... všetko o BMW ...
Moderátori: alfi666, BinKooL, fox1k
donuzo napísal:Ja mam to iste auto a spotrebu mam stale taku ako pises,,,aj ked som to upravoval z 204 na xxx ps...stale je spotreba od 7,0 do 8,8l ,,,takze ho uz nesetrim a nakladam mu muslim ze 8,8 na brutal plny plyn je v pohode....raz som mal priemerku 5,5l to som siel na zavody (kopec huty) za kamosom celu dialnicu 80km/h...
ked som diagnostikoval 330d s velkou spotrebou ,tak to boli vsetky nad 10l ...(poskodene vahy vzduchu,turba,trysky)..
Peter - E46 napísal:
Rozumiem, len mi je cudne, ze ine BMW podobne, ma o vyse litra priemerne nizsiu spotrebu. Pisal som si s jednym chlapikom a povedal, ze pravdepodobne treba ycistit vyfukove potrubie, vsetko az od hlavy, ze pravdepodobne hadze naftu aj olej do sacieho potrubia...Ze by toto mohlo pomoct
BMino napísal:
moze byt, ze mas sanie a egr zadrbane od carbonu
videl som uz tak spinave egr, ze tadial nesiel prst prepchat a auto len zralo a zralo
alfi666 napísal:Vycistit alebo vymenit... treba skusit popozerat tieto veci... takisto vaha vzduchu moze sposobit zvysenu spotrebu...
Myslim si, ze taku extra velku spotrebu nemas, ale ked chodis tak predpisovo ako pises, tak si myslim, ze o nejaky ten 0,5-1 liter by mohla byt menej...
Ale mas aj realne odmerane, ze ti tolko zozerie? .. lebo mozes mat len zle nakalibrovany BC
Inac... aj ta 330d tvojho kamosa asi nebude zrat 5,9 (tiez to ma asi zle nakalibrovane) lebo tolko zerie 320d ked chodis normalne
Peter - E46 napísal:
Kde by som to mohol odmerat presne, alebo nakalibrovat BC? Ja to posudit neviem presne. Ale potesilo by 0,5 - 1l mat nizsiu spotrebu..
BMino napísal:
priklad: natankujes plnu, pojazdis 700 km, dojdes na pumpu, kde dotankujes (napr 40litrov) zas plnu, a na stojane ti ukaze litre (40), tie vydelis poctom najzdenych km a vynasobis 100
(40/700)x100=5,71
Peter - E46 napísal:
Skusim nieco take..Ja som myslel, ze by sa to dalo aj inac zmerat...Ale toto je asi jediny zaruceny sposob..
Peter - E46 napísal:
Rozumiem, len mi je cudne, ze ine BMW podobne, ma o vyse litra priemerne nizsiu spotrebu. Pisal som si s jednym chlapikom a povedal, ze pravdepodobne treba ycistit vyfukove potrubie, vsetko az od hlavy, ze pravdepodobne hadze naftu aj olej do sacieho potrubia...Ze by toto mohlo pomoct
TT-SIMIK napísal:Je otázne či riešiš spotrebu podľa BC,alebo natankovaním po hrdlo a počítaš pri ďalšom dotankovaní.....už som zažil na aute z nemecka a prave pri 3L dieseli že malo odpojenú váhu vzduchu(chalanicko to tak kupil),tí nemci vedeli čo robí,ten čo to kupil si to nevšimol,lebo auto išlo normálne len spotreba vysoká......ale to len tak naokraj......