Takže kedže som už dlhšie mal k autám veľmi blízko hned ako som spravil vodičák začal som hľadať niečo, čo by mi mohlo dobre slúžiť. Pozeral som po internete všeličo a bol som presvedčení o felicii ale ešte kedysi dávno som poznal bmwklub tak som sem zavítal a prečítal to celé od začiatku až skoro po koniec. Zaujimali ma tieto autá už dlhšie, hlavne všetky nemecké. Začal som pokukovať po E36 za cenu okolo 2000E, videl som že moc toho nenájdem a ked som dačo dobré v mojom kraji našiel, volal som mu ale predal to niekomu inému, tak to dopadlo veľakrát. Takže som sa začal postupne pozerať aj po E34, motorizaciu som nechcel vysokú koli spotrebe a aj tomu že mne toľko veľa netreba. Hľadal som 520i ale postupne som zistil že lepšie ako hľadať motorizaciu je najsť auto ktore bude radšej v lepšom stave. Takže som si najskor tú 518-tku ktorú vlastním nevšímal ale neskor som sa doň zahľadel a šiel sa na nu pozrieť. Najskor sa to nedalo pretože povodný majiteľ na nej odrel olejovú vaňu a tak sa celá menila. Takže sme sa šli s kamarátom na to pozrieť. Videli sme že po motoristickej stránke je všetko v super stave, len spojka zaberá až v 3/4, na blatníku je hrdza a predné tlmiče a čapy su uplne vybité

:/. Takže sme sa vrátili domov a ja začal rozmýšľať a už večer vedel že by som to mal ísť na druhý den kupiť. Tak som sa vybral, spísali sme zmluvu a šlo sa domov. Bola to dosť naročna cesta.. okolo 50km domov s vybitými riadením kde citite každu jamu bolo dosť náročné, tak som sa v mojich možnostiach snažil ich obchádzať. Došli sme domov a musel som ho celé vyčistiť a prepísať na naše značky. Pomaly som vypratal garáž a dal si ho krásne dnu, ale je to strašne na tesno ( auto má 4,7 metra a garáž 5,3 metra :) ) takže s parkovaním tam je menší problém, po bokoch mám tiež len asi 10cm na oboch stranách vedľa spatných. Auto má za sebou umytie, značky, povysávanie, výmenu zadného svetla v stlpiku za zadnymi dverami ( bolo to dosť naročne najsť spravnu žiarovku.. akosi nikde nebola k zohnaniu). Momentálne čakám a hľadám dobreho mechanika čo by mi spravil obhliadku po kúpe.
Treba vymeniť predne tlmiče, čap riadenia, ručná brzda na plné zatiahnutie brzdí len veľmi málo.
Auto je dosť socialna výbava, má to klasické sedačky, elektricke spatné zrkadlá, strešné okno, manualna klimatizácia a nemá BC ale analogove hodinky na ktore som si zvykol :).
- má najazdených 140 tisíc kilometrov a je dovezene pred polrokom z nemecka a ja som tretí majiteľ, druhý na slovensku. Auto na tieto kilometre aj vyzerá čo je až nemožné veriť, ako po motoristickej stranke tak aj po vizualnej.
518i sa vyrabali 83kw a 85kw.. ALe nie som si istý aku mám, ževraj do 83kw ide Natural 91- ja tankujem 95tku, ktora sa tankuje do 85KW verzie, v techničáku mám 83KW a v inzeráte bolo 85KW.
Autu plánujem dať čo momentálne potrebuje, aby som mal čisté srdce že sa s ním možem v kľude previezť a nenahánať každú jamu
](https://www.bmwklub.sk/images/smilies/eusa_wall.gif)
.
O chvíľu pridám aj foto.