... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
bramborak
Autor témy
Auto: e91 "07
Kraj: Trenčiansky

nové brzdy - prehrievanie . ???

Nedeľa, 16. Septembra 2012, 20:18

ahojte,dnes som menil predne brzdy, kotuce aj platnicky (trw, Bosch )
mal som tam kotuce cca 28 000km ale to asi boli nejake shity,lebo sa zvlnili,pritom nebrzdim nijak agresivne atd. (platnicky Ferodo)
no a k problemu...
ako som to nahodil,isiel som sa odviezť, brzdi to celkom ok v ramci moznosti samozrejme..(nové..)
ale ako som prisiel domov, chytim kotuč a bol zeravy, tak som vybral strmene, vycistil,obrusil tie kolajničky na držiaku strmena,kde su zacvaknute platnicky + obrusil som konce platniciek -tie hačiky na koncoch a zložil kazdu stranu, zase som sa isiel odviezť a zase su žeravé, sice asi menej,ale sú.
kolesá mi nejdu moc točit naprazdno,kedze mam 4x4 a diferak to brzdí celé,aj ked mam vyradenu rychlosť.
nejake rady? help :( auto pouzivam denne, a nechcem robit praženicu na brzdach :lol: :(
nahradne diely: E34 tour+sedan, E32
kúpim akýkoľvek kat/y,zanesený DPF filter=> sukr.sprava :)

Dessirer
Kraj: Bratislavský

Re: nové brzdy - prehrievanie . ???

Pondelok, 17. Septembra 2012, 09:52

tak zrejme brzdovy valcek sa ti zasekava, vybrat valcek, vymenit tesnenie a prachovku, a najlepsie aj valcek. Taka rychlaoprava zvykla byt s ihlou nastriekat pod prachovku brzdovku a rozhybat valcek...

Le Gend
Auto: 250 ciernych ponikov
Kraj: Košický

Pondelok, 17. Septembra 2012, 11:51

Valcek zvykne na konci chytat hrdzu a inu spinu. Ta zabranuje valceku zasunut sa dovnutra.
Ak jej nie je vela, naozaj staci len namazat po prachovkou. Ak je hrdze viac, da sa valceok vysunut, odtiahnut prachovka a hrdza ocistit. To so stastim odsunie vymenu valceka o rok-dva.

bramborak
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 14:52

bol som u mojho mechanik a premazali sme ten valček, nebol hrdzavy a isiel celkom ok.
a aj koleso sa otaca v ramci moznosti celkom dobre (predny diff to brzdí aj tak..)
ale zohrievaju sa stále :oops:

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 17. Septembra 2012, 15:53

co je to zerave? skusal si ich teplotu aj pred vymenou?

lebo aj moje su "zerave" pravidelne, aj ked skor by som povedal ze teple.

BTW: ak to neskre a nerobi to zle, mozes byt len rad, mas system vysusania brzd za mokra :D
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

bramborak
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 16:01

to je to najhorsie..., ze ja neviem ci to robilo aj pred tym, a NECHAPEM preco sa zvlnili tie stare kotuce,ked som auto kupil,boli cisto nove, a ja som ich pokazil... pritom naozaj maximlne šetrne aj brzdim brzdami, resp. brzdim motorom kazdú jazdu kde sa len dá.
aby sa nestalo to iste co so starymi :oops: :(
sú na tolko teplé po beznej jazde, ze ked tam pritlačím prst tak ho musim po chvili odtiahnut inak by bolo po prdely :lol:

Mimo
Kraj: Trnavský

Pondelok, 17. Septembra 2012, 16:06

:roll: čo ja viem.. ale podla mňa sú brzdy teplé aj pri bežnom používaní.. ved si skús aj s ostatnými kotúčmi porovnať :wink:

bramborak
Autor témy

Pondelok, 17. Septembra 2012, 16:10

nikdy som to nesledoval,ani ma to nenapadlo,takze mozno je to normalne. nie som dokonale znalý clovek v tomto odbore, preto som zostal ako vyorana myš po výmene a následnej jazde.. :mrgreen:

Mi_t_is
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Pondelok, 17. Septembra 2012, 22:22

bramborak problém je až vtedy ked je teplý disk kolesa :).. vtedy sa prenáša to teplo od kotúča cez skrutky až na elektron. Vtedy je problem, ak je len kotúč teplý to je normálne.

A to že si zvlnil kotúče, nepoznám nikoho kto by vedel prečo sa niekomu tak rýchlo zvlnia a dalšiemu tak dlho vydržia.. Ja ich mam tiež zvlnené a pritom nebrzdím moc. Poznám človeka čo menil každe 3 mesiace nove kotúče a vždy sa zvlnili tak jazdí so zvlnenými.

Alebo viete niekto prečo sa tak rýchlo vlnia? Doležité je očistiť dosadaciu plochu to viem.. A dalej? Žeby som toľkokrat nudzovo zastavil? to určite nie.. žeby som trafil mláku a zvlnilo sa to? to si tiež nemyslím..
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Pondelok, 17. Septembra 2012, 22:32

tak ti poviem, kotuce su po jazde horuce takmer vzdy a ta teplota diskov je tiez pomerne normalne ze su po jazde teple (nie horuce). Teplo z kotucov sa prenasa totiz nie len skrutkami, ale hlavne dosadacou plochou naboja/kotuca a salanim kotuca samotneho. Hlavne v lete, ked sa nestihaju pocas teplych dni chladit je to poznat. Ono staci jedno brzdenie z 90 na 0 a mas tak horuce cele koleso, ze az :) Ten prst tam nedas ani na pol sekundy a nie ze ho tam nechas. Proste kotuce nechytaj

Skor by som si odsledoval ci ti tie brzdy brzdia normalne a napriklad ked stojis na rovnej hladkej podlahe ci vies lahko potlacit auto, ci ta nebrzia. Samozrejme, sledovat zvuky, ci nieco neskre, nesucha... AK nie, moc by som to neriesil.
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Jannci
Auto: MB
Kraj: Trnavský

Pondelok, 17. Septembra 2012, 22:33

vlnia sa, ked su tenke, tj, material je uz slaby, zohrejes, zostanes stat skrivis ho. ked si vsimnes niekedy, ked stlacis brzdu, tak ti valcek tlaci do kotucu a ten do druhej platnicky a vznika pnutie.

Dalia vec, kupujte si kotuce a blatnicky od jedneho vyrobcu. tj ATE a ATE, BOSCH a BOSCH, BREMBO a BREMBO, nekombinujte, zamedzite veciam ako je piskanie brzd, nadmerne zohrievanie, nadmerne odieranie. mam to odskusane

bramborak
Autor témy

Utorok, 18. Septembra 2012, 00:24

Jannci napísal:
vlnia sa, ked su tenke, tj, material je uz slaby, zohrejes, zostanes stat skrivis ho. ked si vsimnes niekedy, ked stlacis brzdu, tak ti valcek tlaci do kotucu a ten do druhej platnicky a vznika pnutie.

Dalia vec, kupujte si kotuce a blatnicky od jedneho vyrobcu. tj ATE a ATE, BOSCH a BOSCH, BREMBO a BREMBO, nekombinujte, zamedzite veciam ako je piskanie brzd, nadmerne zohrievanie, nadmerne odieranie. mam to odskusane

ja som ich mal cisto nove pri kupe auta, a po cca 10 000km uz boli na hovno. takze iba hrubka tam nehrá rolu ale aj ine faktory..
a silne brzdenie si pamatam iba jedno: cca z 80km/h na nulu uplne bleskom, ze az platnicky neskutocne smrdeli.

Rottwa
Kraj: Zahraničie

Utorok, 18. Septembra 2012, 05:31

Smrdia ? resp. Citis klasicky smrad od brzd ako po poriadnej nakladacke ? Skus ich aj pokropit vodou ci su zerave, alebo len teple.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Utorok, 18. Septembra 2012, 07:20

rozbehni sa s tým na nejakú slušnú rýchlosť a snaž sa zastaviť takmer bez brzdenia, čiže brzdi len motorom a podraďuj, brzdy použi už len na úplné zastavenie z malej rýchlosti, keď sa ti bude valiť teplo od bŕzd aj vtedy tak to v poriadku veru nie je
zas keď sú kotúče a platničky nové tak možno to potrebuje nejaký čas aby si všetko trochu sadlo
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

bramborak
Autor témy

Utorok, 18. Septembra 2012, 10:13

Rottwa napísal:
Smrdia ? resp. Citis klasicky smrad od brzd ako po poriadnej nakladacke ? Skus ich aj pokropit vodou ci su zerave, alebo len teple.

nie nie, ja som pisal o smrade z brzd na predchadzajucich kotucoch.
tieto nové nesmrdia, a ako pisal ViktorDDD tak ked idem bez brzdenia a brzdim motorom, az na uplne zastavenie pouzijem brzdy , tak je to OK, su teplé, ale nie žeravé, ze by sálalo z nich teplo.
myslim,ze to je celkovo asi OK,kedze su cisto nove.... :oops:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: PeqpeK a 33 neregistrovaných