... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

• 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
bmwtt.sk

Užívateľov profilový obrázok
Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 11:32

Kazde xenony oslnuju, ked su v parabole!!! H7R to pomaha riesit, pre vsetkych co by chceli mam skladom.

Najvac ale odporucam montaz do sosoviek, napriklad ja mam na aute svetla uz so sosovkami certifikovanymi na xenony, na obrazku dole je porovnanie lomu xen. a nexenonovej sosovky.

Takze na E46 odporucam kupit svetla s sosovkami a dat tam xen. sadu. Vyzera to super, uplne ako original a vobec neoslnuje. Chybat bude iba automaticke nastavovanie vysky, ktore pre cloveka ktory trochu rozumie na co je koliesko na nastavovanie vysky svetiel aj tak blbost

Rimi
Auto: Citroen C4 WRC
Kraj: Bratislavský

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 15:59

ja mam xenony bez cocky uz asi mesiac a nikto neblikal.. treba nastavit svetla dobre a hotovo
ex 316i Compact Arktissilber
Citroen C4

Everyday is like a bullet in your brain.

popo
Auto: šíp s krídlom
Kraj: Trnavský

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 16:05

ja ich tam mám od januára a v pohode.Zablikajú mi tak 2 zo 100 a to preto lebo si myslia že mám dialkové,lebo to tak super svieti ale zo starými svelami ZKW to bolo lepšie,teraz mám BOSCH

ice.blade

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 16:11

super svieti ale do face :D inak ked sa tu hovorilo o cocke da sa kupit samostatne len ta cocka na origo xenon? :D

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 17:49

popo napísal:
ja ich tam mám od januára a v pohode.Zablikajú mi tak 2 zo 100 a to preto lebo si myslia že mám dialkové,lebo to tak super svieti ale zo starými svelami ZKW to bolo lepšie,teraz mám BOSCH

To ze si niekto mysli ze mas dialkove asi o dacom svedci. Asi o tom, ze ho to osvetluje. Mne este nikto neblikal zeby som ho osvetloval s origo xenonami. A ked niekoho osvetlis, tak vies ako to moze dopadnut. Napriklad moze zabit chodca, ktory ide v tej chvili po kraji cesty, lebo ho nevidi. Nahoda je blbec. Som zvedavy ako by si to potom vysvetloval....

Rimi
Auto: Citroen C4 WRC

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 18:20

airbone napísal:
To ze si niekto mysli ze mas dialkove asi o dacom svedci. Asi o tom, ze ho to osvetluje. Mne este nikto neblikal zeby som ho osvetloval s origo xenonami. A ked niekoho osvetlis, tak vies ako to moze dopadnut. Napriklad moze zabit chodca, ktory ide v tej chvili po kraji cesty, lebo ho nevidi. Nahoda je blbec. Som zvedavy ako by si to potom vysvetloval....

Zober si take terenne vozidla co maju xenony a ako vysoko maju svetla,nehovor mi,ze ta neosvieti silnejsie..zakazeme aj im xenony?
Potom by bol taky zakon dobry a na Slovensku si ho aj viem predstavit,ze : Mozete oslnovat inych vodicov,hlavne ze mate na to papiere. Tak mi to pripada..
ex 316i Compact Arktissilber
Citroen C4

Everyday is like a bullet in your brain.

Mimo

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 18:54

:? nj a ešte keď ide taký terňák tesne za mnou..tiež vidím houby :D

alfi666

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 19:08

To su mi teda vyhovorky :roll: ... no jak deti.... tak si teda dajme vsetci rovno dialkove a napevno... lebo terenaky oslnuju :roll:
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

Martin46

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 19:32

cocku jednoducho treba mat, alebo minimalne tu ziarovku s clonkou H7R;) nejde ani tak o oslnovanie ale ze to bez sosovky kktsky vyzera

Radim046
Auto: BMW E60 523i
Kraj: Zahraničie

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 19:35

Znam klubáka v čr co dodělával čočky do parabol a podařilo se ale psal mi že to je hrozně práce.Na www.bmwklub.cz v sekci bazar pořád někdo čočky samotný prodává takže pokud se váms tim chce jebat mužete to zkusit.Na netu se daj ty návody najít.

http://www.bmwklub.cz/modules.php?name= ... ic&t=53706

airbone
Auto: F25 X3
Kraj: Prešovský

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 20:33

Rimi napísal:
Zober si take terenne vozidla co maju xenony a ako vysoko maju svetla,nehovor mi,ze ta neosvieti silnejsie..zakazeme aj im xenony?
Potom by bol taky zakon dobry a na Slovensku si ho aj viem predstavit,ze : Mozete oslnovat inych vodicov,hlavne ze mate na to papiere. Tak mi to pripada..

Precitaj si prislusny dopravny zakon o prevadzke na pozemnych komunikaciach a tam si nastuduj ze co je to povolene osvetlenie a ake ma splnat normy a typove schvalenia. Potom budes mudrejsi.

Martin46

Štvrtok, 6. Novembra 2008, 21:53

no a nie je cocka ako cocka, tu je rozdiel

Obrázok

popo
Auto: šíp s krídlom

Piatok, 7. Novembra 2008, 07:36

airbone napísal:

A čo mám urobiť aby mi to svietilo keď ogigo H7 svieti na prd???Chcem vydieť dobre na cestu a nezraziť toho chodca alebo ciklistu tak radšej nech mi tí dva zablikajú:!: Fábia oslňuje a nikomu to nevadí :?:

jergy_zm
Auto: Trabant
Kraj: Nitriansky

Piatok, 7. Novembra 2008, 09:17

popo napísal:
A čo mám urobiť aby mi to svietilo keď ogigo H7 svieti na prd???Chcem vydieť dobre na cestu a nezraziť toho chodca alebo ciklistu tak radšej nech mi tí dva zablikajú:!: Fábia oslňuje a nikomu to nevadí :?:

ja uz dlhsie sledujem tieto temy o xenonoch. Mam H7 tiez chcem xenon, ale ako tak som cital nazory ludi, tak xenon do H7 davat nebudem. zohnal som si cocky H1, vymenim to za tie H7, a potom by to malo byt ovela lepsie - co sa tyka oslnovania protiiducich vozidiel.
Suzuki Burgman 400
Volvo S70 LPG
Trabant 1.1 limo
ex:
BMW E36 ///M3 3.2i US limo
Lada Niva Tajga 1.6 4x4
Citroën Berlingo 1.9D
ARO 10.4
Škoda Felicia Combi VanPlus 1.9D
BMW E36 318i limo
Trabant 1.1 limo
Gilera Dakota 350 Enduro
Škoda M 120 L LPG
Trabant 601 limo
Simson S51 Enduro
Babetta 210

Mirec-e39
Auto: BMW 520i - e39
Kraj: Trenčiansky

Piatok, 7. Novembra 2008, 09:39

No tak co sa tyka tych fuserackych HID sad som jednoznacne proti, teraz som kupoval nove svetla so sosovkou na H7 ziarovky a ked som ich siel dat nastavit, tak som sa vypraval z mechanikom a hovoril mi, ze tí čo majú šošovku na žiarovky a dajú si prestavbu tak je potom problem tie svetla nastaviť z dôvodu že šošovka na xenony je ina ako na žiarovky.
Tak potom kde je vyznam tych HID sád - svietiť na bielo, oslnovat druhych,alebo ich nastaviť nizsie a vidiet horšie???
Podľa mňa, ked uz chce niekto xenony, tak kupiť svetla určené priamo na xenony, namontovať tam tú sadu a dorobiť automaticke nastavovanie výšky svetiel a ostrekovanie, ale pochybujem, že niekomu sa bude chcieť toľko investovať.
Toľko môj názor.
By Mirec Wehicle
BMW 520i e39 ´96
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 24 neregistrovaných