... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

obchodna sekcia

suchtoxxl
Autor témy
Auto: bmw 525tds E39
Kraj: Trenčiansky

vymena diferaku

Pondelok, 18. Júla 2011, 17:53

menili ste niekto,resp.da sa vymenit diferak za neaky "kratsi"?zeby sa zmensila maximalka,no zlepsila by sa pruznost?auto je to e39 TDS..v spojeni s chipom by to mohlo TDSku prospet.ci?

Užívateľov profilový obrázok
dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Re: vymena diferaku

Pondelok, 18. Júla 2011, 18:00

Jednak zla sekcia a za druhe.Bud rad ze ti auto jazdy ze sa nesere :wink: a td..A vymenit sa da vsetko ked sa chce... :thumbup:
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

suchtoxxl
Autor témy

Utorok, 19. Júla 2011, 14:12

ice.blade napísal:
vymena majtela auta pomoze :twisted:

Ako nevidim dovod na takuto odpoved,pitaju sa tu ludia o moc vacsie picoviny,ale neva..na predoslom aute R19 ked sa robila GO motora a bol motor vonku,tak som za par supov zohnal prevodovku zo slabsej motorizacie a mensim stalym prevodom,pasovala na uchyty rovnako,a jazdi to doteraz,akurat sa trosku zmensila maximalka a zlepsila pruznost..tak neviem preco by sa rovnake nieco nedalo spravit aj s baworom,ak teda je viac druhov kardanov s roznymi prevodmi...ak to ti vidis inak tak jeb radsej nato a neopovedaj vobec

ice.blade
Kraj: Bratislavský

Utorok, 19. Júla 2011, 16:07

da sa to spravit ze vymenis diferencial, zisti si ake mas pomerove cislo na svojom aute, zisti si ktore auta maju diff v rovnakom obale ako tvoje, zisti si pri akom cisle pomeru ti to bude vyhovovat najviac aby si is neznizil maximalku na 170km/h... diesel by ti za to podakoval ;)

ja mam zatial diff skrateny o 0,07 pomeru a nieje to skoro vobec citit... mal som iny kde som mal o 1,06 mensi pomer a auto malo neskutocnu akceleraciu ale maximalka isla kakat...:) ak zozenies kratsi o 0,05-0,08 od tvojho mas akurat...

Milosss

Utorok, 19. Júla 2011, 16:38

Ono nejde len o maximalku a zrychlenie. Kazdy motor je od vyrobcu nakombinovany s urcitou rozvodovkou, pisem rozvodovkou, lebo ta urcuje staly pomer, diferak rozdeluje tocivy moment medzi kolesa, preto ak menis, tak menis z dovodu vymeny rozvodovky, nie diferaku.
Ak to zmenis, tak si zmenis taktiez aj otacky s najvyssim tocivym momentom a najlepsou mernou spotrebou paliva. Cize ak teraz sa dalo napr pri 90ke ist za 4-5l na aktualnej spotrebe, tak po vymene rozovodovky za taku do rychla, sa tato rychlost znizi napr na 80.
Otazka je teda jasna, pri akych rychlostiach a otackach najcastejsie jazdis a ci si ochotny toto vsetko obetovat za lepsiu pruznost a zrychlenie.
Nur Original ist Legal.

suchtoxxl
Autor témy

Utorok, 19. Júla 2011, 18:01

Chodievam povacsine okolo 110-120 na dialnici,skoro vobec nechodievam nad 130 a po cestach tiez docela predpisovo,a zvlast teraz,ked jazdime s mesacnou dcerkou..Cize vobec ma nestve ci mam maximalku 200 alebo 180...Diki za odpovede,aspon viem ze sa da take nieco spravit,funguje to a daju sa zohnat aj ine pomery

suchtoxxl
Autor témy

Utorok, 19. Júla 2011, 18:10

Milosss napísal:
Ono nejde len o maximalku a zrychlenie. Kazdy motor je od vyrobcu nakombinovany s urcitou rozvodovkou, pisem rozvodovkou, lebo ta urcuje staly pomer, diferak rozdeluje tocivy moment medzi kolesa, preto ak menis, tak menis z dovodu vymeny rozvodovky, nie diferaku.
Ak to zmenis, tak si zmenis taktiez aj otacky s najvyssim tocivym momentom a najlepsou mernou spotrebou paliva. Cize ak teraz sa dalo napr pri 90ke ist za 4-5l na aktualnej spotrebe, tak po vymene rozovodovky za taku do rychla, sa tato rychlost znizi napr na 80.
Otazka je teda jasna, pri akych rychlostiach a otackach najcastejsie jazdis a ci si ochotny toto vsetko obetovat za lepsiu pruznost a zrychlenie.

Asi si zle precital,praveze ja chcem lepsiu pruznost a zrychlenie,mensiu maximalku,cize kratsiu rozvodovku by som potreboval.

Milosss

Utorok, 19. Júla 2011, 18:49

No ja som to napisal dobre, rozvodovka do rychla znizi maximalku a zlepsi pruznost a zrychlenie.
Je mi jasne ze to chces na zrychlenie preto to pisem.
Pri tej 120ke ti ekonomer kolko pise, dajme tomu 5l nech ti ukazuje a mas otacky cca 2400. Po vymene za rozvodovku do rychla budes mat cca 2800 otacok a ekonomer sa ti zastavi na cca 6l. To iste pri 90ke na obycajnej ceste.
Ak ti toto vsetko nevadi, popozeraj hlavne katalogy od BMW pre e39, tam vzdy byvaju vzadu pisane udaje o jednotlivych rozvodovych pomeroch jednotlivych modelov, ktory by bol najblizsie k tvojmu.
Aby som dodal, vsetko samozrejme zalezi aj na prevodovke, kedze kazda prevodovka je taktiez naprojektovana pre dany model, takze kde ta rozvodovka bude dobra, na druhom modely s inou prevodovkou bude moc rychla.
Nur Original ist Legal.

ice.blade

Utorok, 19. Júla 2011, 19:06

Milosss napísal:
No ja som to napisal dobre, rozvodovka do rychla znizi maximalku a zlepsi pruznost a zrychlenie.
Je mi jasne ze to chces na zrychlenie preto to pisem.
Pri tej 120ke ti ekonomer kolko pise, dajme tomu 5l nech ti ukazuje a mas otacky cca 2400. Po vymene za rozvodovku do rychla budes mat cca 2800 otacok a ekonomer sa ti zastavi na cca 6l. To iste pri 90ke na obycajnej ceste.
Ak ti toto vsetko nevadi, popozeraj hlavne katalogy od BMW pre e39, tam vzdy byvaju vzadu pisane udaje o jednotlivych rozvodovych pomeroch jednotlivych modelov, ktory by bol najblizsie k tvojmu.
Aby som dodal, vsetko samozrejme zalezi aj na prevodovke, kedze kazda prevodovka je taktiez naprojektovana pre dany model, takze kde ta rozvodovka bude dobra, na druhom modely s inou prevodovkou bude moc rychla.

moc obkecu, vieme co sa deje pri meneni pomeru ;) ak vies, si zbehnuty a chces pomoct tak mu radsej napis ktore E39 v nizsej motorizacii maju taku istu velkost obalu diffu aku ma suchtoxxl... ale keby sem chalan napisal co ma za motorizaciu ze? vestiaca gula sa v tescu este nepredava ;)

Mimo
Kraj: Trnavský

Utorok, 19. Júla 2011, 19:09

píše to aj v prvej správe, má to aj v profile :D ale nedal to do názvu témy [-(

ice.blade

Utorok, 19. Júla 2011, 19:12

Mimo napísal:
píše to aj v prvej správe, má to aj v profile :D ale nedal to do názvu témy [-(

no ma pisane ze ma 525tds v info o aute ale to nemusi byt aktualne ;) inak v teme nema oznacenie auta nikde... ale nevadi :)

suchtoxxl
Autor témy

Utorok, 19. Júla 2011, 19:13

zeby to tam bolo hned na zaciatku pisane???kuk,ze e39 TDS?uz len zistit ktory ma aky obal,ktory motor ma aky pomer viem zistit aj sam

ice.blade

Utorok, 19. Júla 2011, 19:19

suchtoxxl napísal:
zeby to tam bolo hned na zaciatku pisane???kuk,ze e39 TDS?uz len zistit ktory ma aky obal,ktory motor ma aky pomer viem zistit aj sam

tam ide aj o oznacenie auta (kod motora) nielen o TDS, ale tak dost bolo reci, vies co mas robit tak sup sup studovat

suchtoxxl
Autor témy

Utorok, 19. Júla 2011, 19:23

presne tak,budem hladat..dik za niektore odpovede:D

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 25 neregistrovaných