... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

mmracing.sk

Užívateľov profilový obrázok
tomas20
Autor témy
Auto: f31 320xd
Kraj: Bratislavský

Kurzy bezpecnej jazdy / skola smyku

Nedeľa, 24. Júla 2011, 09:33

Absolvovali ste to niekto?
Myslite, ze je to dobra investicia do takejto edukacie? :smile:

Zatial najviac ma zaujala skola na slovakiaringu:
http://www.drivingacademy.sk/

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Re: Kurzy bezpecnej jazdy / skola smyku

Nedeľa, 24. Júla 2011, 10:31

som asi jeden z mala ludi co absolvoval skolu smyku aj na SVKRingu aj tu starsiu v piestanoch na letisku. Musim povedat,, ze ta Piestanska bola super (bol som najprv na nej), ale na ringu maju jednoducho lepsie podmienky kedze je tam vytvorene cvicisko. urcite by som teda teraz odporucal viac ring ako piestany. Ja sa chystam na ringu absolvovat postupne vsetky tie casti az po ten najvyssii (ten sa odohrava uz priamo na ringu). Zatial mam len zaklad ale aj to mi dalo vela (aj ked teoriu som v tej dobe uz ovladal z piestan :)

edit: aby som odpvoedal na otazku investicie. tak urcite ano, ja osobne by som bol za to co je v niektorych krajinach EU, ze absolvovanie tohto kurzu je obligatorna podmienka na ziskanie vodicskeho opravnenia. Ohladom auta nie je mozne spravit lepsiu investiciu. Mozete si kolkokrat mysliet ze sak mam odjazdenych 200 000 km bez nehody a aj tak robite pokkt veci zle (vacsina ludi nevie sediet za volantom a uz vobec nie ako spolujazdec), ktore sa mozu stat osdunymi.... takze urcite ano
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

maiki
Auto: 02" E46 320d

Nedeľa, 24. Júla 2011, 16:46

Remmy tam bol,
sice stale nedoverujem jeho autu, ale vidno ze vie co robi :mrgreen: takze si myslim ze sa to oplati
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

salat
Auto: BMW 320d E91 LCI

Nedeľa, 24. Júla 2011, 21:26

bol som na Ringu na SBJ Basic minuly piatok. Bol som aj pred cca 4 rokmi v Puchove.

Na ringu je to OK, akurat v skupinke maju aj 10 aut a potom dost dlho cakas a za tie 3 hodiny jazd toho moc nenajazdis. (hlavne ak ostatni zdrzuju, alebo su to motaci) Vybaveni su tam super a chystam sa na ten pokracovaci kurz, lebo chcel skusit aquaplaning v bazeniku a odtrhovu plosinu na pretacave smyky. Maly detail, ide aj o to koho chytis ako instruktora. Nasa skupina bola spokojna, ale v druhej bol vraj chlapik nejaky introvertny, nechal ich tam kruzit a ani im moc nehovoril co maju robit inak ci zlepsit, ak im to neslo.

Ale ak to chces na skusanie si driftov, to radsej pockaj kym nasnezi :D
BMW 320d E91
Seat Ibiza ST, 1,2TSI DSG
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

Peter92

Pondelok, 25. Júla 2011, 08:05

salat napísal:
bol som na Ringu na SBJ Basic minuly piatok. Bol som aj pred cca 4 rokmi v Puchove.

Na ringu je to OK, akurat v skupinke maju aj 10 aut a potom dost dlho cakas a za tie 3 hodiny jazd toho moc nenajazdis. (hlavne ak ostatni zdrzuju, alebo su to motaci) Vybaveni su tam super a chystam sa na ten pokracovaci kurz, lebo chcel skusit aquaplaning v bazeniku a odtrhovu plosinu na pretacave smyky. Maly detail, ide aj o to koho chytis ako instruktora. Nasa skupina bola spokojna, ale v druhej bol vraj chlapik nejaky introvertny, nechal ich tam kruzit a ani im moc nehovoril co maju robit inak ci zlepsit, ak im to neslo.

Ale ak to chces na skusanie si driftov, to radsej pockaj kym nasnezi :D

na odtrhovej plosinke som bol, to bola ina sranda dpc hlavne ked si nevedel kde to trhne lebo niektorym ludom hovoril pre istotu ze kam to trhne ale nam schopnejsim ne....ale naucili ma ruckovat ako nikto iny :P
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

salat

Pondelok, 25. Júla 2011, 09:15

a to ste boli na SBJ basic, alebo Profi? Lebo, ak som dobre vedel, aj na Basic sa malo ist na odtrhovu pochu, no nesli sme. Nic o tom nehovorili, ale ked sme boli na drahe nieco na odtrhovke opravovali a po skonceni sa prekecli, ze na Profi sa jazdi odtrhovka v silnejsom nastaveni. Tak kukame, akom silnejsom, ked my sme ani na "slabom" neboli. :-k

Pretacave smyky sme tak robili len na zakrute, ked si predohraby tahali rucnu a nam baworakom stacilo trosku tuknut po plyne :) Ale co...aspon som si vyskusal drifty :D

PS- uvazovali sme nad prenajmom plochy pre mensiu skupinu aut, mozno by to bolo lacnejsie ako 150 za cely kurz, kde clovek jazdi len 3-3,5 hodiny. (a z toho 70% caka v rade)
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

"Si to, čo tvoje auto. Neveríš? Bež do garáže, otvor bránu... pozeráš sa na seba!"

SmartBastard
Auto: '08 M Coupe, '10 X6

Pondelok, 25. Júla 2011, 11:18

salat napísal:
PS- uvazovali sme nad prenajmom plochy pre mensiu skupinu aut, mozno by to bolo lacnejsie ako 150 za cely kurz, kde clovek jazdi len 3-3,5 hodiny. (a z toho 70% caka v rade)

Ja by som bol za ... ale taktiez som za ak by nahodou chcel niekto spravit nejaku mensiu skupinku ktora by isla na kurz. Ak by mal niekto zaujem ist 6. augusta tak napiste, celkom sa tam chystam (este som nezaplatil/nerezervoval).
BMW Z4 M Coupe: Wreaking serious havoc on the hierarchy of needs.
BMW X6: If there's a guideline for creating coupés, it's just been ignored.
Bastard's Video Collection
www.RoyalGarage.sk
www.facebook.com/RoyalGarageBratislava

maiki
Auto: 02" E46 320d

Pondelok, 25. Júla 2011, 11:39

a ta cena by vysla aka, keby sa to prenajalo?
Your car. Your story. So don't let someone else write the book.
E46 320d 02"
ex E36 323i 96"
Obrázok

Peter92

Pondelok, 25. Júla 2011, 20:50

salat napísal:
a to ste boli na SBJ basic, alebo Profi? Lebo, ak som dobre vedel, aj na Basic sa malo ist na odtrhovu pochu, no nesli sme. Nic o tom nehovorili, ale ked sme boli na drahe nieco na odtrhovke opravovali a po skonceni sa prekecli, ze na Profi sa jazdi odtrhovka v silnejsom nastaveni. Tak kukame, akom silnejsom, ked my sme ani na "slabom" neboli. :-k

Pretacave smyky sme tak robili len na zakrute, ked si predohraby tahali rucnu a nam baworakom stacilo trosku tuknut po plyne :) Ale co...aspon som si vyskusal drifty :D

basic, na profi sa da ist len po absolvovani predoslich casti kurzu.Odtrhovka ma 4 urovne a my sme mali max 2ku...ustat 4ku to uz chce fakt majstra za volantom..... ja by som isiel inak, ale uz nie na basic, to som absolvoval prakticky dva krat a chcem ist vyssie robit :)

tomas20
Autor témy
Auto: f31 320xd

Pondelok, 25. Júla 2011, 21:00

ok je to fun,

ale da mi to aj nieco do praxe, napriklad na zimu?

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Pondelok, 25. Júla 2011, 21:52

co myslis?
ved ta tam naucia teoriu zvladania smyku - vlastne o tom je skola.. nijeje to len ze aha podme sa posmykat, bude fun.. to sa da aj lacnejsie nez za 140e

RudyJames
Auto: Subaru WRX STi

Pondelok, 25. Júla 2011, 23:03

Ja som absolvoval Pachfurth, sice to bolo zadarmo ku kupe auta, ale potesilo a oplatilo sa, nauci to par drobnosti... je tam specialne cvicisko, tiez bola odtrhova plosina (najprv dal vediet kam, neskor nie), kruh na zvladanie smykov, kopec na rozbeh (bmw sme boli suverenne posledne), vodne prekazky... vsetko natrete bielou farbou a polievane vodou, bolo to tusim 9:00-17:00, 1 hodina teorie, inak cisto jazda

co sa aut tyka, boli sme tam 2x e90 a potom uz len non-bmw ako golf IV gti, octavia rs, nejake hyiundaye a tak., dokopy tusim len 10 aut
Subaru WRX STi

salat

Utorok, 26. Júla 2011, 09:49

Peter92- no, tak vidno klasicky slovensky pristup. Pokazila sa im odtrhovka, ale nic nam nepovedali a tvarili sa ze to nevadi. [-X Keby sa ospravedlnili a ponukli nahradny termin, nic nepoviem (a asi by som ostal aj tak) ale prosto to zamietli pod koberec. Neviem ako je to u SBJ profi, ale u toho SBJ basic sa az moc dlho zapodieva clovek teoretickymi hovadinami. Riesenie smyku v PPT prezentacii, ci na tabuli je o prde. Aj tak kazde auto reaguje inak. (druha vec, viacero ich "zarucenych rieseni" krizovej situacie je zlych... ale to je mozno vec nazoru)

Tak ako pise RudyJames, 1h teoria a potom jazdy, to je spravny pomer. My sme boli 3 hodiny v triede, potom obed a potom 3h jazdy. (10 aut v skupine, cisty cas jazdy odhadujem na 15min. Za €150 #-o )

OK, k veci, prvotna info je, ze cely areal na den je €4000 bez DPH, teda nejakych 4800 s DPH. Su tam 4 moduly (zatoceny kopec, rovna plocha, odtrhova plosina a zakruta) a aby to bolo zmysluplne, povedal by som ze max 5-6 aut do skupiny. To mame spolu 20-24. Pri tych 24 to vychadza na 200 EUR na jedneho. Iste, je to dost, ale ak porovnate 150 za klasicku SBJ, kde Vas je 9-10 v skupine a jazdite len 3 hodiny, je to nepomer.
Mozeme pouvazovat, ci nespravit nejaku klubovu akciu + rozsirit o non-BMW friends. Ja by som vedel o 5-6 ludoch co by na to isli... najst dalsich 15-18 a je po probleme :D
BMW 320d E91
EX - Seat Leon II

OgiBMW
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 28. Júla 2011, 21:01

9.4 som bol na základnom výcviku v Orechovej potôni. Fakt dobrý zážitok a super škola do šoférskeho života. Tak ako to tu už niekto spomenul, každý si môže myslieť že je majster volantu a keď tam dôjde a počuje teóriu + ide jazdiť tak zistí aké má nedostatky.

Mali sme super inštruktora, ak tam niekto z vás pôjde, pýtajte si inštruktora pána Jána Močka. Fakt super, ústa sa mu nezavreli, bol ochotný každému zvlášť sa venovať. Teória s ním bola "škola hrou". Všetko sa ľahko chápalo. S ním sme vyskúšali odtrhovú plošinu až po stupeň 3 - to už nezvládal nikto.

Investícia super aj keď ja som ju vyhral na jednom auto portáli, momentálne ju mám znova ale daroval som ju bratovi.

Kto chce vidieť nejaké videá, nech sa páči. Hlas v pozadí je práve pán Močko.
http://www.youtube.com/my_videos?feature=mhee

SurrendeR
Auto: e36 328i Tour

Piatok, 29. Júla 2011, 08:18

musis dat priamy link na video... alebo hod sem tvoje prihlasovacie meno a heslo do youtubu ;)

ale zrejme toto budu tvoje videa

http://www.youtube.com/results?search_q ... bmw11&aq=f

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 236 neregistrovaných