... všetko o BMW ...
Moderátori: salat, barabas, alfi666
vessy21 napísal:a odkial viem ze to mam v mojom aute ten EfficientDynamics ???
chch napísal:EfficientDynamics je balik. Jeho sucastou je:
- Stop/Start system (motor zastane pri zaradeni Neutralu, a splneni zopar podmienok)
- Regeneracia brzdnej energie (toto neviem ako, podla mna je to skor marketing)
- Uzatvaracie klapky pred chladicom, ked netreba chladit chladiacu zmes, tak su uzatvorene a zlepsuju aerodynamiku
- Ukazovatel ekonomickeho radenia rychlostneho stupna na palubnom pocitaci
- Servopohon volantu na baze elektromotora a nie hydrauliky, vysledkom je preposilovany volant, zial
Ak nemas vsetky tieto elementy, tak balik EfficientDynamics v tvojom aute nieje.
salat napísal:- musim ta opravit, uzatvaracie klapky tam od neskorsieho faceliftu nie su. Pred chladicom nic nie je, ani v sacom potrubi.
- Servopohon nie je na baze elektromotora, to nie je sucast ED. (mam tam bezny hydroposilovac, takze ziadny servotronik) Mozno to tak ma ED edition, co je zas special verzia (320d s len 160ps)
- no a ta regeneracia brzdnej energie znamena len tolko, ze alternator a ine casti maju spojku a vedia sa odpojit. Takze, pri rozbehu a ak to nie je potrebne nezatazuju motor, no za to ked pustis plyn alebo brzdis, zapoja sa a odoberaju viac energie z motora ako by odoberali normalne.
brixi napísal:Majú to aj automaty v manuálnom režime ?
chch napísal:
Ja mam benzin, 318i, 12/2007, predavany ako model 2008, tesne pred FL, ale uz s EffDynamics. Mam 'zaluzie' pred chladicom, ktore sa otvaraju/zatvaraju.