... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

obchodna sekcia

Užívateľov profilový obrázok
Hajecek
Autor témy
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský

vymena motora

Pondelok, 19. Novembra 2012, 10:30

zdravicko .. vcera som mal potesenie previest sa na E39 3.0d a bol som z neho takpovediac dost v <> ... ako naschval prisiel k nam do servisu chlapik s mercedesom piano kombi ktory sa chysta v nom vymenit motor a trosku sa stym este pohrat prave za 3.0d ale samozrejme z MB ... dalo by sa neco taketo zrealizovat aj na 320i vymena toho motora za 3liter diesel ? .. alebo je to takpovediac nemozne pokial nemam 5tisic na ucte ... motor riadiacku a kable by som vedel zohnat celkom lacno ale jak to bude vyzerat pri tej vymene podla vas ? ... a nehovorte mi prosim vas o tom ze je to uuuplna debilina aby som si radsej kupil tu spominanu e39 alebo rovno e60 ... ja to nechcem ja chcem len moju e36 :)

jararak
Auto: skodofka 120l

Re: vymena motora

Pondelok, 19. Novembra 2012, 10:47

chces, vymen si, ries problemy, hodnota auta bude v cene vahy kovu v nom po tejto transplantacii

s rozmermy motoru nieje problem, ved do e36 sa pchal 3,2liter s50b32 alebo 8valec m60b44 (b8 alpina), ono ani samotny 3l nieje vecsi od 2,5 ktory tam liezol bezne v podobe tds.

ale vysvetli mi ako chces pre boha zamaskovat aj cez velmi kulturny beh m57b30 to ze to je dizel v benzinovej kasni? to ze budes musiet davat ine cerpadla ta napadlo?

dalej, ako chces riesit kasnu? budes do nej davat ram, alebo aspon poloram? vecsina e36 to ma uz davno za sebou co sa tyka plechariny, ako chces riesit to ze tam das motor s 2,5x vecsim krutakom aby sa ti nekrutila kasna?

z coho pouzijes brzdy a diff? zvazujes preimplantovat nejaku e46 330d? brzdami by to slo, ved bez uprav tam dostanes tie 324mm kotuce, diff moze byt uz horsi, ale sadne, ale co s kardanom? ten pasovat istotne nebude bez uprav

a ked nedaj boze vsetko toto nejak prerobis, pozvaras, ako pozapajs elekrinu? myslis, ze ti do e36 pojdu nakodovat budiky?

to je len taky prvy draft otazok ktore ma napadli po tom co som si precital tvoje myslienky.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

kosti123
Auto: e46 323Ci
Kraj: Košický

Pondelok, 19. Novembra 2012, 10:51

tak tak, jaro, stupidny napad. toto sa moze pytat len niekto kto nema najmensiu predstavu co to obnasa. a dopredu povedat ze ti nemame hovorit aby si si rovno kupiol ine auto len potvrdzuje ze nevies co vsetko je s takou prestavbou spojene.

ice.blade

Pondelok, 19. Novembra 2012, 10:58

ajkeby sa mu zazrakom podarilo uchytit motor s prevodovkou, dopasovat nejaky kardan s difom spravit potrebne veci na privod paliva tak neviem akym zazrakom by spravil to aby mu auto vobec nastartovalo a fungovalo, aby mu isli budiky,aby mu vlastne islo cokolvek :D nehovoriac ze tato prestavba bude drahsia nez keby kupil E39 s takym motorom a prevaril na nu kasnu z E36 :D neboj, to pojasenie z krutiaceho momentu ta velice rychlo prejde

Hajecek
Autor témy

Pondelok, 19. Novembra 2012, 11:11

no fakt je ze vazne skoro vobec netusim co obnasa vymena motora a po tomto co si napisal ma to aj celkom prechadza . aj ked myslim ze s tymi dielmy by problem nebol ale pravda je ze tam urcite nebude vsetko pasovat tak jak ma a keby sa to nahodou nejak prepracovalo bol by tam fakt az taky problem s tym krutenim karoserie ? ... kasna neni az tak zle na tom jedina jej chyba je lak vpredu kedze je striekana z inej co je uuplne odveci v tomto pripade a malicka korozia na zadnych blatnikoch co je tiez myslim ze uplne nepodstane ... take veci jak si spomynal ze cerpadla okej na toto som fakt nemyslel... a ano mal som namysli bud 46 alebo 39 ... a ta elektronika pozapajat a prkotinky okolo toho bolo by to asi najviac roboty si myslim ze ? v tomto pripade teda asi konci uvazovanie o tomto motory a tak sa pytam jak by to vyzeralo keby som tam chcel buchnut aspon motor z 325 ? ... to by nemali byt uz velke problemy ci ? ... fakt by som tam chcel dat neco silnejsie nakolko robim v servise tak by som si vymenu zrealizoval za par korun a ked sa pytate preco sa o takychto veciach nebavi s kolegami bude to tym ze kazdy mi na to povie ze je to blbost ale ze da sa to zrealizovat

kosti123
Auto: e46 323Ci

Pondelok, 19. Novembra 2012, 11:18

tak ke dti to kazdy vravi tak na tom asi bude trochu pravdy ;)
benzinovy motor tam dostanes skor, ale aj to ta bude stat nemale usilie, kopec dielov (nie lacnych) a za taku furu prace budes musiet niekomu zaplatit,aj ked robis v servise.

Ahmed
Auto: BMW
Kraj: Prešovský

Pondelok, 19. Novembra 2012, 12:57

nemozne to nieje su ludia co robili podobne swapy, aj tu na klube...hladaj
Speed means freedom of the soul.

jararak
Auto: skodofka 120l

Pondelok, 19. Novembra 2012, 14:32

vieme minimalne o 2x 320i ktore su uz 323i, no stale maju problemy s tym, ze jednoducho ta rj tam nejde a stale funguju na staru tak na polovicu. ak mas m50 tak by som siel do m50 motora, m52 samozrejme m52 tak by to mohlo aj fungovat
to krutenie kasne, porovnaj si tuhost e36 a e39, kedze nemas tie auta, asi nevies porovnat, ale mam 323i aj 530d a poviem ti rovno, 323i je rychlejsie auto. to ze mas zadne lemy chytnute je pekne, lenze uz aj cele podbehy budes mat dobre nacate, problem je ze to vidno, az ked sa hrdza prekuse zvnutra von.

nech tam das uz cokolvek, stale sa snaz robit aj nieco s brazdami
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

Simpson

Pondelok, 19. Novembra 2012, 18:52

neuraz sa, ale robíš v servise a máš také otázky? :?: [-X

a nezabudnite na to hlavné, aj keď nejakým zázrakom by to všetko urobil bez ochoty do toho investovat 5000€, čo dáš len cca len za diely, nikdy v živote to nezapíšeš, čiže STK len po veľmi veľmi veľmi a zase veľmi dobrej známosti, aj to by som si nebol istý, a už aj idiot policajt pri kontrole rozpozná že to asi nebudeš mať pod kapotou to čo tam má byť ;)

čiže keď sa nechceš vzdať svojej e36tky, tak buď rád že si rád :thumbup:

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01
Kraj: Žilinský

Pondelok, 19. Novembra 2012, 21:38

Keď chceš silou mocou silnejší motor tak som tu v predaji videl motor z alpiny b3........... :wink: inak by som do toho asi nešiel :|

Hajecek
Autor témy

Utorok, 20. Novembra 2012, 23:39

dobre chlapci dakujem ze ste ma sprdli jak to len slo :D (ps. v dobrom) :oops: no neska po debate s kolegovcami sme dosli na rozhodnutie ze ak uz tak sa pokusim zohnat motor z m3 a len si poberem veci z neho skratka spravit si skladacku .... inak sa zacina setrenie na E46 330Ci :twisted: alebo E39 530d podla toho co dojde v lete pod ruku skorej 8-[

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Utorok, 20. Novembra 2012, 23:49

no na ten m3 motor je asi taka odpoved, ako na ten 3.0d.. nasetri si na tu 330i, nebudes mat ziadne problemy, a vyjde ta to rovnako..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

gasp0
Auto: e36 96 328i qp
Kraj: Trnavský

Streda, 21. Novembra 2012, 00:05

dovolim si nesuhlasit, m3 motor je ovela jednoduchsi kedze je to motor ktory sa do tej kasne daval ... cize zohnat nejake Mko a zacat prehadzovat ... je to omnoho menej narocne ... ved aj tu na klube sa obhavilo par auto co boli R6 swapnute za M motor... samozrejme to nie je len motor ale kopa inych veci ...

slevin

Streda, 21. Novembra 2012, 08:24

ZMAZAT TEMU PROSIM :mrgreen:
M36R
F11 525xd
next car: radical sr3
skr 2:33.847 onboard

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Streda, 21. Novembra 2012, 10:30

[-o<
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 241 neregistrovaných