserinou v Seate, vo VW a nejako som dufal ze BMW bude o nieco lepsie. Asi som sa mylil. Je to o ludoch a nie o znacke... zial.

PS- samozrejme som im svoje vyhrady dal patricne vediet, ale dodnes ziadna odpoved. Ale vlastne, naco aj....
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

rodrigezv8
Auto: E 30

Nedeľa, 24. Apríla 2011, 22:55

tiez mam tu skusenost, ze v autorizovanom servise vela krat pracu zfusuju a navyse si za to nechaju este aj poriadne zaplatit :(

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Utorok, 26. Apríla 2011, 15:46

KE - PO > kokotizmus.
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

fano031

Streda, 29. Júna 2011, 15:02

Čaute, nedá mi nepodeliť sa o čerstvú skúsenosť v TEMPUS BAVARIA KOŠICE:
Keďže ma čaká výmena oleja v automate na mojej sedme, zašiel som do TEMPUSU ako mi bolo poradené po originálny filter a tesnenie vane automatu. V pondelok ma obsluhovala dáka slečna/pani. Dal som jej techničák a čísla opísané z automatu a z tesnenia. Požiadal som ju o o filter a tesnenie vane automatu, načo sa na mňa udivene pozrela že čo to od nej chcem. Povedala, že podľa čísel nevie nič nájsť. Následne požiadala o pomoc vedľa sediaceho kolegu a ten následne zašiel po ďalšiu pomoc po mechanika. Spoločnými silami sme objavili to čo potrebujem. Slečna/pani ma požiadala o číslo mobilu, že musia veci objednať a potom mi hneď zavolá. Dnes som šiel s bratom poistiť nové auto do TEMPUSU a zašiel som sa opýtať na môj filter a tesnenie. Potešil som sa že ho už majú i keď ma nik nekontaktoval. Šracko mi dáva do ruky filter a ja som sa ho opýtal či došlo i tesnenie. Na to som dostal odpoveď, že došlo iba čo je balení. Takže som ho poprosil, že chcem objednať tesnenie čo som už raz objednával. Po chvíľke surfovania v PC mi povedal, že tesnenie sa nedá objednať.
Cítil som sa tam ako v predajni pečiva... ](*,)
Došiel som domov a čísla čo som mal opísané som hodil do vyhľadaváča, filtre a tesnenia aj samostatne aj ako kity vyskočili napríklad v AUTOKELLY alebo ORAKORE...
Na záver som si položil otázku, keď to v TEMPUSE funguje takto pri takýchto drobnostiach ako to funguje pri pri nákladných opravách a dieloch...
MERCEDES 126 R5 300 SD automatic ex
BMW E34 R6 524 TD ex
BMW E46 R4 320 D ex
BMW E38 V8 730 iA
BMW E70 xDrive 30d

Patqooo

Streda, 29. Júna 2011, 15:08

fano031 napísal:
Čaute, nedá mi nepodeliť sa o čerstvú skúsenosť v TEMPUS BAVARIA KOŠICE:
Keďže ma čaká výmena oleja v automate na mojej sedme, zašiel som do TEMPUSU ako mi bolo poradené po originálny filter a tesnenie vane automatu. V pondelok ma obsluhovala dáka slečna/pani. Dal som jej techničák a čísla opísané z automatu a z tesnenia. Požiadal som ju o o filter a tesnenie vane automatu, načo sa na mňa udivene pozrela že čo to od nej chcem. Povedala, že podľa čísel nevie nič nájsť. Následne požiadala o pomoc vedľa sediaceho kolegu a ten následne zašiel po ďalšiu pomoc po mechanika. Spoločnými silami sme objavili to čo potrebujem. Slečna/pani ma požiadala o číslo mobilu, že musia veci objednať a potom mi hneď zavolá. Dnes som šiel s bratom poistiť nové auto do TEMPUSU a zašiel som sa opýtať na môj filter a tesnenie. Potešil som sa že ho už majú i keď ma nik nekontaktoval. Šracko mi dáva do ruky filter a ja som sa ho opýtal či došlo i tesnenie. Na to som dostal odpoveď, že došlo iba čo je balení. Takže som ho poprosil, že chcem objednať tesnenie čo som už raz objednával. Po chvíľke surfovania v PC mi povedal, že tesnenie sa nedá objednať.
Cítil som sa tam ako v predajni pečiva... ](*,)
Došiel som domov a čísla čo som mal opísané som hodil do vyhľadaváča, filtre a tesnenia aj samostatne aj ako kity vyskočili napríklad v AUTOKELLY alebo ORAKORE...
Na záver som si položil otázku, keď to v TEMPUSE funguje takto pri takýchto drobnostiach ako to funguje pri pri nákladných opravách a dieloch...

Košický Tempus je jeden obrovský cirkus, zdá sa mi, že tam ľudia pracujú na základe rodinkárstva a konexií, sú to nekvalifikovaný a nevzdelaní, navyše odmeraní a namyslení ľudia ... Ako som sa už pár krát vyjadril, kým nemáš minimálne X5 alebo X6 tak sa s Tebou aj tak bavia ...
Takisto som im tam raz a podotýkam posledný krát v živote nechal auto (jednoduchá diagnostika) s tým, že mi zavolajú keď bude hotove ... Čo myslíš, zavolali ? ](*,)
TEMPUS KOŠICE - NIKDY VIAC !!! takisto som počul samé "chvály" na prešovský Tempus, ale to ja už neviem posúdiť, nemám s nimi skúsenosti žiadne ...

stanleyy
Auto: G30 530xD, F20 116i

Piatok, 15. Júla 2011, 06:29

salat napísal:
Mal som skusenosti s fuserinou v Seate, vo VW a nejako som dufal ze BMW bude o nieco lepsie. Asi som sa mylil. Je to o ludoch a nie o znacke... zial.

Ak sa ti to nezda daleko, odporucam ( aj vam vsetkym! ) servis Dunauto v Dunajskej Strede. Ak to tam niekto nepozna, tak bude pozitivne sokovany ( ako som bol aj ja ), na aku spickovu uroven sa mozu dostat sluzby aj na Slovensku. Perfektne otvorene jednanie, maximalna slusnost, ochota, vsetko vysvetlia.
A este nieco - ked som sa naposledy zucastnil testovania servisov BMW na Slovensku, Dunauto jednoznacne vyhralo. Ak chce niekto vediet viac detailov, tak len PM.
G30 530d xDrive, F20 116i, ex F31 328i xDrive, ex BMW 525d F10, ex BMW 320d e90

Troublantage
Kraj: Banskobystrický

Nedeľa, 24. Júla 2011, 17:24

No, ja zatial klopem na drevo za T.O.B Trencin - Trencianska Turna tusim je to teraz...vzdy sa chovali, snazili sa vyhoviet a dodrziavaly dohody plus personal bol velmi mily...

Aj AutoBavaria moze byt. Niekedy su tam pri zvedavych otazkach technici trochu nevrli, ale mozno len mali zly den...pristup ostatnych zamestnancov je ako sa patri a aj co sa tyka servisnych ukonov, stazovat sa nemozem...je to dobry standard ako by sa pre BMW dalo ocakavat...

Corleone318is
Auto: Bmw E36 318is

Nedeľa, 11. Septembra 2011, 22:25

Takze po dlhej dobre uvazovania a citania vasich sprav ktore boli plne nervov som sa rozhodol napisat nieco aj ja. Potreboval som koleno sania take gumene do bmw 318is pretoze to stare bolo roztrhnute do polovice a pri uchytoch tiez. Kedze som potreboval co najrychlejsie ho vymenit tak som volal do Bavarie BB kedze som z Rimavskej Soboty asi najblizsie to bolo tam...Volal som tam a zdvihla mi nejaka pani tak som zacal vysvetlovat ako a co to je ona vravi ze pockajte zavolam kolegu prisiel nejaky chlap asi predajca :D a pyta sa ako a co to je. Po asi 5 minutovom rozhovore vravi ze zavola technika s technikom to islo zachilu ten pochopil co treba a dohodli sme sa. Dobre objednali sme to a vravi ze potrebuje moje cislo tak som jej ho dal a ona vravi ze ma kontaktuju a bla bla bla... Nebavilo ma uz cakat a pozor cakal som MESIAC!!! ANO MESIAC !!! KYM SOM SA NIEKAM DOPRACOVAL !!! AJ TO SOM MUSEL VOLAT JA !! Takze cely ten mesiac som s tym jazdil dokonca som si aj pre to koleno sania dosiel tam a pytaju sa ma ci to maju vymenit no ked zabila tu cenu zacal som sa smiat a este pred predajnou som si to vymenil a odfrcal s nervami domov.. Toto bola moja skusenost takze NIKDY VIAC !!! Kaslu na to pokial nemas karu za 50 000€ a viac.. ](*,)
EX:Škoda Favorit 135Glx
EX:BMW 318iS-Sedan♥
EX:BMW 318Tds-Compact +(Chip)
NoW:BMW?-?

ice.blade

Pondelok, 12. Septembra 2011, 08:11

chlape ty si si mal spisat podla ETK alebo podla original suciastok cisla dielov ktore potrebujes a usetril by si si vela starosti ;) plus ak objednavas nieco co nemaju skladom pocitaj tak cca 5-10 pracovnych dni od dna objednavky a znova sa skontaktuj s tou firmou ci uz tie dielce skladom nemaju...

Corleone318is
Auto: Bmw E36 318is

Pondelok, 12. Septembra 2011, 13:46

ice.blade napísal:
chlape ty si si mal spisat podla ETK alebo podla original suciastok cisla dielov ktore potrebujes a usetril by si si vela starosti ;) plus ak objednavas nieco co nemaju skladom pocitaj tak cca 5-10 pracovnych dni od dna objednavky a znova sa skontaktuj s tou firmou ci uz tie dielce skladom nemaju...

Lenze oni povedali 1-2 dni a bol s toho mesiac kazdy je general po vojne :wink:
EX:Škoda Favorit 135Glx
EX:BMW 318iS-Sedan♥
EX:BMW 318Tds-Compact +(Chip)
NoW:BMW?-?

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Pondelok, 12. Septembra 2011, 13:51

Problem je ze si cakal...to sa nesmie a ani to nema zmysel, kym si neobjednal tovar aspon za tisicku. Mne sa z bavaraie este nikdy takto neozvali a stale tam volam po par dnoch ja..automaticky, bez cakania. Takze sorry, ale za prve si mal nadiktovat cislo dielu a za druhe si nemal cakat..je to sice trosku zvratene ale tak to uz chodi...

dzaratahlava
Auto: BMW X3 3.0sd

Štvrtok, 22. Septembra 2011, 11:13

BMW - Rožnavská

Absolutná NESPOKOJNOSŤ.

Chcem sa s vami podeliť o moju skusenosť s týmto servisom. Minuly rok, po zimnych prazdninach, mi začala svietit kontrolka ziarovky. Tak som objednal svoju X3 do AWT BAVARIA - Rožnavska. Prišiel som rano na 08:00 a prijmaci technik mi povedal, ze to bude hotove do dvoch hodin. Tak som nikam nesiel a poflakoval som sa po okoli. Cca o 1,5 hodinky mi zavolali, ze je auto hotove. Zaplatil som 98 EUR za vymenu celeho zadneho svetla a spokojne som odchadzal domov. Ked som dosiel pred blok na parkovisko, tak mi kontrolka ziarovky zacala svietit opat. Tak som siel spat do servisu s otazkou, ze co to ma znamenat. Po 2 hodinach cakania prisli technici s velmi prevratnym objavom, pokazilo sa aj druhe svetlo, tak ho treba vymenit. Vynarali sa mi v hlave rozne otazky, ale nechal som si ich pre seba a poslusne som zaplatil cca 100 EUR za dalsiu opravu. Nespokojne som odchadzal domov, ale co sa dalo robit...
Co sa stalo potom, ma uplne dorazilo. Asi po troch hodinach som siel do nakupneho centra a pri parkovani mi zaviestila kontrolka po treti krat. Skusal som sa prefackat, ze ci sa mi to nesniva, ale nie bola to kruta slovenska realita. Tak som dvihol telefon a zavolal som do AWT, nakolko som predpokladal, ze uz tam technici nebudu. Dvihol mi prijmaci technik. Popisal som mu celu situaciu a on mi povedal, ze ,,To je bezne, to sa moze stat aj trikrat za sebou" ???
Veru, mi vtedy nebolo vsetko jedno. Vecer som napisal list riaditelovi tejto uzasnej institucie. O dva dni mi zavolal a pozval ma na stretnutie. Musim uznat, ze to bol inteligentny clovek a snazil sa mi pomoct. Auto si tam nechali na 3 dni, dali mi nahradne auto,zadarmo a na konci som tiez nic neplatil. Sice som uz predtym zaplatil 200 EUR, ale uz sa mi s nimi nechcelo natahovat.
Neviem si predstavit, ze dokedy by som musel chodit na opravu svetla, ak by som nenapisal ten list.
Moja nespokojnost pretrvava aj napriek pristupu top manažmentu AWT Roznavska, pretoze tam ostali pracovat ti isty neschopaci, kotrí tvrdili ze je to normalne, ze sa ti na BMW pokazi svetlo 3x za sebou..

PS: Chyba bola vraj v tom, ze tam skorodovali droty, pretoze som jazdil v chladnom pocasi a potom som auto zaparkoval do vyhrievanej garaze. Nasledned dochadzalo k vypaleniu ziaroviek. Nemala by mat taka kvalitna znacka ako je BMW taketo veci podchytene?

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Štvrtok, 22. Septembra 2011, 13:12

Sa cudujem ze este niekto stale vobec chodi do AWT potom co som vsetko o nich pocul / cital by som si tam nesiel kupit ani koberceky do auta. O nieco lepsi by vraj mal byt Auto Motiv.
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Pondelok, 26. Septembra 2011, 08:16

Ja som spokojny s BMW LAMAC, perfektny pristup, auto niekolkokrat rozoberane a vsetko opravovane v ramci reklamacie (odisli cievky, prietokomer, vrzgalo, skripalo), nemozem povedat jedine zle slovo.
Navyse porobili aj veci, co som si sam nevsimol, resp. tomu nevenoval pozornost (rozne vrzganie v interieri) a aj teraz sa mi ozvali, ze mi este vymenia riadenie, lebo tam nasli trochu volu, ked naposledy menili silentbloky. Naposledy aj rozoberana pristrojovka, lebo mali uchyty volu, laktova opierka menena boli dolamane plasty, sviecky lebo mi obcas sklblo autom.. Kazdu drobnost spravili, na niektore ma sami upozornili a spravili, nech sa stihne v ramci zaruky, ktora o necele 2 mesiace konci. Auto malo svoje muchy a nastastie je vsetko konecne opravene.
Pritom nejde o auto kupovane u nich, ani zvlast drahe..

Takze mozem len odporucit a aj takto im podakovat a najblizsie sa auto berie u nich :thumbup:
Subaru WRX STi

duko

Pondelok, 3. Októbra 2011, 19:17

RudyJames napísal:
Ja som spokojny s BMW LAMAC, perfektny pristup, auto niekolkokrat rozoberane a vsetko opravovane v ramci reklamacie (odisli cievky, prietokomer, vrzgalo, skripalo), nemozem povedat jedine zle slovo.
Navyse porobili aj veci, co som si sam nevsimol, resp. tomu nevenoval pozornost (rozne vrzganie v interieri) a aj teraz sa mi ozvali, ze mi este vymenia riadenie, lebo tam nasli trochu volu, ked naposledy menili silentbloky. Naposledy aj rozoberana pristrojovka, lebo mali uchyty volu, laktova opierka menena boli dolamane plasty, sviecky lebo mi obcas sklblo autom.. Kazdu drobnost spravili, na niektore ma sami upozornili a spravili, nech sa stihne v ramci zaruky, ktora o necele 2 mesiace konci. Auto malo svoje muchy a nastastie je vsetko konecne opravene.
Pritom nejde o auto kupovane u nich, ani zvlast drahe..

Takze mozem len odporucit a aj takto im podakovat a najblizsie sa auto berie u nich :thumbup:

Ja sa nestačím diviť ako sú ľudia spokojní. Auto 2 mes. pred skončením záruky a toľko závad,škrípania ,vrzgania,dolamané plasty,vôľa v riadení, silentbloky ,cievky,atď,veď take auto je na zhodenie zo skaly a nie na spokojnosť.Kvalita ide katastrofálne dole,ľudia si na to pomaly zvykajú a tešia sa na nový model,ešte väčšiu katastrofu v kvalite.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných