Dovolim si zalozit tuto temu. Myslim si,ze vsetkych co mame 530d a hlavne 142kw verziu z automatom, to zaujima kedze kazdy pise ze to rozhodne necipovat najma kvoli francuzko americkemu
automatu GM ktory vraj znesie len 400nm aj napriek tomu ze vo facelifte ma motor 410nm.
Napisem sem 4 roky pouzivania 530d v automate 142kw. V aute je uz niekolko rokov ac schnitzer riadiacka respektive nejaky powerbox od acs ako sa vcera zistilo. Udavane hodnoty su 238ps a 480nm. Prevodovka radi absolutne bez zavahania alebo jedineho problemu. Pred 3rokmy bol meneni pre istotu hydromenic a aj po 3rokoch stale ziaden problem (klop klop) z prevodovkou nieje. Pokial sa dodrzi predpisany interval vymeny oleja v prevodovke a nerobi jej clovek vyslovene zle nevidim v uprave rj ziaden problem ako hovorim auto mame 3roky a ziaden problem okrem klasickych m57 chorob ziaden problem.
Takze kazdy kto si to chce dat nacipovat alebo riadiacku od renomovaneho vyrobcu nevidim ziaden problem ani v zivotnosti prevodovky respektive za tie 3roky a cca 240-245ps alebo kolko ta pajta realne ma kedze je upraveny aj vyfuk ziaden realny problem za 50t km nenastal.
Ak ma niekto nieco k veci prosim piste to sem nech je to po kope a raz a navzdy vyriesene