... všetko o BMW ...

Moderátori: salat, barabas, alfi666

obchodna sekcia

punisher44
Autor témy
Auto: bmw 3 touring E91
Kraj: Nitriansky

SOS tlačítko v E91

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 10:16

zdravím, ako funguje toto tlačítko, treba mať zaplatenú túto službu resp. dá sa vypátrať auto pri odcudzení ak je auto vybavené týmto tlačítkom, ď.

barberarot
Auto: BMW 318d
Kraj: Prešovský

Re: SOS tlačítko v E91

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 10:26

To by aj mňa zaujimalo.Niekto mi hovoril že to treba podržať niekolko sekundy a to vyšle signál ale pre koho ?

Užívateľov profilový obrázok
Tomeo
Auto: F11 530xd
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 12:13

Neviem, či nemám mylné info, lebo som sa neodvážil to skúšať, ale malo by to o tom, že ťa to cez zabudovanú sim (auto má nejakú simku alebo čo od výroby, vďaka čomu si môžeš zaplatiť internet v aute priamo od BMW) spojí s asistenčnou službou BMW Assist. Len či to aj na SK funguje neviem. Stlač, uvidíš ;)
A možno to treba mať predplatené. Vlastne aj mňa dosť zaujíma ako to funguje :D
F11 530xD - Príbeh
Black-On-GraphiteGrey

PeqpeK
Auto: povacsine BMW

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 14:38

Tomeo napísal:
Neviem, či nemám mylné info, lebo som sa neodvážil to skúšať, ale malo by to o tom, že ťa to cez zabudovanú sim (auto má nejakú simku alebo čo od výroby, vďaka čomu si môžeš zaplatiť internet v aute priamo od BMW) spojí s asistenčnou službou BMW Assist. Len či to aj na SK funguje neviem. Stlač, uvidíš ;)
A možno to treba mať predplatené. Vlastne aj mňa dosť zaujíma ako to funguje :D

stlacal som aj s pripojenym telefonom cez BT, nefunguje...
A na internet v aute na SVK mozes takisto zabudnut...overene aj v mojom aute aj u BMW Slovensko

punisher44
Autor témy
Auto: bmw 3 touring E91
Kraj: Nitriansky

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 18:57

najlepšie asi bude keď behnem do BMW-čka a tam mi povedia , snáď to teda bude na volačo dobré keď už to v tých tátošoch máme zabudované , potom to sem vložím O:)

vinco209
Auto: BMW G21 330ix
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:10

Ja ho mam v aute tiez a "omylom" som ho stlacil a vytocilo mi 112 este pred tym keci ze zneuzitie tohto cisla sa cvaka pekne mastnou sumou. Vypisalo mi na display GPS polohu a spojilo ma s operatorom 112 tak som povedal ze to je omyl zatial ziadna fakturka nedosla. Takze radsej ked nemusite nestlacajte ;-)))
E91 320d Touring Sapphire schwartz - EX

gassgeber
Auto: bmw 320d touring
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:11

už sa teším keď sem bachneš to info, lebo aj mňa to zaujíma...a isto každého kto to v aute má

airbone
Auto: F25 X3

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:40

tusim to je len na vytocenie cisla 112, ale je mozne ze ak ma auto zaplateny bmw assist (na sk urcite nie), tak im to vysle suradnice alebo take nieco

//MPower
Auto: BMW F82 ///M4

Štvrtok, 4. Apríla 2013, 21:49

Hej to SOS vytaca 112 , a od roku 2015 je kazde vozidlo povinne byt vybavene funkciou ze v pripade nehody sa to tlacitko stlaci same :wink:

voMacK
Auto: G31 540i

Pondelok, 8. Apríla 2013, 09:28

airbone napísal:
tusim to je len na vytocenie cisla 112, ale je mozne ze ak ma auto zaplateny bmw assist (na sk urcite nie), tak im to vysle suradnice alebo take nieco

malo by to byt tak ako pises, ze ked sa rozjebes a auto identifikuje tazku koliziu zacne same vytacat operatora a posle GPS suradnice. Ale ako pises na Slovensku asi tazko. Jedna z mnoha sluzieb, kt. mam v aute a mozem s nimi v nasej krajine ist akurat tak handry fajcit. THUMBS UP BMW! ](*,)
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

miroslav2410
Auto: E-91 Touring,325D 07

Štvrtok, 18. Apríla 2013, 11:54

no ja som tiež zvedavý , takže počkáme - Punisher44 kým to zistíš a nezabudni to sem dať :)

gabriel83
Auto: E46,X5,E91xd

Nedeľa, 7. Februára 2016, 22:00

Čaute dnes som chcene -nechcene stlacil to tlacitko sos zacalo to najskor hlaskou od auta ze vola na tiesnovu linku, zrazu nieco vyzvana, nasledne hlaška ze som sa dovolal na tiesnovu linku 112 a v pripade zneuzitia mi hrozi pokuta. Nepametam si kolko ale bola to pekna palka. Hned nato sa ozvala mila pani ze ako mi moze pomoct tak som jej povedal ze to omylom a ze sa ospravedlnujem. Ze v pohode nic sa nestalo a pekne zlozila. Snad to bude ok. Neslo mi to nijak zlozit ani nic. Telefon som nikdy nemal ani cez BT prepojene s autom. Tiez si neviem vysvetlit cez co to volalo. Snad nejaky zabutovany tel.
Odporucam radsej nestlacat ;-)

airbone
Auto: F25 X3

Pondelok, 8. Februára 2016, 00:02

gabriel83 napísal:
Čaute dnes som chcene -nechcene stlacil to tlacitko sos zacalo to najskor hlaskou od auta ze vola na tiesnovu linku, zrazu nieco vyzvana, nasledne hlaška ze som sa dovolal na tiesnovu linku 112 a v pripade zneuzitia mi hrozi pokuta. Nepametam si kolko ale bola to pekna palka. Hned nato sa ozvala mila pani ze ako mi moze pomoct tak som jej povedal ze to omylom a ze sa ospravedlnujem. Ze v pohode nic sa nestalo a pekne zlozila. Snad to bude ok. Neslo mi to nijak zlozit ani nic. Telefon som nikdy nemal ani cez BT prepojene s autom. Tiez si neviem vysvetlit cez co to volalo. Snad nejaky zabutovany tel.
Odporucam radsej nestlacat ;-)

ano mas v aute telefon. Ak mas tlacidlo SOS, tak tam musis mad modul TCU (telematics control unit). Ta zdruzuje funkciu telefon/bluetooth a aj ine veci okrem SOS. V jednotke je normalna SIM karta ktora je pre tieto tiesnove volania.

TT-SIMIK
Auto: BMW
Kraj: Trnavský

Pondelok, 8. Februára 2016, 07:40

Sam by som to lepsie nenapisal......SOS sa da vypnut-myslim vytacanie,myslim ze v pripade buracky vytaca automaticky ak buchnu airbagy(podla nastavenia TCU)....sa mi zda....
SERVIS BMW TT-SIMIK
Obrázok
http://www.ttsimik.sk
Mám v živote dve lásky, SIMONKU a BMW
AJ MÚDRI SÚ OBČAS SPROSTÍ,AJ SPROSTÍ SÚ OBČAS MÚDRI!!!!!
https://www.instagram.com/ttsimik/

gabriel83
Auto: E46,X5,E91xd

Pondelok, 8. Februára 2016, 19:47

airbone napísal:

ano mas v aute telefon. Ak mas tlacidlo SOS, tak tam musis mad modul TCU (telematics control unit). Ta zdruzuje funkciu telefon/bluetooth a aj ine veci okrem SOS. V jednotke je normalna SIM karta ktora je pre tieto tiesnove volania.

Je nejaka šanca že za "zneužitie" niekoho budu nahaňať a pokutovať? napr. ked mam auto dovezene.... či je to nejako prepojene cez vin - špz.... neviem si vysvetliť ako by ma vypátrali.

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 8 neregistrovaných