... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Pežot

Re: Gestá motorkárov

Pondelok, 10. Júna 2013, 20:35

Neviem, ten pán moc naľahko nevyzeral :-k

Ale o to vôbec nejde... ide o to, že v podstate tým, že sa predbiehajú v križovatke vlastne porušujú pravidlá cestnej premávky, nie? Veď je tam plná čiara a tá platí aj pre motorkárov, aj pre kolobežky a aj pre peších :-k

Užívateľov profilový obrázok
Simpson
Kraj: Košický

Pondelok, 10. Júna 2013, 21:05

hellrider napísal:
Nie je to nahodou tento kruhac? 48.704911,21.243179 ja osobne som si ho este neodsoferoval, no vyorany som bol z neho ked som ho videl prvy krat :):)

prečo vyorany? ved do kruhacu vzdy vchadzaju tri pruhy, pravy je odbocovaci hned do prava, stredny ta priamo vynesie cez kruhac, a ked sa drzis v lavom, priamo ta vynesie o 270 stupnov
ak sa chces na kruhaci celkom otocit, v strede sa pritom vytvara a zanika lavy pruh
nic tazke, zaradis sa podla tabuli a drzis sa v tom pruhu, ziadne zmetkovanie a preradovanie sa v kruhaci netreba

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Utorok, 11. Júna 2013, 00:04

Pežot napísal:
serwo to keby spravili u nás ... kolízia na každom jednom kruháči. Lebo u nás neplatia na kruháči dopravné značky a pravidlá cestnej premávky. U nás platí "kto je na kruhovom, má prednosť" ... preto máme pre istotu všade značky, tak aby to bolo dodržané #-o

Keby spravili kruháč bez značiek ... neviem koľko ľudí by dalo prednosť vozidlám prichádzajúcim (z pravej strany) do kruhového objazdu. :mrgreen: :mrgreen:
To mi je jasne, ze u nas by to bol zmatok, keby take daco existovalo. A tu, kde som, je vacsinou v mestach len jedna alebo par hlavnych ciest a ostatne v centrach a mimo hlavnych ciest su neoznacene (prednost z prava).

Le Gend napísal:
Bud si "blavak" alebo naozaj v zahranici, ze vychodoslovenske mesta povazujes za zahranicie :D
Hehe, no tak ked pridem na SVK, tak som casto v BA, ale v Kosiciach som veru nebol dobrych 10 rokov. :D
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

modriblesk
Auto: casto sa menia
Kraj: Nitriansky

Utorok, 4. Marca 2014, 18:03

pred nedavnom som sa dopocul ze v niektorych krajinach je bezne ze auta na cervenu zastavia 10m pred semaforom a motorky sa napaskuju dopredu (aj skutre) ved sa pohnu rychlejsie ako vacsina aut a vsetci su pokojny a spokojny. :-"

na SK je bezne ze kazdy sa diva iba na seba a kasle na ostatnych. asi to bude zanedbana vychova.

ved u nas je bezne ze sa vodic auta vlecie cez celu dedinu 30kmh aby na konci dediny bez smerovky odbocil vlavo lebo tam byva. jasne ze ked 30kmh a bez smerovky tak sa ani nepozrie ci ho nahodou niekto nepredbieha.
chodci sa hadzu do cesty, lebo na prechode maju prednost, a neriesia ze os-auto pri 50kmh potrebuje asi 30-40m aby bezpecne zastavilo.
rovnako vodici os-aut ktory na nicom inom v zivote nesedeli, kaslu na to ze autobus ci kamion s celkovou hmotnostou 40t ma vacsiu brzdnu drahu ako oni, a ze sa pri takom brzdeni moze poskodit nalozeny naklad.
alebo ked chcu predbehnut auto iduce pred nimi, zriedkavo sa pozru do spetaku ci niekto iny uz nepredbieha ich, proste (obcas aj zapnu smerovku) strhnu volant a idu. a to iste aj pri obchadzani prekazky na krajnici (pripadne chodca, cyklistu,...)

ak sa v takychto malickostiach vsetci neuclovecime, tak budeme stale iba vsetci na niekoho nadavat a nic sa nezlepsi ](*,)
chrysler voyager
ex: E39 525tds silbermetalic "GREEN ENERGY"
ex: E34 524td Alpinweiss "GREEN ENERGY"
ex: Opel kadett; Peugeot 305; Lada 2104; 2x Wartburg 353 combi; Trabant 601 limousine; Trabant 601 combi

EBOLA
Auto: E46 325xiT, mini 1,6
Kraj: Banskobystrický

Utorok, 4. Marca 2014, 18:08

vytesat do kamena!

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 4. Marca 2014, 19:02

davajte prednost motorkarom, hlavne cez zimu :thumbup:
E36 compact 316i           (||||)(||||)

Pežot

Utorok, 4. Marca 2014, 19:10

Vo Francúzsku a Španielsku je bežné, že majú svoju vlastnú čiaru motorkári. Tzn. príjazdový pruh a 4 metre veľký priestor, kde autá na červenú stáť nemôžu. :thumbup:

johnyfly1
Auto: E36/316i compact
Kraj: Žilinský

Utorok, 4. Marca 2014, 19:15

tak vsak ked tam je pomaly viac motoriek ako auto coby nie :D
E36 compact 316i           (||||)(||||)

slevin
Kraj: Bratislavský

Piatok, 7. Marca 2014, 10:15

Pežot napísal:
Vo Francúzsku a Španielsku je bežné, že majú svoju vlastnú čiaru motorkári. Tzn. príjazdový pruh a 4 metre veľký priestor, kde autá na červenú stáť nemôžu. :thumbup:

Tak toto som si vo francuzsku nevsimol a to som tam toho pojazdil celkom dost. Mozno to v niektorych mestach je ale ze by to bolo bezne, to by som netvrdil.
M36R
F11 525xd
next car: radical sr3
skr 2:33.847 onboard

cptObvious

Piatok, 7. Marca 2014, 11:00

slevin napísal:
Tak toto som si vo francuzsku nevsimol a to som tam toho pojazdil celkom dost. Mozno to v niektorych mestach je ale ze by to bolo bezne, to by som netvrdil.

je to omnoho beznejsie na juhu, Spanielsko a Taliansko...aj to len vo velkych metropolach.

Pežot

Piatok, 7. Marca 2014, 11:51

Keď tak nad tým uvažujem :?

V Španielsku som to videl najčastejšie. Vo Francúzsku len svetlá výnimka. Moja chyba ](*,)

Vo Francúzsku mali na jeden smer aj 4 pruhy oddelené od seba, čo som nechápal, že prečo je to tak :lol: :lol:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 240 neregistrovaných