... všetko o BMW ...
Moderátori: BlackMW, k33p, vilo
BlackMW napísal:Hmm.. pouziva sa pri driftracingu aj rucna brzda ?
Moja moc nechyta, videl som nejake hydraulicke rucne brzdy ale
ako je potom porieseny brzdovy system ?
Je dobry napad nechat brzdovy pedal iba na prednu napravu
a pomocou hydraulickej rucnej brzdy ovladat brzdy na zadnej naprave ?
hm, nohy su obsadene troma pedalmi, lava ruka volant a pravou treba radit a pripadne ta rucna brzda..
no ak bude treba dalsi ovladaci prvok tak nechcem vedet cim ho budem ovladat
P306GTi napísal:Keď to vieš bez ručnej tak ju nepotrebuješ![]()
Sú aj taký, čo nepoúžívajú vôbec ručnú, dokážu auto dostať do driftu iba spojkou, plynom, volantom a prípadne pribrzdia predok ale to je všetko(zjednodušená verzia)
Helldiver napísal:A nebolo by lepsie rucku normalne zapojit do okruhu s tym, ze by sa dal jednocestny ventil, aby pri zabere rucka tlakovala len zadnu cast okruhu + by sa prirobil nejaky bypass ventil toho ventilu, ktoru by bol otvoreny pri nezatiahnutej rucke? to by potom brzdy bez rucky zaberali uplne normalne a rucka by pekne brzdila len zadok, aspon teoreticky...
Helldiver napísal:A nebolo by lepsie rucku normalne zapojit do okruhu s tym, ze by sa dal jednocestny ventil, aby pri zabere rucka tlakovala len zadnu cast okruhu + by sa prirobil nejaky bypass ventil toho ventilu, ktoru by bol otvoreny pri nezatiahnutej rucke? to by potom brzdy bez rucky zaberali uplne normalne a rucka by pekne brzdila len zadok, aspon teoreticky...
BlackMW napísal:Gusto a co hovoris na to riesenie - oddelit predne a zadne brzdy ?
Lepsie by sa gumovalo na mieste keby si vedel pedalom zabrzdit iba predok,
a auto by sa lepsie hadzalo do smyku rucnou kedze by zabrzdila iba zadok..
no ja vacsinou odkopnem zadok cez spojku alebo iba plynom..
shiftlock mi pride drasticky a ine metody som zatial nestudoval
a co to vyjde ta rucka ? madarcina a forinty (14E ?) je pre mna madarska dedina..
vyzera to ze by to slo spravit aj na kolene pouzitim brzdoveho valceka z E36
gusto napísal:Nemáš pravdu. Iste, nie je problém solídne pripravené auto uviesť do driftu aj rozhodením či shift-lockom, ale práve ručná brzda ti umožňuje aj pri vysokej nájazdovej rýchlosti postaviť auto krížom cez trať oveľa skôr pred nájazdom do zákruty, ten efekt je neporovnateľný...
P306GTi napísal:gusto napísal:Nemáš pravdu. Iste, nie je problém solídne pripravené auto uviesť do driftu aj rozhodením či shift-lockom, ale práve ručná brzda ti umožňuje aj pri vysokej nájazdovej rýchlosti postaviť auto krížom cez trať oveľa skôr pred nájazdom do zákruty, ten efekt je neporovnateľný...
Aj to je pravda ale nato potrebuješ ručnú brzdu určitej kvality, a za kvalitu sa čo???? no predsa platí. Ak sa nemýlim tak obačajná brzda ty moc nepomôže (resp. pomôže ale nie až tak dobre). Hydraulické sú lepšie ... lenže tie sa pohybujú okolo 8 iltríkov za kus![]()
![]()
gusto napísal:Staci tam dat regulator o ktorom som pisal a vies si zadok zavriet v podstate uplne...
Kop do spojky - s tym som zacinal, ale podla mna je prave toto najdrastickejsia metoda, ja oblubujem prave shift lock![]()
Kazdopadne si stiahni Drift Bible s Keiichim, vela z toho pochopism, tiez som na to kukal donekonecna..![]()
14t. forintov je cca. 2 000 Sk
Jasne, da sa vyrobit, ale aby bola aspon podobna tejto, dostanes sa na velmi podobnu sumu, tak som zvolil jednoduchsiu cestu..