... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

HAZARD
Auto: stare
Kraj: Bratislavský

Re: x-drive ano alebo nie

Piatok, 21. Septembra 2012, 10:47

Vozil som sa chvilu na e46 fl 330xi.bolo to paradne auto.jazdne vlastnosti boli super driftovat sa tym dalo aj na suchu na babe skoro v kazdej zakrute a v zime jedna basen ale a tu je zlom pri tom co si popisal naco budes auto pouzivat to nema zmysel.zbytocne vacsia vaha,vyssia spotreba a hlavne cena a dostupnost nahradnuch dielov je tiez horsia.takze pri vyssie popisanom pouzivani auta to nrma absolutne ziadny zmysel.minuly rok bol v ba sneh asi 3 dni a aj to vzdy len pol dna :-)
However good or bad a situation is, it will change...
SOLD 328i coupe
RIP 323i coupe

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 08:52

thebeno: jazdil som 4 roky na E39 530d RWD a teraz mam 2 roky E60 530xd - x-drive sedi na ceste o 100% lepsie a aj na suchej ceste si s nim mozem dovolit ist podstatne dalej ako s RWD. Na druhu stranu porovnavam vlastne skusenosti z dvoch uplne odlisnych aut, E39 bola rozlozenim hmotnosti a podvozkom niekde uplne inde ako je E60. Strucne povedane, tam kde mi E39 ustrelovala tak, ze uz to ESP nezvladalo (blikalo ako najate) a musel som do toho zasahovat pomerne razne korekciou riadenia, E60 ani nevedela, ze idem do zakruty, ESP ani nebliklo. Na snehu si s x-drive vyslovene uzivam prejazdy zakrut. Ked som na chvilu dostal do ruky uz vyssie spominanu F10 535d x-drive, tak som zistil, ze je v sedeni na ceste este lepsia ako E60.
Aby som len nechvalil, ano, vozis so sebou mrtvu hmotnost zariadenia, ktore vyuzijes relativne zriedkavo. Ano, x-drive zvysuje spotrebu o cca 1 l/100. Len pre zaujimavost, E39 530d 142 kW automat 5-st. mi v dlhodobom priemere zral takmer navlas rovnako ako E60 530xd 173 kW automat 6-st., t.j. 8,0-8,1 l/100.
Aj ked v BA je cez zimu sneh "az" 3-4 dni, pokial chodis do kopca (napr. Koliba alebo Dlhace) x-drive ocenis, pokial chodis z Ruzinova do centra, tak ti bude asi naprd... Samozrejme zalezi aj na tom, ci cez zimu vyrazas z mesta na lyzovacky...
Ja som s x-drive zatial ziadny zasadny problem nemal a pri dasom predaji drzi cenu...

Laco19: Podla mna mas tym tvojim x-drive problem, ktory by som riesil v servise / diagnostike. Ten gong by mohol znamenat prave poruchu systemu 4x4 (pises, ze si sa prave nepozeral na palubku). To cvakanie v zakrute urcite nie je normalne. Ked som sa chcel trochu pobavit, isiel som hore Pezinskou Babou (nesiel som uplne nadoraz), ale dovolim si povedat, ze jedina Fabia, ktora by bola schopna ma v zakrute obehnut by musela byt prinajmensom ta Fabia WRC Rallye Kit Car :mrgreen:
Obcas robim aj take hovadiny, ze na zjazde z dialnice v TN (kto to pozna, vie), co je 270° zakruta dole kopcom, zvladnem obiehaci manever v cca 60-70 bez toho, aby sa zadok co i len pokusil ist inam ako som ho poslal a takisto nic necvaka a nic mi citelne nezasahuje do riadenia.. jedine varovanie, ktore ti x-drive dava je piskanie gum, potom este chvilu drzi a ked sa utrhne, mas asi dost problem... fyzika plati pre kazdeho...
K tej hlaske "chyba systemu 4x4", obcas (asi 2x) to zasvietilo bez zjavneho dovodu aj mne, ale ked som auto zastavil a nasledne nastartoval, hlaska bola prec a na chovani auta som nikdy nic nestandardne nepozoroval...
Podla mna, bud si to v tej zakrute silne prepiskol alebo mas chybu v aute :?

Laco19
Auto: E61 LCI 530xd + E60
Kraj: Košický

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 11:07

Dakujem za cenne informacie. V zakrute som to neprepiskol - sedela vedla manzelka :wink: , gumy nepiskali ani sa auto neklzalo.
Chyby co boli zapisane sa mi nezdali zeby s tym suviseli ale este pozriem.
Co som zistil, chyba systemu 4x4 nastane vzdy ked poklesne kapacita akumulatora pod urcitu hranicu (alebo po odpojeni akumulatora). Vtedy sa neda ihned vymazat, treba pojazdit a chyba z displeja zmizne - potom sa uz da aj vymazat.

bruno75
Kraj: Trenčiansky

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 14:40

No, mne sa "chyba systemu 4x4" prejavila v nasledovnych situaciach:
1) ked som driftoval na lade, urobil hodiny a auto sa so zaradenym D viezlo dozadu bez plynu (bolo to na ladovej ploche, na ceste by som samozrejme takuto prasacinu neurobil) - po opatovnom nastarovani to zmizlo
2) z mne neznamej priciny pocas jazdy (uplne normalna jazda) pokracoval som v jazde auto sa chovalo uplne normalne - po restarte to zmizlo
3) zastal som v kopci, preradil z D do N, povolil brzdu a zisiel asi 5-10 m dole (otacal som sa a ani neviem preco som nezaradil R, ale pustil som kusok auto samospadom z kopca), potom zaradil D a pokracoval v jazde, po 300 m jazdy mi vybehlo najprv, ze "paka volica prevodovky v zlej polohe" a v zapati "chyba systemu 4x4" - po restarte obe chyby zmizli a viac sa neobjavili
neviem, ci to u mna moze mat nieco spolocne s poklesom napatia
ako hovorim, auto sa vzdy chovalo normalne a nijake nestandardne chovanie som nezaregistroval
ja tie hlasky pripisujem skor tomu, ze autu obcas trochu "zasibe" (blbne SW) a kym sa to neprejavi inak, tak to neriesim

Laco19

Štvrtok, 27. Septembra 2012, 14:58

Taketo spravanie je asi normalne, to som mal aj na predoslom aute ked sa s kolesami udialo nieco nezvykle ale nezapisovalo mi to ako zavadu.
Dnes som opat precital chyby a nejaky problem som v ESP nasiel: snimac uhla natocenia volantu - nepouzitelnost udajov. Tu chybu som nasiel zapisanu uz druhykrat, po prvom vymazani sa cele leto neobjavila.

Laco19

Štvrtok, 4. Októbra 2012, 14:57

Tak som dnes opat otestoval rovnaku trasu a bola to uplne ina jazda. Po predoslom spravani auta ani stopa - bolo velmi tazke odlepit kolesa z asfaltu :wink: .

Užívateľov profilový obrázok
shark2
Auto: Bmw Fko
Kraj: Žilinský

Piatok, 5. Októbra 2012, 09:52

thebeno: podla tvojich jazd viac menej BA a minimum na hory ti je xdrive zbytocny ako ti aj chalani pisali. jazdim uz 3ti xdrive ale z dovodu toho ze jazdim na lyze a snehu po ch*j byva a ku chate lopatovat nebudem a pred garazou doma v kopceku tiez nie :)) ked potrebujes sadnut a ist a nie riesit kto ma vytlaci narychlo. fyziku neo*ebes s xdrive si viacej ludi mysli ze pre nich fyz. zakony neplatia hranica (ne)ovladatelnosti je posunuta inde ale ked to uz prepisknes je jedno ci mas rwd alebo 4x4 dolezite je zastavit. taaaakze rwd + dobre pneu + rozumny medzikus medzi pedalmi a volantom a nieje problem v zime popripade retaze ked dakam ides a ides vysmiaty. menej kurvitok ako na xdrive co sa moze odporucat a zbytocna vaha v lete berem tak ze BA 11.5 mesiaca je leto vzhladom na sneh :) v BA som prezil nejaky ten rok a koniec co ludia tam vedia dorabat kvoli 5cm snehu. na druhej strane ja na xdrive nedam dopustit vzdy som vysiel vsade aj dosiel a to aj za dost hnusnych ciest smyklavych. no a preto rwd je v zime v garazi a xdrive so mnou na ceste :)) inak zas ta spotreba nieje extra vyssia aby si sa nemohol viezt bezpecnejsie popripade rodinu ked xodim dakam dlhsie streky, rozhodnutie je na kazdom clovekovi co mu stoji za to.
E92 330xdA ex
E90 320xdA LCI ex

MateX3
Auto: firemné :-)
Kraj: Prešovský

Piatok, 5. Októbra 2012, 14:01

shark2 napísal:
thebeno: podla tvojich jazd viac menej BA a minimum na hory ti je xdrive zbytocny ako ti aj chalani pisali. jazdim uz 3ti xdrive ale z dovodu toho ze jazdim na lyze a snehu po ch*j byva a ku chate lopatovat nebudem a pred garazou doma v kopceku tiez nie :)) ked potrebujes sadnut a ist a nie riesit kto ma vytlaci narychlo. fyziku neo*ebes s xdrive si viacej ludi mysli ze pre nich fyz. zakony neplatia hranica (ne)ovladatelnosti je posunuta inde ale ked to uz prepisknes je jedno ci mas rwd alebo 4x4 dolezite je zastavit. taaaakze rwd + dobre pneu + rozumny medzikus medzi pedalmi a volantom a nieje problem v zime popripade retaze ked dakam ides a ides vysmiaty. menej kurvitok ako na xdrive co sa moze odporucat a zbytocna vaha v lete berem tak ze BA 11.5 mesiaca je leto vzhladom na sneh :) v BA som prezil nejaky ten rok a koniec co ludia tam vedia dorabat kvoli 5cm snehu. na druhej strane ja na xdrive nedam dopustit vzdy som vysiel vsade aj dosiel a to aj za dost hnusnych ciest smyklavych. no a preto rwd je v zime v garazi a xdrive so mnou na ceste :)) inak zas ta spotreba nieje extra vyssia aby si sa nemohol viezt bezpecnejsie popripade rodinu ked xodim dakam dlhsie streky, rozhodnutie je na kazdom clovekovi co mu stoji za to.

:thumbup:

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 23 neregistrovaných