... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
fafa111 napísal:Ja sa nespolieham nato, ze vsetko na ceste funguje podla pravidiel cestnej premavky.
napr. odbocim, kolko krat sa mi stalo, na malo kruhovom objazde, ze auto blika s pravou smerovkou a neodbocilo. A kedze niesom dement, uvedomujem si, ze je to koli velkosti kruhoveho objazdu a sledujem aj kde ma zatocene kolesa. Sledujem premavku a vsetko to aj tak zavisi od naseho vnimania a venovaniu sa jazde.
Vo videach je to vykreslene, akoby vodici aut boli nepozorní. Motorkar sa poucil (konecne zobudil, ze svet nieje ruzovy), a uz sa nabuduce presvedci, co a kam vlastne obehuje.
Motorkar by si mal davat pozor sam na seba, lebo na vozicku bude on, ci uz svojou, alebo cudzou vinou.
DesertFox napísal:Veľa vodičov totiž pri vjazde do kruháča láduje smerovku na doraz, pričom už keď vychádza tak mu ešte stále neberie aretácia. Ja osobne preferujem 3x bliknutie smerovky (nastavené v iDrive) pri ťuknutí do páčky.
serwo napísal:Bud si "blavak" alebo naozaj v zahranici, ze vychodoslovenske mesta povazujes za zahranicieV zahranici maju vsak aj viacprudove kruhace.
Le Gend napísal:Bud si "blavak" alebo naozaj v zahranici, ze vychodoslovenske mesta povazujes za zahranicie
Le Gend napísal:Oci vodica su nastavene na detekciu aut, motorkara si vsimnu s mensou pravdepodobnostou. Raz som skoro sundal oprotiiduceho motorkara, ked som predbiehal auto pred sebou. Nechapal som, ze som sa do toho manevra pustil, ked moje oci videli motorkara v protismere, ale rozum ho nezobral do uvahy.
Odvtedy pustam motorkara ci uz po krajnici alebo po stredovej ciare, nech ide akokolvek rychlo. Ten adrenalin ani usporu casu mu nezavidim, jemu ide o zivot.
Pežot napísal:Keď už sme pri tých motorkároch ... otázka do pléna:
Minule som si tak šiel a predomnou si to valil ujo na chopri, pekná mašina, síce japonská ale pekná. Došli sme ku križovatke a on zastal za pred ním stojacim autom, dal dole nohu a čakal.
Deň na to sa mi stalo, že čávo na niečom cestnom, kapotovanom (neviem ako sa tomu hovorí správne), sa musel tlačiť dopredu ako keby mu išli televízne noviny v telke ...
Prečo pánko na chopri dokáže postáť v kolóne áut? Prečo sa do predu tlačia len tí na "rýchlych cesťákoch"? Prečo by som mal púšťať motorkára, keď sa chce predbiehať nech ide na okruh, Slovakia ring už máme :)
BTW. nehovorím, že to robí každý ... ale pravidlom je, že tí nízkoletci sa musia "ponáhlať" skoro vždy ...