... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
DesertFox
Auto: BMW 525d E60
Kraj: Banskobystrický

Re: Gestá motorkárov

Nedeľa, 9. Júna 2013, 18:37

fafa111 napísal:
Ja sa nespolieham nato, ze vsetko na ceste funguje podla pravidiel cestnej premavky.
napr. odbocim, kolko krat sa mi stalo, na malo kruhovom objazde, ze auto blika s pravou smerovkou a neodbocilo. A kedze niesom dement, uvedomujem si, ze je to koli velkosti kruhoveho objazdu a sledujem aj kde ma zatocene kolesa. Sledujem premavku a vsetko to aj tak zavisi od naseho vnimania a venovaniu sa jazde.
Vo videach je to vykreslene, akoby vodici aut boli nepozorní. Motorkar sa poucil (konecne zobudil, ze svet nieje ruzovy), a uz sa nabuduce presvedci, co a kam vlastne obehuje.

Motorkar by si mal davat pozor sam na seba, lebo na vozicku bude on, ci uz svojou, alebo cudzou vinou.

Presne tak sledujem aj ja kruháče, je mi fuk kam mu to bliká, registrujem kolesá a ich vytočenie. Veľa vodičov totiž pri vjazde do kruháča láduje smerovku na doraz, pričom už keď vychádza tak mu ešte stále neberie aretácia. Ja osobne preferujem 3x bliknutie smerovky (nastavené v iDrive) pri ťuknutí do páčky.
Apropo k motorkárom, sú dobrý aj tí zlí, ale to je v živote všade, škoda sa nad tým vzrušovať. Ak vidím že si to nejaký za mnou reže, tak dám smerovku do krajnice nech vie že ho registrujem a zároveň vie že má na predbiehanie "čisto".
Here's the Rule Breaker ... It appears to be a normal BMW 5 series, until you start it up. Yeees, Lucifer has come to our little world with milk and petrol ! (Jeremy Clarkson).

Madonna vs. BMW M5

alfi666

Nedeľa, 9. Júna 2013, 20:59

DesertFox napísal:
Veľa vodičov totiž pri vjazde do kruháča láduje smerovku na doraz, pričom už keď vychádza tak mu ešte stále neberie aretácia. Ja osobne preferujem 3x bliknutie smerovky (nastavené v iDrive) pri ťuknutí do páčky.

Nj, podla predpisov sa dava smerovka LEN pri vyjazde z kruhaca... pri vjazde sa smerovka nedava (ani neni dovod, kedze kruhac je prikazany smer)

Ale je jasne, ze treba pockat ci auto realne odbaca, alebo si len tak poblikava... ale to plati aj pri beznej T krizovatke, nie len kruhac.
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

serwo
Auto: E39 528iA
Kraj: Trnavský

Nedeľa, 9. Júna 2013, 23:14

Podla nasich predpisov sa ma smerovka davat len pri vyjazde. V zahranici maju vsak aj viacprudove kruhace. Dokonca sa jazdi po kruhacoch aj tak, ze nie su vyznacene pruhy a ani zvisle znacky pred objazdom a ide sa v nich ako vo viacpruhovych. A uz som siel aj cez taky (tusim Svedsko), ze pred vjazdom nebola znacka "daj prednost v jazde".
Nejazdím tak rýchlo, letím tak nízko!

EX - BMW E39 528iA
EX - BMW E66 745Li, '03
EX - BMW E30 324d, '87

Pežot

Pondelok, 10. Júna 2013, 09:50

serwo to keby spravili u nás ... kolízia na každom jednom kruháči. Lebo u nás neplatia na kruháči dopravné značky a pravidlá cestnej premávky. U nás platí "kto je na kruhovom, má prednosť" ... preto máme pre istotu všade značky, tak aby to bolo dodržané #-o

Keby spravili kruháč bez značiek ... neviem koľko ľudí by dalo prednosť vozidlám prichádzajúcim (z pravej strany) do kruhového objazdu. :mrgreen: :mrgreen:

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 10. Júna 2013, 12:03

serwo napísal:
V zahranici maju vsak aj viacprudove kruhace.
Bud si "blavak" alebo naozaj v zahranici, ze vychodoslovenske mesta povazujes za zahranicie :D

Pežot

Pondelok, 10. Júna 2013, 12:47

Le Gend napísal:
Bud si "blavak" alebo naozaj v zahranici, ze vychodoslovenske mesta povazujes za zahranicie :D

Vy máte kruháče? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: no offence

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov

Pondelok, 10. Júna 2013, 13:36

:D A mame tu aj elektricky ! Spolu s kruhacmi to niekedy boli 2 najhorsie strasiaky vsetkych vychodniarov cestujucich autom do Kosic.

Simpson

Pondelok, 10. Júna 2013, 13:49

dokonca, v KE mame kruhac ktory kombinuje kruhovy objazd a elektricky! to je este len zazitok :mrgreen:

Pežot

Pondelok, 10. Júna 2013, 14:01

No tak to by som si mal dať vlastivedný výlet :-k :mrgreen: :mrgreen:

hellrider
Auto: e39 530d
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 10. Júna 2013, 15:25

Nie je to nahodou tento kruhac? 48.704911,21.243179 ja osobne som si ho este neodsoferoval, no vyorany som bol z neho ked som ho videl prvy krat :):)

A k tym motorkam.... su normali motorkari a su kkti, ako vsade. Ak je normalny a ma nejaky ten pud sebazachovy tak aj tak jazdi. Kktom uz viju vence v pohrebnictve.
e39 530d 06/2000 - BledoModreWozitko |

bmwcoding.sk

matis357
Auto: BMW X3 2.0 xDrive

Pondelok, 10. Júna 2013, 20:06

Le Gend napísal:
Oci vodica su nastavene na detekciu aut, motorkara si vsimnu s mensou pravdepodobnostou. Raz som skoro sundal oprotiiduceho motorkara, ked som predbiehal auto pred sebou. Nechapal som, ze som sa do toho manevra pustil, ked moje oci videli motorkara v protismere, ale rozum ho nezobral do uvahy.
Odvtedy pustam motorkara ci uz po krajnici alebo po stredovej ciare, nech ide akokolvek rychlo. Ten adrenalin ani usporu casu mu nezavidim, jemu ide o zivot.

Mne sa stalo na dialnici v rakusku toto : siel som smer slovensko dialnica 3x jazdny pruh ako je v rakusku zvikom, bolo pomenej aut a tak sa jeden kamionista rozhodol predbiehat druheho kolegu kamionistu. Kedze som mastil 130 az 140 tak som to ani nevnimal automaticky smerovka do lava a zacinal som sa radit do pruhu ked v tom zbadam ze ma predbehla jednostopova masina, priznam ze som bol v soku ked som si uvedomil ze som chlapa kludne mohol opriet o stredovy beton. Ale pre co som si ho nevsimol som rozmislal celou cestou a nakoniec mi to doslo ze ten CURAK nemal ani len to svetlo zapalene a ked si to pecie 150 a viac tak ho nieje sanca viedet.Tak nech mi tu nikto neukazuje videa ako mam pustat motorkara dopredu a este v krizovatke v meste, ved ked sa ponahla tak nech ide skorej ako kazdy normalny clovek a nie aby pre nich zastala cela premavka aby motorka mohla ist na celo tak ako pre mna tak aj pre motorkara platia predpisy. Mna nikto v autoskole neucil ze ked zbadam za sebou motorku tak ju mam pustit.
M47/T2 - 2,00l (110kW)
WE10193

matis357

Pondelok, 10. Júna 2013, 20:15

Bacha na nich su nebespecnejsi ako strelna ZBRAN.
A dufam ze nikto znas nebude mat taketo stretnutia s tými TREPAKMI

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... aoT1Nwo7UI
Naposledy upravil/-a matis357 v Pondelok, 10. Júna 2013, 20:21, upravené celkom 1 krát.
M47/T2 - 2,00l (110kW)
WE10193

Pežot

Pondelok, 10. Júna 2013, 20:17

Keď už sme pri tých motorkároch ... otázka do pléna:

Minule som si tak šiel a predomnou si to valil ujo na chopri, pekná mašina, síce japonská ale pekná. Došli sme ku križovatke a on zastal za pred ním stojacim autom, dal dole nohu a čakal.
Deň na to sa mi stalo, že čávo na niečom cestnom, kapotovanom (neviem ako sa tomu hovorí správne), sa musel tlačiť dopredu ako keby mu išli televízne noviny v telke ...

Prečo pánko na chopri dokáže postáť v kolóne áut? Prečo sa do predu tlačia len tí na "rýchlych cesťákoch"? Prečo by som mal púšťať motorkára, keď sa chce predbiehať nech ide na okruh, Slovakia ring už máme :)

BTW. nehovorím, že to robí každý ... ale pravidlom je, že tí nízkoletci sa musia "ponáhlať" skoro vždy ...

matis357

Pondelok, 10. Júna 2013, 20:27

Pežot mas pravdu a potom ked sa nieco stane nebodaj smrtelna nehoda, tak sa potom cela motorkarova rodina a kamarati divaju na vodica auta ako na vraha, dokonca si pametam ale to bolo uz davno a davali to aj v spravach. Motorkar tragicky zahinul pri dopravnej nehode a bol si na vine sam a potom ukazali toho pana co viedol auto a ten dol celi dobity a podakoval sa kumpanom toho CHUJA ktory vlastne spachal smovrazdu. A tyto kumpani ho prisli pomstit k nevinnemu ucastnikovi nehody.
Kto chce lietat tak nech lieta ale len tam kde su na to podnienky vitvorene a ked uz si moze dovolit masinu tak take try a aj viac okruhov co si zaplati z partiou ho nezabiju.
M47/T2 - 2,00l (110kW)
WE10193

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Pondelok, 10. Júna 2013, 20:31

Pežot napísal:
Keď už sme pri tých motorkároch ... otázka do pléna:

Minule som si tak šiel a predomnou si to valil ujo na chopri, pekná mašina, síce japonská ale pekná. Došli sme ku križovatke a on zastal za pred ním stojacim autom, dal dole nohu a čakal.
Deň na to sa mi stalo, že čávo na niečom cestnom, kapotovanom (neviem ako sa tomu hovorí správne), sa musel tlačiť dopredu ako keby mu išli televízne noviny v telke ...

Prečo pánko na chopri dokáže postáť v kolóne áut? Prečo sa do predu tlačia len tí na "rýchlych cesťákoch"? Prečo by som mal púšťať motorkára, keď sa chce predbiehať nech ide na okruh, Slovakia ring už máme :)

BTW. nehovorím, že to robí každý ... ale pravidlom je, že tí nízkoletci sa musia "ponáhlať" skoro vždy ...

ked mas chopper, tak si obleceny nalahko. ked mas cestnu, tak mas overal, a poviem ti je v nom kurva horko ked stojis, a nie este ked ti napriklad sala teplo zo sedmy za ktoru mas stat v kolone :D
ale teraz aj vazne (ale aj to horne je pravda) ked mas chopper, tak ides na pohodovu jazdu, prdis si to 50 v meste, 80 mimo mesta. na tych cestnych ked si vsimas, tak chlapci idu plny, aj 200 v meste, a ked sa da pred kolonu, tak ma potom za krizovatkou viac miesta pre manevrovanie, nemusi tie auta obchadzat a riskovat ze ho niekto zostreli (ano, kebyze ide 50, tak ho nikto nezostrli, lenze 50 nikto z nich nejde)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 217 neregistrovaných