Nechcem zakladat novu temu, snad mi tu poradi niekto skusenejsi.
Mam E60 s xDrive iba pol roka. Pred cca 2 mesiacmi som chcel vyskusat co to dokaze v rychlych zakrutach na sirokej ceste hore kopcom. Cestu poznam a mam to tam vyskusane na inych autach. Nebola to sialena jazda, mal som vedla manzelku, no bol som velmi prekvapeny. Pri podla mojho nazoru miernych rychlostiach v zakrutach rapkanie od naprav a takmer uplne priskrteny vykon motora - fabie ma predbiehali (iba v zakrutach) a nevedel som urobit nic s plynom aby sa to chytilo. ESP som nemal vypnute ale neviem ci blikala kontrolka a necitil som ani naznak smyku. Skusal som rozne najazdove rychlosti, hladal som kedy ucitim to velmi jemne pribrzdenie - zasah ESP ale stale to bolo rovnake, bud normalny prejazd alebo tie vibracie.
Vecer som hladal na webe ci to nie je ESP ale nic som nenasiel - jazdil som s ESP a nechce sa mi ani verit, zeby ESP u BMW az tak obmedzovalo. Pozrel som chyby, bola tam zapisana "chyba systemu 4x4" - ta vznika pri kazdom poklese napatia v sieti, takze ju tam mam asi aj teraz

ale inac vyzera vsetko OK.
Bezne na ceste az tak neblaznim (rozhodne nejazdim pomaly ale nie smykom), takze 2 mesiace som take spravanie nezistil a to som par krat zazil aj smyk zadnej napravy na mokrej ceste, prudky vyjazd z dvora kedy sa mi aj ozval varovny gong (mimochodom, co ten gong znamena? Bol len v tomto jednom pripade a vtedy nebol cas pozerat na pristrojovku).
Az tento tyzden, prudsi prejazd niecim ako kruhovy objazd a rapkanie zo spodu. Takze je to ESP alebo nie? Ako sa to sprava vam?