... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
Hajecek
Autor témy
Auto: E36 325iA Cabrio
Kraj: Bratislavský

Re: vymena motora

Streda, 21. Novembra 2012, 23:59

neviem co je na tejto teme take strasne ? ... pytam sa normalne ci je mozna vymena za ten diesel ... okej fakt je to <> berem ...ale ten motor z M3 nebude problem najst nejaky dojebany takze veci z neho si poberem a je ... na tu 330 urcite setrit budem ked ne na neco vykonejsie ... a fakt radsej sa budem pytat na voloviny tu na klube kde ma skoro nikto nepozna a ok ujebavajte sa na mne, jak spytat sa to v servise a kazdy sa mi tam bude smiat ze co to mam za napady a potom si tam zo mna budu robit srandu dalsi mesiac (viem jak to tam chodi robim im to aj ja)... v servise robim necely rok max 4-5 hodin po skole takze zas az taky genialny v takychto veciach nejsom tak fakt prepacte ze som sa na vas obratil s tym ci by ste mi nemohli poradit ...

ice.blade

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 00:06

ono to sa da aj cakat, kazdemu jednemu cloveku co ma rad svoje auto napadla otazka ohladom vymeny motora ale 99% ludi na to zanevrelo koli tomu ze vymena motora je casovo aj financne narocnejsia nez sa na prvy pohlad zdalo a mozne problemy pri nehode kde bude nebodaj aj umrtie, to sa uz nevykrutis... ak sa na to fakt das tak v prvom rade si vyclen vela casu na to aby si zistil aky motor sa do tvojho auta da dat s co najmensimi upravami, ako RJ komunikuje so zvyskom auta a co vsetko bude treba okrem RJ motora a EWS poriesit... par ludi tu robilo prestavby dokonca su tu jedinci ktorym nerobi problem ziadna prestavba ak sa ide presavat benzin na benzin diesel na diesel... treba vela studovat hladat ajked nevies co mas hladat vzdy ta nieco napadne a postupne sa podozvedas viac nez ti tu bude niekto vysvetlovat na fore... btw ja sa nad takymito temami tiez len smejem ale fandim ludom co sa do toho naozaj pustia a nie len vypisuju ako by nieco chceli a nepohnu ani prstom

Hajecek
Autor témy

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 00:22

pravdupovediac tiez patrim k tym ludom co nemaju radi tych co len hovoria a nic nerobia ... no ja sam sa medzi nich nezaradujem a myslim si ze dost ludom som to dokazal vobec tym ze som si kupil za fakt len a len svoje peniaze bawo a hned dvojliter ... pre vas to mozno moc neznamena ale ked sa o seba clovek stara skoro od 15 sam ze jedine co vidi od rodicov je jedlo postel a usmev na tvari ze maju takeho syna a toto si vie dovolit je pocit na nezaplatenie ... ale nekupil som si baworak kvoli tomu aby som sa pred nekym ukazoval a vychutnaval si ten pocit aha hen v com jazdim a ty mas feliciu ... to vobec ne ... skratka bol to moj sen a hotovo.. odmalicka som zazraty to aut (ak sa mam priznat vzdy som chcel 200sx a aj ho budem mat) teraz je moj sen vymackat este neco viacej z toho auta lebo som sa skratka donho zamiloval a co vy robite prakticky to iste akurat ze ja by som to najradsej este posunul trosku vyssie a zaradil sa medzi tych co to dokazali ... pravdepodobne nebudem mat na to aby som mohol swapnut ten motor ale zase na to aby som si pokupil nejake suciastky alebo kupil neco vykonejsie urcite nasetrim ... ked sa naserem a minem vsetky penaze na <> tak si to dam prerobit na plyn a serem na to ale aspon som to skusil... peace

Borisss

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 00:34

Ice blade to zhrnul pekne.

Vymena motora je ta z tazsich veci, obzvlast, ked menis za motor, ktory sa do auta nedaval. Pri zlom zazemi je z toho viac problemov nez radosti a taketo auta sa skoro nikdy nedostavaju do konca.

Mas E36 320i, co je fajn vozenie. Nechaj ho tak ako je, a peniaze ktore mas si nechaj, pripadne ak mas nazvys, oservisuj to co treba (urcite nieco treba, je to denne jazdena E36 :wink: ), takto ti bude robit viac radosti a hlavne dlhsie.

Z penazi, ktore usetris si budes moct skor dopriat Nissana :thumbup:

voMacK
Auto: G31 540i
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 08:48

vyser sa na celu prestavbu...ani len netusis co vsetko to obnasa a kedze mas ocividne hlboko do vrecka, tak peniaze radsej pouzi na nieco rozumne...takto by si si len casom nadaval, ze vyhadzujes peniaze na uplnu chujovinu, ktoru ani nedotiahnes do konca
"Auto je napisane na mna, ale inak s nim nic nemam!"
-- P.R.

Jok3er
Auto: malotraktor

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 17:35

ja sa sem pridam lebo uvazujem do buducna vymenit na E36 320i coupe motor z 328i...bude to moc j*backy alebo to mozne je??...ide mi o to ze 328i coupe v tej farbe, vybave (nie full ale pre mna ideal), take zachovale by som uz nezohnal (jedine z DE)...takze co vsetko by bolo potrebne menit a bolo by to s tou elektroinstalaciou moc narocne alebo mozne?? :wink:

vreco
Auto: Potuzený Touring
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 21:12

ak mas m52 tak za 328 to bude len otazka fyzickej roboty.
Obrázok

Hajecek
Autor témy

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 21:29

vreco napísal:
ak mas m52 tak za 328 to bude len otazka fyzickej roboty.

a co m50?

Jok3er

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 21:42

je to M52 B20...takze co vsetko tam je treba menit?? :P

majro
Auto: e36 328i limo LSD

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 23:15

Hajecek napísal:
a co m50?

m50 je starsi typ, m52 je novsi typ motora.. cize ty ked si zozenies 325i motor, tusim ze je to m50b25, najlepsie s vanosom, tak by sa ta tiez tykala len "fyzicka namaha", kedze to je v podstate kus za kus, m50 za m50, m52 a m52 atd..
Obrázok
e36 328i coupe
ex - e36 328i limo
ex - e36 318is

Borisss

Štvrtok, 22. Novembra 2012, 23:55

Hajecek napísal:
a co m50?

Ide o to, ze M52 na rozdiel od M50 ma viacero veci, ktore su presne pri tomto type prace na obtiaz. Zlozitejsiu OBD2 elektroniku, EWS immobilizer, ktoreho obchadzanie nieje celkom koser, pokial nemas original kluc.

Na ultimatny vykon pri relativnej jednoduchosti kupit motor M50B25, M54B30 a prehadzat rotujuce sucasti do M50tky. Zvysok sa da predat a vykon jak lusk \:D/ \:D/

vreco

Piatok, 23. Novembra 2012, 01:23

jop m50 stroker je už iná záležitosť,2.9L objem relatívny výkon väčší ako US M3 :P na jar plánujeme takýto projekt.
Obrázok

Jok3er

Piatok, 23. Novembra 2012, 11:22

Ide o to, ze M52 na rozdiel od M50 ma viacero veci, ktore su presne pri tomto type prace na obtiaz. Zlozitejsiu OBD2 elektroniku, EWS immobilizer, ktoreho obchadzanie nieje celkom koser, pokial nemas original kluc.

takze tam staci prehadzat motor, prevodovku, difer, poloosi, podvozok, brzdy a jede??...ziadnu elektriku rierit netreba ak som spravne pochopil (max. nakodovat) :smile:

Na ultimatny vykon pri relativnej jednoduchosti kupit motor M50B25, M54B30 a prehadzat rotujuce sucasti do M50tky. Zvysok sa da predat a vykon jak lusk \:D/ \:D/

da sa take nieco aj s M52 B28 spravit?? :shock: prehodit tam nieco z motorov z E46.?? to by mohlo válet.. 8)

vreco

Piatok, 23. Novembra 2012, 11:53

jasné,že dalo ten stroker mod funguje na všetky M50 a 52. najmenej potrebuješ kľuku,piesty,ojnice z M54B30 a prehodiť to do tvojho motora a potom samozrejme z S50B30 riadiacu a si vysmiaty keď to správne spravíš. Potom ak máš saciu vačku z M54ky tak pri menšej úprave ju tam pichneš a budeš mať zas o trošku väčší výkon. Možností je viac,stačí dať do googla "m52 stroker"
Ale popravde m50 ja na to vhodnejší,keďže má doslova nepriestrelný železný blok.
Obrázok

Borisss

Piatok, 23. Novembra 2012, 13:56

Tak ako pise vreco, mozno by som len dodal, ze lepsia riadiaca jednotka, nez z inych modelov by bol MegaSquirt. Ale...treba povedat, ze toto cele je tak trosku fantazmagoria. Urcite je to ale lacnejsie, nez turbo aplikacia a minimalne rovnako spolahlive (Mkove modely z minulosti su dobry dokaz).

Inak vreco, potom az budete robit ma nezabudni informovat nehehe :thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných