... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
salat
Autor témy
Auto: BMW 320d E91 LCI
Kraj: Bratislavský

ukazovatel prevodoveho stupna - EfficientDynamics

Piatok, 13. Apríla 2012, 07:56

Caute

vcera som cirou nahodou narazil na "ficuru" ktoru som teda v manuale neobjavil a moze sa hodit. Kto mate E9x s ED a ukazuje Vam to na BC ten otravny odporucany prevodovy stupen a chcete sa ho zbavit, da sa to veeeelmi lahko.

Stlacte a podrzte na 4 sekundy tlacitko BC na packe blinkrov a ... sim sa la bim... ukazovatel je prec! \:D/ Texty BC, dojazd, spotreba a ostatne sa roztiahnu na celu sirku displeja. Ak to chcete nazad, staci znova stlacit na 4 sekundy.

Mna to veeelice potesilo, konecne som riadne pocuval motor a neriadil sa podvedome tym, co mi to ukazuje.

PS- ak to nahodou v manuale je, tak sorry. Musi to ale byt riadne zastrcene, lebo som to neobjavil ani v SK, ani v nemeckom.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Re: ukazovatel prevodoveho stupna - EfficientDynamics

Piatok, 13. Apríla 2012, 10:17

uz to tu bolo spominane v teme, kde to jeden clen chcel naopak zapnut pre nejaku zenu tusim.. ale ano, da sa prepinat.. ja mam zapnute a pousmejem sa ako mi radi preradit na 6, ked mam na 4 mozno 2,500+ otacok hore kopcom :lol:
Subaru WRX STi

Andre91
Kraj: Nitriansky

Piatok, 13. Apríla 2012, 17:18

mne to tam pár krát naskočilo ale aj zmizlo... ani som nevedel ako sa to zapína, dík :)

brixi
Auto: BMW 320d

Sobota, 14. Apríla 2012, 05:58

Majú to aj automaty v manuálnom režime ?

vessy21
Auto: 318d
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 08:49

a odkial viem ze to mam v mojom aute ten EfficientDynamics ???

chch
Auto: E91 318i ED

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 16:01

vessy21 napísal:
a odkial viem ze to mam v mojom aute ten EfficientDynamics ???

EfficientDynamics je balik. Jeho sucastou je:
- Stop/Start system (motor zastane pri zaradeni Neutralu, a splneni zopar podmienok)
- Regeneracia brzdnej energie (toto neviem ako, podla mna je to skor marketing)
- Uzatvaracie klapky pred chladicom, ked netreba chladit chladiacu zmes, tak su uzatvorene a zlepsuju aerodynamiku
- Ukazovatel ekonomickeho radenia rychlostneho stupna na palubnom pocitaci
- Servopohon volantu na baze elektromotora a nie hydrauliky, vysledkom je preposilovany volant, zial

Ak nemas vsetky tieto elementy, tak balik EfficientDynamics v tvojom aute nieje.

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 16:22

Ja nemam Efficient Dynamics, no skusil som si tu signalizaciu preradovania nakodovat. Pribudli mi na displayi dve sipky (hore/dole), ale nijaku neziju. Vy, ktorym to funguje, tam mate zobrazene cislo prevodoveho stupna, alebo vam nieco ukazuju tie dve sipky ?

salat
Autor témy

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 19:54

ak to je aktivovane, sipky su tam v pripade ze mas spravny stupen. Ak BC uzna ze treba podradit/preradit, tak spiky zmiznu a je tam cislo doporuceneho stupna.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

salat
Autor témy

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 19:58

chch napísal:
EfficientDynamics je balik. Jeho sucastou je:
- Stop/Start system (motor zastane pri zaradeni Neutralu, a splneni zopar podmienok)
- Regeneracia brzdnej energie (toto neviem ako, podla mna je to skor marketing)
- Uzatvaracie klapky pred chladicom, ked netreba chladit chladiacu zmes, tak su uzatvorene a zlepsuju aerodynamiku
- Ukazovatel ekonomickeho radenia rychlostneho stupna na palubnom pocitaci
- Servopohon volantu na baze elektromotora a nie hydrauliky, vysledkom je preposilovany volant, zial

Ak nemas vsetky tieto elementy, tak balik EfficientDynamics v tvojom aute nieje.

- musim ta opravit, uzatvaracie klapky tam od neskorsieho faceliftu nie su. Pred chladicom nic nie je, ani v sacom potrubi.
- Servopohon nie je na baze elektromotora, to nie je sucast ED. (mam tam bezny hydroposilovac, takze ziadny servotronik) Mozno to tak ma ED edition, co je zas special verzia (320d s len 160ps)
- no a ta regeneracia brzdnej energie znamena len tolko, ze alternator a ine casti maju spojku a vedia sa odpojit. Takze, pri rozbehu a ak to nie je potrebne nezatazuju motor, no za to ked pustis plyn alebo brzdis, zapoja sa a odoberaju viac energie z motora ako by odoberali normalne.
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

chch
Auto: E91 318i ED

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 20:36

salat napísal:
- musim ta opravit, uzatvaracie klapky tam od neskorsieho faceliftu nie su. Pred chladicom nic nie je, ani v sacom potrubi.
- Servopohon nie je na baze elektromotora, to nie je sucast ED. (mam tam bezny hydroposilovac, takze ziadny servotronik) Mozno to tak ma ED edition, co je zas special verzia (320d s len 160ps)
- no a ta regeneracia brzdnej energie znamena len tolko, ze alternator a ine casti maju spojku a vedia sa odpojit. Takze, pri rozbehu a ak to nie je potrebne nezatazuju motor, no za to ked pustis plyn alebo brzdis, zapoja sa a odoberaju viac energie z motora ako by odoberali normalne.

Ja mam benzin, 318i, 12/2007, predavany ako model 2008, tesne pred FL, ale uz s EffDynamics. Mam 'zaluzie' pred chladicom, ktore sa otvaraju/zatvaraju.

Viac o ED zaluziach tu, o elektrickom servopohone tu, a nakoniec o KERS tu (co potvrdzuje to co pises).

Tomeo
Auto: F11 530xd

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 22:10

brixi napísal:
Majú to aj automaty v manuálnom režime ?

Automaty to maju asi v kazdom rezime, ale ukazuju len ikonku ze mas preradit. 2x som to zachytil dokonca aj pri sportovom rezime okolo 4500ot. (diesel) a vzapati preradil.
F11 530xD - Príbeh
Black-On-GraphiteGrey

salat
Autor témy

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 22:25

chch napísal:

Ja mam benzin, 318i, 12/2007, predavany ako model 2008, tesne pred FL, ale uz s EffDynamics. Mam 'zaluzie' pred chladicom, ktore sa otvaraju/zatvaraju.

Verim, len tiez som sa pred casom divil ze moja E91 320d, rv. 2011 ich nema. Ci to od faceliftu vyhodili komplet, alebo len z 320d, netusim...
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Nedeľa, 15. Apríla 2012, 23:38

ja mam facelift, 318i a tiez sa uzatvara privod vzduchu, akurat minule sme tie zaclony pozerali, hned za mriezkami chladica
Subaru WRX STi

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 6 neregistrovaných