... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
mmracing.sk

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Re: Ceny Aut na BMWKlube (fungovanie trhu z mojej perspektiv

Sobota, 30. Októbra 2010, 18:44

vafankulo napísal:
nic v zlom ale... tie vase kraksne maju uplne inu hodnotu ako si vo svojich hlavickach namyslate

este ze si napisal nic v zlom, hned to dava tej urazke nadych komplimentu... zboznujem ked si niekto odporuje v jednom poste a tak isto zboznujem ked si niekto mysli, ze ma patent nie len na rozum, ale aj na pravdu
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

Bikemann

Pondelok, 1. Novembra 2010, 16:15

1morok napísal:
pekná tema, ako tu už bolo spomenuté, trh s autami na slovensku je úplne na hlavu
a inscene má vo svojej podstate pravdu. také autá ako jeho sú v nemecku naozaj drahšie ako tu.
aj vám ozrejmím, že prečo je to tak
v nemecku boli autá voľakedy lacnejšie ako tu, aj ja som ich odtiaľ zopár doviezol, nie pre potešenie, ale pre zárobok. a samozrejme autá pre seba a známych
vo veľkom sa začali potom voziť k nám, trh sa nasýtil, a tí čo chceli predať, lebo mali plné dvory, išli s cenou stále dole
ale v nemecku nie. síce stále zlacňujú ale nie tak extrémne ako tu.
a potom nastáva takáto situácia, kúpil som si auto za veľa peňazí, lebo sa mi páčilo, ale po dvoch rokoch by som ho aj predal. ale cenou mi konkurujú vraky, kt. sem boli dovezené s tým, že majiteľ na nich chcel zarobiť. nekupoval cukrové auto ale auto za dobrú cenu, tak aby sa mu oplatilo ho so ziskom predať.
ale ja s mojím autom v dobrom stave, s výbavou podľa mojich predstáv menôžem konkurovať 95% áut, kt. sú o 1/3 lacnejšie.
síce sa každému páči, lebo je krajšie ako všetky ostatné, aj lepšie ako tie ostatné, ale všetci by ho chceli za cenu tých ostatných vrakov
takže ak chcem predať, musím ísť s cenou dole
ale v nemecku je trh väčší, kupcov je viac a výnimočnejšie autá ako m3, type r alebo cupra si tam cenu držia, lebo ten kupec sa tam nájde skôr

ja osobne by som si ale tiež po auto radšej došiel do nemecka. opäť

ešte taký príklad: 330ci smg rv.2003 teda FL m paket
za 13t. naň nik ani nezavolá a pritom v nemecku začínajú na 14t.
radšej si ho nechať a zodrať ho
insceneho 330i je presne ten istý prípad
za tie prachy si už ale každý radšej kúpi e90

len treba si uvedomit aj jednu vec, ze v nemecku sa zaraba mnoho nasbne viac ako tu , takze je tam aj ina kupna sila ako na svk..
tu si radsej za 16tis kupi cavo novu oktavku so zarukou ako 7rocne auto za 13tis, na ktore su "drahe diely a velka spotreba" ...

blesk
Auto: x1 18xd (2015)
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 1. Novembra 2010, 18:28

nie kazdy nastastie tuzi len po spotrebke a cim novsom

Bikemann

Pondelok, 1. Novembra 2010, 21:05

vafankulo napísal:
nic v zlom ale ste uplne vedla tuna vsetci..ak si myslite, ze za vase e30 318iS da niekto 2500 euro, alebo e46 330i 2001 da niekto 10800euro, pripadne za vylietane e36 M3, alebo E36 325i da niekto 5000euro, e36 328i takisto 5000 euro..je to na zaplakanie.. neviem kde zijete, ale tie vase kraksne maju uplne inu hodnotu ako si vo svojich hlavickach namyslate..bmwklub prosimvas zobudte sa.. ](*,)

lepsie by som to sam nenapisal.. ked tu vidim 15 rocne E36 po 5tis az ma hlava boli.. za 5tis mam uz e46 a ne e36....

zatial jedinu e36 ktoru som videl a bol by som ochotny dat tu cenu aku tam pyta je tato http://www.sportovnivozy.cz/13310-bmw-3-e36

tam je vidiet ze to tu hodnotu jednoducho ma! a aj to auto vyzera! takze to len tak nech si tu ludia co pytaju 5tis za e36 porovnaju s touto a potom zhodnotia cenu svojej kary.....

a majlova E39 540i uz za chvilku bude oslavovat rocne vyrocie zadania inzeratu :D

maniaczv

Pondelok, 1. Novembra 2010, 21:37

Bikemann to co si uviedol ako na porovnanie mi pride troska ....ine je to 94 predna maska uz menena dobre sikme ladvinky su krajsie a smerovky su menene tiez a kedze su tam tieto tak najskor menene aj cele blatniky pretoze tieto nedas do modelu 94 lebo maju vacsi otvor iba ak by zavaril pripadne dakym sposobom zmensil otvor aby tam tieto pasovali a to ze ma vymalovane tycky nezarucuje stav a je tam celolak ktovie atd ...repas stremenov tomu by si veril su natrete ? ??? auto prerobene na facelift hmmm keby tam mal daku foto dokumentaciu ze ozaj to tak spravil ked poriadny facelift tak 3 brzdove tam mohol zohnat tiez.. a to striekanie vyzera ze sa im ani pri striekani prahove plasty M3 nechcelo davat dole kedze je zastriekana aj ta cierna guma co asi sluzi ako tesnenie proti vode zastriekane aj diery na zdvihak co boli hrdzave si mozes aj povedat tak neviem ci ju uvadzat ako priklad brat .a na klube sa najsu asi aj lepsie ako tato .....a porovnavat aj cenu 4 valec iS oproti 328i je tiez troska inde si myslim e46 328 maju vyssiu cenu ako e46 1,8

Bikemann

Pondelok, 1. Novembra 2010, 22:24

maniaczv napísal:
Bikemann to co si uviedol ako na porovnanie mi pride troska ....ine je to 94 predna maska uz menena dobre sikme ladvinky su krajsie a smerovky su menene tiez a kedze su tam tieto tak najskor menene aj cele blatniky pretoze tieto nedas do modelu 94 lebo maju vacsi otvor iba ak by zavaril pripadne dakym sposobom zmensil otvor aby tam tieto pasovali a to ze ma vymalovane tycky nezarucuje stav a je tam celolak ktovie atd ...repas stremenov tomu by si veril su natrete ? ??? auto prerobene na facelift hmmm keby tam mal daku foto dokumentaciu ze ozaj to tak spravil ked poriadny facelift tak 3 brzdove tam mohol zohnat tiez.. a to striekanie vyzera ze sa im ani pri striekani prahove plasty M3 nechcelo davat dole kedze je zastriekana aj ta cierna guma co asi sluzi ako tesnenie proti vode zastriekane aj diery na zdvihak co boli hrdzave si mozes aj povedat tak neviem ci ju uvadzat ako priklad brat .a na klube sa najsu asi aj lepsie ako tato .....a porovnavat aj cenu 4 valec iS oproti 328i je tiez troska inde si myslim e46 328 maju vyssiu cenu ako e46 1,8

328i za cenu 318i ;) http://bmw-rad-3-coupe.autobazar.eu/328 ... 01432.html

maniaczv

Pondelok, 1. Novembra 2010, 22:26

Bikemann tam je otazka podla mna je to bez STK EK KO a prihlasenia atd veci okolo toho tak navrh tieto vsetky poplatky co ktomu patria takze nevem kolko to vide ale ta cena nieje konecna urcite
spolujazdcove dvere vyzeraju ako padnute o par milikov alebo to robi len skreslenie to treba vidiet nazivo sak to je jedno.. nejdem sa tu natahovat ja som napisal len do temy svoj naazor sak sme v BMWpokec sekcii

Užívateľov profilový obrázok
speq
Auto: F01 730d M-Packet

Pondelok, 1. Novembra 2010, 23:55

dodo ako som pisal je tu minimum aut v TOP stave pod rv 2000 .. ostatne su pre mna vraky ano lebo nemam rad stare auta to sa o mne vie .. sak ked niekto nema peniaze alebo nedostal do daru tak to je v poriadku ale bavime sa tu o cenach a vela aut je nadhodnotenych a nie su v takom stave odpovedajucom tej cene za ktoru to predava. Je tu naozaj par kuskov v TOP stave alebo bolo skor by som povedal co sa aj predalo , ale to su proste uz stare auta a to uz nema taku hodnotu ako niekedy proste.

Treba sa dodo pozriet aj na tu druhu stranu a nie len na tu ze ty predavas M3 a nejde to predat ale aj na to ze chces kupit M3 atd :) ..

Ale ked ma niekto auto o ktore je TOP starane v super stave tak to nenazvem vrak ale vieme ako to tu zvacsa je a nie len tu ale vsade , ludia na to kaslu a potom sa z cukrikov stavaju vraky :)

Bikemann

Utorok, 2. Novembra 2010, 00:24

maniaczv napísal:
Bikemann tam je otazka podla mna je to bez STK EK KO a prihlasenia atd veci okolo toho tak navrh tieto vsetky poplatky co ktomu patria takze nevem kolko to vide ale ta cena nieje konecna urcite
spolujazdcove dvere vyzeraju ako padnute o par milikov alebo to robi len skreslenie to treba vidiet nazivo sak to je jedno.. nejdem sa tu natahovat ja som napisal len do temy svoj naazor sak sme v BMWpokec sekcii

jj, ten cerveny bavor som az tak dokladne nepozeral, ale na prvy pohlad vyzera byt cukrikovy :)

Bikemann

Utorok, 2. Novembra 2010, 00:28

speq napísal:
dodo ako som pisal je tu minimum aut v TOP stave pod rv 2000 .. ostatne su pre mna vraky ano lebo nemam rad stare auta to sa o mne vie .. sak ked niekto nema peniaze alebo nedostal do daru tak to je v poriadku ale bavime sa tu o cenach a vela aut je nadhodnotenych a nie su v takom stave odpovedajucom tej cene za ktoru to predava. Je tu naozaj par kuskov v TOP stave alebo bolo skor by som povedal co sa aj predalo , ale to su proste uz stare auta a to uz nema taku hodnotu ako niekedy proste.

Treba sa dodo pozriet aj na tu druhu stranu a nie len na tu ze ty predavas M3 a nejde to predat ale aj na to ze chces kupit M3 atd :) ..

Ale ked ma niekto auto o ktore je TOP starane v super stave tak to nenazvem vrak ale vieme ako to tu zvacsa je a nie len tu ale vsade , ludia na to kaslu a potom sa z cukrikov stavaju vraky :)

asi tak nejak.. pred par tyzdnami tu bola na predaj E36 M3 za myslim ze 300.000kc to je cca 12tis E a auto sa predalo za zhruba tyzden!
takze tie m3 co su tu po 6-7 tis az take cukre nebudu ked sa to tu predava neviem kolko... A myslim ze tu sumu co dal stiky, to netreba ani komentovat...

Inscene
Auto: beamer

Utorok, 2. Novembra 2010, 00:56

gusto cukrikovy bavor ..

ako nechapem vas a ani nepochopim..

zoberme si jednu vec ..

nehladiac od inych veci napr ze pre bezneho slovaka su auta ktore maju najazdene viac ako 133.000 km proste zodrate pice..

slovak ti bude pozerat kazdu jamku od kamienaka na kapote narazniku laku a celkovo na aute .. pricom akonahle chces toto eliminovat das dany diel prestriekat to zas je zle lebo to bolo isto cez strechu.. nehovoriac celolak .. to znamena ze bolo vela dielov buchnutych a tak radcej dali streknut cele ..cela tato filozofia je chora ...tak isto ako to ze na nedam 5000eur za peknu e36 radcej si kupim rozhasenu e46 a vozim sa v novsom aute .. ale bohuzial to je mentalita. .ja viem ze 3 rocny passat stoji 11tis euro ale ako to niekto moze porovnavat s 330i ? asi clovek co sa nikdy neviezol...

a podobne veci ze za 14si kupim Mpower .. hej kupim M power ktory ma 200tis km ..a na ktorom sa vozim dokedy nepride zasadnejsia oprava a zistim ze 4tis eur za repas motora niesom ochotny dat .. a potom predavam za par korun s odfajcenim motorom ...

kazdopadne dobre auta stoja peniaze bohuzial to sa tu nechape ..
e46 330i
e28 544i

Inscene
Auto: beamer

Utorok, 2. Novembra 2010, 01:05

pekne si to napisal a je to tak .. ide o to ze na slovensku su na predaj konkretne 3 x 330i (vratane mojej)

jedna zelena za 8tis .. potom kombik cerveny a este nejake Xi ktore nemaju taku hodnotu....

ako podla tychto aut by som mal dat cenu kolko ? 8500? nech sa sa preda ? to radcej moje deti sa budu vozit v tejto 330i ako by som mal predat za 8500euro!!

s tym faceliftom mas pravdu .. vsak tam idu cabria facelift za 20 a viac tisic..tu by na teba pozerali ako na zmyslov zbaveneho cloveka keby das podobnu cenu ..

1morok napísal:
pekná tema, ako tu už bolo spomenuté, trh s autami na slovensku je úplne na hlavu
a inscene má vo svojej podstate pravdu. také autá ako jeho sú v nemecku naozaj drahšie ako tu.
aj vám ozrejmím, že prečo je to tak
v nemecku boli autá voľakedy lacnejšie ako tu, aj ja som ich odtiaľ zopár doviezol, nie pre potešenie, ale pre zárobok. a samozrejme autá pre seba a známych
vo veľkom sa začali potom voziť k nám, trh sa nasýtil, a tí čo chceli predať, lebo mali plné dvory, išli s cenou stále dole
ale v nemecku nie. síce stále zlacňujú ale nie tak extrémne ako tu.
a potom nastáva takáto situácia, kúpil som si auto za veľa peňazí, lebo sa mi páčilo, ale po dvoch rokoch by som ho aj predal. ale cenou mi konkurujú vraky, kt. sem boli dovezené s tým, že majiteľ na nich chcel zarobiť. nekupoval cukrové auto ale auto za dobrú cenu, tak aby sa mu oplatilo ho so ziskom predať.
ale ja s mojím autom v dobrom stave, s výbavou podľa mojich predstáv menôžem konkurovať 95% áut, kt. sú o 1/3 lacnejšie.
síce sa každému páči, lebo je krajšie ako všetky ostatné, aj lepšie ako tie ostatné, ale všetci by ho chceli za cenu tých ostatných vrakov
takže ak chcem predať, musím ísť s cenou dole
ale v nemecku je trh väčší, kupcov je viac a výnimočnejšie autá ako m3, type r alebo cupra si tam cenu držia, lebo ten kupec sa tam nájde skôr

ja osobne by som si ale tiež po auto radšej došiel do nemecka. opäť

ešte taký príklad: 330ci smg rv.2003 teda FL m paket
za 13t. naň nik ani nezavolá a pritom v nemecku začínajú na 14t.
radšej si ho nechať a zodrať ho
insceneho 330i je presne ten istý prípad
za tie prachy si už ale každý radšej kúpi e90
e46 330i
e28 544i

speq
Auto: F01 730d M-Packet

Utorok, 2. Novembra 2010, 01:33

Inscene v tom s tebou na 100% súhlasím že každý slovák keď kupuje auto tak chce nové auto z linky a všetko mu vadí a chce kupovať za lacno miliónové vozy.

Ale prostre trh je silnejší ako že ja si cenním moje napr na 17 ale predám ho max za 15. Ako som už písal predtým ,trhový mechanizmus funguje a musíme sa mu prispôsobiť.

Druhá vec je tá že keď si dám za auto 20tisíc euro tak je to moja vec a môžem ho tak predávať ale že ho nepredám je už druhá vec. Takže niekedy to s tým že všetci v sekcií predaj píšu že drahé a hento tamto až moc preháňajú ale pravda je že aj tak predávajúci zníži nakoniec cenu.

Problém vzniká aj dovozom , nepomer cien , točením km , striekaním búračiek atď .. človek ti potom povie že šak takúto E60ku si kúpim za 12 , áno dá sa , ale nie s tými km a jasnou históriou ale naozaj verkel rozpadnutý a tie sa ozaj predávajú tak ostatní sú nútení tlačiť ceny dole.

Krásny príklad máme E92 rv 2007 .. pozrite sa na tie ceny , pamätáte sa keď hophok či ako mal nick predával svoju 335i ? za 21 ? a všetky ostatné tam stáli 25 a viac a pozrite si ceny teraz a potom rv 2008 .. To je obrovský skok proste.

Čiže jedna strana .. čo reálne môžem za auto chcieť aby som ho predal a druhá , na koľko si ho cením a chcem dostať ale jedna bije druhú bohužial.

Snáď dostanete všetci za svoje autá čo najviac ale ceny sú tlačené dole , aj slovenskou mentalitou ale aj vrakmi a všetci potom na to poukazujú.

Peace :)

birki
Auto: 540iA touring

Utorok, 2. Novembra 2010, 09:59

zabudate este na jednu vec clovek co si kupuje e36ku coupe za 3000-5000e peniaze nema!!!! .................. aj moj pripad (aby ste sa nenavazali :mrgreen: )
v dnesnej dobe kupa e36ky nie je kupa z rozumu to si rozumny clovek, ktory zaraba priemerny plat slovaka 731euro ci kolko to je. NEKUPI!!
za to ma fabiu 2003 1,4. s ktorou sa povozi a otoci dovolenku v chorvatsku za polovicu a to uz nerozpravam o gumach poistke a servise.

jediny kto si kupi e36coupe je nevyhoneny 20 rocny pubertiak (keby ste nevedeli ako vyzera poslem vam moju fotku :mrgreen: ) a bohuzial 20 rocny nevyhoneny pubertiak sa ktomu bude spravat ako k 20 rocnemu smetiaku. a e36tiek ktore v svojich 15stich rokoch zivota takehoto chlapca nestretli si drzia cenu aj ked ich bude stale menej a menej.

ja som v 13nastich videl v casaku prvy krat avusblau po facelifte m3ku a povedal som si, ze raz budem mat.. tak som si to po 10siatich rokoch splnil, sice len farbu .... ale mam :D a stalo ma to 6666e a za dva roky a prejdenych 60 000km som platil 3xpoistku raz stk ek jedno cidlo dveri za 27e plynovu speru kapoty za 21e a stredne ulozenie kardanu za 25 + hardyspojka za 30e. auto ma nikdy nikde nenechalo na NEZAPLATENIE
www.mojnemec.sk
co das to dostanes
Vymenim sekundove lepidlo za 3oj sekundove lepidlo , zn: nestiham lepit

dodoIPD
Autor témy
Auto: BMW

Utorok, 2. Novembra 2010, 16:15

Speq ty si ale stale nepochopil co sa pise v prvom prispevku.

To ze pre teba stare auto je vrak , fajn , ale ty si clovek co si tie peniaze nezarobil(ci? Ja som si na moje auta tiez nezarobil vsetko..) , a si proste clovek pre ktoreho je image dolezity. Ja by som si urcite radsej miesto 525d E60 kupil E46 M3.. pretoze to je premna ovela viac hodnotne auto ktore si bude drzat cenu ...

Vysvetlim ti to tak ako si sam pisal. Chces predat auto za 17 tisic ale "dostanes max 15" . Teraz ide o to ci to auto MUSIS predat, ked ho MUSIS predat das ho aj za 12 ked si prenho clovek pride dalsi den. Avsak ak auto NEMUSIS predat len by si bol rad lebo chces nieco ine, vtedy mozes dat cenu 17 tisic a cakat , ponukat ho atd..

To ze hokus predaval za 21tisic a nakoniec predal za 19... Ta jeho 335i nebola ziadna fullka a tiez to auto POTREBOVAL predat lebo CHCEL cabrio, ocividne vela zaraba , alebo , tiez tie peniaze dostal.

Ludia su tu socky co chcu nieco, co vedia ze nemozu mat(vacsina), potom si to kupia a prezivaju tak tak.. ide len o to ci sa chcu ukazovat alebo je to ich tuzba/hobby.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 224 neregistrovaných