... všetko o BMW ...
Moderátori: barabas, alfi666, jkk
lupo napísal:Mimo napísal:auto so xenonmi musí mať ostrekovače?
ano, je to stanovene vo vyhlaske. ak ide o auto s rokom vyroby 96 a vyssie, tak musi mat:
1) cire prekrytie svetiel
2) ostrekovace
3) regulaciu sklonu podla zatazenia
na mieste ti policajt dokaze skontrolovat prve dve, 3ku nedokaze.
BaDDog napísal:ogm.... denne svietenie ma aj moja E92.
Ja viem, že to maju aj nové BMWčka..taktiežaj VW a iné dalšie značky...
A ja jazdievam často so zapnutými svetlami aj cez leto..
Základ je byť videný...
Pre názornu situáciu: Blaváci a okolie to dobre poznaju ked idu po pražskej k patronke..., je pekné slnečné počasie a okolo 15-18:oo ked tak slnko pekne bije do očí..., si predstavte že by to bola niekde mimomestká obojsmerná cesta..., tie svetla tomu oproti vás zviditelní..
Taktiež nemusím zadné svetlá nastriekané takým čiernym svetlom...a k tomu aj čo najtmavšiu fóliu rovno na stredové brzdné svetlo....
BlackMW napísal:dracik.bmw napísal:lajo napísal:Ešte taká nepríjemná vec: niektorí jedinci ťahajú pokazené auto so zapnutými výstražnými svetlami (myslím všetky smerovky). Idiotom nedôjde, že keď chcú odbočiť, tak nik nevie, kam majú vyhodenú smerovku. Tiež sedláci jak sa patrí
to je tiez zakazane maju bejt rozsvietene len svetla inac ta mozu tiez pokutovat...![]()
hmm, neviem ci to priamo zakon zakazuje, povedal by som skorej ze nie,
dnes uz svieti kazde auto, nikto nerozozna ze ta niekto taha a bude sa kazdy lepit na teba..
Ja vzdy pouzivam vystrazne a vzdy kus pred odbocovanim ich vypnem,
necham blikat iba smerovku do smeru kam chcem odbocit
a po dokonceni odbocovania zas zapnem vystrazne skor jak sa zacne
na mna lepit novy nedockavec ked ten predchadzajuci nesiel za mnou
lajo napísal:Zakazuje, nemáš čo jazdiť s výstražnými svetlami, t.j. ani keď ťaháš auto, ani keď si ťahaný, tak ako sa nemá jazdiť s obrysovými svetlami, ale tam máš výnimku, keď si ťahaný tak môžeš
Pridaj si žltý maják, to je myslím aj na toto
Mimo napísal:VLADKY242 napísal:Pokial maš xenon tak by si mal mať ostrekovače svetiel a automaticke nastavovanie svetiel
kks pekne... to aby som ostal pri halogene