... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

bmwtt.sk

martin09
Autor témy
Kraj: Košický

Gestá motorkárov

Štvrtok, 16. Mája 2013, 20:25

Pozrite si posunkovú reč motorkárov. Celkom slušná osveta. http://www.topspeed.sk/posunkova-motorkarov/5255

Užívateľov profilový obrázok
dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

Re: Gestá motorkárov

Piatok, 17. Mája 2013, 07:19

motorkarov pustam vzdy ak je to mozne, obcas sa aj podakuju, jazdil som tiez a viem co to je neohladuplny prip. nevsimavy vodic
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

Cannon
Auto: Modré
Kraj: Zahraničie

Piatok, 17. Mája 2013, 08:39

Dík za link, o tom geste nohou ( poďakovanie ) som ani ja nevedel.

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Piatok, 17. Mája 2013, 09:16

Oci vodica su nastavene na detekciu aut, motorkara si vsimnu s mensou pravdepodobnostou. Raz som skoro sundal oprotiiduceho motorkara, ked som predbiehal auto pred sebou. Nechapal som, ze som sa do toho manevra pustil, ked moje oci videli motorkara v protismere, ale rozum ho nezobral do uvahy.
Odvtedy pustam motorkara ci uz po krajnici alebo po stredovej ciare, nech ide akokolvek rychlo. Ten adrenalin ani usporu casu mu nezavidim, jemu ide o zivot.

alfi666

Piatok, 17. Mája 2013, 17:11

Sorry, ale niektore veci su tam dobre blbosti... Ja ked si idem v pruhu a blizim sa do krizovatky, tak mam na salame pozerat sa dozadu ci sa nahodou nejaky motorkar nebude chciet pretlacit medzi dvomi autami.. keby sa aj auta rozostavili, tak sa stavim, ze sa najde chuj ktory sa bude tlacit po opacnej strane...

A rovnako ta situacia s predbiehanim toho cyklistu... je jasne, ze auto musi dat smerovku a za normalnych okolnosti by neslo natolko mimo svoj jazdny pruh...
V tej situacii ale aj motorkar videl, ze tam ide cyklista, tak logicky musi predpokladat, ze auto sa mu bude vyhybat, tak sa nebude snazit zrovna vtedy predbiehat...

BTW, ked uz chce obiehat auto, tak najprv nech sa zaradi do laveho pruhu a potom nech si tam blika svojou mrnavou smerovkou, lebo ked sa ja pozriem do zrkadla, tak nevidim, ze by ma nieco obiehalo a preto idem obiehat toho cyklistu ja... a samotny fakt, ze si zamnou blika motorkar si ja nemam ako vsimnut...

Problem je, ze vacsina si mysli, ze mozu chodit dvesto-tristo lebo motorka to daa... a obiehaju na poslednu chvilu (tzv. mysicky)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Piatok, 17. Mája 2013, 18:30

Motorkar nech dava pozor, tak isto, ako my v autach musime davat pozor na ostatne auta a predvidat.
Motorkari sa rozculuju, jak chodia auta, lebo mu zavadzaju a nemoze ist 150km/h.
Clanok pre dementov. Ako motorkar predvidal v tom videu s cyklistom? Co cakal? Co to bolo za vola?
Ja sa mam prisposobovat Pánovi motorkarovi, ktory ma v porovnani so mnou rychlejsi stroj? Mam byt z neho pokakany?

Kamionisti to iste, len fnukaju, ze oni maju naklad niekolko ton a ze to nieje osobak. No tak nech kamionista dava bacha a prisposobi jazdu tej vahe, preco ja?

dasto
Auto: E39 523iAt (sporak)
Kraj: Bratislavský

Piatok, 17. Mája 2013, 19:37

vela autovodicov jazdilo na motorke a vedia aky to je pocit, maju aj skusenosti s autami a nepozornostou vodica. Vlastna skusenost je taka, ze komunita motorkarov je super, povacsine su to fasa ludia ktory si tu jazdu uzivaju. Chodia rychlo, nepopieram a vacsina si uvedomuje aka je motorka nebezpecna, ziadny bag, plech co absorbuje energiu a podobne. Je to na nas vodicoch aby sme ich neohrozili. Treba sa voci nim spravat tolerantne a nie ze preco si myslia a podobne. Kazdy kto ma koniky pod kapotou tak ich chce vyuzit. Nikto nemoze tvrdit ze si rad neodpichne z krizovatky, alebo nezareze zakrutu. Arogantne jazdiaci vodic silneho auta v meste ohrozuje daleko viac ako motorkar. To ci pustim motorkara pred seba v kolone? Kludne, aj tak je rychlejsi a silnejsi, jedine co mi vadi su skutre 50ccm ktore sa tlacia dopredu, su pomale a zbytocne sa predieraju dopredu ked nedosiahnu ani 60kmh.
radosť - jazda - bmw :.... vieme o čom ten slogan je

jetzt?
ex E39 523iA touring (sporak LPG)
ex E36 coupe 320i

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Piatok, 17. Mája 2013, 21:20

alfi666 napísal:
V tej situacii ale aj motorkar videl, ze tam ide cyklista, tak logicky musi predpokladat, ze auto sa mu bude vyhybat, tak sa nebude snazit zrovna vtedy predbiehat...

BTW, ked uz chce obiehat auto, tak najprv nech sa zaradi do laveho pruhu a potom nech si tam blika svojou mrnavou smerovkou, lebo ked sa ja pozriem do zrkadla, tak nevidim, ze by ma nieco obiehalo a preto idem obiehat toho cyklistu ja... a samotny fakt, ze si zamnou blika motorkar si ja nemam ako vsimnut...

Problem je, ze vacsina si mysli, ze mozu chodit dvesto-tristo lebo motorka to daa... a obiehaju na poslednu chvilu (tzv. mysicky)

Mal by si sa naucit predpisy - 1. vodic v aute nedal znamenie o smeru jazdy - jazda z pruhu do pruhu bez smeroviek.
2. NAJPRV vyhadzujes smerovku az POTOM mozes menit smer jazdy - takze ak si slepy a nevidis motorkara za sebou, je to tvoj problem a ty porusis pravidla cestnej premavky.

Takze nie motorkar, ale ty si tu ten, co si mysli, ze mu patri cesta sa mi zda.

alfi666

Sobota, 18. Mája 2013, 09:38

fafa111 napísal:
Motorkar nech dava pozor, tak isto, ako my v autach musime davat pozor na ostatne auta a predvidat.
Motorkari sa rozculuju, jak chodia auta, lebo mu zavadzaju a nemoze ist 150km/h.
Clanok pre dementov. Ako motorkar predvidal v tom videu s cyklistom? Co cakal? Co to bolo za vola?

Presne tak

alfi666

Sobota, 18. Mája 2013, 09:41

RTG napísal:

Mal by si sa naucit predpisy - 1. vodic v aute nedal znamenie o smeru jazdy - jazda z pruhu do pruhu bez smeroviek.

2. NAJPRV vyhadzujes smerovku az POTOM mozes menit smer jazdy - takze ak si slepy a nevidis motorkara za sebou, je to tvoj problem a ty porusis pravidla cestnej premavky.

Takze nie motorkar, ale ty si tu ten, co si mysli, ze mu patri cesta sa mi zda.

1. ano nedal smerovku a to som aj hovoril, ze je chyba, ale to nic nemeni na tom, ze motorkar videl cyklistu tiez a ani by sa nemal pokusat predbiehat

2. suhlasim, ale ako som hovoril, najprv sa musi zaradit do vedlajsieho pruhu aby som si ho vsimol

3 - ano patri mi cely jazdny pruh, cize vramci neho sa mozem kymacat z lava do prava... to skor motorkari si myslia, ze im patri cela cesta

Driver67
Auto: E53 2.0iS (iks5)
Kraj: Trnavský

Sobota, 18. Mája 2013, 10:08

tento klub nesklamal, zase drbnuté názory na dobrý článok s videami.
je vidieť, že ste tu odajzdili fujaru na motorke :twisted:
Chcem uz konecne auto, do ktoreho sa leje servo olej a nemat namiesto svetlometov lampy na petrolej

RTG
Auto: BMW F900XR
Kraj: Žilinský

Sobota, 18. Mája 2013, 10:08

Ano pruh ti patri. Ak motorkar ide v strede pruhu, tak cyklistu ale vidiet nemusi - ak ho uz vidi, tak moze predpokladat, co auto urobi - to je jasne. Lenze viac nadavas na motorkara ze si "nevsimol" pricom vodic auta siel ako hovado.

alfi666

Sobota, 18. Mája 2013, 10:13

RTG napísal:
Lenze viac nadavas na motorkara ze si "nevsimol" pricom vodic auta siel ako hovado.

Ja nadavam na ten test, ktory bol podla mna chujovina ;) .. neviem aky chuj by presiel uplne na opacnu stranu cesty keby obiehal cyklistu..

Ked sa motorkar ku mne priblizuje o 60km/h rychlejsie nez idem ja, tak mam par sekund na to aby som si ho vsimol... cize uplne postaci, ked motorkari pojdu o 10% rychlejsie ako auta.. oni sa musia uistit ze ich tie auta vidia.. a nie spoliehat sa na to, ze okolo nich "prefrcia"

Driver67 napísal:
je vidieť, že ste tu odajzdili fujaru na motorke :twisted:

To je pravda, stacilo mi ako decko sa zdrbat z babety a povedal som si, ze velku motorku nepotrebujem ;)

hessy

Sobota, 18. Mája 2013, 10:19

fafa111 napísal:

Kamionisti to iste, len fnukaju, ze oni maju naklad niekolko ton a ze to nieje osobak. No tak nech kamionista dava bacha a prisposobi jazdu tej vahe, preco ja?

ja by som chcel vidiet teba moj zlaty keby si mal kamion by si sa nevedel ani rozbehnut snim :wink: nehovorim ze vsteci su jebnuty ale niekedy sa na nasich jebnutych cestach neda nic. Jazdim 99% v nemecku vzdy ked dojdem na toto skurvene slovensko picujem ako tu nikto nevie jazdit ! prednost v jazde nic, obiehanie hlava nehlava, kazdy si tu jazdi jak chce normalne sa aj bojim ale to je na inu temu

fafa111
Auto: E36 320i coupe
Kraj: Prešovský

Sobota, 18. Mája 2013, 10:25

Ja sa nespolieham nato, ze vsetko na ceste funguje podla pravidiel cestnej premavky.
napr. odbocim, kolko krat sa mi stalo, na malo kruhovom objazde, ze auto blika s pravou smerovkou a neodbocilo. A kedze niesom dement, uvedomujem si, ze je to koli velkosti kruhoveho objazdu a sledujem aj kde ma zatocene kolesa. Sledujem premavku a vsetko to aj tak zavisi od naseho vnimania a venovaniu sa jazde.
Vo videach je to vykreslene, akoby vodici aut boli nepozorní. Motorkar sa poucil (konecne zobudil, ze svet nieje ruzovy), a uz sa nabuduce presvedci, co a kam vlastne obehuje.

Motorkar by si mal davat pozor sam na seba, lebo na vozicku bude on, ci uz svojou, alebo cudzou vinou.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 234 neregistrovaných