... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peppo
Autor témy
Auto: TOYOTA PRIUS
Kraj: Bratislavský

Policia, meranie rychlosti na cestach...

Pondelok, 11. Mája 2009, 07:55

Takze, dovod zalozenia tohto topicu je informovat a predovsetkym varovat ostatnych ucastnikov cestnej premavky o momentalnej situacii na nasich cestach a v nasej republike.
Myslim ze to co sa tu teraz deje sa tu ani v okolitych statoch este nedialo a mozem povedat ze momentalne v rebricku demencie nasa policia s vyraznym naskokom vedie.
Urcite ste si aj Vy vsimli v poslednej dobe velmi zvyseny pocet hliadok a merani - po novom laserovy pistolnici.
Neviem co chce pan P (Packa) dosiahnut tym ze robi to co robi, priklad - slovenska policia nakupila vyse 400 laserovych meracov rychlost za xy este slovenskych penazi - a teraz si to vynahradza na pokutach. Policajti casto zbytocne siahaju po maximalnej sadze za priestupok - co casto byva niekolko sto eur. Dakedy sme si buchali hlavu o mur ze ake vysoke 2 tisicove pokuty dostavame - teraz mozeme byt radi ked to je 50€. Minimalna blokova pokuta je 10€ avsak nepoznam cloveka ktory takuto pokutu dostal. Kolega dostal za prekrocenie rychlosti o 30km/h na naozaj nezmyselnom mieste pokutu 200€ - to sme kde. Zachvilu budu na hraniciach tabule - Vitajte v policajtom state, vy nam naplnite statnu pokladnu...
Novy cestny zakon sluboval znizenie nehodovost a umrti na cestach - realita ? nizsia rychlost - menej nehod a smrtelnych zraneni ? nie, praveze viacej. Ludia svojom pomalou jazdou viacej ohrozuju plynulost cestnej premavky - lebo po novom v dedinach 50km/h - realita . vsetci idu 40. Obchvat ze 90? ale kde mozete byt radi ked idete 70. Neviem ci maju ludia nejaky blok v hlave ale je to tak. o to viac agresivnejsie jazdime a ohrozujeme sami seba a druhych.
Prichodom 50siatky mali zmiznut nezmyselne 40ciatky - realita ? praveze este pribudli a na nezmyselnych miestach to 40ciatku vo velkom meraju a davaju maximalnu pokutu zo sadzobnika - ved treba nejako zaplatit tie laserove merace...
Slovenska specialita - znizit rychlost hocikde bez priciny a este aj merat rychlost v tej oblasti. Tento vikend som bol tour de slovensko - Radarovy detektor Vi ( Valentine one ) stale zapnuty - dialnica D1 BA - TT - zuzena vozovka rychlost omedzena na 80 na niektorych miestach 60- dialnica skoro ludoprazdna - na vyjazde z BA - dopravny policajti - transporter do chodi k nehoda - mera 60siatku. asi v polovici - klasicky radar - audi. Povazska Bystrica je asi nova zakladna policajtov - meraju na vjazde v polovici a na vyjazde. Zilina . opat maly policajny stat - meraju dokonca z nadjazdu pre pesich smerom k Bawarii.

Teraz trosku z ineho sudku.
Kazde rano chodim od Senca do BA - teraz ked rozsiruju dialnicu ( teraz ked uz je neskoro) byvaju rano zapchy minimalne na 30 minut - stava sa ze 12kilometrovy usek idem aj hodinu. Taketo veci sa sice riesia ale vzdy uz v havarijnom stave - vzdy ked je neskoro. Takisto vystavba obchvatu prisla neskoro, vystavba tunela Sitina prisla neskoro... Veci sa vzdy riesia ked je neskoro a ked sa dany problem vyriesi - rozsiri sa cesta a podobne tak uz opat kapacita nestaci pre velky pocet aut.

Zaver: V Cesku na meranie rychlosti takmer kaslu - nenakupili velky pocet laserov nemusia vyberat velke pokuty a vsetko tam funguje ako ma...

Uvidime ci a ako tato situacia preleti, ale myslim ze aj oni maju svoj strop vybranych pokut a prilis vysoke cisla priestupkov najvyssich tiez nepotesia - cize Pani policajti, trosku ludskosti majte v sebe, aj vy ste ludia a nikdy neviete ako sa Vam to vrati.

Ostatny - pozor na znizenu rychlost, meraju aj tam kde nikdy nemerali, kde by ste to nikdy necakali a nemaju problem merat aj o polnoci. Valentine One sice laser detekuje ale laser sa neodraza ci ked detekuje tak uz vas meraju a pravdepodobne aj zmerali.

GOOSE
Auto: BMW E34 525i

Re: Policia, meranie rychlosti na cestach...

Pondelok, 11. Mája 2009, 08:07

Pekne pekne. Hned napisem ked uvidim na nejakom necakanom useku radar.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

dodoIPD
Auto: BMW

Pondelok, 11. Mája 2009, 08:29

Mali by sme si VO nakupit asi vsetci :)

Kazdopadne dnes rano smer z BA do Ivanky p. D. uz skoro koniec mesta pri velkopredaji jablk , je tam 60tka vpravo stali za mostom takze ich nikto nevidel a pekne kasirovali

TiTAN
Administrátor
Auto: BMW 530d xDrive
Kraj: Žilinský

Pondelok, 11. Mája 2009, 08:29

peppo perfektne napisane, suhlasim zo vsetkym, tiez som dostal uz 2 totalne nezmyselne pokuty a pod 50€ nebola samozrejme ani 1na :(
Ex BMW 325TDS bostongreen [TiTAN's Diesel Supermachine]

I´m not a trendy asshole, do what I want, do what I feel like! (c) Dexter Holland
I choose to live, not just exist (c) James Hetfield

Lucushka23

Pondelok, 11. Mája 2009, 08:30

dodoIPD napísal:
Mali by sme si VO nakupit asi vsetci :)

Kazdopadne dnes rano smer z BA do Ivanky p. D. uz skoro koniec mesta pri velkopredaji jablk , je tam 60tka vpravo stali za mostom takze ich nikto nevidel a pekne kasirovali

tam stavaju casto, to je ich oblubene miesto

pepo286

Pondelok, 11. Mája 2009, 08:41

tak tak .. pekne si to napisal .. nas PZ nepouziva radary na meranie rychlosti na nebezpecnych usekoch .. ale tam kde mozu najviac zarobit ... vypadovky, v obciach tesne za znackou, prehladne useky v nedelu rano, 40ky pri skolach mimo dni vyucovania .. a pod. ..
jedine v com s tebou nesuhlasim su tie 40ky .. co ja viem tak sa ich postracalo hojne ..
E46 320D Touring 100kW (2001)

Stefo1248
Auto: paraolimpiada
Kraj: Banskobystrický

Pondelok, 11. Mája 2009, 08:57

velmi pekne napísane..Sám som včera zistil že stávajú tam kde som ich nikdy nevidel...
merali 50tku a ja samozrejme 84....Obišiel som to vykecaním aspon na 100eur :evil: :evil: ](*,)
Audi TT Quattro 260ps
Ex:E39 530ia lpg
Ex:E46 328 ci lpg
Ex:Bmw R1150R
Ex:E46 320D 200ps

GOOSE
Auto: BMW E34 525i

Pondelok, 11. Mája 2009, 09:00

pepo286 napísal:
tak tak .. pekne si to napisal .. nas PZ nepouziva radary na meranie rychlosti na nebezpecnych usekoch .. ale tam kde mozu najviac zarobit ... vypadovky, v obciach tesne za znackou, prehladne useky v nedelu rano, 40ky pri skolach mimo dni vyucovania .. a pod. ..
jedine v com s tebou nesuhlasim su tie 40ky .. co ja viem tak sa ich postracalo hojne ..

jj a je to hanba.

Tie 40ky v BA nezmizli asi nikde. Furt su tu rovnake obmedzenia.
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

Lucushka23

Pondelok, 11. Mája 2009, 09:00

ja mam taku skusenost... isla som v obci 65... policajt ze pri prekroceni povolenej rychlosti do 15km je maximalna sadzba 100ecok, takze ak vas zastavia a budu ci za to pytat viac tak sa hadajte 8) mne to vtedy dali za 32 e menej sa nedalo :/

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Pondelok, 11. Mája 2009, 09:04

dobre si to napisal a hlavne je to vsetko pravda. mna osobne seru strasne zelenaci. zastavuju drahe auta len aby si ich poobzerali(minule odstavena X6, 1 stal pri okienku a dvaja ju obchadzali a nakukali dovnutra, akoze kontrola..) a zastavuju uz pomaly aj za 2 km prekrocenie rychlosti, pri com oni sami jazdia ako blazni. Schvalne ich sledujem od novely zakona a su to proste hajzli. Minule sa za mnou vyrutil na mokrohajskej stary renalut, ja ze ma ide zastavit, ale on ma obehol jak kobra 11, pridal asi na 80 a veselo fical bez majakov po patronke, a za nou sa zaradil do pruhu pre autobusy a predbiehal veselo jedno auto za druhym. Kde moze mat taky clovek moralne pravo pokutovat mna?
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

pepo286

Pondelok, 11. Mája 2009, 09:04

Lucushka23 napísal:
ja mam taku skusenost... isla som v obci 65... policajt ze pri prekroceni povolenej rychlosti do 15km je maximalna sadzba 100ecok, takze ak vas zastavia a budu ci za to pytat viac tak sa hadajte 8) mne to vtedy dali za 32 e menej sa nedalo :/

len este podotknem, ze od nameranej rychlosti (ta ktora je napr. na fotke) treba odpocitat 3km/h (v pripade klasickych RAMER-ov) alebo 2km/h (v pripade laserovych LIDAR-ov) ...
to su odchylky pristrojov udavane vyrobcami ...
takze ked nameraju napr. LIDAR-om 52km/h na 40ke .. este nie je pravne preukazane ze bola rychlost prekrocena o viac ako 10 .. a mali by dat najnizsiu sadzbu (t.j. prekrocenie do 10km/h) ...

palo
Auto: e34

Pondelok, 11. Mája 2009, 09:05

svata pravda.v malackach je teraz obchadzka a je tam obmedzena rychlost na 40 a meraju tam kazdy bozi den.okrem obeda,vtedy chodia chlapci papat.
dokonca aj pavouk z ceskeho fora tam schytal cez vikend 50 eur.
ex e30 318i sedan
e34 535i sedan
ex e36 316i sedan
ex e39 523i touring
ex e46 318i sedan
ex e46 320d fl sedan

Lucushka23

Pondelok, 11. Mája 2009, 09:06

pepo286 napísal:
len este podotknem, ze od nameranej rychlosti (ta ktora je napr. na fotke) treba odpocitat 3km/h (v pripade klasickych RAMER-ov) alebo 2km/h (v pripade laserovych LIDAR-ov) ...
to su odchylky pristrojov udavane vyrobcami ...
takze ked nameraju napr. LIDAR-om 52km/h na 40ke .. este nie je pravne preukazane ze bola rychlost prekrocena o viac ako 10 .. a mali by dat najnizsiu sadzbu (t.j. prekrocenie do 10km/h) ...

o tom do 15 mi hovoril sam pan policajt, nizsie neviem takze treba si to strazit a otvorit hubu ked ste v prave

Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd

Pondelok, 11. Mája 2009, 09:19

hlavne chlapci castokrat neodfotia,takze je lepsie vzdy si vypytat fotecku a ak nemaju tak dovidenia nemame co riesit: vy tvrdite, ze som isiel 70, ja tvrdim, ze som isiel 50. Nikto nemame dokaz...
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

pepo286

Pondelok, 11. Mája 2009, 09:36

Peter92 napísal:
hlavne chlapci castokrat neodfotia,takze je lepsie vzdy si vypytat fotecku a ak nemaju tak dovidenia nemame co riesit: vy tvrdite, ze som isiel 70, ja tvrdim, ze som isiel 50. Nikto nemame dokaz...

jj .. fotecku treba pytat stale .. a aj certifikat o reciachovani radaru .. :)

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 245 neregistrovaných