... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK
dodoIPD napísal:Sem mozete pisat svoje zalmy o tom , ako maju stat stare crepy ako E36 a E39 500 euro lebo na viac nemate a boli by ste najradsej keby vam to niekto venoval a najlepsie aby vam majitel zaplatil prepis a poistku na 5 rokov .
Uz sa to tu neozaj neda citat .. pisem to na zaklade temy predaja auta od majitela maniaczv .
Ak niekto napise ze auto nemoze stat 5700 euro lebo ma 15 rokov , tak nema aboslutne ziadny pojem o tom ako funguje trh.
Chcel by som len aby ludia pochopili , ze existuje ponuka a dopyt .
Ak niekto chce predat auto a potrebuje ho predat cim skor, da cenu nizsiu pretoze vie , ze ludia su pritahovany vyhodnymi ponukami a nizsimi cenami . Moze dat nizsiu cenu aj na ukor kvality a stavu vozidla (hovorim o tych autach , ktore maju ako taky stav a nie vodu v oleji a 5 dier ako past v kasni)
Ak niekto auto surne predat nepotrebuje a auto ma vyssi standard ako tie ostatny ponukane na trhu , majitel k tomu nastavi aj primeranu cenu (aspom by mal) o ktorej si mysli ze je vhodna na stav jeho auta.
Niektori ludia neodhadnu cenu a nastavia ju moc vysoko , alebo neodhadnu trh (ludia nemaju o take auto za taku cenu zaujem) potom sa ceny znizuju alebo sa predaj zrusi (pozastavi)
Dopyt urcuje to , ci sa auto preda alebo nie . Treba si uvedomit ze pre jedno auto je iba jeden buduci majitel . Takze staci aby mal zaujem jeden clovek.
Zaujem o kupu je ten stav, ze zaujemca vie co chce, vie v akom to je stave a je ochotny zaplatit cenu ktoru predavajuci pozaduje (a tie peniaze aj MA)(Popripade dohoda pri cene)
Ak mate ten postoj , ze e36,e38,e39... su stare vraky , preco si nejdete vybrat ine auto? Napriklad novsie BMW ? Samozrejme ze preto ze vasa financna situacia neodpoveda tej , ktoru treba na vlastnenie novsieho vozidla tak sa snazite stlacit ceny na uplne (vacsinou nezmyselne) minimum roznymi sposobmi .
Myslim si ze sa treba nad tymto zamyslet .
TOTO JE MOJ NAZOR .
speq napísal:Ale pravda je este ta ze vacsina ludi na klube chce za svoje auta ( ak to tak mozem nazvat ) , velmi vela , nadhodnotene , lebo ma neviem proste super naraznik co niekedy stal strasne peniaze alebo kolesa co niekedy stali majetok .. vela ludi si tu neuvedomuje realnu trhovu cenu ktora vychadza z trhoveho mechanizmu , neni to take jednoduche ale vsetci tu chcu miliony za svoje vraky .. tak by som to povedal
// a vznika tu mimochodom strasny nepomer medzi cenami .. ked niekto chce vela za E36ku a niekto malo za E46ku , jeden stocene , druhy prave .. proste celu sekciu predaj aut treba brat s velkou rezervou , aj diskov. Nikdy to nebude idealne ale kebyze ludia davaju realne ceny aut tak je ho hned lepsie ale chapem ze kazdy druhy vola a chce to hned lacnejsie , to je problem u nas , vsetci za 5 korun kupuju fullky s nestocenymi km ..
speq napísal:vela ludi si tu neuvedomuje realnu trhovu cenu ktora vychadza z trhoveho mechanizmu , neni to take jednoduche ale vsetci tu chcu miliony za svoje vraky .. tak by som to povedal