... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
clarion111
Autor témy
Auto: e61 530Xd lci
Kraj: Košický

automobilka bmw

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 21:23

Autodiagnostika DELPHI DS 150 ,Ista-D,Inpa

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Re: automobilka bmw

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 21:35

som skepticky...s Fickovym pristupom ku velkym a bohatym firmam, sa na nas sudruhovia vyseru a presunu vyrobu do mexika, kde im budu ludia robit za hrst pesos :)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 21:42

voMacK napísal:
som skepticky...s Fickovym pristupom ku velkym a bohatym firmam, sa na nas sudruhovia vyseru a presunu vyrobu do mexika, kde im budu ludia robit za hrst pesos :)

Nech sa tak len stane nech vidia ľudia čo si zvolili...... Ale najhoršie je že to odôvodní tak, že ešte budú radi :evil: že tu tá fabrika nebude :evil:

Avenger
Auto: E46 320i 110kw

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 21:49

Mohli to dat sem ku nam vedel by som si predstavit miesto riaditela :mrgreen:

Markoo1
Auto: E46 318d
Kraj: Bratislavský

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 21:51

Len aby nepodmienili nemci že musí byť dostavaná diaľnica do Košíc ako to spravili korejci v žiline a sme sa dohrajkali :D
ex E36 325td

johnyfly1
Auto: E36/316i compact

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 22:01

by sa im to oplatilo..tu maju lacnu pracovnu silu ktora pracuje nepretrzite ...korejci uz na to prisli davno :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 22:34

taketo investicie sa neriada aktualnou politikou, vlada je tu na 4 roky a oni dobre vedia ze sa to moze menit kazdu chvilu... investicie na 20-30 rokov nerobis na zaklade aktualnej vlady, to je ako riadit vyber dovolenky aktulanym pocasim. To ze je 2 dni skaredo este nerobi z 2 tyzdnovej dovolenky tragediu.

druha vec je, co teda (ak naozaj) BMW chce stavat? Novinari zas pletu mega plany o 10tis prac. miestach, ale nehnevajte sa na mna, taketo investicie sa zas neriadia velkostou nejakeho priemyselneho (luna)parku v dedinke pod Kosicami. Ak ide o zavod porovnatelny s KIA, priemyselny park sa vytvori tam kde bude treba... (a prave vdaka Ficovskemu pristupu nebude pre autmobilku problem s vyvlastnovanim ci podobne... ;) to ze sa to bude doriesovat este roky potom, to je ina pesnicka )

tak ci onak, dufam ze to nie su len famy, geograficky to zmysel ma, ekonomicky tiez... drzim palce vyhodnarom, lebo taku fabriku a s tym spojene veci tam potrebuju ako sol!
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 22:53

salat napísal:
taketo investicie sa neriada aktualnou politikou, vlada je tu na 4 roky a oni dobre vedia ze sa to moze menit kazdu chvilu... investicie na 20-30 rokov nerobis na zaklade aktualnej vlady, to je ako riadit vyber dovolenky aktulanym pocasim. To ze je 2 dni skaredo este nerobi z 2 tyzdnovej dovolenky tragediu.

s tym uplne nesuhlasim, je pravda, ze investicia je to samozrejme dlhodoba, ale zmluvu uzatvara aktualna vlada a ta diktuje resp udava podmienky, cize ak im Ficova politika, resp jeho pristup nebude vyhovovat [dotacie, danove prazdniny a ine benefity] pojdu "o dum dal" ....
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

andymc
Auto: BWM E46 320D 100kW
Kraj: Prešovský

Nedeľa, 29. Apríla 2012, 23:30

hmm nebola tu podobna informacia niekolko rokov dozadu ? ale vtedy sa spominal presov

// dobre som si pamatal http://www.presov.sk/portal/?c=12&id=198
vtedy to mal na starosti siroko daleko najvacsi ritolezec a aj tak z toho nic nebolo

cikork

Pondelok, 30. Apríla 2012, 00:29

Slovensko je pre nemcov velmi strategicky partner okrem toho že mame s nimi dosť zmluv podpisanych a hlavne mame celkom lacnu pracovnu silu čo sa tyka strednej europy takže ak to vlada neposerie čo dufam že nie tak by už mohli papalaši aj tu prvu tehlu mohli postaviť......

ospr. sa za chyby 8) nemal som rad gramatiku :D

bubino
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 30. Apríla 2012, 12:46

salat napísal:

druha vec je, co teda (ak naozaj) BMW chce stavat? Novinari zas pletu mega plany o 10tis prac. miestach, ale nehnevajte sa na mna, taketo investicie sa zas neriadia velkostou nejakeho priemyselneho (luna)parku v dedinke pod Kosicami. Ak ide o zavod porovnatelny s KIA, priemyselny park sa vytvori tam kde bude treba... (a prave vdaka Ficovskemu pristupu nebude pre autmobilku problem s vyvlastnovanim ci podobne... ;) to ze sa to bude doriesovat este roky potom, to je ina pesnicka )

tak ci onak, dufam ze to nie su len famy, geograficky to zmysel ma, ekonomicky tiez... drzim palce vyhodnarom, lebo taku fabriku a s tym spojene veci tam potrebuju ako sol!

=D> =D> =D>

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 30. Apríla 2012, 13:47

pracoval som uz pre nemecku firmu a radi pracuju so slovakmi, ad jedna za par korun su ludia ochotny fakt tvrdo maknut a ked im potom hodia nejake drobne v podobne 13. platu aj im rit vybozkaju, somru ale nestrajkuju, kazdy hriech vedia zelpit par korunami naviac.

salat, v priemiselnom parku kechnec si zjavne nebol a neviem ci slovenska kia je tak rozvijajuca sa ako ten park, ano kia je gigant, ale dotuje ju pomaly cela krajna, kechnec/sena sa manazuje sama. napriklad na vianocnom vecierku prisiel zaspievat ludom kaja osobne a naozaj nie radoveho zamestnanca vedia aj ocenit. okrem toho sa tam uz teraz robi par % dielov do bmw, plus za rohom by mali VSZ, dialnice? ved maju cez madarsko a okrem toho dialnica do kosic je vo vystabe (myslim od kechneca).
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 30. Apríla 2012, 14:22

Jararak, bol som a poznam plany a podobne. Ja som nechcel nijako znizovat jeho dobre meno, uroven ci sposob riadenia. Co som chcel povedat je, ze automobilky nevytvaraju zavody podla toho kede ue nejaky park, ale tvoria/menia mapu sami.

Ale slovenska klasika, klobasy este nie su ani na plane a my uz riesime ci si k tomu dame chleba alebo rohliky. Pockajme si ci vlastne nieco skutocne planuju, ci to ma byt "len" motoraren alebo kompletna montaz a potom budeme mudrovat :wink:
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 30. Apríla 2012, 14:23

mam znameho priamo v BMW v Nemecko. automobilka si uz davno dala spravit analyzu na slovensku a na 90% je su uz rozhodnuty, ze pridu sem ak Fico-premier este nieco nezatrhne. ](*,) Nemci maju radi Slovakov, za malo penazi dokazu drzat tempo a aj ked sa to navonok pre nemeckeho robotnika neda vyrobit tak Slovak vie ako to obist a vyrobit. \:D/ s Mexicanmi by to nespravili ...

mimochodom, na Slovensku sa vyraba dost vela veci do BMW, od uplne prkotiny ako gombiky, spinace, rozne mechanizmy cez sedacky, hlavove opierok, slnecnej clony, vselijake transportne rury PHM a sucasti pal. nadrze. :thumbup:
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

Solty
Auto: mhd

Pondelok, 30. Apríla 2012, 14:31

Ja dám niečo múdre od našeho plešatého boľševika pána prof.Ing. Viktora Ferenceya.Csc:

"rozprával som sa na konferencii, s pánom zastupujúceho KIU (ešte nestála), a povedal mi, že veď načo budeme z Ázie nosiť svojich inžinierov, veď zamestnáme Vašich" :lol:

Nič v zlom, ale s BMW to bude podobné: "otročina", majú strach s postkomunistickej špionáže a predávania know-how, čo by dal Mercedes za love kebyže pozná najnovšie technológie BMW :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 229 neregistrovaných