... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mi_t_is
Autor témy
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

[E34 518i] Prvé a "malé"

Nedeľa, 4. Júla 2010, 20:44

Takže kedže som už dlhšie mal k autám veľmi blízko hned ako som spravil vodičák začal som hľadať niečo, čo by mi mohlo dobre slúžiť. Pozeral som po internete všeličo a bol som presvedčení o felicii ale ešte kedysi dávno som poznal bmwklub tak som sem zavítal a prečítal to celé od začiatku až skoro po koniec. Zaujimali ma tieto autá už dlhšie, hlavne všetky nemecké. Začal som pokukovať po E36 za cenu okolo 2000E, videl som že moc toho nenájdem a ked som dačo dobré v mojom kraji našiel, volal som mu ale predal to niekomu inému, tak to dopadlo veľakrát. Takže som sa začal postupne pozerať aj po E34, motorizaciu som nechcel vysokú koli spotrebe a aj tomu že mne toľko veľa netreba. Hľadal som 520i ale postupne som zistil že lepšie ako hľadať motorizaciu je najsť auto ktore bude radšej v lepšom stave. Takže som si najskor tú 518-tku ktorú vlastním nevšímal ale neskor som sa doň zahľadel a šiel sa na nu pozrieť. Najskor sa to nedalo pretože povodný majiteľ na nej odrel olejovú vaňu a tak sa celá menila. Takže sme sa šli s kamarátom na to pozrieť. Videli sme že po motoristickej stránke je všetko v super stave, len spojka zaberá až v 3/4, na blatníku je hrdza a predné tlmiče a čapy su uplne vybité :( :/. Takže sme sa vrátili domov a ja začal rozmýšľať a už večer vedel že by som to mal ísť na druhý den kupiť. Tak som sa vybral, spísali sme zmluvu a šlo sa domov. Bola to dosť naročna cesta.. okolo 50km domov s vybitými riadením kde citite každu jamu bolo dosť náročné, tak som sa v mojich možnostiach snažil ich obchádzať. Došli sme domov a musel som ho celé vyčistiť a prepísať na naše značky. Pomaly som vypratal garáž a dal si ho krásne dnu, ale je to strašne na tesno ( auto má 4,7 metra a garáž 5,3 metra :) ) takže s parkovaním tam je menší problém, po bokoch mám tiež len asi 10cm na oboch stranách vedľa spatných. Auto má za sebou umytie, značky, povysávanie, výmenu zadného svetla v stlpiku za zadnymi dverami ( bolo to dosť naročne najsť spravnu žiarovku.. akosi nikde nebola k zohnaniu). Momentálne čakám a hľadám dobreho mechanika čo by mi spravil obhliadku po kúpe.
Treba vymeniť predne tlmiče, čap riadenia, ručná brzda na plné zatiahnutie brzdí len veľmi málo.

Auto je dosť socialna výbava, má to klasické sedačky, elektricke spatné zrkadlá, strešné okno, manualna klimatizácia a nemá BC ale analogove hodinky na ktore som si zvykol :).
- má najazdených 140 tisíc kilometrov a je dovezene pred polrokom z nemecka a ja som tretí majiteľ, druhý na slovensku. Auto na tieto kilometre aj vyzerá čo je až nemožné veriť, ako po motoristickej stranke tak aj po vizualnej.

518i sa vyrabali 83kw a 85kw.. ALe nie som si istý aku mám, ževraj do 83kw ide Natural 91- ja tankujem 95tku, ktora sa tankuje do 85KW verzie, v techničáku mám 83KW a v inzeráte bolo 85KW.
Autu plánujem dať čo momentálne potrebuje, aby som mal čisté srdce že sa s ním možem v kľude previezť a nenahánať každú jamu ](*,) .

O chvíľu pridám aj foto.
Naposledy upravil/-a Mi_t_is v Nedeľa, 4. Júla 2010, 22:08, upravené celkom 1 krát.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Mi_t_is
Autor témy

Re: [E34 518i] Moje prvé

Nedeľa, 4. Júla 2010, 20:46

.
Prílohy
2880931_car1.jpg
DSC01955.JPG
DSC01956.JPG
DSC01962.JPG
DSC01963.JPG
DSC01965.JPG
DSC01976.JPG
DSC01994.JPG
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Re: [E34 518i] Moje prvé

Nedeľa, 4. Júla 2010, 21:40

Fuuha ta 1.8ma vyzera uz v 3ke mala ale v 5ke je fakt stratena :D kazdopadne az na ten blatnik vyzera fajn, vymenis blatnik a mas ju peknu. Kazdopadne okolo klimy to auto neslo ani krokom, takze ta byvaly majitel bud od.bal alebo neviem, kazdopadne klimu nemas. Ved to je v tomto lete asi aj citit. Ale kasna pekna fakt.
Nur Original ist Legal.

Mi_t_is
Autor témy

Re: [E34 518i] Prvé a "malé"

Nedeľa, 4. Júla 2010, 22:01

No stratená ani tak nie, ved to má podobný ťah ako 525tds takže sa to celkom dá. A on mi povedal že je tam manualna klima, takže teraz fakt neviem ako to je s tymi klímami v E34kách :X

Ak si myslel ale veľkosťou :) je to pravda dosť..
A ten blatník už mám nový len ho treba nastriekať, uvidím ake ťažké je to nasadiť ho. Zevraj tam treba tam isť aj s teplovzdušnou pištoľou odstrániť ochranný povlak..
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

jararak
Auto: skodofka 120l
Kraj: Bratislavský

Pondelok, 5. Júla 2010, 06:12

Ochranny je od toho aby chranil tak ho dole nedavaj, blatnik pred lakovanim naloz a poriadne dopasuj. Inac ten motor fakt srandovne vyzera v tom aute ale vraj ide lepsie ja 2liter, hlavne v meste.
bmwcoding.sk
bmw maps 2025/fsc/carplay/ cz/sk pre cic/nbt
kluce pre bmw/mini, klonovanie riadiacich jednotiek, chiptunning, egr/dpf/scr off
oprava frm, upravy CAS/FEM/BDC, DME/DDE, virgin prevodovky a budikov

heroe
Auto: BMW e46 330ci ´01

Pondelok, 5. Júla 2010, 08:10

Veľmi pekné vozítko, ten blatník urob a potom bude super, škoda tej klímy to ťa trošku odrbkal, no nevadí motor môže byť v Martine absolútne postačuje, len ten ťah asi taký istý nebude ako má tds, skôr 524td, inak veľa šťastia do budúcnosti.....

P.S.: s veľkosti motora si nič nerob, ja mám 316i a tiež ho tam po tme nevidím :lol:

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Pondelok, 5. Júla 2010, 10:25

Ta 1.8ma sa dokaze asi lepsie rychlejsie vytocit, lepsie sprevodovanie, 520i, hlavne stara M20ka je dost slabe v nizkych otacka, tam je 1.8 urcite lepsie, no oproti M50 by som si uz taky isty nebol, hlavne ked ma Vanos. Ono tych 150k aj ked pri vyssich otackach dokaze potiahnut, mal som ako prve auto 520i M50 a uplne postacujuce, bral by som to uz len z pohladu kultury chodu a zvuku, 6valec je 6valec. Ale ty ju mas peknu bez hrdze az na ten blatos, takze bych to neriesil, ta karosarska stranka je uz u takto starych aut velmi dolezita.
A ku klime, no skoda, chybaju ti tam trubky v motorovom priestore, tlacitko na klimu, zadne fukare pre ludi na zadnych sedackach. Podla toho spoznas ze tam klima neni.
Nur Original ist Legal.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Pondelok, 5. Júla 2010, 10:56

ďalšia pekná e34ka, vyzerá veľmi slušne, na TDS sa určite nechytá ale ide lepšie od spodu ako m20b20, prajem veľa šťastných kilometrov
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Mi_t_is
Autor témy

Pondelok, 5. Júla 2010, 11:13

no na moj vkus ide celkom dobre a fajne ťahá pri 4000 otačkach.. podľa mna lepšie ako pri 5500..

Ten blatník teda stačí len odskrutkovať a malo by to byť v pohode hej? No rozprával som sa so známym že mi to nastrieka len musí pomerať farbu, robí lakernika a dosť dobreho (štastie že to mam hned ako suseda).

No jasné 6 valec je 6 valec, toto má dosť srandovný zvuk, ale uvidím čo dalej.

Inak nebývam v Martine, tieto značky sú ešte pred prepisom :) teraz tam už mám Žilinské.

ešte by som sa chcel spýtať, chlapík čo to mal jazdieval bez nálepiek a kartičiek STK a EK a dal mi protokoly do ruky že to im ukázal a nebnol žiadny problém. Tak neviem či mam isť na administrativnu STK alebo jazdiť len s protokolmi. Zdá sa mi to dosť zaplatiť za nalepky 20E
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

killian

Pondelok, 5. Júla 2010, 12:12

2 roky som jazdil len s protokolmi bez nalepiek a vzdy pohoda. Ale zase pri kazdej kontrole ich pytali lebo to ze som nemal nalepky moc bilo do oci...

balko
Auto: e36 320i

Pondelok, 5. Júla 2010, 12:18

ahoj.pekna e34 \:D/ .Protokol je nepostačujuci potrebuješ kartičky,mna to stalo 6O ečiek a potom som si ich už urobil,ale zaleži na akeho policajta natrafiš :-"

Mi_t_is
Autor témy

Pondelok, 5. Júla 2010, 12:36

Asi to radšej spravím :D.. Ale treba vymeniť tie tlmiče a čapy ale neviem koľko ma vyjdu tie tlmiče.. byvaly majiteľ hovoril že okolo 30E za jeden ale mám pocit že to bude drahšie.
Dakujem za pochvalu, ked ma uvidíš v ZA blikni :wink:
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

MattyX
Auto: 325i mtech
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 5. Júla 2010, 12:48

tak to je haluz :) nejvtipnejsi je na tom to ze techto aut je u nas min jak M5 :mrgreen: kazdopadne at slouzi a dela jenom radost :)
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

Mi_t_is
Autor témy

Pondelok, 5. Júla 2010, 12:52

No tak to dúfam, že nebude na tom tak poruchovo, aj ked si myslím že na týchto motoroch by to nemalo byť tak zložité a je to lepšie ako vlastniť nejaku 524td ;). Tomu verím že menej ako M5, však ja som ani iné ako moje nikde nevidel, asi to je koli tomu že je to dovoz z nemecka, inak by tu tie 518tky vobec nezablúdili. A tých 140 000km je dost podozrivych :)
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

MattyX
Auto: 325i mtech
Kraj: Zahraničie

Pondelok, 5. Júla 2010, 13:00

na udrzbu ten motor je fpohode , hlavne M40tek sou vsude tri prdele , sou shodny jak s E30 tak E36 jen je tam par odlisnosti , ale podstatny je ze sou za par korun :)

no moc jich neni , u nas se prodaval jeden kombik 518iA , akorat mel vadnej trosku automat ... jinak sem taky dalsi nevidel :D
http://www.piston.cz - HAWK PERFORMANCE, VOGTLAND, STRONGFLEX, DBA BRAKES, XYZ RACING a jiné značky
Obrázok

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 12 neregistrovaných