... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
reklamne predmety bmwklub.sk

dodoIPD
Autor témy
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Ceny Aut na BMWKlube (fungovanie trhu z mojej perspektivy)

Sobota, 23. Októbra 2010, 10:16

Sem mozete pisat svoje zalmy o tom , ako maju stat stare crepy ako E36 a E39 500 euro lebo na viac nemate a boli by ste najradsej keby vam to niekto venoval a najlepsie aby vam majitel zaplatil prepis a poistku na 5 rokov .

Uz sa to tu neozaj neda citat .. pisem to na zaklade temy predaja auta od majitela maniaczv .
Ak niekto napise ze auto nemoze stat 5700 euro lebo ma 15 rokov , tak nema aboslutne ziadny pojem o tom ako funguje trh.

Chcel by som len aby ludia pochopili , ze existuje ponuka a dopyt .

Ak niekto chce predat auto a potrebuje ho predat cim skor, da cenu nizsiu pretoze vie , ze ludia su pritahovany vyhodnymi ponukami a nizsimi cenami . Moze dat nizsiu cenu aj na ukor kvality a stavu vozidla (hovorim o tych autach , ktore maju ako taky stav a nie vodu v oleji a 5 dier ako past v kasni)

Ak niekto auto surne predat nepotrebuje a auto ma vyssi standard ako tie ostatny ponukane na trhu , majitel k tomu nastavi aj primeranu cenu (aspom by mal) o ktorej si mysli ze je vhodna na stav jeho auta.

Niektori ludia neodhadnu cenu a nastavia ju moc vysoko , alebo neodhadnu trh (ludia nemaju o take auto za taku cenu zaujem) potom sa ceny znizuju alebo sa predaj zrusi (pozastavi)

Dopyt urcuje to , ci sa auto preda alebo nie . Treba si uvedomit ze pre jedno auto je iba jeden buduci majitel . Takze staci aby mal zaujem jeden clovek.
Zaujem o kupu je ten stav, ze zaujemca vie co chce, vie v akom to je stave a je ochotny zaplatit cenu ktoru predavajuci pozaduje (a tie peniaze aj MA)(Popripade dohoda pri cene)

Ak mate ten postoj , ze e36,e38,e39... su stare vraky , preco si nejdete vybrat ine auto? Napriklad novsie BMW ? Samozrejme ze preto ze vasa financna situacia neodpoveda tej , ktoru treba na vlastnenie novsieho vozidla tak sa snazite stlacit ceny na uplne (vacsinou nezmyselne) minimum roznymi sposobmi .

Myslim si ze sa treba nad tymto zamyslet .

TOTO JE MOJ NAZOR .

Užívateľov profilový obrázok
ukh

Re: Ceny Aut na BMWKlube (fungovanie trhu z mojej perspektiv

Sobota, 23. Októbra 2010, 10:30

Divím sa Ti, že si s týmto vôbec na tomto mieste strácal čas.

dodoIPD
Autor témy

Sobota, 23. Októbra 2010, 10:37

Este som chcel podotknut ze DRVIVA VACSINA aut na BMW klube je do roku vyroby 2000.

To si tiez treba uvedomit.

Romeo
Auto: BYD
Kraj: Košický

Sobota, 23. Októbra 2010, 11:05

čo čakáš, tí ktorí komentujú nato nemajú,

všetci by tu chceli E65ky za 12000 juro :)))) ,
Klub netvoria autá, ale ľudia.

BMWklub.sk /// Vsetko o vaších komplexoch.

VW Golf MK4 biturbo, ///W Power Chiptuning na 386 PS.

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Sobota, 23. Októbra 2010, 11:42

Dodo: chvalim tvoju incitiativu. ak moderatori uznaju za vhodne mohli by prekopirovat nase vylevy z inzeratu maniaczv - aj ked ja si myslim z emu skor pomozu auto predat ako ked tam ma len same up alebo nejakeho smajlika - cast potencialnych kupcov sa moze s tymi vylevmi stotoznit a uvedomit si ze ano patria do tej istej skupiny - teda tych co su ochotni zaplatit viac aby neskor nemuseli trpiet tymn ze na ich zamilovanom aute stale nachadzaju nove a nove nepekne a nakladne prekvapenia.
Nie je nic horsie ako auto po tuzerovi ktori ma hlboko do vacku, alebo niekom kto ma to auto z nudze (lacnu nahradu vysnivaneho najnovsieho aspon X5) a je mu do neho luto aj benzin liat nie to este pomenit opotrebene diely

zaroven nie je nic rozumnejsie pre fandu ako kupit auto po fandovi ktori nesetril korunou, autam rozumie a comu nerozumie (pripadne nema na to doma podmienky a uzna si to) da urobit tomu co tomu rozumie velmi dobre (dobry servis).

dalsi fakt - prilis nizko nastavena cena aj na dobre auto je tiez kontraproduktivna lebo vzbudzuje pochybnosti ci je skutocne auto v poriadku

Ja obvykle predam svoje auta tak do tyzdna od zverejnenia inzeratu a ani raz som nesiel dole s cenou (raz dokonca ked boli traja vazni zaujemcovia na moju byvalu 306gti6 nakoniec medzi sebou licitovali a predala sa o 800,- Eur drahsie ako bolo v inzerate).
Predtym ako dam inzerat som vzdy skalopevne rozhodnuty ze predat chcem. Tomu podradujem nastavenie ceny a komunikaciu so zaujemcami hned na zaciatku - dam cenu na dolnu hranicu zrovnatelych aut - teda nie tych co su v dezolatnom ci priemernom stave stave ale tych co su v stave spickovom, ale na dolnu ich hranicu a nerozpravam o tom ze vlastne ani neviem ci chcem predat ale snazim sa byt uprimny a presvedcivy - dovera je vzdy zaklad pri pouzitych veciach, kedze miera rizika je je pre zaujemcu vysoka a ponuka pomerne siroka. Co do roznosti cien aj kvality aut. Doveru obvykle vzbudzuje podlozenie historiou auta. Preto ja osobne mavam kompletnu servisnu dokumentaciu, faktury, a snazim sa ich ziskat aj pri kupe auta a preverit si ju co najviac do historie. Preto davam prednost aj autam z klubov, pripadne dohladavam udaje aj cez net o byvalych majiteloch a aute. zaver - radsej dam vyrazne viac penazi za auto o ktorom sa mi podari zistit len pozitivne informacie, ma pomenene spotrebne diely v pozadovanej kvalite, s normalnymi kolami a kvalitnymi pneu ako naoko peknym autam z MobileDE alebo autobazar.eu za naoko lakave ceny, ale bez akejkolvek historie.

Kraken
Auto: E36 E30 E30
Kraj: Prešovský

Sobota, 23. Októbra 2010, 12:32

Presne pre toto nedávam inzeráty na autá na BMWklub, je tu kopec debilov čo nemajú na to a len sa starajú do inzerátov. Už som predal 2 baworáky a ani na jeden som tu nemal inzerát, kto hľadá auto hľadá aj napr. na autobazar.eu, a kto má záujem tak zavolá, keď je debil a nemá peniaze tak ani nevolá lebo nemá kredit, a mám pokoj.

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Sobota, 23. Októbra 2010, 18:31

dodoIPD napísal:
Sem mozete pisat svoje zalmy o tom , ako maju stat stare crepy ako E36 a E39 500 euro lebo na viac nemate a boli by ste najradsej keby vam to niekto venoval a najlepsie aby vam majitel zaplatil prepis a poistku na 5 rokov .

Uz sa to tu neozaj neda citat .. pisem to na zaklade temy predaja auta od majitela maniaczv .
Ak niekto napise ze auto nemoze stat 5700 euro lebo ma 15 rokov , tak nema aboslutne ziadny pojem o tom ako funguje trh.

Chcel by som len aby ludia pochopili , ze existuje ponuka a dopyt .

Ak niekto chce predat auto a potrebuje ho predat cim skor, da cenu nizsiu pretoze vie , ze ludia su pritahovany vyhodnymi ponukami a nizsimi cenami . Moze dat nizsiu cenu aj na ukor kvality a stavu vozidla (hovorim o tych autach , ktore maju ako taky stav a nie vodu v oleji a 5 dier ako past v kasni)

Ak niekto auto surne predat nepotrebuje a auto ma vyssi standard ako tie ostatny ponukane na trhu , majitel k tomu nastavi aj primeranu cenu (aspom by mal) o ktorej si mysli ze je vhodna na stav jeho auta.

Niektori ludia neodhadnu cenu a nastavia ju moc vysoko , alebo neodhadnu trh (ludia nemaju o take auto za taku cenu zaujem) potom sa ceny znizuju alebo sa predaj zrusi (pozastavi)

Dopyt urcuje to , ci sa auto preda alebo nie . Treba si uvedomit ze pre jedno auto je iba jeden buduci majitel . Takze staci aby mal zaujem jeden clovek.
Zaujem o kupu je ten stav, ze zaujemca vie co chce, vie v akom to je stave a je ochotny zaplatit cenu ktoru predavajuci pozaduje (a tie peniaze aj MA)(Popripade dohoda pri cene)

Ak mate ten postoj , ze e36,e38,e39... su stare vraky , preco si nejdete vybrat ine auto? Napriklad novsie BMW ? Samozrejme ze preto ze vasa financna situacia neodpoveda tej , ktoru treba na vlastnenie novsieho vozidla tak sa snazite stlacit ceny na uplne (vacsinou nezmyselne) minimum roznymi sposobmi .

Myslim si ze sa treba nad tymto zamyslet .

TOTO JE MOJ NAZOR .

=D> =D> =D> chapes, kazdy sedlak chce secko zadarmo a ked to neni zadarmo tak ten co ponuka je keket,ze to nedava zadarmo...
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Sobota, 23. Októbra 2010, 18:35

ja osobne vzdy hladam a pytam sa aj cez kluby posledne auto (Cupru R) som predal za tri dni od zverejnenia cez seat klub. (mal som inzerat ale aj na autobazar.eu), takze nie to som tym chcel povedat. ale pokial to nieje upln amimoza tak tiez suhlasim aby sa nepisali do inzeratov prispevky typu "to je stara piksla to za to nepredas..."

MuadDeeb
Auto: EX: E46 320dT 2005
Kraj: Prešovský

Sobota, 23. Októbra 2010, 19:07

Dodo, fajne si napisal. Aj ked ja mam trocha pohlad aj z inej strany. Dost aut tu vyslovene ma ceny take ze sa az hanbit da, aj ked su po technickej stranke na nizkej urovni. S predajom tu mam aj ja svoje skusenosti, bohuzial trh sa dnes orientuje na lacne auta, ja som svoj sedan tiez predal pod cenu,chvalabohu ale do dobrych ruk. Co s tym ale narobime?

Som vsak rad, ze si napisal. Bohuzial skusnost je taka ze dnes sa ludia naozaj orientuju na cenu a nie technicky stav. Btw, najviac ma dokaze zarmutit to, ked sa kazdy orientuje aj na km. Moja terajsia patrocna E46 ma 200tkm, ale urcite je na tom lepsie ako mnohe herky co maju "origo 150tkm"

Mozno sa na zaklade tvojho clanku aj par ludi zamysli.
We ride together, we die together - Bad Boys For Life
Ford Escape 3,0 V6 XLT Limited

ice.blade

Sobota, 23. Októbra 2010, 19:21

v dnesnej dobe je vsetko postavene na hlavu a normalne sa hanbim za to ze som slovak... v dnesnej dobe sa snazi kazdy kazdeho velmi dobre oje*at a potom sa za chrbtom chvali ako vyhodne kupil... toto je vlastne najrozsirenejsi business... vsetko co najlacnejsie kupit a co najdrahsie predat

dodoIPD
Autor témy

Sobota, 23. Októbra 2010, 23:14

To neni ze kazdy kazdeho ojeb.t .

Ak vyhodne kupis (clovek je NUTENY auto predat z roznych dovodov) a potom ho predas za viac, fajn , si sikovny , zarobil si si.
Preboha keby sme to brali tak ze ja kupim za 50 euro a predam za 45 euro ? Keby tak fungoval normalny obchod kde sme?

Kolko myslis ze stoji vyroba pneumatiky povedzme? Nech koncova cena je pre teba 70 euro ,vyrobna cena moze byt do 10 Eur mozno menej. Keby to predaval vyrobca za 10 euro (samozrejme su tam este prirazky, doprava,dalsi predajca...) tak naco by to robil?

Ale to s tym nema nic spolocne..

Ked niekto ponuka plecku za 5000 euro, a dojde niekto druhy a tu plecku za 5000 euro kupi to su jeho sracky.. to neni to ze ho majitel ojeb.l . On to nemusi kupit, je to jeho slobodne rozhodnutie .

Moja byvala 328i e36 bola krasna, kupoval som ju vtedy za 5200 euro cca. Auto bolo na strechu , to som zistil az neskor . Bola to vsak moja chyba ze som si to nepreveril pri kupe .. (ano majitel mi to mohol povedat...)

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 13:58

Ale pravda je este ta ze vacsina ludi na klube chce za svoje auta ( ak to tak mozem nazvat ) , velmi vela , nadhodnotene , lebo ma neviem proste super naraznik co niekedy stal strasne peniaze alebo kolesa co niekedy stali majetok .. vela ludi si tu neuvedomuje realnu trhovu cenu ktora vychadza z trhoveho mechanizmu , neni to take jednoduche ale vsetci tu chcu miliony za svoje vraky .. tak by som to povedal

// a vznika tu mimochodom strasny nepomer medzi cenami .. ked niekto chce vela za E36ku a niekto malo za E46ku , jeden stocene , druhy prave .. proste celu sekciu predaj aut treba brat s velkou rezervou , aj diskov. Nikdy to nebude idealne ale kebyze ludia davaju realne ceny aut tak je ho hned lepsie ale chapem ze kazdy druhy vola a chce to hned lacnejsie , to je problem u nas , vsetci za 5 korun kupuju fullky s nestocenymi km ..

KONNI
Auto: e36 328i qp M sport
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 14:10

speq napísal:
Ale pravda je este ta ze vacsina ludi na klube chce za svoje auta ( ak to tak mozem nazvat ) , velmi vela , nadhodnotene , lebo ma neviem proste super naraznik co niekedy stal strasne peniaze alebo kolesa co niekedy stali majetok .. vela ludi si tu neuvedomuje realnu trhovu cenu ktora vychadza z trhoveho mechanizmu , neni to take jednoduche ale vsetci tu chcu miliony za svoje vraky .. tak by som to povedal

// a vznika tu mimochodom strasny nepomer medzi cenami .. ked niekto chce vela za E36ku a niekto malo za E46ku , jeden stocene , druhy prave .. proste celu sekciu predaj aut treba brat s velkou rezervou , aj diskov. Nikdy to nebude idealne ale kebyze ludia davaju realne ceny aut tak je ho hned lepsie ale chapem ze kazdy druhy vola a chce to hned lacnejsie , to je problem u nas , vsetci za 5 korun kupuju fullky s nestocenymi km ..

=D> moja rec...skutocnych skvostov tu bolo len malo(grizly,chefino,majo320-vac ma nenapada co boli na predaj)...pri spominanych bola cena na mieste dokonca chefino dal 540-tku za super cenu si myslim.

dodoIPD
Autor témy

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 18:00

Speq nehnevaj sa ale ty si presne typ cloveka , ktory si mysli ze vsetko horsie ako 2004 je vrak. To je jedno co to je a v akom stave, ale je to proste stare .

Ale to vobec nevadi...

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 18:17

speq napísal:
vela ludi si tu neuvedomuje realnu trhovu cenu ktora vychadza z trhoveho mechanizmu , neni to take jednoduche ale vsetci tu chcu miliony za svoje vraky .. tak by som to povedal

moje auto ma po skumani poistovnou realnu trhovu cenu 12 136€ (ano, niekto tu moze zacat polemizovat o tom ako to poistovna "vypocitala", lebo to netusim). Vyzera dobre, ale stavim sa s kymkolvek, ze keby som ho hodil s takou cenou do inzeratu (nedaj boze ju o nieco navysil, napr. o letne a zimne gumy co budem kupovat a pod.), tak sa aj tak objavia prispevky typu "haha, za 12-13 tis € si kupim v nemecku e65ku a nie 10 rocnu e38", takze kolko ludi tu realnu hodnotu vie? Vzdy sa najde niekto, kto povie, ze to je super cena za to auto, vzdy sa najde niekto kto povie, ze to je moc.

Podla mna je to uplne o inom a to o tom, ze "inzerovat" na fore jednoducho nema vyznam, pretoze tam v 99% pripadov nedebatuju kupci, ale okoloiduci, ktori pri inzerate na autobazar.eu sa akurat niekde doma zasmeju, ze haha 15 rocna grca za 6 tisic a to je vsetko, kdezto na fore zacnu vyjadrovat svoj nazor, co je ostatne pointa fora, a to sa ovplyvnit jednoducho neda (jedine, ze by sa kazdy topic zamykal, tzn, ze by z toho boli normalne inzeraty).
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 219 neregistrovaných