... všetko o BMW ...

Moderátori: voMacK, alfi666

bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Zelo ZH

Re: [E34 518i] Prvé a "malé"

Štvrtok, 8. Júla 2010, 10:26

Tak ok, zoberme si teda 525i... rozdiel v spotrebe pri 90ke je 6 deci a pri 120 2 deci.... a da sa s nou predbiehat aj ine ako kombajny... ako je mi jasne ze 518 nebila stavana na dialnicne nahanacky, ale myslim ze ked si niekto na tu dobu kupoval luxusne auto tak sa cudujem strasne preco s takym motorom... keby to bola aspon M43, ma ovela lepsi priebeh krutaku a vykonu... a vyhoda vacsieho objemu s rovnakou apotrebou je ze ked potrebujes tak tam vykon mas, na 518 ho mozes akokolvek potrebovat, moc ho tam nebude
BMW E34 540i 6q Saloon M paket
V8 FOREVER
BMW E24 635 CSi
Obrázok

M3 lover
Auto: E30
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 8. Júla 2010, 16:26

pekne pekne :)

este dobre ze si pred kupou nepisal tu na forum ze chces e34 bo do 5 minut by ti ako najvhodnejsi motor na jazdenie, spotrebu ponukali vsetci M60B40 :roll:

trosku gitu, laku a musi to byt ok.... a hlavne sa o to poriadne staraj a daj tomu vsetko co to bude pytat.... :!:
Agelias© by migo
///MARKETING

Mi_t_is
Autor témy
Auto: BMW E36 325iA
Kraj: Žilinský

Štvrtok, 8. Júla 2010, 22:03

Zelo asi preto že bolo dovezene z nemecka kde ho mal starší človek a ten si ho kupoval asi ako posledne auto myslím.. A stalo dosť dlho v garaži.. ked bolo dovezené v 2009 z nemecka tak tam malo ešte povodné sviečky, takže tych 130 tisic sa mi zas overilo :D.. No a asi to on nepotreboval a prave preto si kupil tento motor. Je mi jasné že ten motor nie je nič moc. A čo čítam tak všade na každom jedno fore kde je 518i E34 sa omieľa len ten motor.. A všade len že to musi isť pomaly, všade že je maly, že by ho nikdy nechcel, že je slaby na take veľke auto. Viem že sa tí ľudia na nom nevozili lebo skoro nikde nie je, ale uznavam že to je pravda čiastočne čo hovoria. ALe o tom to nie je. tiež nevidím že by tu dakto kydal na 316i čo si myslím že je vzhladom na vahu podobne ako toto :)..

M3 lover- hrdza je na zadnom blatniku trocha, a na dverach zospodu na rohu a to sa ťažko bude davať dole.. nemam na to vobec napad, hadam sa s tym da pohrať :).. Ale skor mi vadia tie škrabančeky občas. Ale na to si treba asi zvyknúť :). A pracuje sa na tom prednom blatniku. Gitovať ho nema asi zmysel ked mám novy diel, len ho nastriekať.

Na aute som zatial vybral tu zadnú priehradku pod zadným oknom, dierku ktora tam bola zalepil latkou a nastriekal čiernym sprejom.. Vysledok? JE to určite lepšie, ale stale tam je vidno že to je vyblednuté a ta fialova do ktorej to bolo vyblednute sa zmenila na fialovo-čiernu.. je to tmavšie ale čista čierna to nie je.
Na predaj:

Obrázok
Znaky BMW,Kľúčenka 1er,3er,5er,7er,X rada ,čiapočky ventilov BMW,///M
Reseter intervalov OBDI, OBDII, tlačidlo kľúča centrálu

Predám manžetu radiacej paky E34(pravá koža,nová),Lanko ručnej brzdy E36 -bubon

Kontakt

Milosss
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 8. Júla 2010, 22:37

Treba to realne vyskusat alebo pozret papiere od vyrobcu, 525i M50 bezVanos ma napr pri 90ke 7,1l podla manualu co akurat kukam teraz. Taka 520i zase 7,2. 518i tu este nemam. Ale nakolko je to 4valec a bude sprevodovany aby na tej 90 ke tocil rozumne otacky, urcite bude mat spotrebu okolo 6l. Ono rozdiely su male medzi 4 a 6 valcom, pak male medzi 6 a 8 valcom, a takto si zoberies ved si kupis 540i a jazdis na spotrebu. Ale kazdy ma iny vkus, nieco ine potrebuje, a s kludom s 518i zajazdim mensiu spotrebu ako s mojou 525kou a pri jazdach ked nebudem potrebovat predbiehat ziadne auta. Preto je to o tom co potrebujes a co vyuzivas, nie ze odsudis rovno ten motor. Ty mas styl ze s 518i by si spravil vyssiu spotrebu ako s 540i lebo by si siel u 518ky skoro na doraz, co u 540 nie. Na druhu stranu niekdo id ekludne a na 518ke zajazdi za 6,5 na 525ke za 7,5 a na 540ke za 9. Prejdes 1000km a mas rozdiel 10l oproti 525ke a 25l oproti 540ke. A co je dnes 1000km. Jazdim len tak sem tam, mam pocit ze skoro vobec nejazdim a za rok 5 az 6tis km na svojom. A zrzau mas za rok usetrenych oproti 525ke 50l benzinu. To je okolo 70 eur. Hmm 70 eur a vymenim za to nieco na naprave, alebo filtre s olejom, alebo opravim ten blatnik, hocico, zatial nie som tak dobe ze bych povedal ze 70 eur rocne mozem zobrat a vyhodit von oknom. A to hovorim o uuplne rovnakych trasach, s uplne rovnakymi premavkami, preto tych 70 eur navyse u dakoho za 525ku moze byt zbytocny luxus. A to nehovorim navyse benzin u 540ky. Proste niekto chce 540i , ma 540i, niekto chce 525i, am 525i, niekto chce 518i tak ma. A tvrdit ze neobehne okrem kombajnu nic je scestne, co potom taka M20B20??
Nur Original ist Legal.

Mi_t_is
Autor témy

Piatok, 9. Júla 2010, 09:26

máš pravdu, pri toľkych km koľko najazdíš je fakt ten rozdiel zanedbatelný a niečo sa ti pokazi a už je tych 70 eur fuč. No podľa mna sa neoplatí na tychto autach jazdiť moc na spotrebu.. Co som si terza odhadom ratal tak mám za posledných 80km približne 9-10 litrov. Ale to som aj tak šiel :). Podľa mna su na spotrebu také veci ako jazdenie na plyn. Ale to sa pri tychto starych autach vobec neoplatí :). A pravda je že pri benzíne je ta spotreba pri predbiehaní a zrychlovaní oveľa vyššia ako pri nafte. S nou take rozdiely medzi predbiehaním a plynulou jazdou nie sú.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Zelo ZH

Piatok, 9. Júla 2010, 16:36

konecne to niekto pochopil.... ja tiez nejazdim na spotrebu a jazdim kludne pod 12.... a to chodievam dialnicu 160 minimalne... a 75% mesto.... Podla mna neni maly obsah vhodny do velkeho auta.. aspon nie kvoli spotrebe.. na to je vazne nafta, alebo plyn
BMW E34 540i 6q Saloon M paket
V8 FOREVER
BMW E24 635 CSi
Obrázok

Mi_t_is
Autor témy

Streda, 14. Júla 2010, 23:03

Takže blatník je už na striekaní za cenu dohodou(znamy) + dá mi k tomu aj nejaku farbu na zvyš aby som si pozatieral ryhy od kamienkov a pod. Len potrebujem nejaké lišty a ako som pozrel tie lišty su v dosť zlom stave, prehnité a tie plastnove uchytky ani nedržia, takže treba nové. Má niekto napady kde to kupiť? Myslím si že v BMW by to mohli mať, ale ked to nikde nemajú je to dosť veľka zahada.

Dávam k tomu foto blatníka, tá horná lišta sa dá zohnať ale ta dolná je takmer nezohnatelná a tak isto aj lišta vodičových dverí zospodu.
Neviete kde by to na nete mohlo byť? Prešiel som hadam už všetky weby čo poznám a nič. A tie plastnové uchytky? Tie budú taktiež len v BMW? Dakujem za odpoved. :roll:
Prílohy
2082372.jpg
Lišty blatníka
2082372.jpg (49.79 KiB) 1791 zobrazení
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

dodoIPD
Auto: BMW
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 15. Júla 2010, 08:29

Sak si tu listu kup novu v BMW , stoji par euro.

ViktorDDD
Auto: BMW E34 525 TDS

Štvrtok, 15. Júla 2010, 20:34

presne tie lišty zháňam aj ja ale čo mám skúsenosti tak použité sú všetky nanič tak skúsim dakedy zbehnúť do BMW
R1100S
ex E34 525tds calypsorot
ex E39 540iA dunkelblau
ex F31 330d estorilblau
"A rare combination of sportiness and refinement, like two cars in one..."

Mi_t_is
Autor témy

Štvrtok, 29. Júla 2010, 18:50

Takže dnes je konečne po výmene Tlmičov, brzdovych kotučov a brzdovych platničiek (vdaka jarovi za zohanie =D> ). Tlmiče tam držali strašne silno tak to trebalo nahrievať aby sa vobec dali vymeniť.. tak isto bolo treba vymeniť aj dorazy.. Tymto som sa presvedčil že nei je dobré mať auto ktoré ma 16 rokov so 140tisic kilometrami, pretože tam je dosť veci povodných ](*,) a potom to nejde tak lahko odmontovať.

Brzdové kotuče a platničky sa nahadzovali lepšie, ale ručná brzda je úplne v háji, tam tomu nepomože nič.. je to celé pohnité a jediná možnosť ako ju opraviť je vymeniť všetky časti okrem kotučov a platničiek :roll: . Nemám šajnu čo to može stáť ale mám na to ešte rok a pol do STK :X.
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Mi_t_is
Autor témy

Štvrtok, 6. Januára 2011, 18:56

Takže malý update. Autičko poslucha žiadna porucha až na to že neštartovalo koli baterii. Bola kupena nova za super cenu. Dalej som si zohnal zimné gumy, bola vymenena žiarovka v zadnom svetle, takisto mi uplne odišli žiarovky na palubnej doske takže som otačkomer nevidel vobec (štastie že som videl tachometer, ale ani to by nebol problem :D), potom som zohnal novy blatník a nastriekal ho.. farba sadla uplne presne.. zvnutra som obidva vytrel bodyčkom, nahodil.. podvozok cely tiež ošetril - obrusit, odhrdzovač, laminat, zakladna farba body 992 2x, body 910 2x, body 930 1x, nastriekal na to olej konkor a zastriekal resistinom, takže uplne super :). Troška ma znepokojuje ale hrdza spodku dverí.. ale na to sa pozriem na jar. S autom som bol aj fajne pošmykať u nas na letisku.. zadny nahon je uplne fajn, a vyjdem kam chcem, pokial nezastavím v kopci..ale s tym ma problem aj predokolka :)... Dosť dobre bolo ako napadol sneh a ten prvy pocit z toho že vám uchádza zadok :D.. Dalej som kupil nove autoradio a koženny potah na volant z neho mám radosť... lepší ako tie hovadiny z tesca čo vyzera ako veniec.. :).. A na dutiny som si zostrojil striekaciu "pištol" stačí naplniť .. a hadičkou vystriekať dutiny.. Na konci je normalny cykloventil bez gumičky a šrobom, takže to strieka na tri strany :). Na auto mam pripojenu nabijačku na časovu zasuvku takže sa nabíja v tychto zimách 15minut denne prudom 1A :).. Zopár foto pre predstavu prilozím o chviľu. Taktiež tam je foto predneho znaku ktory bol zoškrety tak som ho dočasne nastriekal modrou farbou ;)
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Mi_t_is
Autor témy

Štvrtok, 6. Januára 2011, 19:02

Sry za kvalitu, foťák nemám a xpress music nezvláda.
Prílohy
Snímka0203.jpg
Snímka0202.jpg
Snímka0201.jpg
Snímka0200.jpg
Snímka0199.jpg
Snímka0198.jpg
Snímka0197.jpg
Snímka0196.jpg
Snímka0195.jpg
Snímka0194.jpg
Snímka0193.jpg
Snímka0192.jpg
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

COLLECTORX16
Auto: BMW 525i E34

Štvrtok, 6. Januára 2011, 23:21

Cavko, auticko vyzera fajn a ked po starsom panovi tak aj by malo byt zachovale :-) ak sa on postaras bude to pekne vozitko.

Ja mam 525i E34 Vanos, v dobrom stave som zohnal aj nieo stala z penazenky :-) nemam moznost zrovnavat s tvojou 518 lebo som sa na nej neviezol ale myslim ze 525i boli asi tie naj auta ohladne vykou a spotreby. Ked jazdim slusne tak spravim 9 v meste a nepodtacam motor nikdy
Radosť z jazdy je radosť mať BMW
BMW 525i E34 modrá Barborka

pribehy-nasich-aut/modra-barborka-t41356.html

makk

Piatok, 7. Januára 2011, 01:12

pekne,velice zachovale vyzera,co sa tyka toho protokolu ze nemas karticky ,tak to iste mam tak aj ja,policajti sa ma vzdy spytali kde mam karticky ,ja som povedal ze to som tak kupil,a ked sa spytaju kedy si to dam do poriadku poviem ze ak pojdem na najblizsiu stk ,vzdy je to ok, a pokutu by som im nikdy nezaplatil na protokole mam ze auto je sposobile .

Mi_t_is
Autor témy

Piatok, 7. Januára 2011, 02:21

COLLECTORX16 napísal:
Cavko, auticko vyzera fajn a ked po starsom panovi tak aj by malo byt zachovale :-) ak sa on postaras bude to pekne vozitko.

Ja mam 525i E34 Vanos, v dobrom stave som zohnal aj nieo stala z penazenky :-) nemam moznost zrovnavat s tvojou 518 lebo som sa na nej neviezol ale myslim ze 525i boli asi tie naj auta ohladne vykou a spotreby. Ked jazdim slusne tak spravim 9 v meste a nepodtacam motor nikdy

No je tam originalnych 143tisic kilometrov, nerozthane sedačky a povodný stav. Vykon a spotreba je dosť relatívna.. Možeš jazdiť za toľko :).. Na stranke o spotrebach je priemerna tvojho auta 10,5 a dokažeš jazdiť za 9.. moja priemerna tam je 9Litrov.. dokažem tak za 7,5-8 .. ale ja auto vobec nenahanam, jazdím pohodovo :).
Na predaj:

Obrázok

Kontakt

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 10 neregistrovaných