... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, k33p, Hugino, voMacK

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Peter92
Auto: BMW E92 -330 xd
Kraj: Bratislavský

Re: Policia, meranie rychlosti na cestach...

Utorok, 12. Mája 2009, 08:38

tam na tej vypadovke na ZM ich casto hlasia...no ja v zasade idem na dialnici vzdy do tych 110...raz ma skoro eblo ked som isiel mimo mesto 90 a zacal ma obiehat tirak(na ceste pred Vrablami od BA, kto to pozna, viete si to predstavit) a este trubil...
myslim, ze velmi rychlo pridu nove a lepsie antiradary/rusicky, na ktore budu aj lasery slabe...hackeri/pirati atd su vzdy popredu pred zakonom :-$ 8) ....a inak na moste som stretol floyodov raz(teda ja som siel po dialnici a oni boli hore) ale nedosla mi fotka ani nic podobne a to som isiel tych 150 takze nevim ako funguju hosi
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Utorok, 12. Mája 2009, 08:52

Peter92 napísal:
tam na tej vypadovke na ZM ich casto hlasia...no ja v zasade idem na dialnici vzdy do tych 110...raz ma skoro eblo ked som isiel mimo mesto 90 a zacal ma obiehat tirak(na ceste pred Vrablami od BA, kto to pozna, viete si to predstavit) a este trubil...
myslim, ze velmi rychlo pridu nove a lepsie antiradary/rusicky, na ktore budu aj lasery slabe...hackeri/pirati atd su vzdy popredu pred zakonom :-$ 8) ....a inak na moste som stretol floyodov raz(teda ja som siel po dialnici a oni boli hore) ale nedosla mi fotka ani nic podobne a to som isiel tych 150 takze nevim ako funguju hosi

110 myslis po normalnej dialnici ? ci cez mesto ? ak po normalnej tak to je nejake tvoje stastne cislo ze 110 ?
lebo aj foter chodil po normalnej dialnici 100, myslel si ze setri naftu a ze je to bezpecnejsie
kym donho zozadu v 150ke za tmy nenajebala mazda so spiacim vodicom, 2 x totalka..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

Peter92

Utorok, 12. Mája 2009, 09:09

BlackMW napísal:

110 myslis po normalnej dialnici ? ci cez mesto ? ak po normalnej tak to je nejake tvoje stastne cislo ze 110 ?
lebo aj foter chodil po normalnej dialnici 100, myslel si ze setri naftu a ze je to bezpecnejsie
kym donho zozadu v 150ke za tmy nenajebala mazda so spiacim vodicom, 2 x totalka..

v meste...na dialnici mimo mesto som vacsinou v tom limite do 20, snazim sa to neprekracovat velmi
"All BMWs are driven by people who are psychologically unfit to drive anything more powerful than an electric razor" "I would change that to Audi's now" Jeremy Clarkson

K2
Auto: e36 328iA coupe
Kraj: Košický

Utorok, 12. Mája 2009, 13:52

Peppo napísal:
Myslim ze to co sa tu teraz deje sa tu ani v okolitych statoch este nedialo a mozem povedat ze momentalne v rebricku demencie nasa policia s vyraznym naskokom vedie.
Urcite ste si aj Vy vsimli v poslednej dobe velmi zvyseny pocet hliadok a merani - po novom laserovy pistolnici.
Neviem co chce pan P (Packa) dosiahnut tym ze robi to co robi, priklad - slovenska policia nakupila vyse 400 laserovych meracov rychlost za xy este slovenskych penazi - a teraz si to vynahradza na pokutach. Policajti casto zbytocne siahaju po maximalnej sadze za priestupok - co casto byva niekolko sto eur. Dakedy sme si buchali hlavu o mur ze ake vysoke 2 tisicove pokuty dostavame - teraz mozeme byt radi ked to je 50€. Minimalna blokova pokuta je 10€ avsak nepoznam cloveka ktory takuto pokutu dostal. Kolega dostal za prekrocenie rychlosti o 30km/h na naozaj nezmyselnom mieste pokutu 200€ - to sme kde. Zachvilu budu na hraniciach tabule - Vitajte v policajtom state, vy nam naplnite statnu pokladnu...
Novy cestny zakon sluboval znizenie nehodovost a umrti na cestach - realita ? nizsia rychlost - menej nehod a smrtelnych zraneni ? nie, praveze viacej. Ludia svojom pomalou jazdou viacej ohrozuju plynulost cestnej premavky - lebo po novom v dedinach 50km/h - realita . vsetci idu 40. Obchvat ze 90? ale kde mozete byt radi ked idete 70. Neviem ci maju ludia nejaky blok v hlave ale je to tak. o to viac agresivnejsie jazdime a ohrozujeme sami seba a druhych.
Prichodom 50siatky mali zmiznut nezmyselne 40ciatky - realita ? praveze este pribudli a na nezmyselnych miestach to 40ciatku vo velkom meraju a davaju maximalnu pokutu zo sadzobnika - ved treba nejako zaplatit tie laserove merace...
Slovenska specialita - znizit rychlost hocikde bez priciny a este aj merat rychlost v tej oblasti. Tento vikend som bol tour de slovensko - Radarovy detektor Vi ( Valentine one ) stale zapnuty - dialnica D1 BA - TT - zuzena vozovka rychlost omedzena na 80 na niektorych miestach 60- dialnica skoro ludoprazdna - na vyjazde z BA - dopravny policajti - transporter do chodi k nehoda - mera 60siatku. asi v polovici - klasicky radar - audi. Povazska Bystrica je asi nova zakladna policajtov - meraju na vjazde v polovici a na vyjazde. Zilina . opat maly policajny stat - meraju dokonca z nadjazdu pre pesich smerom k Bawarii.

Teraz trosku z ineho sudku.
Kazde rano chodim od Senca do BA - teraz ked rozsiruju dialnicu ( teraz ked uz je neskoro) byvaju rano zapchy minimalne na 30 minut - stava sa ze 12kilometrovy usek idem aj hodinu. Taketo veci sa sice riesia ale vzdy uz v havarijnom stave - vzdy ked je neskoro. Takisto vystavba obchvatu prisla neskoro, vystavba tunela Sitina prisla neskoro... Veci sa vzdy riesia ked je neskoro a ked sa dany problem vyriesi - rozsiri sa cesta a podobne tak uz opat kapacita nestaci pre velky pocet aut.

Zaver: V Cesku na meranie rychlosti takmer kaslu - nenakupili velky pocet laserov nemusia vyberat velke pokuty a vsetko tam funguje ako ma...

Uvidime ci a ako tato situacia preleti, ale myslim ze aj oni maju svoj strop vybranych pokut a prilis vysoke cisla priestupkov najvyssich tiez nepotesia - cize Pani policajti, trosku ludskosti majte v sebe, aj vy ste ludia a nikdy neviete ako sa Vam to vrati.

Jednoducho zacnem ....ZAKON JE ZAKON :!: :!: Ked vies chodit rychlo a mas rychle auto mozes si dovolit aj platit pokuty :!: :!: Cize ked ta nameraju aj v slepej ulicke a prekrocil si rychlost, porusil si pravidla cestnej premavky :!: :!: Teraz k tej demencii policajtov. Neni to ich chyba, ze toto musia robit. Je to nevdacna robota a picu o nej vies. O demencii ludi treba rozmyslat trochu inak lebo plno ludi tu chodi do kostola su velky krestania a kradnu jak straky. Ja mozem povedat ked prejdem hranice debilny krestansky stat :!: :!: Ja tiez niesom spokojny s 50-tkou, no je to tak a nic stym nespravime. Uz aky je policajt taky je. Kazdy sme nejaky.
Spominas tu nejake obmedzenie, potom su vodici nerzvozny a vznika este viac nehod. Tu je ta sprostost-netrpezlivost ludi na cestach. Radsej aby vyrazli o 10 minut skor, ne oni radsej sa budu ponahlat, nadavat. Mozem zacat len tym, ze neviete zastat ani na pojebanom prechode ked chcu ludia prejst a idete sa tu obuvat do vsetkeho mozneho. Mozte si pozriet v okolitych krajinach aky su disciplinovany vodici.
Prepacte Pani ale ma toto uplne zaraza co tu citam. Nechcem obhajovat policajtov viem aky su niektory, ano jednodnoducho povedane kurwy ale nielen tu najdes demenciu napr:(pedofilny farary, sprosty lekari atd)
Jazda v BMW je lepšia ako sex:)

Nesnívam svoj život, žijem svoj sen!!!

Nie som povinný byť taký, aký by som podľa ostatných mal byť.Je to ich omyl, nie moje zlyhanie.(R.P. Feynman)

dodoIPD
Auto: BMW

Utorok, 12. Mája 2009, 14:00

Nas problem vsak niesu pedofilny farari a sprosty lekari , nasi problemy su skurv... policajti nie vsetci , cest vynimkam , ale tych normalnych je ovela menej ako tych ....

Presne co peppo povedal, K2 kebyze mas E92 M3 , by si videl jak by ta zastavovali len aby si kukli auto, a ked uz pritom nieco naaaahodou najdu ze nemas alebo neni dokonale, uz ta davaju dole lebo vidia ze mas love.

Keby sme boli jediny kto porusuje cestnu premavku ale poviem ti ze podla mna je tu na tomto fore vela vodicov co respektuju zakon.

Vies preco su v okolitych krajinach disciplinovany vodici? Lebo to je kok..na jak traky!
Chod sa pozret do rakuska , po dialnici domaci 130 nejde ani kamion , jedine co dodrzuju je 50tka po obci (nehovorim o mestach)

Je to tu presne jak v rakusku, vyje.. policajny stat nic ine...
Zakon je zakon? Samozrejme ale pozri sa jaka banda curakov ten zakon vytvorila (tu ani nemozem pouzit slovo cest vynimkam)

Tolko k tomu...

armando
Auto: E39 528i

Utorok, 12. Mája 2009, 14:53

dracik.bmw napísal:
No my sme mali stastie na nich ako sme sli s Patresom z Kamenaku tak na konci BA smer ZA v tej zuzenej Dialnici stali z dodavkou a vonku kamerka...a tam ta 80ka a my ale 90 az 100 :-k asi..cakal som ze nas opodial zastavia a nic tak reku budu fotecky hadam ](*,) Tak mozem aj cakat doma :evil: :cry:

Nemusis sa nicoho obavat :D , nic ti nedojde.
BMW 528i 193 PS automat

dodoIPD
Auto: BMW

Utorok, 12. Mája 2009, 15:09

Co uz nechodi? :) Kaslu nato?
Sak penazi je dost aj bez postovych zasielok... :P

GOOSE
Auto: BMW E34 525i

Utorok, 12. Mája 2009, 15:12

S policajtami mam dobre skusenosti.

Ale malo by ich vedenie viac presmerovat na neschopných vodicov a nie na niekoho co ide 60 tam kde je 50ka. Pretoze viac nehod je sposobenych panikarcenim a nepozornostou ako rychlostou. Tu v BA urcite!

Napr. v telke minule ukazovali zaber vraj arogantneho vodica co na dialnici predbehol auto cez pravy pruh. Ale co kurva ten kokot robil v lavom pruhu? To nieje arogancia? Vo vyhlaske je jasne stanovene ze mas ist vpravo aby si nezavadzal rychlo iducim autam.

Hlupaci vidia chyby iba v inych (+závisť) a u nas sa ma za to ze ten kto ide pomaly ide bezpecne - aka to kktina.

Ano jazdim rychlo a je to nebezpecné. Ale nemalujem sa za volantom, netelefonujem, nezeriem, pustam chodcov, pustam autobusy zo zastavky, okolo skôl jazdim max opatrne!, neparkujem 3cm od prechodu pri skole, nikdy sa mi nestalo pokial si pametam ze by som zabudol dat prednost z vedlajsej, zastavujem na stopkach, v zime jazdim na zimnych gumach, ked bolo nepovinne svietenie tak som aj tak odjakziva svietil, ked veziem dieta je v detskej sedacke, u mna v aute sa musia povinne vsetci priputavat atď atď.

Proste som dobry vodic a jazdim tak aby som nikoho neohrozoval narozdiel od 90% vodicov co si len myslia ze jazdia bezpecne ked jazdia pomaly.

No a neviem co som tym chcel vlastne povedat uz :)
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

chembos
Auto: 530d&320i
Kraj: Trenčiansky

Utorok, 12. Mája 2009, 15:14

ze rychlost nieje dôlezita
a ludia pozeraju na blbosti, nie na podstatne veci
:-k take neco? :lol:
a mas pravdu :wink:
>BMW g31 30xD
>BMW f10 530xd ex
>BMW e70 X5 30d ex
>BMW e92 330xd ex
>BMW e60 525xd ex
>BMW e39 535i ex
>BMW e36 320i QP ex
>Jeep Cherokee 2,5TD Limited ex
>BMW e39 525 TDS ex

BlackMW
BMW Waffenschmiede Pressburg
Auto: E38

Utorok, 12. Mája 2009, 15:16

K2 napísal:
Jednoducho zacnem ....ZAKON JE ZAKON :!:
...
Mozem zacat len tym, ze neviete zastat ani na pojebanom prechode ked chcu ludia prejst a idete sa tu obuvat do vsetkeho mozneho. Mozte si pozriet v okolitych krajinach aky su disciplinovany vodici.
Prepacte Pani ale ma toto uplne zaraza co tu citam. Nechcem obhajovat policajtov viem aky su niektory, ano jednodnoducho povedane kurwy ale nielen tu najdes demenciu napr:(pedofilny farary, sprosty lekari atd)

Ked uz je raz zakon zakon ako pises, tak si ho precitaj.

Chodec ktori stoji na chodniku pri prechode pre chodcov a chce prejst nema prednost,
aj ked by sa na hlavu postavil, az ked strci jednu nohu na vozovku..

II.Cast, I. Hlava § 4 Povinnosti vodica: f) dať prednosť chodcovi, ktorý vstúpil na vozovku a prechádza cez priechod pre chodcov, pritom ho nesmie ohroziť.

to len tak pre zaujmavost jedna slovenska specialitka zas..
same shit, different day..
There's no replacement for displacement..
Aké krásne ticho by bolo na svete, keby ľudia hovorili len to, čo vedia.
Obrázok

armando
Auto: E39 528i

Utorok, 12. Mája 2009, 15:18

dodoIPD napísal:
Co uz nechodi? :) Kaslu nato?
Sak penazi je dost aj bez postovych zasielok... :P

to neviem ci chodi alebo nie, ale tito boli odomna a pokial nieco odfotia, tak to aj zastavia, na 90 percent rychlost nad 110, viacmenej nad 115 :D a co sa tyka policajtov, tiez mam aj dobre ale aj zle skusenosti 8) , niekedy si clovek proste nevyberie.
BMW 528i 193 PS automat

GOOSE
Auto: BMW E34 525i

Utorok, 12. Mája 2009, 15:23

chembos napísal:
ze rychlost nieje dôlezita
a ludia pozeraju na blbosti, nie na podstatne veci
:-k take neco? :lol:
a mas pravdu :wink:

jj tak nejak :)
BMW E34 M5 / BMW E34 525i / E36 316i coupe / Ex: BMW E34 535i, E39 2,8i individual, E36 318i, E30 318i

pepo286

Utorok, 12. Mája 2009, 16:06

to GOOSE: =D> =D> =D>

to K2: mne nevadi ze meraju rychlost .. ale keby to robili tam kde maju, tam kde to ma opodstatenenie a 'poucny' efekt ... a nie tam kde je jesne ze kazdy pojde rychlo aj ked je to bezpecne ...

napr. v jednom nemenovanom meste: na vypadovke je 80ka .. asi 100 metrov (mozno ani tolko) pred tabulou oznacujucou koniec obce je (prehladna) krizovatka (ktora ako vieme rusi 80ku) ... a potom je uz spominany koniec obce, takze 90ka ... no a oni meraju na tych 100 metroch .. lebo vedia ze nikto nebude za krizovatkou brzdit .. aby par metrov na to zas rozbiehal na 90

alebo uz som videl aj v sobotu/nedelu merat pred skolou .. kde je 30ka len a len koli detom .. ale v tej dobe kedy meraju tam niet vonkoncom nikoho ..

takze radsej budu stat na ludoprazdnej (a autoprazdnej) vypadovke a pokutovat vsetkych zaradom lebo idu 70 namiesto 50 ... ako by sa postavili rano ku skole a pokutovali by jedneho z 20tich .. ktory by tam porusil 40ku ( bo tych 19 ked maju rozum ju urcite dodrzia)

k tomu, ze ked vidia BMW tak uz si medlia ruky ze budu inkasovat sa ani vyjadrovat nebudem (aj ked je to 10 rocne auto lacnejsie jak nova fabia) ... proste mas BMW urcite mas aj na pokutu a my si ju uz nejaku vymyslime (ked ne rychlost, tak vybava, dezen, pasy ...)

ja viem ze tie miesta na meranie si nevyberaju oni .. ale maju to nariadene .. a viem aj to, ze v statnom rozpocte sa s pokutami (v nemalej miere) pocita .. ale je to proste chore ..
E46 320D Touring 100kW (2001)

Pežot

Utorok, 12. Mája 2009, 16:47

Nuž je to tak vymyslené, lebo prijebaný fico (kto ho volil ma nebude mať rád) potrebuje rozhádzať peniaze na kokotiny, tak ich musí voľade nahrabať späť. A kde to pôjde najľahšie??? No predsa na pokutách, veď aj tak sa s pokutami ráta v štátnom rozpočte 2 roky dopredu. :roll: :roll:

Čo povedal Goose je pravda. A preto sa snažím jazdiť čo najviac tak ako to napísal, pretože viem, že je to lepšie ako potom ľutovať pokuty, prípadne niekoho zrazeného.

Nám sa včera stala taká udalosť, že debil sa otáčal na križovatke, samozrejme auto za ním zabrzdilo, my tiež ale ten debil za nami, samozrejme s telefónom v ruke (pretože sa vyjadril, prepáčte prepáčte ale ja som netelefonoval) nezabrzdil. A to len preto, lebo jeden debil sa potrebuje otáčať na svetelnej križovatke (čo sú v rači pri stanici tie tri semafory za sebou, tak na poslednom) a druhý telefonujúc. Ale takých pokutovať nebudú, veď prečo by aj mali :roll: :roll:

Radšej budú pokutovať tam, kde je to najmenej potrebné, ale tak ako bolo písané, nie za všetko môžu "radoví" policajti. A myslím, že zlú náladu môže mať každý z nás.

P.S.: osobnú skúsenosť som ešte s policajtami a ich výkonom služby nemal [-o<
Vlastne mal, zastavili nás, lebo si chceli obzrieť auto :lol:

Peter92

Utorok, 12. Mája 2009, 17:00

k tym policjatom: mam jedinu dobru skusenost s nimi ked som presiel na cervenu(aj ked je to diskutabilne a navyse oni boli na opacnej strane a nemohli to vidiet teda ale je to jedno) vtedy boli fajn vsetko v poradku, musime dat pokutu, vravim ok lebo som si nebol ist ci uz nebola cervena. ale najviac ma dopalil v novembri srac co ma chytil ze som siel 120 pred sitiniou a zacal sa mi vyhrazat tym ze mi na mieste zobere papiere(co vtedy nemohol samozrejme) potom mi vravi ze tak to hodme na cudzinca a zaplatite 3 000SK, mu vravim ze nemam, on: a nemate moznost si pozicat od kamarata alebo ist do bankomatu? hovorim, no asi nemam. tak mi dal papiere cely nasraty, ze mi dojde list...a kamarata zastavili na cervenu tiez(pricom isiel na oranzov)...hadal sa s nimi(oni nemohl fakt ako vediet ze isiel na cervenu lebo isli oproti) a nakoniec policajt mu zobral vodicak a povedal mu chodte do pice...bezne zastavuju drahe auta a obzeraju si ich(momentalne najviac X6) a sami jazdia ako koko.ti(uz som to tu pisal o tom typkovi na renaulte co isiel tak 80 po patronke a na brnenskej isiel v pruhu pre autobusy)...v sitine bezne chodia aj floydi 100kou a vyssie, predbiehajau cez plnu a preraduju sa na krizovatke veselo z pruhu do pruhu...napr. minule isiel otec po nabrezi(este bola 60) a floydi z nicoho nic sa jebli pred neho jak Semir Gerkan z Kobry 11...otec na sraty ze co robia..ze si plnia svoju povinnost lebo mali hlasene ukradnute take auto. tak sa ho otec pyta ze ci je nacisto sprosty alebo preco ho zastavil ako masoveho vraha...proste arogantnost a nadradenost ide od Kalinaka cez agenta packu 007 az po dopravakov...a mafiani na geckach v lamaci stale jazdia ako jazdili

edit: k tej jazde...dnes som zrovna stretol blonsku v nejakej malej kare, nalepena na celne sklo, nesla ani 50 a ohrozovala cele okolie...ja ked idem plynule 60, davam blinkre, pouzivam zrakdla(spatne nie to v kabelke) tak myslim ze menej ohrozujem ako ona...jedinu vyhodu v tom ze vacsina zien a dochodcov chodia pomaly je v tom ze casto nepouzivaju blinkre, ale kedze idu pomaly da sa im vyhnut

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 232 neregistrovaných