... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
speq
Auto: F01 730d M-Packet
Kraj: Bratislavský

Re: Ceny Aut na BMWKlube (fungovanie trhu z mojej perspektiv

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 19:50

Lopo napísal:
moje auto ma po skumani poistovnou realnu trhovu cenu 12 136€ (ano, niekto tu moze zacat polemizovat o tom ako to poistovna "vypocitala", lebo to netusim). Vyzera dobre, ale stavim sa s kymkolvek, ze keby som ho hodil s takou cenou do inzeratu (nedaj boze ju o nieco navysil, napr. o letne a zimne gumy co budem kupovat a pod.), tak sa aj tak objavia prispevky typu "haha, za 12-13 tis € si kupim v nemecku e65ku a nie 10 rocnu e38", takze kolko ludi tu realnu hodnotu vie? Vzdy sa najde niekto, kto povie, ze to je super cena za to auto, vzdy sa najde niekto kto povie, ze to je moc.

Podla mna je to uplne o inom a to o tom, ze "inzerovat" na fore jednoducho nema vyznam, pretoze tam v 99% pripadov nedebatuju kupci, ale okoloiduci, ktori pri inzerate na autobazar.eu sa akurat niekde doma zasmeju, ze haha 15 rocna grca za 6 tisic a to je vsetko, kdezto na fore zacnu vyjadrovat svoj nazor, co je ostatne pointa fora, a to sa ovplyvnit jednoducho neda (jedine, ze by sa kazdy topic zamykal, tzn, ze by z toho boli normalne inzeraty).

pozor pozor , ake skumanie poistovnou ? ked si spravil totalku a chcu ti dat 12 136 euro lebo si mal havarijnu tak to sa uplne inak vypocitava teraz pleties jablka s hruskami :)

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 19:54

Ja osobne som tiez toho nazoru ze drviva vacsina ludi co na dane auto p*cuje nato nema alebo ma zlu skusenost z minulosti pripadne sa chcu iba podobnym hlupym sposobom odreagovat.... mne ked padne niejake auto do oka tak som ochotny zano zaplatit tu sumu, ktora je dana....bez zbytocnych vyjednavaciek a spekulacii..... chcem auto, mam nato tak pridem, zaplatim a vozim sa.......nie ako podaktori.... nemam nato, riesim 760Li, snazim sa znizit cenu za kazde hovno na kapote a nakoniec to aj tak nekupim ale zoberiem tu co bola za tretinovu cenu a za pol roka to mam odstavene doma medzi tujami a nariekam ako ma len ten majitel oje*al.... ](*,)

tiez by som navrhol aby boli dane temy v inzeratoch zamknute...pretoze skutocny zaujemca bud zavola alebo sa inak ozve.......spekulant bude iba pisat kolko to ma km, ci to nieje burane a preco je cena taka vysoka
Agelias© by migo
///MARKETING

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Nedeľa, 24. Októbra 2010, 20:19

jeden priklad zo zivota:

pred M3 som mal zatial moje najbezproblemovejsie auto - Leon Cupra R - jeho byvaly majitel ho nie celkom stastne vlozil do inzeratu s nekvalitnymi fotkami a na neorigo zimnych kolach (fakt spatnych) a malo vtedy navyse od serie chromovane spetaky ktore sa ludom nepacili (inak origo prislusentvo Seat Sport) - predaval ho najprv za 12tis eur - ludia na tuningklube ho strasne zvozili ze co chce za take dotuzene auto. Kedze majitel mal v tom case uz vybratu Imprezu Sti cena sla dole az pod hranicu priemeru tychto aut- na 9tis eur. Siel som sa na neho pozriet a hned pochopil ze ho chcem super stav a verohodn adolozena historia (nemalo len servisku ale aj faktury potvrdzujuce km a servisku) auto som ihned bez zjednavania kupil. Pri kompletnej prehladke v znackovom servise bola zistena jedina mala zavada - natrhnuta manzeta poloosy (za 25 Eur bola aj vymenena) nic viac. Dvaja dalsi ludia co to auto v inzercii videli sa na neho ani len nesli pozriet - a doviezli si jeden z Ger druhy z ITA. Ten z Ger po cca 3mesiacoch riesil vymenu prevodovky za skoro 2tis eur, druhemu z ITA nasli v tom istom servise kde som bol ja 17 zavad v celkovej cene 2800,- eur (medzi inym aj Turbo s volou). Auta kupili zhruba o 1,5tis Eur drahsie a buchali si potom hlavy ze sa nesli pozriet na to co som kupil ja. Tolko k sile nevhodne nastavenej ceny, zlych fotiek a hlavne vplyv kritickych prispevkov v inzeratoch.

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 25. Októbra 2010, 08:37

speq napísal:
pozor pozor , ake skumanie poistovnou ? ked si spravil totalku a chcu ti dat 12 136 euro lebo si mal havarijnu tak to sa uplne inak vypocitava teraz pleties jablka s hruskami :)

nie je to vypocet na totalku, ale je to vypocet na cenu havarijnej, ktorej cena sa odvija od trhovej ceny auta - aspon tak mi bolo povedane v poistovni. Kazdopadne ked si to porovnam s podobnymi kuskami na mobile.de, tak to sedi

inak ked vravis, ze pletiem jablka s hruskami, tak vies mi povedat akym sposobom sa dopracovat k realnej trhovej cene? na zaklade coho? lebo ja som to uz pocul niekolkokrat, ale absolutne netusim ako sa pri autach taketo nieco na slovenskom trhu zistuje :)
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

pepo286

Pondelok, 25. Októbra 2010, 10:03

neviem kto si chce co nahovarat .. ale vetsinou (a na slovensku urcite) to funguje tak, ze predavajuci da vyssiu cenu .. niekedy len preto ze si to auto tak ceni (niekedy opravnene niekedy je to len jeho prelud) ... ale vetsinou pre to, lebo je to take nepisane pravidlo medzi predajcami a kupujucimi .. ze predajca da cenu vyssiu kupujuci ju zbije kus dolu .. a obaja su spokojni bo jeden predal za tolko kolko chcel a druhy preto ze 'usetril' 500 ecka .. a ak sa nahodou najde nejaky (t)kupec co da full sumu bez zjednavania .. o to viacej je predajca vysmiaty ..
takze sa potom necudujte .. ze kazdy kto vola sa pyta ci by sa nedalo s cenou nieco robit .. ved skusit treba .. a za opytanie nic neda

PS: je to presne o tom .. ako ked ti na dovolenke pocernejsi tvor ponuka nejaku <i>vinu za 20 eur .. a nakoniec to kupis za euro a on je este aj vysmiaty :)
E46 320D Touring 100kW (2001)

blesk
Auto: x1 18xd (2015)

Pondelok, 25. Októbra 2010, 11:02

pepo: ano obcas to tak funguje: podla mna to ale u aut nie je dobra strategia. ja osobne davam hned prve najnizssiu cenu za ktoru som ochotny to predat. Kedze nikdy namavam auta na kseft ten kto prve ako o aute nieco vie alebo ho nedajboze videl sa pyta kolko dam zlavu slusne odkazem na autobazar.eu alebo mobile.de ze tam ma takych dost. Skusenost je tiez taka ze ked das hned cenu za ktoru sa vie najst realny kupca tak to byva obvykle max do niekolko dni a si schopny za tu cenu aj auto predat bez toho aby si zlavoval co i len Eur. Dalsie co plati: ak mas na aute co sa da demontovat a nie je seriove (napr druha sada lahsich diskov, karbonove sanie, nerez vyfuk, ostre vacky...) tak niekedy sa oplati tie veci proste rovno vybrat a predavat zvlast. alebo sa zmierit s tym ze auto sa aj s tymito vecami preda za cenu ako keby tam neboli. Samozrejme nove veci dane v ramci servisu (teda to co tvori seriovy stav) sa uz odtial nedavaju ale mozno to uviest do inzeratu (nove pneu, nove brzdy...) to cenu sice nejak nezvysi ale moze pomoct kupujucemu to auto preferovat pred takym istym ale kde nie je uvedene nic a je za rovnaku cenu. (Pri Cupre som novemu majitelovi dal cenu za +- seriu a ked sa pytal za co este 18" Ultraleggery+nove pneu a nove racing brzdy tak dostal taku cenu za ktoru by bol blazon keby to nezobral (800 Eur spolu nakupna cena 2300 Eur). keby som cenu auta uz v inzercii navysil o cenu 800 eur bolo by dost mozne ze by sa nikto tak rychlo nechytil. Takze ano ale podla mna na auta funguje skor ina strategia ako davat navysenu cenu a cakat ze budes zjednavat - specialne E36-tiek je na trhu uz snad viac viac ako Felicii a casto za podobne a aj nizssie ceny, takze pravdepodobnost ze zavolaju akurat tebe sa tym hodne znizuje.
dalia vec je ze nie kazde auto cenu vekom straca. specialne M3 E36 sice je najmenej cenenym M divission autom (nie preto ze by bola zla ) ale aj tak dobre zachovale kusy stali pred 4mi rokmi to co aj dnes. To je ralita. M-ko nie je zdaleka jedine take auto (Accord type R v slusnom stave stal pred 4mi rokmi to co zhuba dnes teda nad 8tis Eur, detto Integra type R, nehovorim o tom co stoji dnes M3 E30 (pod 13tis pekne kusy proste nie su a ceny stupaju). stare auto nie vzdy je len haraburda co straca cenu

herri13
Auto: BMW E39 528i sedan
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 25. Októbra 2010, 20:01

pepo286 napísal:
neviem kto si chce co nahovarat .. ale vetsinou (a na slovensku urcite) to funguje tak, ze predavajuci da vyssiu cenu .. niekedy len preto ze si to auto tak ceni (niekedy opravnene niekedy je to len jeho prelud) ... ale vetsinou pre to, lebo je to take nepisane pravidlo medzi predajcami a kupujucimi .. ze predajca da cenu vyssiu kupujuci ju zbije kus dolu .. a obaja su spokojni bo jeden predal za tolko kolko chcel a druhy preto ze 'usetril' 500 ecka .. a ak sa nahodou najde nejaky (t)kupec co da full sumu bez zjednavania .. o to viacej je predajca vysmiaty ..
takze sa potom necudujte .. ze kazdy kto vola sa pyta ci by sa nedalo s cenou nieco robit .. ved skusit treba .. a za opytanie nic neda

PS: je to presne o tom .. ako ked ti na dovolenke pocernejsi tvor ponuka nejaku <i>vinu za 20 eur .. a nakoniec to kupis za euro a on je este aj vysmiaty :)

Pepo, toto nefunguje len na nasom trhu, ale na celom svete. Kupoval som auto v UK ked som tam robil a aj v DE moje terajsie a vsade sa dalo zjednavat.
Proste takto funguje biznis, nadhodit, ty stiahnes, predajca je heepy a aj ty si heppy.
E39 528i Cosmoschwarz metalic - ex
E36 325i Brokatrot Metallic - ex
E36 318i Diamantschwarz Metallic - ex

zacik

Utorok, 26. Októbra 2010, 14:17

to Lopo:

opytaj sa svojej poistovne na CASOVU alebo VSEOBECNU hodnotu tvojho auta. To bude suma ktoru ti vyplatia ak ti ukradnu auto. Pri totalke sa od poistneho plnenia odpocitava cena vraku, takze to je trosku ine...

len pre ilustraciu, moja E39 530d r.v. 2000 (cena noveho 1,8M SKK) mala pre poistovnu hodnotu zaciatkom roka cca 4tis euro

Lopo
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 26. Októbra 2010, 15:16

zacik napísal:
opytaj sa svojej poistovne na CASOVU alebo VSEOBECNU hodnotu tvojho auta.

no ta casova cena mojho auta je 12 136€... ako vravim, moc sa do toho nevyznam, ale co som sa bavil s chlapikom cez poistky, tak toto by mala byt hodnota mojho auta na trhu momentalne a tolko by mi vyplatili pri kradezi
ex e36 '92 320i
ex e38 '00 740d
F02 750Li Xdrive

k33p
Auto: e87

Utorok, 26. Októbra 2010, 16:29

mne sa zas páči (mimo bmwklub - ale aj také témy za chvílku budeme čítať (-: ) to ako mladý chlapci s čerstvým VP poslednú dobu rozpravajú/snívajú že si z mobile.de dovezú M3 za 3000e v top stave :lol:
e87 118d

Ex.
e30 320i
e39 525d
e46 318i
e46 325i
e46 325i coupe
e90 330xd sedan
e46 320d sedan

dodoIPD
Autor témy
Auto: BMW

Utorok, 26. Októbra 2010, 17:59

Jozef tebe sa paci vela veci... :D

Chalani ale poistky tu nemaju co robit ... toto s tym nema vobec nic spolocne.

Bmw666
Auto: Tatra
Kraj: Trnavský

Utorok, 26. Októbra 2010, 20:29

tu na klube je nose sociek tynedzerov do 18rokov co nemaju este ani vp tak comu sa cudovat ..ja som uz par baworakov predal no vzdy mi predaj znechucovali socky typu sms daj o 1500e lacnejsie a hned idem preto,rad som odpisoval chod si kupit za tu cenu gumeneho kacera..
Blbost je velký dar prírody. Robí človeka šťastným

BMino
Auto: modre
Kraj: Žilinský

Streda, 27. Októbra 2010, 07:23

Bmw666 napísal:
tu na klube je nose sociek tynedzerov do 18rokov co nemaju este ani vp tak comu sa cudovat ..ja som uz par baworakov predal no vzdy mi predaj znechucovali socky typu sms daj o 1500e lacnejsie a hned idem preto,rad som odpisoval chod si kupit za tu cenu gumeneho kacera..

=D>
svata pravda
e91 330d
e90 320d - ex
Land Cruiser 90 3,0 td
2000 CA - ex
Pajero 2,8 td intercooler FL - ex
e46 330d touring M-paket II - ex
e36 320i limousine M-paket - ex
e36 M3 coupe SMG - ex
e30 320i coupe M-Technic - ex
---------------------------------

1morok
Auto: 330ci smg
Kraj: Banskobystrický

Sobota, 30. Októbra 2010, 11:44

pekná tema, ako tu už bolo spomenuté, trh s autami na slovensku je úplne na hlavu
a inscene má vo svojej podstate pravdu. také autá ako jeho sú v nemecku naozaj drahšie ako tu.
aj vám ozrejmím, že prečo je to tak
v nemecku boli autá voľakedy lacnejšie ako tu, aj ja som ich odtiaľ zopár doviezol, nie pre potešenie, ale pre zárobok. a samozrejme autá pre seba a známych
vo veľkom sa začali potom voziť k nám, trh sa nasýtil, a tí čo chceli predať, lebo mali plné dvory, išli s cenou stále dole
ale v nemecku nie. síce stále zlacňujú ale nie tak extrémne ako tu.
a potom nastáva takáto situácia, kúpil som si auto za veľa peňazí, lebo sa mi páčilo, ale po dvoch rokoch by som ho aj predal. ale cenou mi konkurujú vraky, kt. sem boli dovezené s tým, že majiteľ na nich chcel zarobiť. nekupoval cukrové auto ale auto za dobrú cenu, tak aby sa mu oplatilo ho so ziskom predať.
ale ja s mojím autom v dobrom stave, s výbavou podľa mojich predstáv menôžem konkurovať 95% áut, kt. sú o 1/3 lacnejšie.
síce sa každému páči, lebo je krajšie ako všetky ostatné, aj lepšie ako tie ostatné, ale všetci by ho chceli za cenu tých ostatných vrakov
takže ak chcem predať, musím ísť s cenou dole
ale v nemecku je trh väčší, kupcov je viac a výnimočnejšie autá ako m3, type r alebo cupra si tam cenu držia, lebo ten kupec sa tam nájde skôr

ja osobne by som si ale tiež po auto radšej došiel do nemecka. opäť

ešte taký príklad: 330ci smg rv.2003 teda FL m paket
za 13t. naň nik ani nezavolá a pritom v nemecku začínajú na 14t.
radšej si ho nechať a zodrať ho
insceneho 330i je presne ten istý prípad
za tie prachy si už ale každý radšej kúpi e90

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Sobota, 30. Októbra 2010, 17:31

vafankulo napísal:
nic v zlom ale ste uplne vedla tuna vsetci..ak si myslite, ze za vase e30 318iS da niekto 2500 euro, alebo e46 330i 2001 da niekto 10800euro, pripadne za vylietane e36 M3, alebo E36 325i da niekto 5000euro, e36 328i takisto 5000 euro..je to na zaplakanie.. neviem kde zijete, ale tie vase kraksne maju uplne inu hodnotu ako si vo svojich hlavickach namyslate..bmwklub prosimvas zobudte sa...

http://www.youtube.com/watch?v=sG4X1Ub2gJM viac ti na to nejde povedat, ty odbornik ](*,)
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných