Streda, 5. Novembra 2008, 23:40
Tak to je tema velice zaujimava. Len pridam svoj nazor:
xenony nie su xenony. Som odporca prestavbovych sad z ciny za 3500sk. Zato by som pridal do noveho zakona velke pokuty a odnatie technicaku. Je to TUZING. origo xenony maju origo cocky, musia byt vybavene nivelacnym zariadenim (automaticka regulacia sklonu) a ostrekovacmi. Nevymyslel som to ja, ale je to tak. A to z viacerych dovodov. Lom svetla z xenonov ma uplne inu charakteristiku ako ziarovkove svetlo. Okrem toho, ze bez spravnej sosovky je vam to svetlo nanic (lebo neuvidite ani hovno naviac), tak dokaze neprijemne osvetlit aj za skutocnosti, ze svetlomety su spinave. Mna uz osvetlivo vela takych tuzerov a najradsej by som ich na cestach nevidel, alebo nech chodia len z parkovackami. Takze taketo prestavby su puhy dedinsky TUZING, nic viac. Bud origo retrofit, alebo nic. Jo a este k vybojkam - standard svetlo pri ktorom je najvacsia viditelnost je 4300K a tie 8000-10000K patria tiez do kategorie tuzingu. A detinske vyhovorky ze ked si to nastavis, tak nikoho neosvetlis, patria do materskej skolky a pre TUZER kluby.
Tak sorry, len moj pohlad...