... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
ice.blade napísal:vymena majtela auta pomoze
Milosss napísal:Ono nejde len o maximalku a zrychlenie. Kazdy motor je od vyrobcu nakombinovany s urcitou rozvodovkou, pisem rozvodovkou, lebo ta urcuje staly pomer, diferak rozdeluje tocivy moment medzi kolesa, preto ak menis, tak menis z dovodu vymeny rozvodovky, nie diferaku.
Ak to zmenis, tak si zmenis taktiez aj otacky s najvyssim tocivym momentom a najlepsou mernou spotrebou paliva. Cize ak teraz sa dalo napr pri 90ke ist za 4-5l na aktualnej spotrebe, tak po vymene rozovodovky za taku do rychla, sa tato rychlost znizi napr na 80.
Otazka je teda jasna, pri akych rychlostiach a otackach najcastejsie jazdis a ci si ochotny toto vsetko obetovat za lepsiu pruznost a zrychlenie.
Milosss napísal:No ja som to napisal dobre, rozvodovka do rychla znizi maximalku a zlepsi pruznost a zrychlenie.
Je mi jasne ze to chces na zrychlenie preto to pisem.
Pri tej 120ke ti ekonomer kolko pise, dajme tomu 5l nech ti ukazuje a mas otacky cca 2400. Po vymene za rozvodovku do rychla budes mat cca 2800 otacok a ekonomer sa ti zastavi na cca 6l. To iste pri 90ke na obycajnej ceste.
Ak ti toto vsetko nevadi, popozeraj hlavne katalogy od BMW pre e39, tam vzdy byvaju vzadu pisane udaje o jednotlivych rozvodovych pomeroch jednotlivych modelov, ktory by bol najblizsie k tvojmu.
Aby som dodal, vsetko samozrejme zalezi aj na prevodovke, kedze kazda prevodovka je taktiez naprojektovana pre dany model, takze kde ta rozvodovka bude dobra, na druhom modely s inou prevodovkou bude moc rychla.
Mimo napísal:píše to aj v prvej správe, má to aj v profileale nedal to do názvu témy
suchtoxxl napísal:zeby to tam bolo hned na zaciatku pisane???kuk,ze e39 TDS?uz len zistit ktory ma aky obal,ktory motor ma aky pomer viem zistit aj sam