... všetko o BMW ...

Moderátori: barabas, alfi666, jkk

reklamne predmety bmwklub.sk

Užívateľov profilový obrázok
Mireck
Auto: E32 735i, E21 320,
Kraj: Košický

Streda, 7. Januára 2009, 21:41

Arva je v podstate nafta so saponatom a emulgatorom aby sa dala zmyt vodou. Takze trava vyschne asfalt rozlepta. Na umyvarke byva zvykom zakaz pouzivania vlastnych cistiacich prostriedkov. Takze bud pojdes na umyvarku a poprosis obsluhu nech ti to umyju, alebo Na vlastnom betonovom dvore si rozloz na zemi vela kartonoveho papiera na to vylezies autom a budes umyvat tak aby to papier popil. Potom ho nahadzes do suda a spalis. Ale bol by som skor za to aby si si to dal vycistit odborne ekologickymi saponatmy. Dalsou moznostou by bolo vybrat motor hodit do vane vysurovat a maglajz odniest niekam kde likviduju olejovy odpad :D
E32 - 735i Alpinweiss
E21 - 320 Čečečervena
EX - E30 - 318i

Martin46
Auto: BMW 130i +Quaife
Kraj: Banskobystrický

Streda, 7. Januára 2009, 22:10

pepo: suhlasim s tebou, vycisti to, poumyvaj a na ostatok kasli, auto je pekne ked je take ako ma byt, a je udrziavane. Radsej vymen olej, daj, nove sivecky, daj si sportovy podvozok, profi ladeny vyfuk, sportove zvody... atd atd... tymito upravami aj nieco docielis

R0nnIe
Autor témy
Auto: 325i e36 coupe
Kraj: Žilinský

Streda, 7. Januára 2009, 22:46

mimka napísal:
Ty si chlape nejaký prechytralý, až sa mi to prestáva páčiť. Veď čítaj, čo ti píšeme. Arva nie je "hejpočkajdáky" saponát, ktorý môžeš vyliať kde sa ti zachce. Byť na tvojom mieste, radšej sa toho nechytám.

pepo286 napísal:
.. jj .. skus si trosku tej arvy lognut .. potom si mozes dat casovku na zachod alebo rovno na JIS ... a BTW .. ked pojdes kupovat tu farbu co chces dat na turbo .. tak si rovno chod vybavit aj poistku pred vyhorenim .. nech z toho aspon daco mas ...

ps .. ja viem ze kazdy tu na fore ma svojho milacika rad .. a zkrasluje ho .. ale naco ti je preboha farebna rura od turba ? .. to akoze na nejake tun(z)ingzrazy aby si mohol mat otvorenu kapotu ?

.. radsej peniaze a svoje usiele nasmeruj na nieco zmysluplnejsie ...

sory ze ti tak rypem do temy ... ale nedalo mi nevyjadrit sa ..

Cim viac som na tomto fore, tym viac prestavam chapat jeho zmysel. Moj ciel preco tu chodim nieje do niekoho rypat, alebo sa chvalit svojimi super napadmi. Chodim tu preto aby som sa s niekym skusenejsim poradil. Hned v prvom prispevku som napisal aky je zamer tejto temy Chcel by som poradit vo veciach ako ho vycistit, vylestit atd. Dalej som napisal svoj plan ako by som co chcel urobit. Cakal som ze mi niekto skusenejsi, popripade niekto kto uz nieco take robil poradi. Arvu som v zivote nevidel, a vobec neviem ako vypada a ako funguje, len som vedel ze sa pouziva na cistenie motorov. Rozumnejsie ako napisat ze sa jej mam napit by asi bolo skor napisat, nepouzivaj arvu, je to silne rozpustadlo, pouzi radsej ...... nieje to take silne, neznecistuje to ale pomaha to. Je pravda ze som dostal odpoved, aby som isiel za odbornikmi, ja som trochu zasrandoval ze to asfalt neotrha a uz ma tu povazuju za idiota, ako keby som mal uz v garazi nachystane hektolitre arvi a isiel tym polievat zahradu.
.. ale naco ti je preboha farebna rura od turba .. Nanic, nechcem farebnu ruru od turba, chcem ju len trochu skraslit, tj. najradsej by som bol keby bola v povodnom stave, teraz je na nej akoby tenka vrstva farby, pripomina to kolofoniu, ale drzi to tam jak slak. Vobec ma nenapadlo ako by som to dal dole, keby som to vybrusil, bolo by to doskriabane, tak ma napadlo to natriet , tak aby sa to co najviac podobalo originalu. Ale tak isto som tu nesier zajtra robit, prave preto som pisal tu na forum, aby mi niekto kto do uz robil poradil. Clovek ktory lebsie cital, urcite pochopil ze som chcel natierat preto lebo som nevedel ako vylestit taketo tipy povrchov, tak moj napad bol natriet to, cim by sa nezachovala originalita, ale urcite by to bolo lebsie ako je to teraz. Skoro na kazdu temu na ktoru som reagoval ,som nedostal normalnu odpoved.

PS: Keby to vyzeralo tak ako na obrazku tak by som bol nadmieru spokojny. Viete ako na to? Rad pocuvnem radu skusenejsieho, clovek sa uci cely zivot. Len prosim neorazajte ma, nikomu som nic nespravil, a ani som ja na tomto fore nikoho neurazil, ked som vedel , rad som poradil.

Obrázok

to pepo286: Na ziadnom tun(z)ingzraze som nikdy nebol, a mozno budes prekvapeny, ale ani sa nechystam. Ide mi len o to aby ked otvorim kapotu hoc kde, aby tam nebolo vydno taky zajebany motor ktory vytvoril predchadzajuci majitel, ale motor , ktory len potvrdi hrdost BMW

crumar
Auto: 528i

Streda, 7. Januára 2009, 22:52

Do podobnej aktivity by som sa chcel pustit na jar. Chce to vsak urcitu vybavu bez ktorej sa nepohnes...

PS: pouzivaj google, najdes tam to, co hladas. ;)

R0nnIe
Autor témy

Streda, 7. Januára 2009, 22:55

Martin46 napísal:
pepo: suhlasim s tebou, vycisti to, poumyvaj a na ostatok kasli, auto je pekne ked je take ako ma byt, a je udrziavane. Radsej vymen olej, daj, nove sivecky, daj si sportovy podvozok, profi ladeny vyfuk, sportove zvody... atd atd... tymito upravami aj nieco docielis
Myslim si ze toto je uplne OT. Myslis ze do vycistenia a dakeho vylestenia motoru idem davat stovky EUR? Je pravda zle som napisal nazov temy UPRAVA vzhladu motora, lebo niekto si moze pod tym mysliet ze ked otvorim kufor , budem tam mat tancujuce ningakoritnacky osvietene neonovymi vybojkami so zplachovanim na dialkove ovladanie. Nie ide mi o to dostat motor do co najpovodnejsieho stavu a to co sa neda, tak to aspon niejako inak upravit. Cize menim nazov temy na Oprava vzhladu motora.

R0nnIe
Autor témy

Streda, 7. Januára 2009, 22:56

crumar napísal:
Do podobnej aktivity by som sa chcel pustit na jar. Chce to vsak urcitu vybavu bez ktorej sa nepohnes...

PS: pouzivaj google, najdes tam to, co hladas. ;)

Skusal som to, ale nemohol som prist na to spravne heslo podla ktoreho hladat :cry: . Nasiel som iba same sprostosti

crumar
Auto: 528i

Streda, 7. Januára 2009, 23:02

R0nnIe napísal:
Skusal som to, ale nemohol som prist na to spravne heslo podla ktoreho hladat :cry: . Nasiel som iba same sprostosti

Ked bude viac casu hodime stretko...

R0nnIe
Autor témy

Streda, 7. Januára 2009, 23:04

crumar napísal:
Ked bude viac casu hodime stretko...
Ok , niekedy aj tu diagnozu skusime. Len teraz som nemal cas, a cez sviatky som ta otravovat nechcel.

Martin46

Streda, 7. Januára 2009, 23:07

tak som to nie dobre pochopil, najlepsie by bolo aby si hodil foto ako ti to tam vyzera a poradime.

Pripadne to poriadni vycisti beznymi ciastiacimi prostriedkami a potom hod foto.

na kov a jeho cistenie je perfektna LANGSOIL pasta, alebo nieco taky nazov, cena ale 10E. Aj na chrom je dobra.

Na gumu nieco od Amoralu by som dal, ten vie pekne ozivit, rovnako aj plasty.

No a na vycitenie plastov kup BERNER cistic na palubovky, je dost silny a este ti zostane aj na palubovku, ja som s nim inac vytepoval cely "plafon" na aute:D

R0nnIe
Autor témy

Streda, 7. Januára 2009, 23:13

Martin46 napísal:
tak som to nie dobre pochopil, najlepsie by bolo aby si hodil foto ako ti to tam vyzera a poradime.

Pripadne to poriadni vycisti beznymi ciastiacimi prostriedkami a potom hod foto.

na kov a jeho cistenie je perfektna LANGSOIL pasta, alebo nieco taky nazov, cena ale 10E. Aj na chrom je dobra.

Na gumu nieco od Amoralu by som dal, ten vie pekne ozivit, rovnako aj plasty.

No a na vycitenie plastov kup BERNER cistic na palubovky, je dost silny a este ti zostane aj na palubovku, ja som s nim inac vytepoval cely "plafon" na aute:D

Dakujem za rozumnu odpoved, ked budem mat cas, tak to odfotim, a dam to tu. Langsoil je niejaka brusna pasta alebo ?

Martin46

Streda, 7. Januára 2009, 23:18

ronie: hej take nieco to je.. ked som si pripiekol bundu na chromovom vyfuku. Cistic kovov, take nieco, da sa povedat ze brusna pasta... je super a ma mnoho vyuziti, nielen na aute

alfi666

Štvrtok, 8. Januára 2009, 00:26

Ja som zatial cistil arvou len take veci, co som vedel dat to akejsi vanicky... ale cely motor tym nedoriesis :roll:

Podla mna by sa to dalo urobit tak ako Mireck pisal....
Das pod auto vela vela starych siat, alebo piesok alebo proste nieco, co popije zbytky tej zaolejovanej Arvy... no a potom tie veci bud zahodis na nejaky zber olejovych filtrov, alebo prip spalis (tiez nie najstastnejsie riesienie, ale asi najmensie zlo)
No more BMW... chodim peso ;)
E61 530d titansilber - EX
E46 320d farngrün metallic - EX

pepo286

Štvrtok, 8. Januára 2009, 08:54

sorry za rypanie, len ma nejak rozhodil ten napad natierat (striekat) ruru od turba ... neviem kolko ma presne stupnov ked tomu nakladas .. ale chladna urcite nebude :)
... a k tomu cisteniu .. mozes pouzit aj arvu .. ale ako pisal Mireck musis dat pod auto kartony alebo nieco co poriadne saje a potom to zneskodnit (zpalit) .. proste nesmie ti uniknut bo ta nejaky iniciativny sused zazaluje na ziv.prostredie a cistenie motora ta vyjde drahsie ako sportovy podvozok :)
... a k tomu strachu z poskriabania: existuju smirgle az to takej jemnosti, ze sa nimi lesti sklo ..
... tiez by som mozno skusil aceton aj ked neviem co za bordel to mas na tej rure turba .. pri acetone tiez pozor na uniky do prirody (a na kontakt s plastami) .. a susedom to pod oknami tiez asi vonat nebude ... a taktiez treba dat pozor aby si to poriadne do sucha vytrel aby si nemal pod kapotou 'fojer-fraj' kedze aceton celkom rad hori :)
.. na plasty zas existuje velmi vela 'regeneracnych' prostriedkov .. len si tak isto treba dat pozor aby neboli na baze nejakej horlaviny ..
E46 320D Touring 100kW (2001)

mimka
Auto: E46, 320d, 110kw

Štvrtok, 8. Januára 2009, 16:45

Ronnie, nemyslela som to vôbec v zlom, len som sa zľakla, aby si niečo nepokašľal pri použití arvy... narážam na ten asfalt a trávu. Toť vsio. Veľa zdaru! :wink:
E46 - M47

Marosqo
Auto: E30 325i+E30 318is
Kraj: Košický

Štvrtok, 8. Januára 2009, 17:49

Na niektorych samoobsluznych umyvarkach mas program na cistenie motorov ...je to horuca vapka s dajakym maglajzom ,celkom to funguje :wink:
BMW E30 318IS BembISo =)
BMW E30 325i
BMW E87 120D

Pneuservis NONSTOP

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci toto fórum: Žiadny pripojení užívatelia a 22 neregistrovaných