... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Kallon
Auto: VW Passat Variant
Kraj: Nitriansky

Re: automobilka bmw

Pondelok, 30. Apríla 2012, 14:38

Solty napísal:
Ja dám niečo múdre od našeho plešatého boľševika pána prof.Ing. Viktora Ferenceya.Csc:

"rozprával som sa na konferencii, s pánom zastupujúceho KIU (ešte nestála), a povedal mi, že veď načo budeme z Ázie nosiť svojich inžinierov, veď zamestnáme Vašich" :lol:

Nič v zlom, ale s BMW to bude podobné: "otročina", majú strach s postkomunistickej špionáže a predávania know-how, čo by dal Mercedes za love kebyže pozná najnovšie technológie BMW :thumbup:

mas pravdu tak 50/50, prve roky tu budu Nemci na manazerskych a koordinatorskych poziciach, kym zistia ze ci sme schopni nieco riesit aj sami. riaditel zavodu a OPS manager pravdepodobne dlho budu Nemci, ale na tie nizsie koordinatorske sa dostanu aj nasi. bezna prax aj skusenost z automobiliek a ich dodavatelov.
... ale ludi na linku nebudu vozit a platit Nemcov!

... no, ale zase pijeme dopredu! ](*,)
VW Passat Variant, 140kW,´18
PEUGEOT 308 SW, 73kW,´16
LADA Granta Liftback, 72kW,´17
LADA Kalina SW, 72kW,´17

EX:
SKODA Octavia Combi, 110kW, ´17
PEUGEOT 301, 68kW,´14
ROVER 25, 63kW, ´00
CITROEN C3 Picasso, 68kW, ´13
SUZUKI SX4, 88kW, ´12
BMW E90 320D, 120kW, ´06
BMW E36/5 318ti, 103 kW, ´97
OPEL Ascona C, 1.6 SR, 55kW, ´82
ŠKODA 120LS, 40,5kW, ´86

Solty
Auto: mhd
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 30. Apríla 2012, 15:38

Kallon napísal:

mas pravdu tak 50/50, prve roky tu budu Nemci na manazerskych a koordinatorskych poziciach, kym zistia ze ci sme schopni nieco riesit aj sami. riaditel zavodu a OPS manager pravdepodobne dlho budu Nemci, ale na tie nizsie koordinatorske sa dostanu aj nasi. bezna prax aj skusenost z automobiliek a ich dodavatelov.
... ale ludi na linku nebudu vozit a platit Nemcov! <----TOTO je naša budúcnosť :thumbup:

... no, ale zase pijeme dopredu! ](*,)

pyranes
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 30. Apríla 2012, 16:25

Skor si myslim ze znova dostanu danovy raj a zasa nepojde nic do HDP. Ako to byva vzdy.. neviem moc sa mi nepozdava myslienka ze Slovensko coraz viac zaplavuju automobilky. sice toto je bmw :D
Mozno sa mylim

snapshot
Auto: E34 525TD

Pondelok, 30. Apríla 2012, 17:30

pyranes zlwe to vidis. Ano dostanu danovy raj, ale danovy raj si nevztahuje na odvody zamestnancov + samozrejem subdodavatelov, vedlajsie pracovne mieta, niekto tie diely musi prepravovat a tak isto samotne auta alebo casti aut, stavba zavodu nie je lacna vec - nakup materialu, vystavba, dalsi zamestnanci atdatd

Ano vacsinou pojde o manualnu pracu, ale myslim, ze aj to niekedy lepsie ako pracak
realita: BMW E34 525TD 100kW Alpinweiss
Ex: Skoda Favorit 136L LPG - Lenga odisla z mojej garaze, nech ta sila 43kW sprevadza, young padavan

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 30. Apríla 2012, 18:55

v kazdom pirpade si ta, ci ona vlada na tom postavi svoju nasledujucu volebnu kampan, ze kolko oni do pici vytvorili pracovnych miest a kolko penazi naliali do nasho HDP, pritom zas velka cast zisku [a teda dani] sa preleje do materskej firmy, ktora ma sidlo niekde v piciach v danovych rajoch, kde zaplatia HK....
a to nehovorim o tom, ze takato praca vytvara velmi malu pridanu hodnotu..ale tak, ci onak velky benefit bude aspon to, ze kopa ludi na vychode dostane pracu, co im fakt prajem [a dam ruku do ohna, ze nasi pocerni spoluobcania sa tam do prace opat hrnut nebudu :mrgreen: ]
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

pyranes

Pondelok, 30. Apríla 2012, 19:01

Vomack ,neskutocne rad citam tvoje komenty:)) zasa si ma rozsekal :D:D:D:D

mexican
Auto: modré géčko

Pondelok, 30. Apríla 2012, 19:10

voMacK napísal:
v kazdom pirpade si ta, ci ona vlada na tom postavi svoju nasledujucu volebnu kampan, ze kolko oni do pici vytvorili pracovnych miest a kolko penazi naliali do nasho HDP, pritom zas velka cast zisku [a teda dani] sa preleje do materskej firmy, ktora ma sidlo niekde v piciach v danovych rajoch, kde zaplatia HK....
a to nehovorim o tom, ze takato praca vytvara velmi malu pridanu hodnotu..ale tak, ci onak velky benefit bude aspon to, ze kopa ludi na vychode dostane pracu, co im fakt prajem [a dam ruku do ohna, ze nasi pocerni spoluobcania sa tam do prace opat hrnut nebudu :mrgreen: ]

No schválne, kúpil by si si auto o ktorom by si vedel, že ho skladali farební z východu? S vedomím, že polka vnútornosti bude rozkradnutá ešte predtým než auto opustí fabriku? :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
BMW 540xi touring G31 - socka s odvetranými sedačkami.
Obrázok

Simpson
Kraj: Košický

Pondelok, 30. Apríla 2012, 19:15

po dvoch mesiacoch by naši spoluobčania presťahovali po kusoch z výrobnej haly celú montážnu linku niekde do osady Letanovce :D

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 30. Apríla 2012, 19:43

mexican napísal:
No schválne, kúpil by si si auto o ktorom by si vedel, že ho skladali farební z východu? S vedomím, že polka vnútornosti bude rozkradnutá ešte predtým než auto opustí fabriku? :mrgreen:

Celkom dost Renaultov sa robi uz nejaky ten rok v Turecku.
Dalej nemenovana automobilka "... by Renault" zacne vyrabat v Maroku.
Cize nebude to take zle. :wink:

mexican

Pondelok, 30. Apríla 2012, 20:00

Nie som si celkom istý, či porovnávanie turek vs. róm je smerodatné.
To ako keby si porovnával ja neviem napr. ovocie druhej triedy za dumpingovú cenu s hnilými kusmi, ktoré sa ani nedostanú do obchodu :mrgreen:
Ex: Honda Accord 2.0iS (CC7), Audi A4 2.8 quattro (B5), BMW 320d touring E46, BMW 535i touring F11 Príbeh, Audi A6 Avant 3.0 TDI quattro (C7)
Obrázok

auto111
Kraj: Trnavský

Pondelok, 30. Apríla 2012, 20:17

Podla mna ano. Dost ludi by urcite ohrnalo nosom nad autom vyrobenym v Turecku.

Zasa treba si uvedomit kolko rodnych narodnosti (povedzme Bangladezan, Ind, ci znudeny rodily Anglican ...) stavia v kozmopolitnych krajinach ako napr. UK povedzme Mini.

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 30. Apríla 2012, 21:24

mexican napísal:

ty furt nemozes prezit to, ako ti domrdali ten zamok na kufri co? :mrgreen:
btw brano ta kontaktoval ohladom zajtrajska? ked tak hod PM..
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

mexican

Pondelok, 30. Apríla 2012, 21:27

Ja som o tom zámku hovoril aj technikovi, ktorý mi odovzdával auto keď sa menil ten ventil.
S pokorou uznal, že naozaj to vymysleli kokoti, ale to bolo tak všetko čo mohol pre mňa urobiť.
Obrázok

jankode

Utorok, 1. Mája 2012, 13:03

Súhlasím s názorom, že investícia BMW nie je iba krátkodobá záležitosť /4 roky vlády Smer /, pre nich je hlavne podstatné aké podmienky si vyrokujú pre celé obdobie pôsobenia v SR. A tam môže byť problém. Ale toto oni riešia aj v Mexiku a možno aj v iných krajinách, o ktorých ani nevieme, to čo napíše písalek v novinách nemusí byť vôbec pravda. Nám by to iba pomohlo, ľudia sú ochotný pracovať, bez investícii tu bude ešte väčšia chudoba. A hlavne každá investícia pomáha rozvíjať región.

pelo
Auto: e39 520i saloon

Streda, 2. Mája 2012, 08:27

jankode napísal:
Nám by to iba pomohlo, ľudia sú ochotný pracovať, bez investícii tu bude ešte väčšia chudoba. A hlavne každá investícia pomáha rozvíjať región.

Vies co by najviac pomohlo nam? ROVNAKE PODMIENKY pre nas ako pre tzv. "zahranicneho investora." Povedz, Tebe ako miestnemu podnikatelovi, ktory prave rozbieha business, nepomohli by Ti rovnake danove prazdniny? Alebo ine ulavy, dotacie a podobne? Aby Ti stat ponukol priestor, kde budes moct podnikat a podporoval Ta v tom, aby si potom mohol zamestnat cim viac miestnych ludi? A nie, ze si sem stale tahame tzv. "zahranicnych investorov" ktori sem asi prisli robit charitu a zamestnavat miestnych ludi. Kazdy z nich sem prisiel za ucelom zisku, ved je to normalne, akurat ten zisk uz neostava na Slovensku. Ale nie je normalne, ze cielene sem tahame tieto komplexy, ktore len prisli vyrabat za tretinovu cenu prace ako v Nemecku a este k tomu vsetko dostanu na zlatom podnose a vies kto im vsetky tieto vyhody zaplati? MY! Skus prist Ty ako podnikatel, ze chces rozsirit vyrobu, ze ci Ti stat poskytne nejaku dotaciu...rovnako ako VW, ked rozsiroval vyrobu Touaregov...myslis, ze nieco take dostanes?

Mame tu ovela schopnejsich ludi ako v krajinach, ktore nas sem chodia vyuzivat ako robosov. Akurat stat na nasich ludi serie, to je cely problem...
BMW -Bayerische Motoren Wergel

Alfa Romeo Spider 1.8TS '99
e39 525i sedan '03 -ex
e39 520i sedan '01 -ex pribeh
e36 316i Compact '97 -ex pribeh

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných