... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

jozino
Autor témy
Kraj: Žilinský

[E36 318i] čierna perla

Pondelok, 1. Augusta 2011, 09:23

Pred pár mesiacmi som sa vozil na pežote 405 1.9D, a hoci som mal to auto rád, nebolo to to pravé vozenie a technický stav bol dosť špatný. Na lepšie auto som ale veľa peňazí nemal. Priznám sa, že o bavorákoch som toho vedel dosť málo, akurát že majú zadný náhon, a tušil som že to budú super autá. Potom som sa dozvedel, že jeden kamarát z Martina má nejaké pokazené BMW a že za takých 500 eur by ho hneď predal. Také výzvy mám rád :D, keďže sa rád šprtám v autách a starý pežot ma stihol veľa naučiť. Bolo to čierne BMW e36 318i sedan z roku pána 1992. Bol som ho pozrieť a trochu som váhal, ale nakoniec som sa rozhodol, že ak ešte trochu spustí z ceny, tak sa dohodneme. I stalo sa tak.
Auto bolo nepojazdné a na parkovisku stálo asi trištvrte roka. Emblémy samozrejme ukradnuté. Predná kapota sa nedala zacvaknúť, okrem toho že bola "majstrovsky" nastriekaná asi farbou na plot a škaredo pobrúsená od flexky. Zadný kufor sa nedal otvoriť. No a motor, ten sa len krútil ale neštartoval. Prišiel som si ho vyzdvihnúť jednu peknú sobotu s bratrancom a kamarátom na mojom starom dobrom pežote a s ťažným lanom. Auto stačilo "len" dotiahnuť do Žiliny do garáže. Boj sa mohol začať !
Keďže sme nedokázali otvoriť zadný kufor, nenašli sme ani to očko za ktoré sa auto má ťahať. Tak sme lano priviazali o prednú nápravnicu, čím sa stalo o skoro meter kratším a , a.... Pežot sa zaprel, ale zadné koleso mojho nového BMW išlo šmykom, hmmmm. Nakoniec sa to vyriešilo rozobratím brzdového bubna a uvoľnením zapečeného obloženia. Cesta sa za začala. Spomínal som lano priviazané o nápravnicu. Prvý krát na to lano bratranec vyšiel hneď na prvej križovatke pri výjazde na hlavnú cestu E18 do Žiliny, uzol. Druhý raz niekde vo Vrútkach, druhý uzol. No a pred nami cesta popod Strečno a premávka ako krava :D. Naštastie sa nám lano tretí raz roztrhlo až pred Žilinou pri benzínke, takže som už radšej zainvestoval do nového lana. No a potom chvalabohu už vydržalo až po garáž v priemyselnej zóne, to sme už mali s bratrancom to vlečenie motorového vozidla vychytané.
Ešte ma potom nepotešil správou, že od zadu niečo strašne buchoce. Ale témou číslo jedna bol neštartujúci motor. Na čo sa nám podarilo prísť tuším na tretí deň od kúpy. Prasknutá štvorcentimetrová palivová hadička pri čerpadle v nádrži :) . Nasledovali ďalšie veci ako: výmena športového podvozku za zánovný sériový, výmena zadného tlmiča výfuku, nastavenie ručnej, opravenie zatvárania prednej kapoty aj otváranie zadnej. Potom sa konala STK, a až na tie emisie to bolo celkom fajn. Nakoniec sa mi podarilo opraviť aj to búchanie, najprv som to tipoval na polos, ale bolo to ložisko na kolese. Technické okienko nekončilo ani keď sa mi za Žilinou zadtrel predný strmeň a spolu s ním rozsypal predný náboj, čo som na druhý deň na odpočívadle pol dňa na mieste opravoval :D. Problémy s predným strmeňom ale pretrvávali a verte či nie, na chybe bol odvzdušňovák, pred tým som však vymenil kopu iných vecí.... Čo sa technickej stránky týka, čaká ma ešte oprava hrdze na spodku vozidla, veľká spotreba oleja , a výmena niektorých spotrebných dielov, no a tá nepekná predná kapota, ale to počká podľa toho čo vymyslím, lebo v poslednom čase ma začala lákať Čierna matná farba.
Čo sa jazdenia týka, lepšie auto som nešoféroval. Na ceste cítiť dobré vyváženie, presné riadenie, radenie..., výborný posed, celkom živý motor, dobré držanie v zákrutách, aj keď mám len 185 gumy, no a za mokra občas ujde zadok :) . No a neviem sa dočkať zimy :)
To be continued.............

Užívateľov profilový obrázok
rayo.svk
Auto: E36 318i
Kraj: Bratislavský

Re: [e36 318i] čierna perla

Pondelok, 1. Augusta 2011, 10:20

teda poviem ti, mas odvahu ;) take auto kupit
ale drzim palce nech ho das dokopy =D>
BMW E36 318isedan
How this shit happend :D

jozino
Autor témy

Pondelok, 1. Augusta 2011, 10:49

Vďaka, a pozeral som si tvoje foto... no krása, také pekné auto sa len tak nevidí. :thumbup:

rebuss
Auto: Efko
Kraj: Košický

Pondelok, 1. Augusta 2011, 11:20

tak uz ti prajem len radost z jazdy :) este nejake fotky by to chcelo :)
F11 520d LCI
F20 116d
Ex F11 520d
EX Superb3V|E60|A8|ML|Superb1
V rodinnej garazi:
E71 30d

jozino
Autor témy

Pondelok, 1. Augusta 2011, 19:53

tak zatiaľ také orientačné fotky v horšej kvalite:
28042011(001).jpg
28042011(002).jpg
28042011(004).jpg

dracik.bmw
Auto: non
Kraj: Nitriansky

Pondelok, 1. Augusta 2011, 21:54

Tak prajem este vela pevnych nervou a vela zdaru dotiahnut to do konca aky si zelas :wink:
Next ???
BMW E-36 328i Coupe..ex
BMW E-36 318i Sedan..ex
LADA 2105,1200,2103..ex
Presuvadlo: Renault Clio 1.2

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Re: [E36 318i] čierna perla

Piatok, 5. Augusta 2011, 12:10

uz teraz si ho zachranil pred srotom (imho) ozivil si ho a dal si mu druhu sancu.. kapotu podla mna novu,
dost veci si uz pomenil.. co ti este chyba porobit?
takto sa ma starat o bmw =D>

pistacik11
Auto: 4 kolesa ma
Kraj: Zahraničie

Piatok, 5. Augusta 2011, 15:55

tajk niejak vyzera aj moj pribeh s mojim bmw aj ked to sice nebolo v stave nepojazdnom ale hrdze malo dost, ta uz je zvecsia vyriesena a kym sa nepreda tak, sa bude cukrit
E65 745i pribehy-nasich-aut/e39-523i-winterauto-pohrebak-t110983.html
e36 M3 EVO http://www.bmwklub.sk/pribehy-nasich-au ... 52201.html
E46 330d ex
E39 523i touring ex
e36 325i coupe ex
e36 325i sedan ex

jozino
Autor témy

Pondelok, 8. Augusta 2011, 16:33

SurrendeR napísal:
uz teraz si ho zachranil pred srotom (imho) ozivil si ho a dal si mu druhu sancu.. kapotu podla mna novu,
dost veci si uz pomenil.. co ti este chyba porobit?
takto sa ma starat o bmw =D>

Hlavne to co som spomenul: kapota, hrdza, spotreba oleja. Predpokladam ze ten olej zerie cez gufera ventilov, lebo kompresne tlaky su dost dobre, popritom vymena rozvodu, sviecok, zapalovacich kablov. Vymena mrtvej lambdy. Potom nejake veci na podvozku: capy, silentbloky. A tak. Postupne , pomaly, aby som sa nenudil O:)

HAZARD
Auto: stare

Utorok, 9. Augusta 2011, 16:54

aky optimisticky pristup k veci...je pekne ked sa niekto takto postara...fakt klobuk dole a hlavne vela stastia pri dotiahnut do pozadovaneho stavu :thumbup:

ps. chce to viac foto a hlavne kvalitnejsich :wink:
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Utorok, 9. Augusta 2011, 19:42

ono vzdy na nejakych takychto zanedbanych autach staci len malo vymenit a hned to je ine...
len skoda ze niekedy to malo stoji tak vela

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 13 neregistrovaných